https://rotter.net/forum/scoops1/915075.shtml אבל רגע לא אמרתם שאם תהיה התנגשות בין הממשלה לבג״צ אתם תהיו כפופים לבג״צ? פתאום בג״צ לא נאה לכם?
לאורך ההיסטורה תמיד זרם מסויים מהעם היהודי ניסה לחצות גבולות חדשים של שנאה עצמית, אל תדאג, זה גם יקרה בעתיד.
איפה אמרתי שיש התנגשות? אתה יודע לקרוא בכלל או שכמו עם לברון אני צריך להסביר לך כמו לילד קטן. המשפט הראשון היה דוגמא שנועדה להמחיש את זה שצהל כפוף בצורה אבסולוטית לבג״צ, ברמה שאם תהיה התנגשות בינו לבין הממשלה הוא יקח את הצד של בג״צ. אז אם הוא כפוף לבג״צ בצורה אבסולוטית מה פתאום הוא אומר שהוא לא יתן לו לגעת לו בפנסיות. מה קרה? הוא כפוף לבג״צ רק כשזה משרת את האג׳נדה הפוליטית שלו?
חחחחח וואו כמה חוסר מודעות באדם אחד. אתה בערך האדם האחרון עלי אדמות שאני אקח ממנו שיעורים בהבנת הנקרא.
אירוע חריג בבנימין: צה”ל איתר ניסיון כושל לשיגור רקטות מהכפר ניעמה שבמערב בנימין. במהלך סריקות באזור נמצאו שתי רקטות ללא חומר נפץ תקני. המרחב ממנו נעשה ניסיון השיגור נמצא בפאתי מודיעין עילית, כ־4 ק”מ בלבד מקו הבתים הראשון. דובר צה״ל בתגובה לאירוע הרקטה בבנימין: בשבוע שעבר אותרה רקטה מאולתרת במרחב כפר ניעמה. מבדיקת הפריט עולה כי הרקטה ללא ראש קרב וללא חומר נפץ תקני. הפריט נמצא בחקירת חבלני מג״ב איו״ש לצד ניהול מאמץ מבצעי ומודיעיני לסיכול התשתית. גורם צבאי הוסיף: לא מדובר בפעם הראשונה שאותרה רקטה במרחב איו״ש. כוחות הביטחון פועלים להחרמת והשמדת מחרטות לייצור אמל״ח, איטום בתי מלאכה ואיתור אמל״ח בפרט. --- זה בדיוק השלב שצריך לכרות את הרעיון.
הוא לא ביטל את כפיפותו לבג"צ - כלומר לחוק ולגוף עם הסמכות העליונה לפרשו. אפשר להבין מזה שימשיכו לפעול כדי להסדיר את עניין הפנסיות בחקיקה, כנדרש. פשוט בחרת להבין מזה משהו אחד, בהתאם לאג'נדה.
צה״ל השמיד את מסגד אל-איבקי שבמערב עזה. הסרטון שהופץ ברשתות, עלול לגרום נזק תודעתי כבד לישראל ולהקשות על ההסברה בזירה הבינלאומית. מובן כי מאחורי התקיפה עמדו שיקולים מבצעיים - אך במצב הנוכחי ישראל וצה״ל יתקשו להסביר את המהלך לעולם. --- מצוין, שיקולים מבצעים = שמירת על חיילי צה"ל. קודם לכל שיקול תודעתי והסברתי (זה לא שהיה יותר מדי סיכוי, גם ככה העולם נגדנו, הגיע הזמן למקסם זאת בגזרת המלחמה ולהרוס כל מה שאפשר). כל מדינה שתיתן מסתור לבכירי חמאס צריכה לשלם את המחיר גם אם זה אומר לפגוע בריבונותה. כל מסגד\מקום קדוש אחר שמשמש לטרור צריך להיות מושמד. משוואה פשוטה מאוד.
