נבחרת ישראל: אלישע לוי הוא מאמנה החדש של נבחרת ישראל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,109
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    הצלחה בארץ היא הדבר הכי פחות משמעותי.. כי זו משוואה פשוטה.. אם הצלחת לאורך זמן בארץ זה מסיבה אחת- לא היית מספיק טוב לחו"ל. שחקן שהצליח שנים רבות בחו"ל כנראה שלא ייקח המון תארים בארץ.. מסיבות מובנות. בקיצור, זה הרבה יותר פשוט מאיך שאתה מצייר את זה.
     
  2. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,108
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    מאיפה אתה יודע מאלו סיבות סיני ומלמיליאן לא יצאו לאירופה? גם פחדנות? גם רצון להיות ראש לשועלים? אתה חושב שהם היו פחות טובים מהחבורה הבינונית שיש בדור הזה שכל מה שיש לו זה סוכנים טובים עם קשרים?
    רמי גרשון וגיא אסולין יכולים להיחשב למשהו בכדורגל הישראלי?
    אם אתה שחקן כדורגל אתה מעדיף קריירה כמו של ערן זהבי או כמו של גיא אסולין?
    אני בלי למצמץ אומר לך ערן זהבי. לא יודע מי מנהל לגיא אסולין את הקריירה... אז באמת יופי שהוא באירופה... לי מהצד זה נראה פשוט בזבוז!

    משוואות מהסוג הזה אף פעם לא יכולות להיות פשוטות. יש למשוואה הזו של שחקן כדורגל והקריירה שלו מיליון פרמרטים ועובדה שיש אלף ואחת דעות ושום דרך באמת למדוד ולשכלל את הכל.
    לדעתך רפאלוב ומליקסון גדולים ממשה סיני, אורי מלמיליאן וערן זהבי- לדעתי לא.

    שיהיה לך חג שמח גבר!
     
    Franco אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,603
    לייקים שהתקבלו:
    26,860
    מין:
    זכר
    סיני יצא לאירופה וחזר מהר(הוא גם נבחן ביונייטד), מלימיליאן נבחן באירופה והתגעגע מהר לארץ.
    בכל מקרה שניהם לדעתי היו איטיים מדי בשביל להצליח בחו"ל.
    בכל אופן אז לא היה חוק בוסמן ובכלל היה יותר קשה לצאת לאירופה. לא היה לנו ניסיון באירופה.
    זו תקופה אחרת.
     
  4. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    "צריך להיות אמיתיים - בניון אני כבר לא אהיה" - גלובס

    על פאלרמו:
    "היה מעניין אותי לשמוע מה חושבים עכשיו בפאלרמו, כאשר שיחררו אותי ב-200 אלף אירו. מעניין מה היו אומרים עכשיו על המספרים שלי."
    כן. בפאלרמו שמעו שזהבי השחיל 3 לעכו ואוכלים את הלב.

    מה שמניע את זהבי זה לא ווינריות ורעב וכאלה (זה לפחות לא הדבר העיקרי לדעתי), הבן אדם פשוט סובל מתסביך שתמיד תמיד תמיד הוא מרגיש שהוא צריך להוכיח לכולם כמה לא מעריכים אותו מספיק.

    בגלל זה גם כל הקטע עם אוהדי הפועל. הוא נפגע ועדיין פגוע מזה שהפועל כביכול לא עשתה מספיק כדי להחזיר אותו (ואולי בצדק, נכון לאותה נקודת זמן. אף אחד לא נביא) וכל הזמן מספר שלא העריכו אותו מספיק.

    מה שכן הוא דמות מעניינת ומושכת אש. לצערי הוא ייתקע פה בליגה עוד הרבה זמן.
     
    itzik.miro ו-לירן אוהבים את זה.
  5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,109
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    עידן, אתה שוב מושך אותי ל 30-40 שנה אחורה.. אני נמנע מלהשוות לשחקנים שהיו פה בעידנים אחרים לחלוטין. אני כן ישווה לשחקנים שהיו פה ב 20-25 שנה האחרונות.
    אתה לוקח את גיא אסולין.. שחקן שנכשל בקושי משחק ולא משפיע..לא כל כך חכם.
    אני הייתי לוקח את רפאלוב, ברדה, נאתכו- אלה שעדיין לא הגדולים ביותר. והם עדיין עשו קריירות הרבה יותר מספקות ומוצלחות, ברמות גבוהות הרבה יותר ממה שזהבי שיחק אי פעם.

    זהבי רוצה שידברו עליו. . רוצה מעמד.. לכן מעדיף להיות ראש לחתולים בליגה חלשה. ולכן המרחק שלו מהגדולים והמוצלחים הוא עצום .

    וסתם כי אני לא אוהב שמכניסים לי מילים לפה- רפאלוב טוב יותר מזהבי . מליקסון ממש לא. חזר מהר יחסית לארץ, זה בהחלט מעיד עליו.


