אולימפיאקוס- מכבי חיפה, המשחק השני:

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Ilan, ‏12/11/02.

1. ג'רי בית הלוי Member

ולהלן כל החישובים של המשחק:

ניצחון של מכבי חיפה- חיפה נכנסת להגרלת הסיבוב השלישי של גביע אופ"א
    תיקו- חיפה נכנסת להגרלת הסיבוב השלישי של גביע אופ"א
    ניצחון של אולימפיאקוס בהפרש של שני שערים ומטה- חיפה נכנסת להגרלת הסיבוב השלישי של גביע אופ"א
    ניצחון 3-0 של אולימפיאקוס- אולימפיאקוס עולה, מהסיבה שלשתי הקבוצות יהיה את אותו המאזן, יהיה ביניהם שיוויון בסיכום שני המשחקים(3-3, בלי שערי חוץ), והפרש השערים יהיה זהה, אך אולימפיאקוס תעלה בגלל שהיא תבקיע יותר שערים.
    ניצחון בהפרש שערים של אולימפיאקוס, כשחיפה מבקיעה לפחות 1- חיפה נכנסת להגרלת הסיבוב השלישי של גביע אופ"א
    ניצחון של אולימפיאקוס בהפרש של 4 שערים ומעלה- אולימפיאקוס עולה שלב.

תבלו.

2. ג'רי בית הלוי Member

מה??????
    2-0 לחיפה?????
    מה זה אמור להיות?
    מי הבקיע?
    למה?

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

באדיר דקה 9, יעקובו דקה 10.

4. קופיף Member

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
    תוכלו תלב יקנאים!!!!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx :shock: :shock: :shock:
    2-0 , ממשיכים לייצג בגביע אופ"א .. נכסא את הכשלונות של הפועל ת"א!!!
    ווידוקה , אני מאחל לך הרבה מחלות קשות , אתה איש רע , מגעיל ושחצן!!!
    אבל בטח עכשיו אתה אוכל את הלב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx

5. AFC Member

למה לי לאכול את הלב?
    הקבוצה שלי שם מבזה את עצמה?
    לא! הקבוצה שלי נתנה לכם רביעיה! אין לי מה לאכול את הלב!

וחוץ מזה, ביזיון שחיפה שמו דגל ישראל ביציע. אין להם זכות לשים את הדגל הזה שם, כל עוד הם הסרטן, האיידס והטפיל של הכדורגל הישראלי.
    ולפי מה שהבנתי עכשיו זה 3-1. עוד 6 שערים וגמרנו 8)

6. Ilan Member

כן, חצי גמר...
    אני לא אמרתי שחיפה בטוח תגיע לשם.. אבל כן אמרתי שזה לא רחוק בכלל ויש לה סיכוי...
    מזה גביע אופ"א?
    זה סתם גביע עלוב שמשחקות בו קבוצות עלובות כמו הפועל ת"א...
    חיפה ברמה של ליגת האלופות... אני לא אומר שחיפה תגיע לחצי גמר אבל אם יהיה הגרלה סבירה, הכל אפשרי... חוץ מזה אחריי היכולת של חיפה בליגת האלופות אני בכלל לא יהיה מופתע אם היא תגיע לחצי גמר... הפועל ת"א הייתה קרובה לזה מאוד, וחיפה הרבה יותר מוכשרת ממנה...

אגב אוהדי בית"ר... תתעסקו בבעיות שלכם... לא נמאס לכם שחיפה נותנת הצגות בליגת האלופות+ מקום ראשון ואתם אוכלים ואוכלים רביעיות? בתאבון...
    אגב, וידוקה, תחזיר את החתימה הזאתי על חיפה עם ההשיגים שלה באירופה... מה קרה ? אכלת תכובע?

ולירן בית"ר... יש אדם מטומטם, ויש אדם דביל, אבל אתה לא זה ולא זה, פשוט תת- רמה... אז תחזור לחור שלך...

אגב... יש למישהו עדיין ספקות שקוביקה יותר טוב מיעקובו , בלי קשר למשחק הזה... :wink: :wink: :wink: כי זה הדבר הכי מצחיק ששמעתי...
    טוב בעצם על מה אני מדבר, וידוקה אמר שהבלם הברזילאי העלוב של בית"ר הבלם הכי טוב בארץ.. פחחח
    4444444444444444444444444444444444444444444444444

7. ג'רי בית הלוי Member

באמת שלא רציתי להיכנס לזה אבל...
    תתבישו לכם אוהדי חיפה.

