מחזור 35 בפלייאוף העליון: בית"ר משיגה את הכרטיס האחרון לאירופה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, May 23, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,635
    Likes Received:
    3,524
    Gender:
    Male
    הכל עניין של ציפיות. אם הציפיות היו לסיים במקום השני ולהציג כדורגל טוב יותר, בטח עם סגל השחקנים ששודרג במרכז השדה ובעומק - אז אלישע לא עמד במטרה. באר-שבע גם כמעט לא הצליחה העונה להפוך פיגור לניצחון. אם הציפייה הייתה ראש-בראש עם מכבי על האליפות - אז מישהו צריך לרדת מהאולימפוס. כמה שמכבי משחקת ברוורס, היא הרבה יותר מרתיעה(מתחילה משחקים בבלומפילד ממש ב-1:0), היא יודעת לנצח משחקים כשהיא לא טובה ויש לה את ערן זהבי. ההרכב של מכבי טוב מזה של באר-שבע אגב. בכל-מקרה, זה לא שחור או לבן, האמת היא באמצע. במומנטום השלילי שלא נפסק אגב כן אפשר להאשים את אלישע הרבה יותר מההופעה בגמר הגביע, אג'ידה וסוארז הציגו את המשחקים הכי גרועים שראיתי משחקני הגנה של קבוצת צמרת בזמן האחרון. אלישע קיבל כלים וכמו לאורך כל הקריירה עשה פחות או יותר את המצופה ממנו(חוץ מלדעתי ההתעלות במכבי חיפה אז הוא גבר על הפועל ת"א שהייתה קבוצה חזקה מאוד). לא הצלחה גדולה ולא כישלון עצום.
    הרצון של באר-שבע ואוהדיה להתקדם הוא טוב ומבורך, הם לא מועדון קטן אבל הם רחוקים מלהיות אימפריה. בינתיים הם אימפריית השמש של צביקה הדר.
     
  2. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,736
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    לא צריך להפיל הכל על השחקנים,המאמן אשם יותר מהם. אתה רואה העונה יותר מדי את מליקסון,את ברדה,את הובאן,אפילו את בוזגלו הולכים בכח לדריבלים במקום לארגן ביניהם מהלך קבוצתי. אתה פשוט רואה קבוצה מבורדקת כאילו אין מאמן על הקוים. איפה הם ואיפה מכבי מבחינת סדר על המגרש. והרי מבחינת טכניקה אישית הקבוצה לא נופלת ממכבי ואולי עולה עליה. יש לך את בוזגלו שהוא השחקן הכי טכני בארץ, יש לך את הובאן,יש לך את מליקסון,יש לך את דובב גבאי,יש לך את סיראז' נסאר. במכבי שני השחקנים היחידים עם טכניקה ברמה גבוהה זה טב"ח ובן בסט. ובכל זאת מכבי נראית הרבה הרבה יותר טוב.
     
  3. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,607
    Likes Received:
    26,861
    Gender:
    Male
    אלישע אשם בהכנה מנטלית ופיזית רעה מאוד. ב"ש לא זזה במגרש.
    בפרט בגמר אלישע אשם גם מאוד בהכנה טקטית במערך וציינתי את זה בנושא הגמר לפני המשחק ואחרי.
    דווקא מי שנחשב מאמן ישראלי בכיר כמו אלישע מצביע במיוחד על עליבות שוק המאמנים הישראלים.
    שפשוט איום נורא.

    במדינת כדורגל מתוקנת מאמן מיושן,לא מעודכן כמו אלישע לא היה מתקרב לצמרת הכדורגל.
    הבעיה הכי גדולה שלו - מאמן קבוצות קטנות בראש. מסתפק במועט. אוהב תפקיד אנדרדוג נצחי.
    הוא 30 שנה גר במרכז, אבל ברוחו ובנפשו הוא בית שאן.
     
  4. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,635
    Likes Received:
    3,524
    Gender:
    Male
    מי זה ממיין לנו את השחקנים עם טכניקה ובלי טכניקה. גם דור מיכה יודע לעבור שחקנים, ומה עם גילי ורמוט וברק יצחקי? בכל-מקרה, לדעתי להאשים את המאמן כששחקן כמו מליקסון כשהגיע לכאן כטאלנט נראה כמו שהוא נראה - זה פשוט להוריד מערכו של השחקן, כמו שכתבתי שאלה שמאשימים את רונאלדו ביכולת פח של בייל - עושים מהוולשי צחוק. מה עם מילה טובה לאלישע על צמד הזרים שהביא למשל? זה לא פשוט להביא זרים טובים. גם גורדנה תרם רבות העונה כ'שחקן ה-12' ואני בטוח שלפחות מחצית מהאוהדים הסתכלו בעין עקומה על הרכש הזה. בוזגלו נראה 'בסדר גמור' בתוך התוהו-ובוהו של באר-שבע. מליקסון סתם אפס. הצגת את דובב גבאי ונאסאר כאילו הם גלאקטיקוס, הלו.

    אני שמח אגב על הניצחון של ק"ש ויסלחו לי אוהדי באר-שבע. לא מתעסק בקקה של איזי נגד אלונה. אבל מגיע להם לסיים במקום השני. הם היו אפילו במקום הראשון עד המחזור ה-17 או משהו כזה, והטלטלה שעברה על הקבוצה ממש לא השפיעה. נראה כמה זמן הם עוד יחזיקו בצמרת, פשוט שאפו.

    מילה אחרונה על הגמרים של אלישע לוי - הוא הפסיד 4 פעמים וזה איום ונורא. אפשר לחשוב שהוא הפסיד לאחי נצרת. הוא הפסיד תמיד לקבוצות שפחות טובות ממנו(אולי רק על ההפסד ב-2011/12 להפועל ת"א יש ויכוח).
     
