מנצ'סטר יונייטד 2017/18-מוריניו מכה שנית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏1/4/05
    הודעות:
    24,217
    לייקים שהתקבלו:
    6,259
    בסדר, העונה עד עכשיו יש שיפור במשחקי הבית נגד הקטנות, ניתן למוריניו את זה. עדיין הנתון הסטטיסטי הזה הוא דוגמה קלאסית למה קוראים לסטטיסטיקה "השקר השלישי". בדיוק כמו שבעונה שעברה היו לנו 25 משחקי ליגה רצופים ללא הפסד ומי שיקרא את זה יחשוב שמדובר בביאה השנייה של עונת הטרבל ולא בקבוצה שעשתה תיקו בבית מול כל העולם ואשתו וסיימה במקום השישי. זו גניבת דעת, כמו שואן חאל היה אוהב לעשות.
     
    k_700 אוהב/ת את זה.
  2. Andrea21 Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/05
    הודעות:
    865
    לייקים שהתקבלו:
    79
    אני אתן ברשותכם את שני הסנט שלי בדיון על מוריניו,

    העונה שעברה הייתה קטסטרופה ואני לא חושב שאפשר לחלוק על זה. אבל אשים את העונה שעברה רגע בצד ואתחיל להתייחס לפעולות שעשה משריקת הסיום שלה.

    מי שראה את יונייטד בעונה שעברה הבחין בכך שחסר לה שחקן יצירתי בין הקישור המרכזי לרחבת היריבות. בשיטת המשחק של מוריניו שחקן כזה הוא מצרך הכרחי. מוריניו חשב שמיקי/מאטה יכולים למלא את המשבצת הזאת אבל בעונה שעברה ראו שלמיקי אין את האיכויות הדרושות(לא משנה כרגע למה) ומאטה לא מספיק טוב. את החור במרכז השדה הוא מילא מצוין עם מאטיץ' וגם לינדלוף זה רכש הגיוני סה"כ למרות שלדעתי היה ניתן למצוא בלם טוב יותר ואפילו זול יותר. 80 מיליון יורו נשפכו על רומלו לוקאקו שזה סכום מגוחך לחלוץ כל כך לא מגוון כמוהו. במיוחד כשאין בקבוצה שחקן מהסוג שדיברתי עליו בתחילת הפסקה. אם כבר לשפוך סכום כזה על חלוץ לקבוצה כמו יונייטד - זה חייב היה להיות מוראטה, בהנחה שאת קבאני לא ניתן היה להוציא מפסז'.

    מה שאנחנו רואים בפועל זאת קבוצה פיזית וחזקה אבל חסרת טכניקה וחסרת תחכום. כל כובד הממשחק נע לאגפים שם יש את ראשפורד ומרסיאל/מיקי/מאטה שהם שחקנים טובים אבל כשחקנים משלימים בלבד. אין להם שום ערך מוסף. לא הגיוני שמשחק ההתקפה בנוי על אם ראשפורד/מרסיאל יעברו את המגן באחד על אחד או לא.

    עוד נתון שאי אפשר להתווכח איתו הוא התוצאות, שבינתיים סבירות ואפילו יותר מזה. זה לא הכי יפה, לא משכנע בעליל, אבל נכון לעכשיו, קצב צבירת הנקודות הוא לא רע בכלל. וזה לזכות מוריניו - אני לא חושב שיש מאמן שעם הסגל הזה היה מוציא יותר. מה שקצת הולך לחובתו זה שהוא בנה את הסגל הזה, שהוא לא מספיק טוב לדעתי ברמה הפרסונלית אבל הוא מספיק טוב לשיטת המשחק של מוריניו(קשוחה, חסרת ברק אבל יעילה).

    הדעות עליו חלוקות וזה לגמרי הגיוני כי גם אני קצת חלוק בדעתי עליו. אני אישית לא חסיד של הכדורגל הזה לכן אם אני אוהד יונייטד, אני מקווה לפרידה בסוף העונה ובחלפה של שלושה - ארבעה שחקנים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/11/17
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏8/8/02
    הודעות:
    28,254
    לייקים שהתקבלו:
    7,324
    מה שאמרת מתקשר למה שכתבתי אחרי המשחק לגבי השמועות על הגעה של אוזיל (קשה לי להאמין שיהיה רלוונטי בינואר אבל מי יודע), שאמור לשחק בעמדה שמאטה פתח בה אתמול, בין הקישור המרכזי לרחבת היריב, ושלדעתי ישדרג אותנו בצורה משמעותית ממאטה אם יגיע.
     
