הדיון הקולינרי של הקופה אמריקה

Discussion in 'קופה אמריקה 2011' started by Franco, Jul 13, 2011.

  1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    הפסידו את המשחק אבל נשארו עם הפיסקו?

    http://i52.tinypic.com/aawtqt.Xxx
     
  2. itay7 Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    59
    זו בכלל שאלה?!?!?!?!?
     
  3. benos Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    173
    פיסקו ולומו סלטאדו זה שילוב שנראה טוב ולכן אני אתן אותו לפרו, השאלה אם גם הלומו סלטאדו נתון בויכוח?
     
  4. Burrito Ortega Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    עשית לי געגועים ללומו סאלטדו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx. הפיסקו סאוור הזה לעומת זאת לא משהו.
     
  5. itay7 Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    59
    אייי לומיטו לומיטו.. טוב עכשיו אני אוכל Carapulcra אז לא צריך להתגעגע יותר מדי =). הבעיה תתחיל שכל המיליון מנות שחמותי השאירה פה ייגמרו...

    אגב, פיסקו ולומו זה אכן שילוב טבעי, אבל לא כמו אינקה קולה ב-Chifa או סביצ'ה עם rubia helena..
     
  6. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    13,083
    Likes Received:
    827
    זה נראה כמו פייז'ואדה בהירה, עם האורז ליד. השאלה אם אפשר להשיג את המצטרכים האלה בישראל, שגם אני אוכל לנסות? או שצריך גם אבנים חמות...

    יואב, נסחף איפה שלא צריך.
     
    Last edited: Jul 13, 2011
  7. itay7 Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    59
    לקאראפולקרה? לא, אין פה תפוח אדמה יבש. הביאו לנו שקיות של זה מפרו... ת'כלס יש גם דברים אחרים שבעייתי לעשות פה, כמו Causa, שזה לא עם התפוח-אדמה המוכר לנו אלא עם Papa Amarillla שהוא יותר קמחי (וצהוב).
    לומו סלטאדו זה כבר יותר פשוט להכין בארץ, וגם Aji de Gallina, עוד אחד מההיילטס של המטבח הפרואני. את ה-Aji amarillo שחסר לנו בארץ אנחנו מחליפים בפלפל מתוק (שושקה), שזה די דומה בטעם. סביצ'ה הכי קל, אפילו לא צריך לבשל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx, רק לחתוך המווון לימונים (עדיף ליים).
    אם אתה רוצה מתכונים, יש את אתר Yanuq, שם יש אחלה מתכונים למאכלים פרואנים רבים (ואיכשהו יש יותר מאכלים מהמאות שיש באתר הזה).

    אגב Burrito, איפה טעמת פיסקו סאוור? כי ת'כלס שמכינים אותו נכון אין הרבה אנשים שלא אוהבים את זה. הרוטוס מכינים את זה ללא חלמון של ביצה וללא Amargo de angostura, מה שהופך אותו לדי מעפן.
     
    Last edited: Jul 13, 2011
  8. benos Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    173
    Itay, how the hell you like Inka cola? its not so good this drink... Pisco goes well with sushi also but im not a good indication for that...
     
    Last edited: Jul 14, 2011
  9. itay7 Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    59
    זה המשקה הלאומי, אם אני לא אוהב יהרגו אותי... סתם, האמת שבהתחלה גם אני לא אהבתי אבל אח?כ זה נכנס בך. חוץ מזה זה הרבה יותר מתאים לכל מיני מאכלים. Pollo a la braza בלי זה זה לא אותו דבר. כנ?ל לגבי pachamanca ועוד.
    סושי? אתה מתכוון טיראדיטו. יאללה תעזוב את קוסקו כבר, סע ללימה ולך תאכל איזה סביצ?ה של קונכיות שחורות אצל אמיליו וגלאדיס...
     
  10. Burrito Ortega Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    בעיירה הזאת שיוצאים ממנה למאצ'ו פיצ'ו..אגואס קאליינטס...זה היה נחמד. שתיתי כמה כאלה. טעים אבל לא משהו מטורף. לעומת המסטיק הנוזלי הצהוב הוא נהדר אבל חח...

    וואי אתה עושה לי חשק לאוכל פרואני. aji de gallina!. איזו המצאה נפלאה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
     
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    אוכל/מתכונים לא מכירים בגבולות שהאדם הציב בהמציאו את מדינות הלאום, המאכלים/שתייה האלו קיימים בהרבה מקומות גם אם לעתים בשמות שונים ולא ממש שייכים למדינה אחת (בטח לא לומו סאלטדו שזה הדבר הכי בסיסי בערך).

    פיסקו או מוות!
     
  12. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    13,083
    Likes Received:
    827
    אינקה קולה? נשמע כמו טורקה קולה (הגרסה הטורקית) או מכה קולה (לשומרי חלאל או מה שזה לא יהיה).
     
  13. Burrito Ortega Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    גם להם יש טעם של מסטיק? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
     
  14. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    13,083
    Likes Received:
    827
    לא שתיתי קולה (ובטח לא אלו שהזכרתי) כמה שנים, האמת שפיסקו יותר מסקרן.

     
  15. itay7 Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    59
    לא יודע, אני לא אתווכח לגבי הלומו סלטאדו, למרות שגם במקרה הזה יש בו מרכיבים שלא קיימים במקומות אחרים בכלל, אבל יש מאכלים שהם חלק מההיסטוריה של פרו, ואין למדינות אחרות, בעיקר למדינה חסרת הזהות מהדרום, זכות לנסות ולקחת בעלות על משקאות או מאכלים.

    לגבי הפיסקו, אין ויכוח אינטלקטואלי לגבי המקור של המשקה (מן הסתם זה מאזור העיר פיסקו ויש גם עדויות על-כך). הטענה הפרואנית היא שהזכות לקרוא למשקה פיסקו היא כמו שמפנייה, כלומר אזורית, ולכן הפיסקו הצ'יליאנית נקרא סתם אגוורדיאנטה בפרו. בצ'ילה טוענים שזה כמו יין או וויסקי, כלומר זה סוג של משקה ואז לא משנה איפה מייצרים אותו. זה נמצא במאבק משפטי סבוך וארוך עם קרב על כל מדינה. בארץ אגב, התביעה הפרואנית ניצחה.

    ועכשיו למנה העיקרית (למרות שזו מנת פתיחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx) - להגיד בפרו שסביצ'ה זה לא פרואני נחשב כפשע. זה לא רק המאכל הלאומי, אפילו יש לו יום חג! זה מאוד נחמד שהוא התפרש וגם במקומות אחרים מכינים אותו, אבל זה די מרגיז ששמים בו דברים לא קשורים כמו עגבניות, גמבה, או שמוציאים את הכוסברה, וקוראים למאכל הזה באותו שם...