אולימפיאדת ריו 2016 - הדיון הכללי

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏3/8/16.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@רודמן
    למה אתה לא מבין את זה? ברגע שיש לך עם שבמשך דורות שונאים אותו סתם אז לפחות לי זה עושה טוב שיהודים או מדינת ישראל מצליחה. אני גם שמח אם ערבי ישראלי מביא תארים למדינה שבה הוא גדל. אני מאחל לבולדר הרבה הצלחה הערב ואשמח אם היא תקח מדלייה, אבל אני לא הייתי נותן לה להתחרות רק בגלל שבעלה יהודי (ויש לו אימא יהודייה או רק אבא?)

@SeRgInHo
    "מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר'. מבחינתי ספורט זה ענף איפה שצריכים להתגבר אחד על השני ע"י מהירות, מרחק, מטרה (שערים, סלים) או זמן. אם בהתעמלות השופטים לא קובעים אז מי כן? הרי הם אלה שנותנים ציונים, לא? המנצח הוא זה שעושה סלטה אחד יותר? זה שקופץ יותר גבוה בתרגיל הקרקע? לא, המנצח הוא זה שבמהלך התרגיל שלו מחליט לעשות תרגילי קושי X או Y ושם הוא צריך להצליח בהם. על זה הוא מקבל נקוד. אם כולם היו מבצעים את אותו התרגיל בדיוק אז הייתי יכול יותר להגדיר את זה הרבה יותר כספורט אמיתי.

אני יודע שהרבה אנשים אוהבים התעמלות ומצדי שזה יהיה ספורט אולימפי, אבל אני חושב על זה בדיעה אחרת.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון, גם היום עדיין יש אנטישמיות בעולם. איך זה צריך לגרום לי לשמוח מהצלחת יהודים אחרים? עושה לך טוב שביל גייטס ו/או וורן באפט הם מהאנשים העשירים בעולם? אתה גאה במייסדי פייסבוק, גוגל או וואטסאפ? ג׳ון סטיוארט עושה לך את זה יותר? אולי אדם סילבר? דרייק?

לי אישית זה לא עושה כלום - ואף פעם לא הבנתי את ה״קטע״ הזה אצל יהודים-ישראלים-אנערף.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  3. yon2303 Member

סיום אדיר לתחרות התעמלות המכשירים בגברים ובסופה אוצ'ימורה היפני זוכה לאחר שגבר על אולג האוקראיני בפער של פחות מעשירית

4. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממה דרגת קושי של תרגיל נקבעת? מהיכולת של המתעמל/ת לקפוץ גבוה יותר, לרוץ מהר יותר ולנחות חזק יותר בנקודה מסויימת (להלן - מטרה) וכתוצאה מכך לבצע תרגיל מסובך ומורכב יותר עם מספר אלמנטים גבוה יותר. כלומר - ההגדרה שלך לספורט. מגוחך לדרוש שכולם יבצעו את אותו תרגיל בדיוק כדי להגדיר ענף כספורט אמיתי. זה שקול לדרישה שכל פיצ׳ר בבייסבול יהיה חייב להיות מסוגל לזרוק Fastball של 100 מייל לשעה כמו צ׳אפמן או שכל כדורגלן יהיה חייב להיות מסוגל לסובב כדורים חופשיים כמו בקהאם. יש סיבה למה לא כולם מסוגלים; פערי הכישרון. לא מבין למה זה צריך להיחשב לחובתם.

אתה באמת יכול להגיד שאתה מחשיב אוביס כמו ברטולו קולון שבגיל 43 עדיין דופק עוף מטוגן ושותה בירה באמצע משחק בין אינינג׳ס כספורטאי ולא מתעמלים כמו אוצ׳ימורה ורייזמן? רק כי הוא זורק כדור לעבר איזור דמיוני שנתון לפרשנות האמפייר (אחלה מטרה) והם לא? אבסורד בעיניי.

JohnTerry26, אלעד, SeRgInHo ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  5. Hapoel_Tel_Aviv Member

חוץ משחייה ואתלטיקה שזה עיקר האולימפיאדה, ואחר כך הישראלים, יש שתי ענפים שחכיתי להם במיוחד: בדמינטון וראגבי בגרסת השביעיות, שמופיע לראשונה באולימפיאדה. לא הכי מבין בהם אבל אוהב לצפות בהם.
    הראגבי שבע מתאים מאוד לאולימפיאדה והלוואי שיתפוס בארץ יום אחד.
    אחרי שאתמול צפיתי במשחק היחסית דרמטי בבתים בין פיג'י לארגנטינה שהוכרע דקה לסוף, היום נערכו משחקי השלב השלישי שלא ראיתי וארבעת משחקי רבע הגמר שחלקם ראיתי.

