1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

אקטואליה

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Der Kaiser, Apr 1, 2011.

  1. Vanitas Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    0
    בגלל זה מתנחלי מיגרון הסכימו להתפנות? נביא לך את החלטת בג"צ המפורטת, בטוח יש ברשת איפשהו. המחלוקת שנותרה היא אם להשאיר את המבנים או להרוס אותם. הם לא מסכימים שיהרסו את המבנים שבנו וכן הסכימו להתפנות 2 ק"מ משם. אם זה לא היה פרטי אז אולי עוד היה להם קייס והם לא היו מוותרים...

    לגבי המפה: אף אחד לא ביקש להראות להם מפת 47 ולומר להם שזה מה שמוכר, אלא להסביר להם קצת יותר על המחלוקות ולציין את שיטחי A ו B, שיעמיקו במחלוקת ויבינו שבמציאות הנוכחית יש עוד עם בארץ. זה לא איזה שקר או אשליה, אלא המציאות בשטח כרגע.
     
    Last edited by a moderator: Jan 31, 2012
  2. מזגן Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    394
    ישראל היא לא מדינת הלכה וחוקיה הם לא חוקי הלכה. אך היא כן מדינה דמוקרטית יהודית. זה משהו שהוא לא חד משמעי ומתנגש אחד בשני הרבה פעמים. יש לזה כל מיני פירושים ומשמעויות. ואתם יכולים להתהדר ולהתחבק בססמאות "אני לא מכיר במדינה יהודית" כמה שאתם רוצים אבל זאת המדינה.

    אם אתם פועלים כדי לשנות, שיהיה לכם לבריאות אחרי הכל זאת מדינה דמוקרטית ופעילות שכזו היא חוקית ויש שיגידו מבורחת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx
     
    Last edited by a moderator: Jan 31, 2012
  3. Vanitas Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    0
    יודע מה, צודק, התעסקנו יותר מידי בנוסח במקום לפרש את איך שהמדינה שלנו נראת בחוק. מדינת ישראל בחוק היא מדינה דמוקרטית ולא מפלה דתות אחרות (על הנייר לפחות). בשל כך, היא גם צריכה ויכולה לדרוש שיכירו בה רק ככזאת, ולא כיהודית נטו.
     
    Last edited by a moderator: Jan 31, 2012
  4. vasisualy Member

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Messages:
    946
    Likes Received:
    0
    כלומר - צדקתי. לא קראת את החלטות שאתה מדבר עליהם... QED
     
  5. Vanitas Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    0
    קראתי את עיקרי ההחלטה. תרגע ותנשום, אפילו המתנחלים לא התווכחו איתה ולכן מחפשים למצוא פשרה באיזו צורה יעזבו.
     
  6. vasisualy Member

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Messages:
    946
    Likes Received:
    0
    קראת לוקשים שכתבו בשביל אנשים כמוך. והערה שלך עוד יותר מוכיחה עד כמה אתה לא יודע מה היו ההחלטות של שני בתי משפת. תמשיך להראות עד כמה אתה יכול לדבר על דברים שאין לך מוסג לגביהם!
     
  7. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
    טוב.אז רק נסה להסביר לי את המשפט הזה שנלקח ככתבו וכלשונו מתוך מגילת העצמאות של מדינת ישראל.
    לפיכך נתכנסנו, אנו חברי מועצת העם, נציגי הישוב העברי והתנועה הציונית, ביום סיום המנדט הבריטי על ארץ-ישראל, ובתוקף זכותנו הטבעית וההיסטורית ועל יסוד החלטת עצרת האומות המאוחדות אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל.
     
    Last edited: Jan 31, 2012
  8. מזגן Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    394
    עזוב אחי זה לא מעניין אף אחד. הרי אם נגיד משהו מספיק פעמים גם נשכנע את כל העולם שקיים עם כזה "העם הפלשתיני" ושאנחנו במרחק נגיעה "ממזרח תיכון חדש ומדהים שכולם בו חברים וחברי כנסת יהודים משחקים תופסת וקלאס עם חברי ארגון הצד החברתי חמאס".
     
  9. Vanitas Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    0
    שוב, אתם נתפסים למקומות כאלו ואחרים שכינוי את המדינה כ"מדינה יהודית" אך אתם לא מתעסקים במהות ובמה שקורה בפועל. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית של העם היהודי. לו זו הייתה באמת מדינה יהודית לפי ההגדרה, הרי שזו גם הייתה מדינה דתית. מכיוון שלא כך הוא המצב בפועל, אז כולם יכולים להרגיש חופשי לכנות אותה "מדינה יהודית" כל עוד בפועל ובחוקי היסוד היא המדינה של הלאום היהודי. אם היא הייתה מדינה יהודית, הרי שהחוקים שלה היו תואמים את חוקי התורה ואת זה, אף אדם חילוני לא רוצה.
     
    Last edited: Jan 31, 2012
  10. מזגן Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    394
    אם אתה רוצה אני יכול לחפור היום בבית ולהוציא את הספר בלימודי אזרחות של משרד החינוך שלנו ולצטט במדיוק. אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי כתוב שם שישנן מספר גישות למושג "מדינה יהודית דמוקרטית" אחת הגישות אותה אתה מנסה למכור בתור "מדינה יהודית" היא בעצם מוכרת במדינה כ"מדינת הלכה".

    מצב שאינו קיים כעת ואוי לנו אם זה יתממש באמת. כך לפחות אני מאמין שזה יהיה דיי זוועתי, אבל זו רק דעתי.
     
  11. Ajax Amsterdam Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    4,908
    Likes Received:
    1,973
    שמע vanitas תראה משהו שיסדר לך את כל העיניינים בראש

    יהדות=דת

    יהדות=לאום

    אל תחרטט לי מדינת הלכה זו לא היתה ההגדרה במדינת העצמאות ועוד אתה אומר לאנשים"הבנת הנקרא"
     
  12. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
  13. StevieG Member

    Joined:
    Jul 4, 2005
    Messages:
    4,774
    Likes Received:
    12
    גרס אני בעד.

    עריכה: damn auto correction!
     
    Last edited: Feb 1, 2012
  14. Vanitas Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    0
    ידעתי שבסוף תמצא את דרך המלך להבאת שלום עולמי, גס, תביא שאכטה ויאללה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx


    למשהו אחר - ספר שגם המליצו לי עליו, בקרוב אקנה ואקרא
    http://www.haaretz.co.il/literature/prose/1.1630754

     
  15. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    קפיטליזם היא השיטה שבאופן מוכח קידמה את האנושות הכי הרבה, אם נשווה בין דרום קוריאה לצפון או בין סין של מאו לסין שמאז שנות ה80. אפשר תמיד לזרוק את הדוגמא של מדינות סקנדינביה בלי להזכר שמדובר במדינות הומוגניות כמעט לגמריי, עם משאבי טבע אדירים, צפיפות אוכלוסין נמוכה ובלי אוייבים.
    מי שאחראי למצב שאנחנו נמצאים בו הם פושעים שלקחו את הרעיון הקפיטליסטי והפכו אותו לקרקע פורייה למעשי שחיתות וגניבות. לא שונה בהרבה ממה שסטלין וקים ג'ונג איל עשו לרעיון הקומוניסטי.