  4. Andrea21 Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/05
    הודעות:
    865
    לייקים שהתקבלו:
    79
    אני גם חושב שאוזיל יכול לשדרג את מנצ'סטר יונייטד משמעותית.

    אם נסתכל אחורה על הקבוצות של מוריניו, תמיד היה לו את השחקן הזה באמצע - אוזיל עצמו בריאל, ווסלי סניידר באינטר, אדן הזארד בצ'לסי(לא 10 קלאסי, אבל יש לו את האיכויות האלה), דקו בפורטו.
     
  5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏1/4/05
    הודעות:
    24,217
    לייקים שהתקבלו:
    6,259
    בתיאוריה זה יופי, בפועל אוזיל מתקרב לגיל 30, כבר שנתיים נראה רע בארסנל, הפך לסמל של חוסר השקעה ומחויבות. מה הסיכוי שפתאום הוא יחזור לימי ריאל מדריד.
     
  6. Andrea21 Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/05
    הודעות:
    865
    לייקים שהתקבלו:
    79
  7. סולשאאאר Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/17
    הודעות:
    668
    לייקים שהתקבלו:
    231
    מין:
    זכר
    אפשר פשוט לסכם את הדיון בכך שיש אוהדים של תוצאות, ויש אוהדים של יכולת.

    משה מייצג באופן קיצוני את הצד הראשון, ולכן הוא יחסית מבסוט כרגע. ולכן הסטטיסטיקות האלה מעניינות אותו, אפילו מעודדות אותו.

    כמעט כל שאר הכותבים כאן הם אוהדים ששופטים את הקבוצה בעיקר לפי היכולת שהיא מציגה. לכן הניצחון אתמול נחווה כמו סוג של הפסד. לכן הסטטיסטיקות האלה והמיקום שלנו בטבלה מעניינים את התחת.

    אם איך שהוא, באורח פלא, היינו נראים כמו שאנחנו נראים בזמן האחרון והיינו מובילים את הטבלה באנגליה, הייתי ממשיך להיות לא מרוצה.

    תקראו לי מפונק, תצטטו את ההודעה הזאת כמה שתרצו... אבל די, כמה אפשר.

    מילא אם זה היה קורה פעם ב... שיש לך משחק נפל שכזה. סבבה, אי אפשר להיות ב פול-פאוור כל הזמן. מותר גם לעשות תיקויים. מותר להפסיד.

    אבל חוסר היצירתיות הזאת, הסטטיות בהתקפה, המשחק על כדורים ארוכים, ההגבהות החוזרות ונשנות האלה...


    זה מלווה אותנו כבר שנה וחצי. אני לא רואה התקדמות, מלבד אולי אולי בתוצאות. גם זה בסימן שאלה עצום.
     
  8. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,733
    לייקים שהתקבלו:
    26,904
    מין:
    זכר
    אין סתירה בין יכולת לתוצאות אם בתוצאות אתה מתכוון להתחרות ברצינות על התארים החשובים.
    אין לנו מה לחפש בשלוש המשחקים הקרובים עם היכולת מאתמול.

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  9. סולשאאאר Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/17
    הודעות:
    668
    לייקים שהתקבלו:
    231
    מין:
    זכר
    אם היינו מציגים יכולת חלשה כל כך לאורך רוב המשחקים שלנו העונה,

    ועדיין, בדרך נס,

    היינו נמצאים במרחק נגיעה מהמקום הראשון (נניח 3 נק') בחודש אפריל.

    היית מבסוט? אני לא.
     
  10. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,733
    לייקים שהתקבלו:
    26,904
    מין:
    זכר
    זה תסריט לא אפשרי.

    רבע מאה להגעת המלך

    https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article5023943.ece/ALTERNATES/s615/Eric-Cantona.Xxx

    לדעתי זו ההעברה הגדולה ביותר בתולדות הכדורגל האנגלי ואחת הגדולות של העולמי.
    הסיבה לכך פשוטה: קאנטונה היה שחקן שובר שיוויון בממלכה בתקופה מאוד קריטית, כשהכדורגל עבר מהפכה כלכלית עם הווסדה של פרמייר ליג וליגת האלופות. אני חושב שהאליפויות האלה שלאריק היה חלק מכריע בהן, היוו בסיס להפיכת יונייטד למותג עולמי והפיכתה למפלצת כלכלית. מה שקרה מאז פשוט מינוף ההצלחה במגרש מאותם שנים.
    סך הכל ב - 6 עונותיו באנגליה הוא זכה ב - 5 אליפויות, האליפות היחידה אותה החמיץ הייתה כמובן בתקופת ההשעיה שלו. לא חושב שיש שחקן עם נתונים כאלה באנגליה.