לשיר "דודו אוואט עולה עולה עולה"(במנגינה של ילוו סאבמרין)?
    זה יפה שאתם מעודדים אותו, אבל במנגינה שלנו?
    ועוד על שוער?
    ואל תגידו לי שזה לא נכון, כי אפילו אוהדי הפועל ת"א יודעים טוב מאוד שאנחנו שרים את זה כבר שנה שלישית ברציפות ללירן שטראובר!
    ביזיון!

8. Rossoneri Member

גביע עלוב? שאני יגיד לך את כל הגמרים שהיו במפעל הזה? ותגיד לי עם איזה קבוצה חיפה יכולה בכלל להתמודד ראש בראש?
    2002, feyenoord - dortmund
    2001, liverpool - alaves
    2000, galatasaray - arsenal
    1999, parma - marseille
    1998, inter - lazio
    1997, schalke - inter
    1996, bayren - bordeaux
    1995, parma - juventus
    1994, inter - salzburg
    1993, juventus - dortmund
    פה בערך תם לו העידן החדש, מכאן והלאה יש קבוצות כמו נאפולי, שטוטגארט, הכוכב האדום וכו' בכל מקרה, מבין כל הגמרים שנתתי לך, חיפה לא מסוגלת לעמוד מול אף קבוצה, ולא יעזור מה תגיד, חיפה לא טקטית כמו הפועל ורק טקטיקה יכולה לנצח כאלה קבוצות הרי שחיפה לא מספיק טובה טכנית בשביל לנצח כאלה קבוצות.

9. Ilan Member

על תזיין תשכל...
    גביע אופ"א זה גביע שהקבוצות הגדולות שם זה קבוצות בסדר גודל השני והשלישי באירופה או קבוצות גדולות בבעיות (שנה שעברה מילאן)...
    זה לא גביע כזה גדול... חוץ מזה... מזה השמות האלה? מה אתה חושב ששמות מנצחים משחקים? אם כן אז חיפה הייתה צריכה להיות עם 0 נקודות ולא עם 7....

חוץ מזה... אני אמרתי שחיפה תגיע לגמר? יש הבדל... אמרתי שהיא יכולה להגיע רחוק... כמו למשל הפועל ת"א ואף גבוהה יותר... לא אמרתי- "חיפה הולכת להגיע לגמר"... אבל אני עדיין מאמין שלחיפה יש סיכוי וזה לא כזה רחוק... כמובן שיש גם אפשרות שהיא תגריל עכשיו למשל קבוצה גדולה כמו ליברפול והיא תעוף...
    אבל זה לא כזה גדול... תבין... הפועל ת"א הגיע שנה שעברה לרבע- גמר גביע אופ"א- זה רק מראה על הרמה של הגביע הזה, שקבוצה כמו לוקומוטיב משחקת נגדם ורק רוצה לעוף מהגביע הזה...

ועם כל זה, אם חיפה לא תגיע לרבע גמר ומעלה, אני חושב שזה יהיה אכזבה...

אבל כמובן שאחריי מה שחיפה עשתה בליגת האלופות- אף אוהד שלה לא יכול להיות לא מרוצה...

10. יוגב אסולין Guest

חיפה השנה את שלה עשתה. ציפו ל3 נקודות מליגת האלופות. ציפו להפסדים והתפללו שיהיו מכובדים. ובסוף קיבלנו קבוצה לוחמת שידעה גם לנצח וגם להוציא נקודות ולייצג אותנו בכבוד.

המשחק הזה היה משחק שיראה על אופי של השחקנים. כמה שהמשחק היה גמור לפני שהתחיל עדין יש קבוצות (או יותר נכון, היו קבוצות) ישראליות שמסוגלות לאבד את זה.

עכשיו הראש של חיפה הלאה לגביע אופ"א לנוח גם קצת.

11. שגיא Guest

אוקיי, אז בואו נתחיל מהמשחק עצמו.

שום העלה את המערך הרגיל שלו, כאשר הבעיה היחידה הייתה מי ישחק בקישור באחורי במקום ז'וטא.
    דיברו על אלמושנינו, דיברו על זנדברג שמציג יכולה טובה בליגה.
    אבל שומי בחר בז'אנו, מהלך שהתברר כמצויין.
    ז'אנו מילא את המיקום של ז'וטא בצורה נפלאה, רץ בלי הפסקה, ואין לי מושג מאיפה הוא מצא את הכח הזה.
    הוא עשה גליצ'ים, היה במקום הנכון, תמך מידי פעם בהתקפה.
    ז'אנו עשה עבודה נהדרת בקישור האחורי, תוך כדי השקעה עצומה לאורך כל 90 הדקות.

