1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

  1. VAR Member

    הצטרף ב:
    ‏4/12/11
    הודעות:
    16,456
    לייקים שהתקבלו:
    7,797
    רובה חילונית שמוכנה להתפשר על מדינה בגבולות 67? בגלל זה החמאס עלה לשלטון בעזה? או שבעצם החמאס הוא ה"רוב החילוני שמעוניין בפשרה על גבולות 67" שאתה מדבר עליו. תסביר את עצמך, שנדע אם יש בכלל טעם לויכוח הזה.
     
  2. Eclipse12 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    383
    לייקים שהתקבלו:
    54
    מין:
    זכר
    על בסיס סקרים שנעשים בציבור הפלסטיני. רוב הפלסטינים יסכימו להסכם שבו תוקם מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל. זה שקר להגיד ש"רוב האוכלוסיה הפלסטינית רוצה לשחוט את כל היהודים".

    בבחירות שהיו לפני 10 (!) שנים בעזה החמאס ניצח. אבל כמה נקודות:
    א. אתה לא יודע עד כמה הבחירות היו באמת חופשיות ודמוקרטיות.
    ב. האוכלוסיה בעזה נוטה להיות יותר דתית וקיצונית מאשר בגדה המערבית.
    ג. החמאס, בנוסף להיותו ארגון טרור, הוא ארגון אזרחי שמקים בתי ספר ועוזר לעניים. אפשר להניח שאנשים תמכו בתנועה לא רק מתוך אמונה באידאולוגיה שלהם, אלא מתוך הוקרת תודה כי היא עזרה ושיפרה את חייהם.
     
  3. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בכלל לעשות בחירות ביישות שהיא לא מדינה זה דבר הזוי, כי עלול להווצר מצב שכזה ולתושבים אין אפשרות להתחרט ולהצביע מחדש. מי יבטיח שתתאפשר עוד הצבעה? זה תקע אותם עם העונש הזה שנקרא חמאס והעונש הלך והתגבר שגם נעשה סגר. אומנם קל להסתכל על דברים בדיעבד, אבל בזמנו באמת נמאס להם מהפתח ובשל העדר אלטרנטיבות, קרה מה שקרה. לא חושב שלממשלת ישראל באמת רע עם המצב הזה, תמיד נוח להגיד שאין פרטנר וכו' (ואכן אין בעזה פרטנר). גם לא יפתיע אותי אם בישראל ידעו שזה מה יקרה אם יהיו בחירות ועודדו את זה, סוג של הפרד ומשול והעמקת הסיכסוך שיצרו בתוך הפלסטינים כדי שלא יתאפשר בכלל להגיע לפשרות איתם. עדיף אותם מפולגים מאשר מאוחדים נגדנו. מהלך יפה שמשאיר המצב בסטוטס קוו לזמן ארוך מאוד.
     
  4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    קודם כל, יש דוגמאות לעמים תחת כיבוש שלא הופכים לאוכלוסיית טרור (למשל העם הטיבטי), אבל זה לא רלוונטי.
    גם בסקרים שנעשים בקרב ערבים-מוסלמים במדינות ערב ובמדינות אירופה, שם הם לא תחת כיבוש צה"ל, מגלים תמיכה גדולה בקרב הציבור בטרור וספציפית אפילו בארגון דאעש.
    השילוב של התרבות הערבית עם דת האיסלאם יוצר טרור בכל מקום שבו הוא קיים. אפשר להאשים את אקיבוש וביבי כמה שבא לכם.