    הגדולה של פרגי בסיפור הייתה שהוא היה האדם היחיד על הפלנטה שיכל לאלף את קנטונה ולשלוט עליו עד כמה שאפשר, כאשר אחרים או שמאסו בו מהר או שברחו ממנו כמו מאש.
    גם השכנוע שלו בקיץ 1995 שישאר היה בסופו של דבר כמו רכש גדול נוסף.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/11/17
  11. avdz7 Member

    הצטרף ב:
    ‏1/4/07
    הודעות:
    3,467
    לייקים שהתקבלו:
    437
    התכוונת להגיד מעונת 2013-2014.
    גם עם פרגי היו לנו משחקים שלא היינו מבריקים בלשון המעטה, אבל כן היה שם כדורגל, היו מתפרצות, היו מהלכים מבריקים.

    אצל מוריניו עושה רושם שלא משנה מי יבוא, הכל יישאר סטטי ועומד. אני ממש לא חושב שהבעיה היא בפרסונל כפי שציין אנדראה21.
     
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏8/8/02
    הודעות:
    28,254
    לייקים שהתקבלו:
    7,324
    אני חושב שאחרי שליש עונה (אולי אפילו קצת פחות משליש עונה), יש בסיס טוב, מבחינת תוצאות, מבחינת ההרכב שמתגבש, מבחינת היכולת בחלק מהמשחקים, לקראת המשך העונה ולכן לא נכון כבר עכשיו לתקוף ולהאשים ולראות רק את הרע ולהיכנס לדכאון.
    ואני חושב שבלי הפתיחה הפסיכית של סיטי היה יותר קל לראות את זה כי הפער מהפיסגה היה קטן יותר ואז ההרגשה של הרבה אוהדים הייתה אחרת, לפחות בשלב הנוכחי של העונה.
     
  13. k_700 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/07
    הודעות:
    42,480
    לייקים שהתקבלו:
    7,255
    created chances איזה שטויות.

    בפועל-
    שחקן של 5 משחקים טובים בעונה כבר שנתיים.

    אם על הגעה של מוריניו לפה ידעתי שזה 98 אחוז כשלון ידוע מראש(ממאי 2016 מבחינתי), לגבי הגעה של אוזיל אני אפילו לא אתאמץ מעבר להודעה הזאת.
    אני כבר כל כך בעד שזה יקרה כדי לשבת בצד ולראות את הפארודיה על חשבוננו.

    מעניין שאנחנו המועדון העשיר היחיד שבכלל מסתכל לכיוון שלו כשהוא SO CALLED סיים לעשות שרירים מול ארסנל והודיע שהוא רוצה לעזוב.
    אין פליימייקר בעולם שברור שיראה אפילו יותר גרוע ממה שהוא עד עכשיו אצלינו מאוזיל, אני בטוח בזה.
    השחקן הזה כל כך למלם, כל כך כזה שיכול להראות פי 900 פחות מחויב מהאחרים כשדברים נראים רע.
    חוץ מזה שגם בימים הטובים שלו באנגלינ הוא לא מתקרב לדעתי לשליטה ולרמה של דה בריינה שלמשל הוא "מושווה" אליו.

    מה שהיה לפני 3 עונות איתו לא רלוונטי כבר, זה שחקן אחר לגמרי עם אופי מחורבן שמגיע ל-5 משחקים בעונה.
    קלאסי בשבילנו, אני כל כך אדיש לאופטימיות שאדון משה מנסה לזרוע, כאילו אנחנו אשכרה מרחק שחקן בתפקיד של אוזיל מלהראות כמו קבוצה שמסוגלת לשחק כדורגל, שאני כבר מעדיף שזה יקרה בשביל הביזוי שמגיע להם.

    גם הניתוח שלך לסגל ולמהלכים שעשה בקיץ כמה הודעות מעל הוא קצת חסר ביסוס.

    למשל נמניה מאטיץ', שבדה באזר כבר נבחרת לשחקן העונה במחזור 3, הוא הוכיח שדרוג על מה שהיה לנו במשחקים מול קבוצות קטנות.
    לא ראיתי אותו(אגב, גם אתמול הוא היה רע אם בא לנו לפתוח את זה) אפילו במשחק סביר מול אחת הגדולות שפגשנו והעננה של האם זה הקשר האחורי הכי טוב שיכולנו להביא בקיץ הזה, עדיין קיימת.
    רבים חשבו שזה קשר אחורי שלא יכול לקחת אותך מעבר לטופ 4.
    ואנחנו רואים כמה קשר אחורי אדיר הוא ההבדל מהכל היום, בטח בליגה הזאת.
    רק להסתכל על צ'לסי עם קאנטה ובלעדיו בשביל להבין כמה זה משמעותי.