    חג שמח לכולם
     
    itzik.miro, oranfu ו-alexshw אוהבים את זה.
  6. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,603
    לייקים שהתקבלו:
    26,860
    מין:
    זכר
    גם זהבי מדבר כאילו הוא שווה 30 מיליון יורו + 5 מיליון יורו שכר לעונה.
    העלויות הכרוכות בהבאתו זה כסף רגיל או אפילו קטן לקבוצה כמו באזל, לא מדבר על הליגות המובילות.
    ברוז' שילמה על רפאלוב 2.5 מיליון יורו - זה כלום בשבילם. להביא את זהבי יעלה אותו דבר בערך.
    רק בארץ זה סכומים דמיוניים.
     
  7. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,108
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    כאחד מהאנשים עם הידע הכי רחב כאן יש משהו במה שאתה אומר אבל בכל זאת אי אפשר להתעלם שלכל אורך ההסטוריה(יותר נכון בערך משנות ה 70...) שחקנים יצאו מכאן לאירופה ועוד לאירופה הקלאסית- צרפת, אנגליה, גרמניה.
    גם בתקופה של משה ואורי יצאו לאירופה, וגם קודם לכן.
    אכן יציאה בתקופה ההיא לאירופה שווה יותר- בלי תקשורת, בלי חוק בוסמן- וזה מדגיש כמה אבי כהן ז"ל, שלום תקווה, רוני רוזנטל ואלי אוחנה היו גדולים, ועוד לפניהם שחקנים כמו גריאני, פיזנטי, ועד לשפיגל ושפיגלר.
     
  8. השולס עולה Member

    הצטרף ב:
    ‏9/9/07
    הודעות:
    366
    לייקים שהתקבלו:
    28
    מין:
    זכר
    פורום זהבי זה נהיה...יותר חשובה הנבחרת
     
    קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  9. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    יש שחקנים טובים שטוב להם איפה שהם לא צריך לנתח את זה יותר מדי.
    ואלרון נשאר בדפורטיבו למרות שהיה יכול לבחור באיזה מועדון שהיה רוצה באירופה.
    מרטין פאלרמו יצא לאירופה והיה לו יותר חשוב להיות סמל בבוקר.
    מתיו לה טיסייה היה כוכב של סאות׳המפטון וזה היה מספיק טוב בשבילו.
    פרנצ׳סקו טוטי הפסיד המון כסף ותארים יוקרתיים כי הוא העדיף להישאר ברומא על פני חתימה ביובה,מילאן ריאל או בארסה.
    ואלי אוחנה ירד מהטופ של אירופה לליגה ארצית בישראל.

    הדברים האלה לא תמיד משקפים את המצב איכשהוא( לא, רפאלוב לא יותר טוב מזהבי כי הוא משחק בקבוצה עשירה בבלגיה), ויש שחקנים טובים שמסיבות כאלה ואחרות לא משחקים בקבוצות שבאמת תואמות את הרמה שלהם, זה לא מוריד מהיכולת שלהם.
     
  10. קשר שמאלי Member

    הצטרף ב:
    ‏29/1/13
    הודעות:
    20,007
    לייקים שהתקבלו:
    6,946
    מין:
    זכר
    זהבי האפרורי לא מעניין
    יש בנבחרת שחקנים(ביטון, נאתכו, פוזאלוב, דמארי, חמד) מוכשרים וטובים יותר ממנו
     
    נערך לאחרונה ב: ‏3/4/15
    itzik.miro ו-השולס עולה אוהבים את זה.
  11. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,633
    לייקים שהתקבלו:
    3,524
    מין:
    זכר
    ואם ערן זהבי יהיה השחקן ה-20 הכי טוב בתולדות הכדורגל הישראלי(סתם זרקתי מספר) והטוב ביותר ב-25 השנים האחרונות אחרי בניון, ברקוביץ', רביבו ואוחנה נניח - זה כזה גרוע? למה להתעלם מהרזומה הלא-רע שלו במשחקים באירופה שהם לא במדי הנבחרת? עוד פעם להזכיר את ליון ובנפיקה, זלצבורג, הליגה האירופית עם מכבי ועוד? היו עוד שחקנים מעולים שבנבחרת לא נתנו את הטון, תמיד אמרו את זה למשל על חיים רביבו. גם אם רפאלוב יקח אליפות בבלגיה אני לא חושב שהוא יותר טוב מזהבי.

