1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

  1. מזגן Member

    הצטרף ב:
    ‏29/9/11
    הודעות:
    4,458
    לייקים שהתקבלו:
    394
    באמת שאני לא מנסה לקחת שום צד בויכוח. ובגלל זה פניתי לשני הצדדים. אני באמת רוצה לדעת. האם בג"ץ פסק על שייכות של השטחים של מגרון למישהו פרטי. ואם כן אז למי. אני בטוח שייש איזה מסמך של בג"ץ בנושא. ואם לא אז לא.

    לבוא ולהביא לי ערך של ויקפדיה עם קישורים לאתר של מרץ זאת לא התשובה שרציתי, זה הכל.
     
  2. Selby Member

    הצטרף ב:
    ‏11/1/08
    הודעות:
    4,859
    לייקים שהתקבלו:
    4
    חשוב להדגיש שזה לא רק טוקבקים, מילא אם כולם היו גיבורי מקלדת אבל מפחדים להגיד את הדעות האלה בפרצוף זה עוד היה מצב נסבל אבל מה, אני לא חי במדינה הזאת? בכל מקום אני שומע דברים שצורמים לי באוזן ופשוט מתעלם בעצב.
     
  3. Engel Del Madrid Member

    הצטרף ב:
    ‏18/2/05
    הודעות:
    4,185
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מתוך כתבה במעריב :

    באמנת מגרון שתלויה במרכז היישוב נאמר: "אין כאן שום שטחים ערביים ואדמות ערביות, אלא אדמות ישראל, נחלת אבותינו הנצחית, אשר אחרים באו ובנו עליהם שלא ברשותם." במרוצת השנים התברר כי השטח דווקא שייך לאנשים פרטיים, והחלה סדרה של דיונים משפטיים אינסופיים על פינוי המקום. בספטמבר 2008 הגישה תנועת שלום עכשיו עתירה ראשונה לבג"ץ. בשלב מסוים הציעה המדינה להעביר את המתנחלים ממגרון ליישוב חוקי ומסודר ליד ההתנחלות אדם. מועצת יש"ע הסכימה, אך המתנחלים סירבו להצעה.

    שאר הכתבה.


    שמע לי אחי, הוויכוח הוא לא על אם מגרון שייך לקרקע פרטית או לא, הוויכוח הזה הוכרע מאחורי דלתות בג"צ, ולאחר אלף ואחת עתירות, הנושא הוברר מספיק. הוויכוח היחיד זה אם להישאר שם בכל זאת או להעתיק את מגרון לישוב אדם.
     
  4. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/7/06
    הודעות:
    9,523
    לייקים שהתקבלו:
    1,876
    דניס,
    הקישור שהבאתי משלום עכשיו, הוא פסק הדין של בג?ץ ולא פרשנותו האישית או החלטתו של יריב אופנהיימר.
     
  5. מזגן Member

    הצטרף ב:
    ‏29/9/11
    הודעות:
    4,458
    לייקים שהתקבלו:
    394
    בכל מקום שהבאתם רשום שידוע שהקרקעות הן בבעלות פרטית פלשתינית בלי פירוט. אני לא רואה שעושים פה מאמצים גדולים להוכיח את זה. בכל אופן אני אקח את זה ככה עד להודעה חדשה.
     
  6. StevieG Member

    הצטרף ב:
    ‏4/7/05
    הודעות:
    4,774
    לייקים שהתקבלו:
    12
    דני, המדינה הודתה שמדובר באדמות פרטיות, ושעל מגרון להיות מפונה. הממשלה רק ניסתה לדחות את הקץ כדי להמנע מעימות.

    למעשה, פעם בעלי האדמה הפרטית תבעו את מדינת ישראל לפיצויים על השטח, ומשכו את התביעה במאוחר יותר. אולם, זה מה שהיה לשופטת להגיד על משיכת התביעה: בפסק הדין נקבע כי "לא השתכנעתי כי הפסקת התובענה באה מחמת קושי ראייתי של התובעים להוכיח תביעתם כי אם כתוצאה, ממתן הסעד של הפינוי במסגרת העתירה... לא שוכנעתי כי נעשה שימשו לרעה בהליכי בימ"ש בניהול התביעה ובחוסר תם לב ואין בהפסקתה כדי ללמד על סיכויי תביעה קלושים בשים לב לשלב המקודם בו מצוי ההליך ועיון בכתבי הטענות לא די בו כדי ללמד על כך"

    כלומר, השופטים מודעים לצדקת הטענות של בעלי הקרקע.
     
  7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    הגזמה פראית והיסטרית, שהאפקט שלה הוא הפוך ממה שאתה רוצה. בגלל זריקת מילים כמו "אפרטהייד" ו"'קולוניאליזם" והקצנת המצב, אנשים לא לוקחים ברצינות את הטענות על מה שנעשה בשטחים (אלא אם כן כמו אנחל יש להם את האומץ לבדוק מה באמת קורה שם, לרוב כמובן אין כי זה מאפשר להם להישאר בבועה הורודה שלהם). אתה מצייר תמונה חד צדדית לחלוטין, ואתה יודע מהן דיעותיי.
     