    שוב, השוואה מגוחכת. אם נעיף מבט בכנסת ישראל, נמצא שהמפלגה היחידה שבה תומכים בטרור היא דווקא נמצאת ברשימה הערבית המשותפת. כאשר נרצח הנער אבו-חדיר, כל המפלגות בכנסת וראשיהן גינו זאת, ואפילו כמה ממפלגת הימין הכי קיצונית (עוצמה יהודית\עוצמה לישראל\יחד).
    אצל הפלסטינים, שאותם אתה מכיר כל כך טוב, כל הארגונים תומכים בטרור נגד ישראל. הרשות הפלסטינית משלמת משכורות לרוצחי ילדים וקוראת לכיכרות על שמם, וזה הארגון הכי מתון. אני מניח שאני לא צריך לפרט על תפיסותיהם של התנזים, חמאס, הג'יהאד האיסלאמי, דאעש וכו'.
    "רובה חילונית שרוצה מדינה פלסטינית ומוכנה להתפשר על מדינה פלסטינית בגבולות 67" - */aaarofl
    ואתה עוד מתנהג כאילו אתה מכיר אותם... הדבר היחיד שאני רואה אצלך זו הגזענות האדירה שלך כלפיהם. אתה כל כך בז להם, שאתה פוטר את כל מה שהם אומרים נגד היהודים (אמירות מזעזעות שאם יהודי עם כיפה היה אומר אותן, היית יוצא לרחובות), כל ההסתות במערכת החינוך, בטלויזיה, בנאומים בערבית, בעצרות - הם בסה"כ ילדים מפגרים שצריך לחנך אותם מחדש ואין סיבה לראות בהם אחראים להסתה חולנית כנגד היהודים שנואי נפשך.
    אני אשמח אם תציג ראיה לטענה כאילו הפלסטינים בעד מדינה פלסטינית בגבולות 67. פלסטיני שיגיד דבר כזה בפומבי הוא פחות או יותר בן מוות. מכיר אותם עלק.

    "מחזק את הכוחות הקיצוניים שם". פשוט אין לך שמץ של מושג מה הולך אצלם.
    למה לדעתך אבו מאזן מסרב לקיים בחירות כבר 10 שנים, ולמעשה מתפקד כדיקטטור?
    (עולה גם השאלה כיצד אדם כמוך, שמציג עצמו כמי שרוצה לפעול למען חופש לפלסטינים, מוכן לראות בדיקטטור כזה פרטנר ולא בשלטון שנבחר ע"י הפלסטינים עצמם - אבל התשובה ברורה)
    ה"כוחות הקיצוניים" שם הם הרוב. הם מהתומכים הגדולים ביותר בדאעש, ואפילו הארגון הכי "מתון" אצלם זה ארגון שבשיטתיות מחנך לרצח יהודים ומהלל טרוריסטים ששוחטים אזרחים חפים מפשע. מאבק לא אלים עלק.

    אני לא מצמצם את היקף הטרור היהודי - אני טוען שהוא כמעט ולא קיים.
    עבירות ונדליזם הן לא טרור, אתה מוזיל את המושג בעצם זה שאתה מכליל עבירות רכוש שכאלו כחלק ממנו. שלא לדבר על כך שאתה משווה ארגון כמו "ועד מתיישבי השומרון" לארגונים שרוצחים ילדים.
    טרור זה, לדוגמה, עזרא נאווי החביב שמוכן להרוג פלסטינים על מנת שמתנחלים ידפקו.
     
  5. Lebron Member

    הצטרף ב:
    ‏2/4/11
    הודעות:
    5,190
    לייקים שהתקבלו:
    3,353
    וניטס ואקליפס, הבעיה של הקולקטיב הפלסטיני שהוא עדיין חי בעבר, ומוקדי הכוח הפלסטינים במקום להסתכל קדימה לעבר העתיד ולנצל את ההזדמנויות הרבות שהיו להם ועדיין יש להם להיות פרודוקטיבים, להתפתח ולשפר את מצבם ותנאי החיים של האוכלוסיה, מפנים את רוב המשאבים שלהם להתקרבנות ולמאבק של נרטיבים מול הציונות, ובמקרה של חמאס, להתחמשות בלתי פוסקת כדי להילחם מלחמה אבודה מראש מול מדינה מודרנית חזקה ומאורגנת.

    בעוד המפעל הציוני מהרגע שהרצל הגה את הרעיון הציוני עסק בפעילות פרדוקטיבית. התנועות הציוניות מרגע היווסדן עסקו בעשייה. עלייה, בניה, יצירת תודעה לאומית רחבה שמבוססת על ראיה לעתיד, יכולת ארגונית יעילה, טיפוח ועידוד קדמה, חדשנות וצמיחה.

    אצל הפלסטינים לא ראיתי את הדברים האלה. זה למה הם הובסו ב-48 וזה למה עד עכשיו עסוקים ב"אכלו שתו לי" במקום לשנות דיסקט ולנסות לעצב לעצמם עתיד שונה וטוב יותר. יש להם בשביל הדברים האלה תמיכה הומינטרית בינלאומית ו"אויב" הכי נוח שהם יכלו למצוא שלא רק שלא יעמוד בדרכם, אלא יעזור להם.