    ההתנהגות של זהבי כלפי אוהדי הפועל היא מביכה גם אם קיללו אותו קללות נוראיות, הוא כן ירק לבאר ממנה שתה ואני מדבר על הזמן שלפני מקרה פואד ההזוי. אבל אני בכלל לא חושב שיש לו 'רגשי נחיתות' ושמזיז לו שהפועל לא נלחמה להביא אותו בינואר 2013. בתאכלס, זה הפסד שלה בלבד. הדיבורים על כך שלא העריכו אותו הם לא מדויקים. באותה נקודת זמן טבעי מאוד שורמוט ו-ווצ'יצ'ביץ' שיחקו לפניו. יותר ממחצית עונת הדאבל הוא היה יותר שחקן משלים. זה נובע אגב מכך שהוא היה ילד אז, ההצלחה כן עלתה לו לראש.

    אין מה להשוות אגב בין החשיפה של אז לבין הכדורגל היום. בזמן הזה שחקנים מליגה שנייה יוצאים לחו"ל. הרבה יותר קל לצאת, אני לא מגלה כאן את אמריקה לאף-אחד.

    בשורה התחתונה, אני נוטה יותר לטובת 'הצד של זהבי'. גם לא הייתי מבטל, שוב, את הרזומה המדהים שלו בליגה. למעלה מ-50 שערים בשנתיים, זה מרשים לכל הדעות גם אם הוא פנדליסט. ונכון שהוא משחק בקבוצה הכי טובה אבל הוא מוביל את מכבי ל-3 אליפויות רצופות ויהיו לו 4 אליפויות ב-6 עונות יחד עם עוד שני גביעים וזה רזומה מאוד מרשים. זהבי גם בחיפה היה נותן מספרים וגם בהפועל שהיא פח אשפה היום. הוא לא זידאן ולא אחד 'שעושה את אלה לידו טובים יותר', אבל הוא הפך את מכבי לדומיננטית. קל יותר לטב"ח כי הוא משחק איתו ולא להיפך.
     
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    ואם, נגיד, ביטון וחמד ינחתו בקיץ במכבי ויהיו דומיננטיים פחות מזהבי, ואם רפאלוב היה חותם בקיץ כפי שסיפר שיכל, והיה פחות דומיננטי, עדיין היית חושב ככה?

    אתה נותן חשיבות גדולה מידי לליגה בה הם משחקים. זהבי אחד משלושת הישראלים הטובים ביותר כרגע, אולי אפילו מהשניים, והוא משחק בישראל.

    עלק אפרורי, תחזור לדקה ה-89 מול מכבי חיפה ותגיד לי מי אפרורי.
     
  13. קשר שמאלי Member

    הצטרף ב:
    ‏29/1/13
    הודעות:
    20,007
    לייקים שהתקבלו:
    6,946
    מין:
    זכר
    אף פעם לא יצא לי ''ואווו'' מאיזה מהלך של זהבי
    הוא שחקן משעמם
     
  14. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,633
    לייקים שהתקבלו:
    3,524
    מין:
    זכר
    הכדורגל מורכב רק מדריבל או מהירות סוחפת? ומה עם שערי ניצחון קריטיים, בעיטות לחיבורים או מספרת? צריך להעריך גם את אלה שהכישרון לא מטפטף להם מכל מקום, אלה שיש להם אופי של אלופים ועובדים על בסיס עבודה קשה, וכזה הוא. אגב, גול בדחיקה מול שער ריק לעומת גול מהחצי - זה עדיין בעל אותו ערך, אתה יודע. אפשר לאהוב יותר את הסגנון הוירטואוזי של ורמוט אבל זה לא משנה. זהבי שחקן ענק ואי-אפשר לקחת לו את זה. אני לא זוכר בכדורגל הישראלי שחקן עם תנועה לעומק כמו שלו.
     
  15. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,876
    לייקים שהתקבלו:
    20,959
    חשיבות רבה מדי לליגה בה משחקים?

    לפני כמה עמודים מישהו שאל אם נתייחס לשחקן שיעביר את הקריירה בליגה הלאומית ויבקיע 30 שערים כל עונה כאחד הגדולים שהיו לנו. זה בדיוק זה.
    זה אפילו לא עניין של "לא ידוע אם יכול להצליח באירופה". הוא היה באירופה ונכשל.
    פציעות, בעלים משוגע, פיצה לא כמו שהוא אוהב... שורה תחתונה היא כישלון.
    עמיר פלג רשם יפה על ההבדלים בינו לבין רפאלוב וזה לא רק "משפט אחד לא מוצלח". זה כמו שלפני איזה שבוע זהבי אמר שאם פאקו (שיש לו ניסיון באנגליה) אומר שזהבי מספיק טוב עבור הליגה האנגלית אז זה הוכחה מבחינתו שהוא מספיק טוב.

    אני כבר לפני יותר משנה רשמתי פה בפורום שזהבי כבר לא יחזור לאירופה. זה היה לי ברור, הוא מעדיף להיות ראש לשועלים.
    אז הוא יזכה להתייחסות כשחקן ענק פה, אבל זה ברור פחות או יותר לכולם (לדעתי גם לו אישית) שיש ליד זה כוכבית קטנה.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.