היוונים פתחו בלחץ, בינינו, זה היה די ברור שהם יתקפו מההתחלה על מנת להשאיר סיכוי.
    זה נראה קצת מפחיד בהתחלה, הבעיה היא שהם שכחו שלא רק שהם צריכים לכבוש, הם גם צריכים להיזהר מספיגה, ואת זה הם לא עשו.
    במתפרצת הראשונה של חיפה, באדיר חטף כדור, רוסו המשיך איתו, גילגל קטנה חזרה לבאדיר, והאחרון, מול השוער, לא מתבלבל, 1-0, מדהים!
    חולפת דקה וחצי, היוונים, שגם ככה היו לחוצים מהשער, שוב לא השאירו שחקנים מאחור, וכך נוצר מצב שיניב קטן הפעיל קצת לחץ, גנב פעמיים את הכדור, ורק שחקן אחד (!), זטרברג, נשאר לרדוף אחרי שניים ירוקים, קטן ויעקובו, כבר מקו חצי המגרש.
    הסוף ידוע, השבדי לא יכול להשיג במהירות את הניגרי, שמגלגל מול השוער פנימה, 2-0 ענק!
    היוונים בהלם, ובצדק.

חיפה התגוננה בצורה טובה, למרות השער שספגה, שהיה בנבדל.
    כמה דקות אחרי השער, מסירה גאונית של חרזי מוצאת את קטן חופשי ומאושר, במרחב 20 מטר מהשער, קטן מתקדם קצת, יכול לשאול את השוער לאיזה פינה, 3-1, החגיגה החלה.

מחצית שניה, מן הסתם, התנהלה בשליטת היוונים, שגם ככה לא עשו הרבה, וכבשו פעמים רק משתי טעויות של דודו אוואט.
    פעם אחד דודו עמד רחוק מהשער וספג כדור ברשת, ובפעם השניה, טעות כלכך אופיינית לו בשבועות האחרונים, כדור קרן, רק צריך לשלוח יד ולהרחיק אותו, דודו מחליט לעזוב את הכדור, אח"כ הוא הוציא אותו מהרשת.
    3-3, תוצאה סופית.

עוד משחק נהדר של חיפה, שהכניסה כבר מהפתיחה של היוונים ללחץ, דבר שגרם בסוף להעפלה מצויינת לגביע אופ"א.

מלבד ז'אנו, שחקן נוסף שבלט, בהגנה, הוא אג'יופר, היה כמעט בכל מקום, קרא מצויין מהלכים של היריב, הרחיק, בעט, ניקה כל כדור מסוכן, וזה אחרי שהוא חזר מפציעה, כל הכבוד!

עכשיו נתפנה לגביע אופ"א...
    מחר ההגרלה, באחד בצהרים.

דובר פה על כל מיני שטויות..:
    "חצי גמר, גמר"
    "גביע אופ"א לא שווה הרבה"
    "הקבוצות שם לא גדולות"
    וכל מיני שטויות נוספות.

אז נכון, הרמה קצת יותר נמוכה מליגת האלופות, אבל קבוצות חלשות?! לא ולא!
    ההבדל הוא שבליגת האלופות אם מפסידים אחד, יש עוד 5 לתקן.
    באופ"א, הפסדת אחד, יש רק גומלין.
    ובשני משחקים אפשר למעוד, כדוגמא אתם יכולים לקחת את צמד המשחקים של חיפה מול הגרמנים, שהיו חלשים יחסית לאחרים.

חיפה עשתה את שלה, ובענק!
    תצוגות נפלאות, הרבה מאוד שערים, משחק הקרבה, למרות כל העייפות, פשוט להוריד את הכובע
    ממשיכים באירופה, וגם אם זה "רק" אופ"א, זה מצויין!

בהצלחה בהמשך הדרך.