    אני לא טוען שישראל היא שה תמים ואין לה שום אחריות למצבם של הפלסטינים כיום, אבל לדעתי עיקר האחריות היא על הפלסטינים עצמם, או לפחות על אלה שקובעים את הטון. אם הם היו פועלים כמו הציונים הייתה להם מדינה, אבל התודעה שלהם עדיין פרימיטיבית ועסוקה באובססיה בעבר, במקום להשתחרר ממנו.

    אלן דרשוביץ' העביר את הנקודה הזאת מצוין בסרטון הזה:
     
    נערך לאחרונה ב: ‏27/2/16
    VAR אוהב/ת את זה.
  6. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ברקמאפ,
    כן טיבט, הם מפחדים פחד מוות מהסינים. אולי גם אנחנו צריכים להיות כמו הסינים?
    עמים כבושים זה לא דבר חדש כמו שגם התנגדות אלימה להן זה לא דבר חדש, תמצא אותה על גבי 2000 שנות היסטוריה ויותר מזה בהרבה מאוד מקומות.

    מה זה בכלל טרור אגב? אני שומע את המילה הזאת אצל כל מדינה. הסורים קוראים לדעאש ולמורדים טרוריסטים, ארה"ב מכנה את אסד וסוריה טרוריסטים ואפשר להמשיך מכאן ועד חצות. כל אחד מכנה את האוייב שלו טרוריסט, כך שקשה לי מאוד להתחיל דיונים שמבוססים על המושג הזה. בעיני כל עם, האוייב הוא טרוריסט והוא מוגדר אצלו כטרוריסט. זו הפכה להיות מילה כדי לנסות להרעות את האחר כאוייב רע, כבר איבדה ממזמן תוכן.

    לברון,
    אני מבין ומזדהה עם התנועה הציונית אבל אפילו היא, שלא באמת חיה תחת כיבוש זמן רב ודיכוי, הולידה מתוכה טרוריסטים שעשו פיגוע נגד אזרחים (ילדים ונשים) כמו הפיגוע המפורסם במלון המלך דוד. גם אנחנו עשינו את זה כדי להקים מדינה. תאר לעצמך שלא היינו מקבלים מדינה גם 50 שנה, עד לאן זה היה מגיע? זה היה רק הולך ומתגבר (אולי לא הכל דת בכל זאת...).


    עריכה: הפלסטינים אובססיבים לגבי העבר זה נכון, אבל מי לא? גם האמונה בהתנחלויות הן אובססיה שלנו מהעבר כי אי שם לפני כ 2500 ישבנו שם לתקופה אז מגיע לנו את זה בחזרה. זה לא שונה מפלסטיני שאובססיבי לחזור לבית של סבא שלו ביפו. הפלסטיני בעיקר סובל מההנהגה שלו שגם היא גדלה בתוך יישות לא ברורה של עם ללא מדינה. הכל שם דפוק מהייסוד ואי אפשר להשוות אותם אלינו בשל כך. אנחנו לא נולדנו מתוך כיבוש של 50 שנה אלא הגענו ישר מאירופה ומהמזרח התיכון כדי לבנות מבלי למחוק דור אחד שלהם על התעסקות רק בלהלחם על להכריז על המדינה. לנו איפשרו די מהר להתחיל את פיתוח החיים שלנו בגבולתינו המוכרים ובמדינה שלנו, הם הושארו תקועים עדיין בלי המדינה...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏27/2/16
  7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    כל עוד הפלסטינים מתעסקים בלרצוח יהודים חפים מפשע - אז אנחנו צריכים להיות הרבה יותר אכזרים מהסינים.
    הוכח כבר שהדרך הטובה ביותר לשלוט באוכלוסיה ערבית מוסלמית היא אך ורק בכוח הזרוע - כפי שהוכיחו הדיקטטורים אסד, קדאפי, סאדאם חוסיין ומובארק במשך עשרות שנים. תראו מה קרה ברגע שהם נפלו, כמה רשע, סאדיזם ופשעים נוראיים מתרחשים כיום במזרח התיכון.
    אם הפלסטינים היו רוצים באמת לחיות בשלום, באמת שהכל היה בסדר - בערך 80% מהכנסת מוכנים לחתום על הסכם כזה מחר, אם היו מאמינים לשקרנים הפתולוגיים והסדרתיים המנהיגים אותם. אבל מה לעשות שלפי המילים והמעשים שלהם אפשר לראות שזה לא המקרה?