  8. StevieG Member

    הצטרף ב:
    ‏4/7/05
    הודעות:
    4,774
    לייקים שהתקבלו:
    12
    בבקשה, בוא תוכיח שאני טועה.
     
  9. מזגן Member

    הצטרף ב:
    ‏29/9/11
    הודעות:
    4,458
    לייקים שהתקבלו:
    394
    זה ידוע שישראל ניהלה קשרים עם דרום אפריקה בזמנו. ככה שאולי יובאו כמה רעיונות לארץ.
     
  10. Engel Del Madrid Member

    הצטרף ב:
    ‏18/2/05
    הודעות:
    4,185
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אפרטהייד - מדיניות גזענית המתבססת על הפרדה גזעים.
    קולוניאליזם - תופעה המייצגת השתלטות של עם חזק יותר על עם חלש יותר, תוך נישול האוכלוסיה המקומית והשתלטות על שטחים וניצול משאבים מקומיים.

    נפריד דבר דבר ונתייחס אליו - האם אתה מאמין שאין אפרטהייד בשטחים? האם לפלסטינאים מותר להתהלך בתוכנו? האם לפלסטינאים מותר לעבוד בשטחנו? האם מותר לפלסטינאים להתקיים בשטחנו? עפ"י מה? לאו דווקא גזע אלא לאומנות. זה בהחלט נכון ץ

    קולוניאליזם - האם ההגדרה שכתבתי למעלה לא מייצגת באופן שקוף למדי השתלטות צבאית ישראלית על שטחי העם הפלסטיני? האם לא השתלטת על שטחיהם (מגרון,בין השאר) האם לא כפית עליהם משטר צבאי? האם לא הנחלת עליהם דין וחוק צבאיים? האם הפלסטינאים יכולים לזוז מטר מבלי מנהלת התיאום והקישור? זה חביבי, קולוניאליזם.
     
  11. StevieG Member

    הצטרף ב:
    ‏4/7/05
    הודעות:
    4,774
    לייקים שהתקבלו:
    12
  12. Engel Del Madrid Member

    הצטרף ב:
    ‏18/2/05
    הודעות:
    4,185
    לייקים שהתקבלו:
    0
  13. מזגן Member

    הצטרף ב:
    ‏29/9/11
    הודעות:
    4,458
    לייקים שהתקבלו:
    394
    אל תשכחו מחנות ריכוז וגטאות! למשל רצועת עזה! אני דיי בטוח שאפשר למצוא קוים מקבילים ולהתאים את זה. ואם גם נגיד את זה מספיק פעמים זאת תהיה האמת!

    בתאכלס מה שקרה בזמן מלחמת האצמעות הוא בעצם אינקוויזיציה!
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/4/12
  14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    למרות הרבה חולי נפש בממשלה (במפלגות דתיות\ימניות), השיקול, גם אם לדעתי הוא מוטעה, להמשיך עם הכיבוש בשטחים הוא לא גזעני. הוא ביטחוני (ושוב, אני לא מסכים איתו אבל יכול להבין אותו).

    לגבי הקולוניאליזם... נו באמת אתם רציניים? סטיבי, יופי שמצאת כתבה מ-2009 בנושא, אין שום מדיניות כזאת, תמיד יהיו נוכלים שירצו לנצל מצבים כאלה.

    אני יודע שיש חיילים חארות במחסומים (המון כאלה), אני יודע שהרבה פשעים מטוייחים ע"י צה"ל, אני יודע שבלשון המעטה מה שהולך שם זאת לא דמוקרטיה. אבל זה גם לא אפרטהייד. יש בגדה הרבה מאד רוצחים פסיכופתים שבאמת צריך להישמר מהם וזה אם כבר השיקול שמנחה את ישראל לעומת "הם ערבים אז בואו נשתלט עליהם ונעשה אפליה גזענית כי הם נחותים".
     
  15. StevieG Member

    הצטרף ב:
    ‏4/7/05
    הודעות:
    4,774
    לייקים שהתקבלו:
    12
    זה מה שמספרים לך. זה התירוץ להמשיך עם הכיבוש המשיחי. מה יהיה עוד 10 שנים? לא יודעים. אף אחד לא חושב שבועיים קדימה, אז שיחשבו 10 שנים קדימה?

    כמה קל זה להפחיד אנשים עם התירוצים הבטחוניים.

    אה, וביינתיים, בזמן שאתה חושב על כמה מפחיד יהיה, יושב לו עם תחת כיבוש כבר 45 שנה. זה בסדר, לאף אחד כאן לא לחוץ.
     

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 57)

  1. LFC-Gerrard1