12. AFC Member

כמה נקודות למחשבה :

א. מה עשתה העונה מכבי חיפה בליגת האלופות, שכולם כל כך משבחים אותה? מדהים שבגלל ניצחון 3:0 על קבוצה שמעולם לא ניצחה משחק חוץ בליגת האלופות (וגם האדומים שלטו כמעט בכל המשחק, שלא לדבר על הפנדל המושחת שחיפה קיבלה), 3:0 על ההרכב רביעי של מנצ'סטר, שלה לא היה מה להפסיד וללא ספק בקהאם וחבריו היו משתקים את החיפנים (ואני רוצה לראות מי האדיוט שיגיד שחיפה הייתה מנצחת אותם), תיקו בחוץ מול אולימפיאקוס זה באמת מרשים, אבל באמת - הקבוצה עברה זעזוע! יש לה מאמן חדש! ומול לברקוזן? כולנו ראינו באיזה פיהוק ניצחו הגרמנים את חיפה.

שום הישג ושום נעליים. סה"כ הדחה מליגת האלופות לאחר כמה משחקים מבישים במיוחד (אולד טראפורד) ולאחר לא מעט עזרה מהשופטים (השער של קטן מנבדל במנצ'סטר, הפנדל שלא היה מול אולימפיאקוס, הפנדל שלא היה מול לברקוזן ובעצם כבר בשטורם גראץ - השער שלא היה עושה את כל הבאלדן הזה כשז'אוטאוטס נתן לשוער בעיטה, נגע ביד, השופט לא עצר את המשחק למראה השוער הפצוע ועוד חיפה קיבלה בעיטה חופשית!!! כמובן שחיפה הבקיעה מאותה בעיטה. ז'אוטאוטס היה צריך להיות מורחק על הלינץ' שעשה בשוער ומישהו היה צריך להעיף לרוסו כאפה שברוב חוצפתו המשיך את המשחק).

שמתם לב לשיפוט השערוריתי? חצי מהכסף שחיפה קיבלה מליגת האלופות הלך אליו. פשוט בושה, שני פנדלים הוא גזל מאולימפיאקוס (שכמובן זכו להתעלמות מצד השדרים לאחר שהם הבינו שאכן הייתה אמורה להישרק שריקה "אולי, אני לא יודע, אבל מה אכפת לנו" לא מתחשק לכם ללכת ולהאכיל אותו במיקרופון?).

13. Reyes Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx
    זה היה טוב!

מכבי חיפה תעלה לחצי גמר ליגת האלופות?
    טוב, נסביר לך, לחיפה יש סיכוי להוגרל עם קבוצות כמו לידס, לאציו, פארמה (הם לא ימעדו כמו נגד הפועל), בשיקטאש, בטיס, פ.ס.ז, פנרבחצ'ה, בואבישטה, פאנאתייניקוס, צ'לסי (נו..בכל זאת), בלקבורן, אלאבס, שאלקה, פורטו, סלטיק, ורדר ברמן, סלטה ויגו, מלאגה, בורדו, פולהאם ואנדרלכט.

תקנו אותי אם אני טועה...

כל הקבוצות שהזכרתי פה יותר טובות מחיפה אולי חוץ מבלקבורן, בשיקטאש, ורדר ואנדרלכט.

לאנדרלכט יש יותר ניסיון מחיפה באירופה ואם היא תוגרל מולה היא הפייבוריטית.

עוד משהו, מבין כל הקבוצות דווקא חיפה תגיע לחצי גמר...הצחקת אותי...

ושתבין, המפעל הזה בעל חשיבות, אומנם לא כמו ליגת האלופות אבל בכל זאת.
    בעונה שעברה הקבוצות פיינורד זכתה בגביע...
    אני יודע שהגעתי רחוק, מאוד... אבל זה רק כדי להוכיח לך שאין סיכוי שחיפה תגיע לחצי הגמר ושאתה מדבר שטויות, והרבה.

14. שגיא Guest

אז ככה....

א. דבר ראשון, והחשוב מכל, אם אתה משווה את רמת השחקנים, עומק הסגל, התקציב, המתקנים של כל הקבוצות האלה עם מכבי חיפה, אז בוא נעצור עכשיו את הויכוח, כי במצב כזה זה באמת מיותר.
    ולעניין, כפי שאמרתי אי אפשר להשוות את חיפה באף אחד מהקריטריונים הנ"ל, לאחת משלושת הקבוצות איתן היא שיחקה.
    מה היא עשתה בליגת האלופות? הרבה יותר ממה שציפו ממנה....
    נתחיל משחק משחק.
    המשחק הראשון - באולד טראפורד, חיפה מגיעה כקבוצה אלמונית למשחק חוץ במנצ'טסר, היא מגיע כקבוצת חסרת ניסיון וחסרת כל מושג על המשחקים בליגת האלופות, משחק ראשון, מה כבר אפשר לבקש.
    ולמרות זאת, למרות החמישיה, חיפה כבשה פעמים באולד טראפורד מול אחת הקבוצות הגדולות ביבשת. אז נכון, זה הסתיים בבושת פנים בהפסד 5-2, אבל שני שערים בטראפורד זה לא דבר של מה בכך, ולא משנה מה תגיד.