    אתה צודק שיש הגדרות שונות. אבל זה לא מה שמפריע לי - מה שמעניין אותי הוא העקביות והמידתיות. להכליל תחת המושג "טרור" גרפיטי מצד היהודים ורצח ילדים מצד הפלסטינים, ואז להגיד "אבל שני הצדדים פועלים בדרכי טרור", זו רמייה מכוערת. אין לי בעיה שיגיד שגרפיטי זה טרור, אבל אתה צריך ליצור הבדל בין מעשה הונדליזם הזה לבין הפשעים הנוראיים של פעילי דת השלום והאהבה.

    אני מחכה לתשובה ממך למה ערבים מוסלמים שצה"ל לא כבש מעולם, מתנהגים כמו פסיכופתים ברחבי מזרח התיכון ומתחילים להתנהג ככה באירופה (למשל, לצאת באלפיהם לתקוף מינית נשים בערב השנה החדשה). למה אלפי ערבים מוסלמים משכילים עם רמת חיים גבוהה יחסית, בוחרים לעזוב את אירופה ולהצטרף לארגון שסוחר בנשים כשפחות מין ועורף ראשים של נוצרים. האם גם בזה ביבי והעוני אשמים?
     
    VAR ו-Lebron אוהבים את זה.
  8. Lebron Member

    הצטרף ב:
    ‏2/4/11
    הודעות:
    5,190
    לייקים שהתקבלו:
    3,353
    וניטס, קודם כל למרות שאינני מסכים על כל מה שהלח"י והאצ"ל עשו, עדיין יש הבדל תהומי באופי המאבק שלהם ושל תנועות הטרור הפלסטיניות.

    עיקר המאבק שלהם היה נגד הצבא הבריטי, ולא נגד אזרחים באופן חסר הבחנה.

    חוץ מזה שהייתה התנגדות ברוב הציבור הציוני יהודי דאז לפעולותיהם של הלח"י והאצ"ל, או לפחות לחלקן שבהן נהרגו חפים מפשע.

    אני מסכים איתך שיש במדינת ישראל לאומנים משיחיים ופרימיטיבים שחיים בעבר.
    בנוגע למפעל ההתנחלויות, בין אם אני מסכים איתו או לא (באופן אישי אינני מקדש אדמה), ברמה הפרקטית הוא מודרני לחלוטין. עם כל העמדות המשיחיות של חלק מהם, הם ממש לא חיכו למשיח, אלא לקחו יוזמה בנו ופיתחו את האדמה השוממת הזאת והיום המפעל הזה כולל כחצי מיליון יהודים. כשחושבים על זה לעומק, זה לא שונה מהותית מההתיישבות בארץ ישראל לפני הקמת המדינה, ומחזק את הנקודה שהקולקטיב הציוני לאומי חושב קדימה באמצעות עשייה פרקטית, ולא עסוק רק בהתקרבנות (למרות שבשיח הפנים ישראלי הימין והשמאל לגמרי עסוקים בהתקרבנות, אבל זה כבר דיון נפרד).
     
    VAR ו-Dennis Bergkamp אוהבים את זה.
  9. Eclipse12 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    383
    לייקים שהתקבלו:
    54
    מין:
    זכר
    ברגקאמפ, אתה מנסה לייצר תמונה מעוותת שהטרור הפלסטיני מגיע מתפיסה דתית קיצונית ולא כחלק ממאבק לאומי לשחרור. אתה מתעלם מהדמוגרפיה הפלסטינית, ומכך שהתנועה הלאומית המרכזית השלטת (אש"פ והיום פת"ח) הם חילונים, ושהם מובילים בסקרי דעת הקהל (אם כי המגמה המדאיגה היא החלשות שלהם). התמיכה בדעא"ש בקרב כלל המוסלמים בעולם וגם בפלסטין היא אפסית. הטרור הפלסטיני דומה מאוד לטרור שעמים אחרים שהיו תחת כיבוש הפעילו, כולל העם שאתה ואני חלק ממנו.