יהודי שרוצה שהעולם האנטישמי יקבל אותו יכול לעשות מעשה אחד ויחיד - להתאבד. מעבר לזה לא משנה כמה ילקקו ויסבירו ויתנצלו התוצאה תהיה אותה תוצאה. נמאס לי מהסברים והחירטוט הזה שנקרא הסברה. שיזדיינו כולם עד שנסיים את העבודה בעזה. אני לא מוכן להשאיר את החרא הזה בירושה לילדים שלי כדי שיחזרו להילחם שם עוד 15 שנה.
זה מדהים כמה השמאלנים שכחו את ה-7 באוקטובר. לפני השביעי כל העולם אהב אותנו, המוני תיירים פקדו את תל אביב, מיטב האומנים הגיעו להופיע פה, אפילו אירחנו את אליפות אירופה בכדורסל! נו אז נורא אהבו אותנו וראינו לאיפה זה הביא אותנו. על זה בדיוק הומצא המושג ״חיבוק דב״
כאילו שהאופציות הן רק 1 או 0, שחור או לבן. 7 באוקטובר וחיבת העולם או מלחמה לא נגמרת ושנאת העולם. אפשר לזכור היטב את 7 באוקטובר ועדיין לחשוב שטעינו* אם הגענו למקום הזה אחרי שנתיים. * אין כאן טעות כמובן. ביבי יגמור את המדינה הזו על שהעזה להעמיד אותו למשפט.
כל מדינה שהיו עושים לה את ה-7 באוקטובר, כל מדינה, היתה משטחת את כל האיזור. ארה״ב על פחות מה-7 באוקטובר הורידה 2 פצצות אטום. חצינו את הרוביקון חבר. על עזה אפשר להתחיל לדבר בלשון עבר.
1. אף מדינה נורמלית לא היתה מתנהלת כמו ישראל בשנתיים האחרונות - מדינה שכאילו התעקשה לא לקבל החלטות, להתחיל ולהפסיק, להפסיק ולהתחיל, לנוע לכל מיני כיוונים, לבלבל את האויב, לבלבל את הידידים, לשקר לכל הכיוונים, ולבסוף לקבל החלטה שגם היא לא באמת ברורה ולא ברור לאן תיקח אותנו. 2. תן לי לגלות לך משהו: לא משנה אם תדבר על עזה בלשון עבר, הווה או עתיד, היא הולכת להמשיך להטריד אותך ואת כולנו במשך הרבה מאוד שנים. אנחנו נכנסים לבוץ שאין לאף אחד מושג איך יוצאים ממנו. גם אם תכבוש ותשטח הכל, זה לא אומר שפתרת את הבעיה ואתה יכול להמשיך הלאה כאילו אין עזה. 3. ואני עוד לא מדבר על שאלת המחיר, שמי יודע מה הוא יהיה. אני מבין שאתה נורא מתלהב ממפגן הכוח והנקמה - שיטחנו, כבשנו, חצינו את הרוביקון (באמת? מה עשית בעניין, תזכיר לי?). אבל בסוף יש כאן מדינה ויש כאן עשרה מיליון אזרחים ויש כאן חיים שצריך לנהל, וזה כולל את היחסים עם העולם.
1. אתה צודק במיליון אחוז זה בושה שמשכנו את המלחמה הזאת כל כך הרבה זמן. היינו צריכים לגמור את עזה הרבה לפני זה. נעשו הרבה טעויות במהלך המלחמה. חלק באשמת ביבי, חלק באשמת הצבא, חלק באשמת ביידן, אבל אין ספק שהתמזמזנו יותר מדי. 2.המטרה היא לדחוף את העזתים החוצה. מילת המפתח כאן היא מצרים, בסופו של דבר יופעל עליהם לחץ להכניס אותם. לא מרתיע אותי האיומים של מצרים, בכל מקרה תהיה איתם מלחמה מתישהו, עם העזתים או בלעדיהם. 3.לפני ה-7 באוקטובר ניהלנו פה אחלה חיים. הרגשנו למשל עשור כמו שוויץ. בסוף השקט המדומה הזה התפוצץ לנו בפנים ואנחנו משלמים עכשיו בריבית על כל הצמיחה הכלכלית בעשור ההוא. כמו שהסברתי לך כבר, בשכונה שלנו שלום תמיד יעלה יותר ממלחמה.