  5. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,736
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    מליקסון עולה לטעמי על מיכה מבחינת יכולת אישית. פשוט בעוד דור מיכה מתאים את עצמו לשיטה של המאמן, מליקסון משחק כמו בשכונה. עזרא שחקן יותר מהיר וטכני משניהם ביחד, וראינו איך בתקופת בנאדו וסטנויביץ' הוא הסריח את המגרש.
    זה פאק של מאמן, יש לו הרבה כישרון ביד והקבוצה שלו לא נראית כמו כלום.
     
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    7,357
    עזרא יותר טכני ממליקסון ומיכה? על סמך מה אתה אומר את זה?

    דור מיכה לדעתי השחקן הכי טכני בכדורגל הישראלי. יש לו לפעמים יציאות של שחקן ברמה הגבוהה ביותר מבחינת מסירה וטיפול בכדור.
     
  7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    כל עוד איזי בחיים הם יהיו. מצד שני לך תדע אולי הילדים שלו שהם פעילים בקבוצה עצמה, ימשיכו בעשייה אחריו.
     
  8. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,736
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    לא,הוא שחקן טוב אין ספק. להגיד לך שיש לו יכולות אישיות יוצאות דופן? לא יודע. הוא לא מהיר במיוחד,אין לו יכולת פריצה אימתנית,דריבליסט גדול הוא לא,אני גם רואה אותו לא מעט מתמזמז עם הכדור במקום לשחק בנגיעה אחת. אז כן יש לו חכמת משחק,הוא משתפר ביכולת הכיבוש. אבל בוא נגיד שלא סתם הוא לא בסגל של הנבחרת.
     
  9. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,108
    Likes Received:
    6,560
    זה שזה לא בסדר זה ברור, אבל עובדתית זה מה שקרה. ב"ש מתפרקת מאז אותה פרשה.
     
  10. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,002
    Likes Received:
    4,649
    כמה רעוע יכול להיות בסיס של קבוצה שהיא תתפרק בצורה הזאת? כל כך בקלות?
    עוד הוכחה עד כמה החילוף של אלישע היה מוצדק.

    נ.ב.

    הבדיחה שזה קורה דווקא נגד קבוצה שעברה גם היא החלפת מאמן הזוי. רק שלה היה מאמן שבנה בסיס חזק.
     
  11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,401
    Likes Received:
    4,949
    Gender:
    Male
    מה שאולי הכי עצוב ואבסורד בסיטואציה הזאת זה לא שלאלישע יש חוזה לעוד 3 שנים במועדון והוחלט שהוא לא ממשיך. כלומר, פיטורין.
    לבן אדם נגמר החוזה, במועדון הוחלט פשוט לא לחדר אותו ולנסות את הדרך עם משהו חדש. אז הוא יודע על זה חודש לפני שנגמר העונה. נכון, לא אידיאלי אבל זה מצדיק כזאת התפרקות? לחטוף 14 שערים ב 3 משחקים?
     
  12. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,108
    Likes Received:
    6,560
    ולגבי הדיון שהיה כאן- כמו בדרך כלל האמת היא איפשהו באמצע. הפועל ב"ש לא הצלחה גדולה ולא כישלון גדול.
    אולי הציפייה היתה שתשחק כדורגל טוב יותר ומהבחינה הזו יש מעט אכזבה(למרות שאני חייב להגיד שיש לי בראש כמה שערים ומשחקים יוצאים מהכלל של ב"ש העונה).
    בכל אופן מקומות 2-4 הם ריאלים עבור הפועל ב"ש, הן תקציבית, והן מבחינת הסגל(ברגע ששני שחקנים שבאו בקיץ לשדרג ויותר החלישו את הקבוצה מאשר שידרגו אני לא מבין למה הפליאה שב"ש לא השתדרגה? מעבר לזה ברדה לא היה ברדה של העונה שעברה, וסוארס גם בעיני קצת פחות טוב מבעונה שעברה, אז מי בדיוק היה אמור להקפיץ את הקבוצה הזו מעבר למה שהיה בעונה שעברה?), וגם להגיע לגמר גביע זה גם משהו שלא קורה להפועל ב"ש יותר מידי פעמים.
    מכבי חיפה זה דוגמה לכישלון גדול העונה. דוגמה להצלחה יוצאת דופן? לדעתי ממש אין.
     
    Last edited by a moderator: May 24, 2015
  13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    7,357
    קריית שמונה לא הצלחה יוצאת דופן? בית״ר? מכבי פתח תקווה?

    קלינגר לא הצליח באופן יוצא דופן להדרדר ממקום רביעי למקום האחרון?
     
  14. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,108
    Likes Received:
    6,560
    איפה חשבת שק"ש תסיים את העונה? די צפוי שבפליאוף העליון. מקום שני זו בהחלט הצלחה. יוצא דופן? לא יודע...
    בית"ר? תסתכל על כל הקבוצות שסיימו אחריה? אתה באמת חושב שמקומה לא בחמישייה הראשונה? לא כישלון וגם לא כזה הישג היסטרי...
    מכבי פ"ת? אחת מבין 4-5 קבוצות שהיו יכולות להשתחל לפליאוף העליון והיו במרחק של משחק... לא בטוח שהיא היתה שם אם השער של הפועל חיפה בדקה ה- 90 לא היה נפסל בצורה הזויה... זה שהם רק מפסידים בפליאוף העליון אומר שהם שם ממש בטעות.
    אם כבר, רעננה וסכנין בעיני הצליחו מנקודת המבט שלי אישית כי הייתי בטוח שהן תאבקנה על הירידה ואולי אף תרדנה והן אפילו לא היו קרובות לשם.
     
Thread Status:
Not open for further replies.