    זה לא אומר שהטרור הוא אמצעי לחץ לגיטימי שאנחנו צריכים להתקפל ממנו. אבל כאשר הכשלנו כל יוזמה למשא ומתן בשנים שבהם הטרור הפלסטיני היה זניח, אנחנו באמת יכולים להתפלא שהייאוש הפלסטיני מתגבר, והם חוזרים להתנגדות חמושה ואלימה?

    הטרור היהודי חי וקיים, ולהגיד שהוא מסתכם ב"כתובות על הקיר" זו פשוט התכחשות למציאות. הנתונים מראים אחרת.
    בקצרה, מתוך 132 תקריות שהגיעו לארגון "יש דין": רוב המקרים אינם מסתכמים בגרפיטי, אלא פגיעה ברכוש או בתקיפה של אדם. כאשר יש גרפיטי, זה בדרך כלל נלווה גם להצתה. רוב המקרים זה טרור חקלאי - פגיעה בחקלאים וברכוש חקלאי על-מנת לשכנע את הפלסטינים לזנוח את החקלאות. ביותר מרבע המקרים (41 מקרים בשנה!) מדובר בתקיפה פיזית של אדם שנלווית לפעמים גם בפגיעה ברכושו. רוב המקרים האלו נסגרים כי המשטרה הישראלית בשטחים לא חוקרת מספיק. התמיכה במעשים האלו מגיעה החל ממנהיגי המתנחלים ועד לממשלה שמממנת את הגופים שתומכים בהם.
    לפי מחלקת המדינה האמריקאית בשנת 2013 היו כ-400 פשעי שנאה נגד האוכלוסיה הפלסטינית. וחשוב לציין שאנחנו מדברים על נתונים ישנים, והיקף הטרור היהודי רק עלה מאז. זה שאתה נחשף בעיקר למקרי הגרפיטי מהתקשורת לא הופך אותו לפשע השנאה העיקרי.
     
  10. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ברקאמפ, זה קצת סוטה מהנושא כשאנחנו מתחילים לדבר על דברים מחוץ לסיכסוך ישראלי-פלסטיני, אבל דעאש זה תוצר של הסעודים, הקאטרים, הטורקים ובתמיכת עוד כמה מדינות דמוקרטיות. מדובר על באזור ה 30 אלף איש שספק אם מייצגים מיליארד ומשהו מוסלמים בעולם, כמה זה באחוזים? הם שכירי חרב בכסף והמספר שלהם עוד קטן ביחס לנוצרים שרצחו מיליונים במסעות הצלב.

    לגבי האונס ההוא ביום השנה החדשה, לפי עדויות אלו היו אפרקאים מאריתריאה שהם בכלל לא מוסלמים (שאגב אנחנו צריכים להעיף מכאן). תבדוק שוב (וגם אם הם היו נגיד ערבים, תבדוק את המספרים בארה"ב לגבי אונס, רצח ואנטישמיות ותחזור אליי. לא כל ארוע הוא כאמור מדגם מייצג של הכלל ולא רציני להשתמש בארוע כדי לנסות לעוות את המציאות ).
     
  11. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
    עיקר המאבק שלהם היה נגד הכובש הבריטי, אבל אם היה צריך לרצוח אזרחים בדרך למען המטרה, זה לא היה נראה שזה עניין אותם. ושוב אני חייב שתבין ואדגיש את זה הכי ברור שניתן: כל הסיפור הזה נפסק עוד בתחילת הדרך כי די מהר קיבלנו מדינה. תאר לעצמך שהיו מושכים לנו את המצב הזה 50 שנה עד שהיו נותנים לנו להקים מדינה, עד לאן האצ"ל והלח"י היו מגיעים עם מה שהם רק התחילו? גם הפלסטינים התחילו רק עם אבנים נגד חיילים וככל התיסכול גבר והשנים עברו, גם המאבק הפך אלים יותר והתיסכול גדול יותר. ההשוואה שלך מהיסוד לא נכונה כי אתה לא מתייחס לכל התמונה. תוך 30 שנה האצ"ל היו גדלים פי 50 והופכים לאירגון בלתי חוקי גדול בהיקפו (אנחנו קוראים לזה בישראל טרור) ולך תדע איך זה היה יכול להראות...
     