המשחק הראשון היה בין ניו זילנד לפיג'י, ניו זילנד הוליכה 5-0 מטריי, פספסה את בעיטת ההמרה. לקראת סוף המחצית הורחק שחקן ניו זילנדי ל2 דקות ופיג'י הפכו ל7-5 עם טריי ובעיטת המרה ועם עוד טריי ובעיטה ניצחו 12-7.
    המשחק השני הפגיש את צרפת ויפן, היה משחק מאוזן וקשוח אבל הצרפתים הוליכו 7-0, ממש עם פתיחת המחצית השנייה היפנים הגיבו בטריי, וממש בשניות האחרונות של המשחק היפנים הצליחו לעשות טריי ואז בעיטת המרה ולנצח 12-7!
    הרבע הגמר השלישי בין בריטניה לארגנטינה היה משחק מאוד אלים והוצאו לקראת הסוף שני כרטיסים צהובים, אחרי 0-0 המשחק הלך להארכה של 5 דקות, בדקה השלישית היה פנדל לבריטניה שהוחמץ אך מיד אחרי טריי מטורף שגרם לשדרים הבריטים להשתגע
    בדקה השלישית בריטינה קיבלה פנדל והחמיצה, בדקה הרביעית טריי זהב שגרם לשדרים הבריטים להשתגע.
    ברבע גמר הרביעי דרום אפריקה מחצה בקלות את אוסטרליה 22-5.

ענף מאוד מרגש עם פיזור של מדינות קטנות ולא בהכרח מדינות ספורט מוכרות שטובות בענף, במיוחד שמדובר בגרסה הקלילה שלו שכוללת 7 שחקנים, ו7 דקות מחצית גורם להרבה שטחים והרבה דרמות.
    מחר חצאי הגמר וגם הגמר.

6. shlomydavid מנהלים

7. SeRgInHo Member

ממש כאב הלב על ורנייאב אתמול שבגלל הנחיתה בסוף הפסיד את הזהב לאוצימורה האגדי. לא מבין גדול בהתעמלות אבל התרשמתי הרבה יותר מוורנייאב וארבעה גמרים מתוך שישה מכשירים (בניגוד לרק גמר קרקע של אוצימורה) ואני מקווה שיביא לפחות זהב אחד. מגיע לו.

Sent from my SM-J700H using Tapatalk

Sprewell אוהב/ת את זה.
  8. Hapoel_Tel_Aviv Member

בראגבי פיג'י הבטיחה לעצמה מדלית כסף או זהב אחרי שדרסה את 20-5.
    במשחק צמוד בריטיניה גברה על דרום אפריקה 7-5 והיא תתחרה איתה בגמר.

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי האמין שאני אהנה מנשים בהתעמלות מכשירים.

האמריקאיות אדירות.

Die Werkself ו-golding אוהבים את זה.
  10. SeRgInHo Member

אבל בניגוד לגברים יש פה ביצועים די חלשים פרט לביילס.

Sent from my SM-J700H using Tapatalk

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין בהתעמלות, אז זה לא משנה לי.

וצחוק בצד עכשיו: מה הגיל של הסיניות? אין תקן לדברים הללו?

12. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתור יו״ר אולטראס אליה מוסטפינה אני מציע לך לחזור בך מהמשפט האחרון.

מסכים ורוב הביקורת צריכה להיות מופנית לעבר החוק המטומטם לפיו רק 2 נציגות מכל מדינה יכולות לעלות לגמר. כך יוצא מצב מעוות לפיו במקום להנות ממתעמלות עילית כמו גבי דאגלס או רוסיות/סיניות אתה מקבל פה כל מיני מקרי סעד. אם כי חייב לציין שהשיפוט די נוקשה היום יחסית למוקדמות ולקרב הקבוצות. אפילו ביילס לא זוכה לניקוד הרגיל שלה.

13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אוהב את מוסטפינה. הרוסייה הנוספת בכלל מלחיצה. רחמים.

לעומת זאת, רייזמן מלכה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/16
  14. k_700 Member

איזה אימפריה מארטה ובלה בעלה בנו בארה"ב.
    לא להאמין, אלי רייזמן בתרגיל מדהים על הקרקע.

השיפוט של שני התרגילים הראשונים של סימון היה די שערורייתי, היא ביצעה תרגילים די טובים והפער היה גדול הרבה יותר(ונסגר מוקדם יותר) לולא השופטים היו עולים קצת מסוממים לדוכן.

עכשיו סימון בתרגיל האחרון.

15. DRORIKO Member

פיג'י,מדינה שאף אחד מאיתנו לא יודע איפה היא בדיוק, העפילה לגמר הראגבי. מה שאומר שהיא תביא או מדליית זהבי או מדליית כסף, מה שאומר שהיא כרגע מעלינו בדירוג המדליות, פיג'י כן? אבל העיקר שאנחנו מרגישים מעצמה אחרי הארד של ג'רבי. אגב למי שתהה ,פיג'י לא הגיעה לגמר דרך בית ניחומים....