1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

דת

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by ראול, Dec 31, 2006.

  1. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    13,669
    Likes Received:
    6,166
    אחרי תפילות כאלה אני אפילו לא מתעצבן עליך.
    איש איש באמונתו יחייה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
     
  2. M A R D U K Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    225
    Likes Received:
    0
    "איש איש באמונתו יחיה, עד שנתפנה אליו ואז הוא יצטרך לבחור בין לסגוד וללקק את התחת לחברנו הדמיוני ביחד איתנו לבין מוות".
     
  3. xavi6 Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    0
    אני שונא את החגים רק בגלל הבית כנסת. ב-7 וחצי דוד שלי העיר אותי שאני יבוא להשלים מניין, שהגעתי הם כבר היו 15, אז עשיתי אחורה פנה חזרה הבית. סעמק. עכשיו אני מנסה לישון ולא מצליח.

    מה מהנה? אני מגיל 9 עולה לתורה, מתרג'ם, קורא מפטיר, אני חושב שאחרי כ"כ הרבה שנים פשוט נשבר לך לקרוא את אותו דבר 4895349 פעם, ואני מסתכל על כל המבוגרים שקוראים בהתלהבות כל פעם מחדש ולא מבין. זה חוזר על עצמו כל פעם, אותו דבר, שום דבר לא משתנה. זה מ-ש-ע-מ-ם. מתקן? אני מעדיף לשלוח אס אמ אסים של "סליחה" ולהמשיך לישון, זה יותר יתקן אותי מלקרוא משהו מעוד ספר "קדוש".
     
    Last edited: Sep 20, 2009
  4. M A R D U K Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    225
    Likes Received:
    0
    גם המזוכיסט הכי הזוי ומוזר בעולם לא יצליח להנות מלחזור כמו תוכי אלפי פעמים על טקסט מסוים - גם אם זו תהיה יצירת פאר ספרותית, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בטקסט משמים וחסר כל תוכן ממשי.

    מי שטוען אחרת פשוט משקר - יתכן שגם בלי לשים לב לזה, כי חלקם משקרים גם לעצמם.

    אנשים שלכאורה נראים קוראים בהתלהבות את השטויות האלה בפעם המיליון, אלה אנשים דתיים באמת שאכולים פראנויה מחברם הדימיוני שכביכול עוקב אחריהם ואחרי המחשבות שלהם כל הזמן. אם יעזו לחשוב שזה משעמם, שוטר המחשבות עלול לצלות אותם באש הגהנום. אז היות שמחשבות זה לא משהו נשלט ואי אפשר למנוע מעצמך לחשוב שמשהו הוא משעמם אז הם מתרצים מחשבות אלה כ"יצר הרע" וכביכול כדי להוכיח ש"זה לא באמת הם" שאחראים למחשבות אלא איזה כח רשע ש"הכניס להם את זה לראש", הם בכח מנסים לסחוט מעצמם התלהבות כדי שהרודן-חבר הדמיוני יתרצה.

    דת זו מחלת נפש.
     
  5. GAL1 Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    788
    Likes Received:
    0
    אכן, ומחלת נפש, כמו כל מחלת נפש, גורמת לדברים הזויים, ובינהם - להנות מטקסטים שקריים (כביכול), ולחזור עליהם הרבה פעמים.

    וכמו שאמרתי, זה שהוא נהנה שם, זה בדיוק כמו שאתה נהנה באצטדיון כדורגל ושר את השירים של הקבוצה שלך כל שבת אותו שיר.

     
  6. דנידין Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    8,670
    Likes Received:
    0
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
     
  7. הקדוש מבוסטון Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    אני מחשיב את עצמי לאדם מאמין/דתי/מסורתי וחשוב מזה הגיוני.
    לקרוא ליהדות מחלת נפש זה קצת קיצוני ובד"כ הייתי נוהג לנהל עם אנשים כמוך ויכוחים עד כלות הנשמה.
    אבל קצתי מזה כי הבנתי שאי אפשר לחבר אנשים שמחפשים משהו מטיריאלי באמת שמבוססת על אמונה ורוחניות.
    הדת שלנו יפיפיה ,חכמה וכן גם מהנה, אבל בשביל לראות ולחוות אותה כמו שצריך חייבים להשיל את מעטה הציניות ,הבוז והבורות שיש לרבים בכל מה שנוגע אליה.
    חברים תעשו בדק בית רציני רק בינכם לעצמכם,בלי ששום חבר אפיקורס או אפילו רב חופר ינסה להטות אתכם ותגיעו לתובנות שלאו דווקא חשבתם עליהם.
    אגב המשפט הנכון הוא "צדיק באמונתו יחיה".
     