  12. Lebron Member

    הצטרף ב:
    ‏2/4/11
    הודעות:
    5,190
    לייקים שהתקבלו:
    3,353
    לגבי דעאש אני מסכים, מדובר בבלון מנופח שהתקשורת המערבית ליברלית נותנת לו חשיבות גדולה ממה שהוא באמת.

    זה עדיין לא סותר את העובדה שהתרבות הערבית והמוסלמית בחלק לא מבוטל ממנה מפגרת הרבה מאחור ולא מבינה את העולם המודרני, וגם השימוש שלהם ברשתות החברתיות להחדרת תודעה לא תשנה את העובדה הזאת. כמו שהקומוניזם פשט את הרגל, גם הם יפשטו.

    מצטער אבל אני לא יכול להתעסק בשאלות היפטותיות.

    קיבלנו מדינה? הקמנו מדינה, נלחמנו למען הקמתה, יצרנו תודעה לאומית רחבה וחזקה מספיק ויכולת ארגונית יעילה וטובה בהרבה משל האויב ובזכות זה ניצחנו. מה היה קורה אם היינו מפסידים כלל לא רלוונטי, ניצחנו כי התנהלו טוב יותר מאויבנו, שבאותה העת לפחות מבחינה צבאית היו בכלל המדינות הערביות מסביבנו ולא הפלסטינים, ובעקבות זאת התחדדו ההבדלים באיכות וביכולת הארגונית של הציונים לא רק לעומת הפלסטינים, אלא לעומת האומה הערבית כולה, שמנתה פי כמה וכמה יותר אנשים.
    זה בדיוק מה שאני מדבר עליו, אתה מתעסק ונובר בעבר, היהודים כקולקטיב שלוש שנים אחרי האסון הכי גדול שפקד אותם המשיכו הלאה, הקימו מדינה ופיתחו אותה, הפלסטינים היו ונשארו עסוקים בהתקרבנות בלי שום ניסיון אמיתי לשפר את מצבם, זה מה שקרה וזה ההבדל התרבותי בין שתי האוכלוסיות.

    ואל תסתכל רק על המאבק של האצ"ל והלח"י (שהיוו חלק קטן מאוד מהאוכלוסיה דאז) נגד הצבא הבריטי.
    תסתכל על מכלול הפעולות של התנועות והארגונים הציוניים למיניהם עד הקמת המדינה לעומת התנועות הפלסטיניות ותראה את ההבדלים, ולמה ליהודים יש מדינה מצליחה ומשגשגת ולפלסטינים אין כלום.

    כל עוד מחוללי התודעה הפלסטינית שמים בראש סדר העדיפויות הלאומיות שלה את השמדת הישות הציונית ולא שיפור מצב האוכלוסיה שלהם, הם לעולם לא יממשו את שאיפותיהם הלאומיות.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏27/2/16
  13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    מי שמתעלם פה בינתיים זה אתה.
    ביקשתי ממך לתת לי מקור\ראיה לכך שרוב הפלסטינים מוכנים למדינה בגבולות 67 - התעלמת.
    ביקשתי ממך להסביר לי מדוע לדעתך אבו מאזן מסרב לקיים בחירות כבר 10 שנים, בטח אם עכשיו אתה גם טוען שהוא מוביל בסקרי דעת הקהל (שוב, אשמח למקור) - התעלמת.
    הראיתי לך סקר בקרב הפלסטינים שמראה תמיכה בדאעש (בערך מליון תומכים על פי 4 סקרים) - אז אתה מתעלם ופשוט רושם לי שהתמיכה אפסית. לחזור על מנטרות זה יפה.
    מה זה משנה אם התנועה השלטת היא פת"ח, אם הפלסטינים לא בוחרים בה? כל הארגונים הפלסטינים מלבד פתח (שהוא כאמור בעל תמיכה נמוכה) ועוד כמה ארגונים קומוניסטים קיקיונים, הם ארגונים דתיים קיצונים. איך אתה מסביר זאת?
    אני מסכים שהפלסטינים ביו"ש הם ברובם חילונים. אבל יש גם מימד דתי, ובכל מקרה הם חלק מהעולם הערבי מוסלמי ומראים את אותה האכזריות ואותו הסאדיזם. כשיצאנו מעזה ולמעשה נגמר שם הכיבוש, השלב הבא היה מנהרות ורקטות. הכיבוש שאתה מדבר עליו והם מדברים עליו הוא אחר לחלוטין, וגם ההתנחלויות. מבחינתם אתה ואני חיים בהתנחלויות, אבל שוב - אתה לא מבין את הפלסטינים, אתה בכלל בז להם ולמעשה הם גם בזים לשכמותך.