    יותר משראיתי שחסר לנו שחקן יצירתי בין הקישור להתקפה היה חסר לנו תוכנית משחק.
    זה זעק לשמיים.
    אין לשחקנים מושג באמת איך משחקים, גם אתמול אגב.
    כאילו נוצרה פה האשליה שאנחנו קבוצה שמבוססת על מתפרצות כדי להצדיק פה את הריבעיות שנתנו ב4-5 מחזורים ראשונים אבל גם הבלוף הזה כבר מזמן התגלה.
    אתמול בפעם היחידה שיכולנו להוציא מתפרצת יפה, ראו יפה מאוד את הפגמים.
    כשיש לך סגל שהשוקעו בבניה שלו יותר מ500 מליון פאונד, זה מזמן לא פרסונלי.
    צריך להיו מנותק ברמת המשה, שבורח מהמציאות כדי לחלק צלש"ים על אשלי יאנג כמגן שמאלי, כדי לחשוב שפליימייקר(אוזיל) יפתור פה משהו.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/11/17
  14. אדום של פעם Member

    הצטרף ב:
    ‏12/1/17
    הודעות:
    164
    לייקים שהתקבלו:
    39
    מין:
    זכר
    המשתמש פרגוסון, בנוגע לרצף השקרי של 39 משחקים ללא הפסד בבית. שנה שעברה היו לנו 8 ניצחונות בית בלבד בליגה. אז תעשה את החישוב לבד כמה תוצאות טובות היו מתוך ה39 משחקים האלה. וה7 ניצחונות בית העונה היו נגד יריבות חלשות ( חוץ מטונהאם ). ככה שקשה באמת לפרגן למוריניו על זה, בטח כשהיכולת והאין דרך היו ברורים מאוד לעין.

    לגבי מה שכתבת " העונה שעברה לא מוצלחת בשום היבט " אתה מאוד עדין בביקורת שלך. עונה שעברה הייתה עונה זוועתית בכל אספקט שקשור ליכולת, דרך ושיטה. וכמובן העונה המסוייטת בליגה מבחינת תוצאה ( מקום 6). וכן הציפיות היו מאבק על אליפות. אנחנו פאקינג מנצסטר יונייטד שהשקיעו סכומי עתק ברכש אז הגיוני שנצפה לאליפות או לפחות למאבק על התואר.

    צריך לדעת להיות אובייקטיבים וכמה שאני מעריך את מוריניו, הכי הייתי רוצה להחמיא לו ולהגיד שהוא תותח ושהוא טוב לנו ושיש דרך וכו'... כי הוא המאמן שרציתי שיגיע אלינו בזמנו. וגיליתי שזאת הייתה שגיאה להביא אותו. אבל למה שאני ישקר לעצמי? למה שאני סתם יהיה אופטימי חסר תקנה שבאמת מאמין שאפשר להוציא משהו טוב מהעונה הזאת?
    ומשהו טוב מבחינתי זה אליפות או זכייה באלופות. לא יודע מה הסטנדרטים שלכם. אלה התארים הכי חשובים.

    לא אכפת לי מכדורגל יפה, לא אכפת מכדורגל התקפי. מה שמעניין אותי זה לראות טביעת אצבע של מאמן, קבוצה מאומנת, שיש דרך, תיאום בין השחקנים. אכפת לי מתוצאות אבל שיגיעו עם דרך מסוימת ולא בצורה מקרית כמו עד עכשיו בניצחונות שלנו העונה. כי ניצחונות מקרים, הסוף שלהם הוא שהשקר מתגלה.

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/11/17
    Michael Carrick אוהב/ת את זה.
  15. סולשאאאר Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/17
    הודעות:
    668
    לייקים שהתקבלו:
    231
    מין:
    זכר
    התהליך עצמו עוד התחיל בשנים האחרונות של פרגי. אני כתבתי שנה וחצי כי אני מדבר רק על מוריניו כרגע.
    יש בסיס לא רע של שחקנים, שמאמן אחר יוכל להוציא ממנו הרבה יותר.

    מבחינת היכולת נסכים שלא להסכים.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.