  8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Messages:
    17,976
    Likes Received:
    0
    נשמה,אתה חדש בפורום,אני אחסוך לך,אל תגיב למרדוק,יש לו משהו אישי נגד הדת,גם אם אלוהים יירד אליו מהשמיים ויהפוך מים ליין ויין לג'סיקה אלבה הוא עדיין יגיד שאין דבר כזה אלוהים.

    אני מאמין שיש אלוהים,לא אוהב את ההתנהגות של הרבה דתיים וגם לא מאמין בהרבה מצוות שאנחנו אמורים לקיים,אבל לעומתי ולעומת אחרים בפורום פה(דנידין,אורי טוטי וכו..) אין טעם להתווכח עם מרדוק שמגיע בדרך כלל לפני יום כיפור בשביל לזרוק 6-7 הודעות נאצה על הדת.

    אתה וכל מי שמתכוון להגיב תחסכו את ההתעמלות לאצבעות ואל תנסו להסביר לו למה הוא קיצוני,אם בא לכם ללכת עם הראש בקיר אני ממליץ לשים קסדה.
     
  9. M A R D U K Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    225
    Likes Received:
    0
    באמונה דתית יש את כל התסמינים לכל המחלות נפש הקיימות. פיצול אישיות, חזיונות שווא, אובססיביות כפייתית וכו'
    כל אדם שיתחיל לדבר אל יצורים דמיוניים, להזות דברים, לנהוג בצורה הנוגדת כל הגיון וכו' שלא בהקשר הדתי כבר ימצא עצמו סגור בבית משוגעים או יושב חזק על כדורים, אז במה הדתיים שונים מ"סתם" משוגעים?

    כן, זה ברור שאין אלוהים אבל גם אם הוא היה קיים וכל מה שכתוב בתנ"ך הוא אמת לאמיתה אז הרי מקריאת אותם הדברים ניתן בקלות לראות שדמותו של האלוהים מצטיירת כמישהו רשע, אכזר, מטורף, צמא דם ורוצח המונים, ממש התגלמות הרשע עלי אדמות, השטן בכבודו ובעצמו, אז גם אם הוא היה קיים הרי שלא ראוי היה כלל לעבוד אלוהים כזה, להתפלל אליו, להתחנף וללקק לו.

    אם היצור הדמיוני הזה היה קיים ופתאום היה נגלה לעיניי, הייתי שולח אותו לעזאזל ומנסה לחסל אותו.
    כמו שאמר מיכאיל בקונין כפרפראזה על דברי וולטיר ("אם לא היה אלוהים, מישהו היה חייב להמציא אותו"):
    "אם אלוהים היה קיים מישהו היה חייב לחסל אותו".
     
  10. COYS Member

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    690
    Likes Received:
    0
    אני חושב שמרדוק מדבר על דתות בכללי,לא על הדת היהודית בפרט ככה שאין לך מה להעלב.
     
  11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Messages:
    17,976
    Likes Received:
    0
    מחשבון כיס,ארנק,אבי נימני,סמיילי עצבני,איווט ליברמן,במבה,ירון לונדון,כדור,שלט פרסומת,אקמול.


    :aaa021:
     
  12. yonmu Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    10,396
    Likes Received:
    2,655
    בסדר, אז גם אל תתרגשו מגולים... אחרי הכל, זה לא פעם ראשונה שאתם רואים שער נכבש, נכון? אז בשביל מה להתרגש?

    אל תדבר על מה שאחרים מרגישים, תעשה טובה.
     
  13. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    ידידי, זו משוואה מאוד פשוטה. ברוב הגולים הם פרי מלאכת מחשבת ואילו מארדוק ידידנו ההפוך הגמור, לכן לא שווה להתרגש בגללו.

    אדם שמצפה שאלוהים יהיה רק טוב לא מבין מה זה אלוהים ולא מבין בכלל את משמעות קיום העולם.  
     
    Last edited: Sep 24, 2009
  14. Apu Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    3,085
    Likes Received:
    0
    "לא מבין את אלוהים"- משפט שלא אומר כלום.
     
  15. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    בדעוק כמו ההודעה שלך.


    לחשוב שאלוהים צריך לעשות רק טוב זה חד משמעית לא להבין את אלוהים.