    כמובן, הפלסטינים הם הרי ילדים מפגרים אז כל האחריות להכשלת המו"מ היא עלינו. עזוב שהצד היהודי הוא פחות או יותר היחיד שמוכן לוותר על דברים במהלך השיחות. עזוב שהצעות אובדניות של ברק ואולמרט נדחו, או שבכנסת הישראלית כמעט כולם רוצים שלום לעומת הקשת הפלסטינית שבה כמעט כולם רוצים יהודים בקרקעית הים התיכון.

    אני יודע שזה לא רק גרפיטי, אבל אלו בעיקר עבירות רכוש. אני לא אומר, חלילה, שזה בסדר. אני רק אומר שזה זניח לעומת מעשי הרצח האכזריים של הפלסטינים. הפלסטינים מבצעים מאות פיגועים בחודש - אבנים, בקת"בים, דקירות, יריות וכו'. מגוחך להשוות זאת לעקירת עצי זית.
    מעבר לכך - ארגון "יש דין" אינו בשום פנים ואופן מקור אמין, וגם אם נניח שכן - 132 תקריות זה כלום, כלום לעומת הפשע מצד הפלסטינים, ואני עוד מקזז את עבירות הרכוש שלהם שמהם אני מניח שלא אכפת לך (וגם לא ל"יש דין"), ואלו תקריות שלא בהכרח נחקרו ברצינות ויכולות להיות שקריות.
    בקיצור, פרופורציות.

    זה לא סוטה מהנושא כי הפלסטינים הם ערבים מוסלמים בדיוק כמו הערבים המוסלמים שטובחים באכזריות בחפים מפשע ברחבי מזרח התיכון ותוקפים מינית ברחבי אירופה (לא כולם, כמובן). מדובר באוכלוסיות דומות לחלוטין בנסיבות שונות. אתה טוען שהפלסטינים אלימים בגלל הכיבוש, למה הערבים מוסלמים סביבנו אלימים כל כך אחד כלפי השני? למה ערבים מוסלמים מאירופה מגיעים כדי לערוף ראשים ולסחור בנשים? זה גם ביבי והעוני\אקיבוש?
    דאעש זה כמה עשרות אלפי איש, נכון, אבל אני כתבתי על התמיכה בהם. יש עשרות מליוני מוסלמים שמראים רמה כזו או אחרת של תמיכה בהם, ועוד עשרות מליונים בארגוני טרור "מתונים" יותר (האחים המוסלמים, חיזבאללה, אלנוסרה וכו').

    אהה, תהרוש זה מנהג של אריתראים?
    שוב, כמו חברך שבוחר לזרוק טענות ללא גיבוי, על סמך מה אתה טוען שהתלונות היו על אפריקאים מאריתראה? אז אפריקאים מאריתראה התאחדו למעשה זה בגרמניה בשלוש ערים שונות, שבדיה, אוסטריה ונורווגיה?
    כשבכיכר תחריר מגיעות עיתונאיות לסקר ועוברות אונס קבוצתי לעיני המצלמות וכל העולם - דבר כזה יכול לקרוא בארה"ב? מתי אי פעם קרה דבר כזה?
    מתי בארה"ב סחרו בנשים במכירה פומבית? או הכריחו נערים להוציא את ההורים שלהם להורג? או התבצע סחר באיברים של שבויים? או נרצחו יותר מחצי מליון איש תוך מספר שנים?
    הנקודה שלי היא כזו - התרבות הערבית היא תרבות פרימיטיבית, כוחנית ואלימה. דת האיסלאם מגדילה את זה פי מליון, כאשר מלמדים על גדולתו של "הנביא" שהיה פדופיל סאדיסט ורוצח סדרתי, אשר מורה להם לכבוש את כל העולם ולרצוח את כל מי שלא מוכן להתאסלם (כאשר ליהודים ולנוצרים מותר לחיות באופן משפיל אם יסכימו לשלם מס גולגולת). להאשים את הכיבוש זה מצחיק.
     