המשחק השני, אולימפיאקוס מגיעה לקפריסין, התוצאה: 3-0 לירוקים.
    אתה אומר שהיוונים מעולם לא ניצחו משחק חוץ בליגת האלופות, זה נכון, אבל מתישהו זה צריך לקרות, ולמה שזה לא יקרה מול קבוצה מסכנה מישראל?
    להזכירכם, היוונים הגיעו אחרי משחק ענק מול לברקוזן, 6-2, והייתה בכושר מדהים.
    שוב נכנס פה העניין של משחקי החוץ שלהם, אז אפשר להבין אם חיפה היו מנצחים 1-0, 2-1, ניצחון מינמלי.
    אבל 3-0! גם פה, כמו שני השערים מול היונייטד, זה לא דבר של מה בכך, ולא משנה מה תגיד.

המשחק השלישי, מול לברקוזן, הפסד 2-0, משחק חלש מאוד של חיפה, אין תירוצים, הפסד מוצדק ביותר.

המשחק הרביעי, שוב מול לברקוזן, הפסד של 2-1, משחק מכובד של חיפה, כאשר הייתה כבר בפיגור, ידעה לחזור, אבל הפסידה בסופו של דבר, ההופעה מכובדת, התוצאה מאכזבת.

משחק מספר 5, השדים האדומים מגיעים לקפריסין.
    הרכב רביעי?! איפה אתה חי....?
    כשיש לך שחקנים כמו סילבסטרה, פרדיננד, אושיי ונוויל בעורף, שהם שחקנים שהיו לא מעט פעמים החוליה האחורית של היונייטד, אתה לא יכול לקרוא לזה הרכב רביעי, ולא הרכב שלישי.
    אז נכון, פרגוסון נתן לריצ'רדסון הזדמנות, אבל עדיין, חצי הרכב ראשון היה למנצ'סטר.
    משמש בתירוץ של שחקנים משניים? סבבה, גם פה, כמו מול אוליפיאקוס, אפשר לקבל הפסד מינמלי, 1-0,2-1. אבל חיפה נתנה משחק ענק, עצרה את היונייטד כבר במרכז המגרש, כבשה שערים מרהיבים, וניצחה 3-0! אני אגיד שוב, 3-0. ואתה לא יכול להשתמש בשום תירוץ של הרכב משני, כי גם ההרכב השני של מנצ'סטר חזק מהראשון של חיפה, הוא לא אמור להספיד לחיפה, בטח ובטח שלא בתוצאה משפילה של 3-0, ולא משנה מה תגיד.

המשחק האחרון, בחוץ, מול היוונים.
    כבר כתבתי מגילה על המשחק הזה בדיון הזה, אז פשוט תכניס פה את ההודעה הקודמת שלי.
    3-3, ביוון, מתפרצות קטלניות, הישג ענק, ולא משנה מה תגיד.

לסיכום, במידה וחיפה היו מנצחים נצחונות קטנים, מקריים אולי, היה אפשר להגיד משהו ולתרץ, אבל כשאתה מסתכל על התוצאות, פשוט תגיד כל הכבוד, ותפנים.
    חיפה עשתה הישג ענק בכל קנה מידה.
    עונה ראשונה בליגת האלופות, 7 נקודות, 12 שערים בשש משחקים, מקום שלישי שמקנה את המשך הדרך בגביע אופ"א, וכל זה בלי להזכיר את הבעיה הכי הקשה שחסרה לה - הביתיות, אוי כמה הביתיות יכלה לעזור.
    מכבי חיפה עשתה הישג ענק, והוא לא דבר של מה בכך, ולא משנה מה תגיד.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
    תודה.

15. Ilan Member

אני אפילו לא קראתי את השטויות שאתה תכתוב פה... רק את ההתחלה, אבל בוא אני יגיד לך, הדוגמא הכי טובה לזה שחיפה עשתה הישג ענק זה שבני אדם טיפשים כמוך אמרו כאשר חיפה עלתה לצמפיונ'ס ליג שחיפה תובס ותושפל... איזה תבוסות והשפלות בדיוק ראית? האאא? טיפש.