  14. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
    השואה וההשפעה של הרבה יהודים בעמדות כוח (כמו סתם לדוגמא, רוטשילד) עזרו למדינה היהודית לקום מהר. לפלסטינים אין השפעה ולובי כזה כמו שיש לנו בארה"ב ובבריטניה. אז היו את אלו שפעלו בדרגים גבוהים כדי שנקבל מדינה (יש והיו גם פלסטינים מאז ומתמיד שעשו ועושים את זה, אבל עם הרבה פחות לובי ואנשי כוח במוקדי ההשפעה) והיו גם אנשי שטח טובים בארץ שבנו אותה, נכון, אבל גם היו את האצ"ל והלחי שהאמינו במאבק המזויין נגד הכובש הבריטי ורצחו גם על הדרך המון אזרחים חפים מפשע כדי להשיג את המטרה. גם אצל הפלסטינים הם לא בדיוק הרוב שיוצאים ומממשים את המאבק המזויין ואצלם זה אפילו לקח בערך 20 שנה על שהם התחילו בו באמת בצורה מאורגנת. האצ"ל והלח"י התחילו הרבה יותר מוקדם כבר עם טרור לנסות להעביר את הנקודה שלהם, כך שאלו היו לא הרבה שונים מהפלסטינים ואפילו גרועים מהם. האצ"ל והלח"י לא באמת ישבו על התחת 20 שנה והתפללו שהכובש ילך ותקום לה המדינה מעצמה ורק אז התחילו בטרור, אלא השתמשו בטרור המזויין כבר מהתחלה...
    אני רק מנסה להעביר כאן נקודה שכולם עושים את זה כדי לקבל זהות ומדינה וזה לא משהו ששייך רק לדת כזו או אחרת.
     
  15. Eclipse12 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    383
    לייקים שהתקבלו:
    54
    מין:
    זכר
    אני לא טוען שאבו מאזן הוא פופולרי. הוא לא. הוא, שהוביל בעשור האחרון את המאבק בדרכי שלום הצליח להכשל בכל מה שהוא עשה. הוא לא השיג שום התקדמות. דווקא הייתה רגרסיה. בתקופה הזו, מן הסתם, התמיכה בחמאס, בהתנגדות חמושה ובהתנגדות לשתי מדינות עלתה. ביצעתי חיפוש של סקרי דעת קהל מעודכנים בציבור הפלסטיני, ומצאתי שהשנה לראשונה אין יותר רוב להסכם שתי מדינות. מדהים איך דעת הקהל התהפכה לה, לאחר שב-2002 וב-2013 70% מהאוכלוסיה הפלסטינית תמכה בשתי המדינות. כמו כן, פת"ח נמצא במצב של שיוויון עם חמאס.

    המגמה הזאת מדאיגה. היא לא מוכיחה שהפלסטינים הם תומכי דעא"ש רצחניים (שבחיפוש קצר בגוגל מצאתי שרק שישה אחוז מהפלסטינים תומכים בהם), אלא עד כמה הם מיואשים מהמצב, וזה מסביר את העלייה בפעולות הטרור בחודשים האחרונים. במקום לנצל את התקופה השקטה יחסית שהייתה לנו למשא ומתן רציני ואמיתי, התעסקנו בשטויות כמו הכרה במדינה יהודית. תמיד הזהרנו שזה יתפוצץ לנו בפרצוף, ואם לא נשנה גישה - זה רק יילך ויחמיר.

    אגב, אם לטענתך הבעיה נעוצה בכך שהם מוסלמים ולא בכך שהם תחת כיבוש, איך תסביר שמספר פעולות הטרור בשטחים ובישראל הוא גבוה הרבה-הרבה יותר מפעולות הטרור של מוסלמים באירופה? אם כבר, יש קורלציה מושלמת לבין המצב של המוסלמים לאחוז מקרבם שבוחרים בטרור. מספר המוסלמים שבוחרים בטרור באירופה הוא אפסי. הוא גבוה טיפה יותר בקרב ערביי ישראל שמופלים לרעה, וגבוה הרבה יותר בקרב הפלסטינים בשטחים שתחת כיבוש.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏27/2/16

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 3, אורחים: 43)

  1. טל.
  2. YYY
  3. הרצליה