אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

  1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    יופי שישראל היא זאת ששולטת, אבל ישראל היא הצד שרוצה להפסיק את הסכסוך, כשבצד השני לא רוצים זאת. ישראל שולטת בלית ברירה - אם היינו יודעים שאפשר לצאת מיו"ש בלי שהטרור יפרח שם, זה היה קורה בלי שום בעיה, כי הרוב המוחלט של הכנסת והעם היה בעד. אבל שוב ושוב אתה מתעלם מכך שסיום הכיבוש יהיה בסה"כ עוד שלב בתוכנית של הפלסטינים החביבים כלפינו, התוכנית שהם מדברים עליה שוב ושוב ואתה מסרב לקבל.

    */aaarofl
    כן, לאילו ויתורים כואבים הסכימה ההנהגה הפלסטינית, זו שלא מוכנה להתחיל שיחות על הסכם בלי שחרורי מחבלים והקפאות בניה? מה, במקום 98% מהשטחים הם הסכימו לדרוש רק 97%?
    אהבתי את ה"עם כמה שכואב לי לומר את זה", מאד אמין. אירוני איך שכתבת קודם על הימין הפלסטיני לעומת הימין היהודי - העמדות שלך הן של ימין פלסטיני לאומני.
     
  2. Gass12 Member

    הצטרף ב:
    ‏8/4/07
    הודעות:
    7,339
    לייקים שהתקבלו:
    468
    מין:
    זכר
    למחוק
     
    נערך לאחרונה ב: ‏11/6/16
  3. Eclipse12 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    383
    לייקים שהתקבלו:
    54
    מין:
    זכר
    שטויות. אף אחד לא שם לנו כדור ברקה ומכריח אותנו לשלוט ולדכא פלסטינים. אף אחד לא הכריח אותנו להעביר מאות אלפי מאזרחינו לשטחים הכבושים בניגוד לחוק הבין-לאומי, ואף אחד לא מונע גישה מנתניהו לחדר המשא ומתן. ישראל כבשה את השטחים האלו כבר לפני 49 שנה והממשלה יכלה להפסיק לשלוט בהם בכל זמן נתון. אבל היא בחרה שלא להחליט, בזמן שמתנחלים עברו לשם ומונעים היו רצף פלסטיני טריטוריאלי. המצב היום הוא שהחיילים שם נמצאים בעיקר כדי להגן על המתנחלים וההתנחלויות המבודדות, ולנוכחות שלהם אין קשר להגנה על ישראל. אין שום הגיון ביטחוני בהצבה של מעל אלף חיילים על-מנת להגן על חמש-מאות תושבים בעיר שנמצאת מחוץ לגבולותיה של המדינה. אם אנחנו רוצים להגן על ביטחוננו ולמנוע טרור, אין מנוס מלצאת משם.

    קישרתי כבר כאן למסמכי פלסטין שהודלפו על-ידי אלג'אזירה. הם מראים על נכונות להתפשר מצד צוות המו"מ של הפלסטינים. אתה יכול לקשקש בשכל שהעמדות שלי בעד זכויות אזרח ואדם, בעד שלום ודו-קיום בין העמים ובעד סיום משטר צבאי של עם אחד על אחר הן עמדות ימין. המציאות היא שהעמדות שלך ושל הימין היהודי הן אותן עמדות של הימין הפלסטיני הלאומני - אתם רוצים שליטה ועליונות של עם אחד בחבל ארץ בו יש שני עמים. האויב שלי הוא לא אזרחי פלסטין, אלא אותם אנשים - משני הצדדים - שנלחמים בשלום, בדו-קיום ובחיים משותפים בין יהודים לערבים.
     
  4. Gass12 Member

    הצטרף ב:
    ‏8/4/07
    הודעות:
    7,339
    לייקים שהתקבלו:
    468
    מין:
    זכר
    מקרה ישן אבל מאוד רלוונטי ואקטואלי : אם נניח אני מייבא 1 ק"ג סם הזיה משובח מהולנד . אם נתפסתי אזי עלי לקוות לנס כי על העבירה הזו חוק העונשין קובע עד 20 שנות מאסר.הממ...... לא כשאתה בן של שופט.
    הפרקליטות מדגישה שהעונש על עבירה זו הוא 20 שנות מאסר במקסימום ואז מבקשת עונש של שנת מאסר
    בסופו של יום העונש שהושת על בן השופט הינו 6 חודשי עבודות שירות.
    לא באמת איכפת לי אם בן השופט ישב שנה או חודש או יום. אכפת לי שבעולם בו שולטת החונטה . היא קובעת את תנאי הקומבינה
    למי מותר ולמי אסור.תמשיכו לרדוף אחרי שדים ורוחות, בקבוקים ונרות.
    בעולם הצבוע המכוער והמזויף שלכם, הכללים ברורים וקבועים עד ש.... זה מגיע אליכם הביתה.
    שקית הקאה דחוף.

    חדשות 2 - 6 חודשי עבודות שירות לבן שופט שהורשע בייבוא סם
     
  5. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    אהה, אז אני מניח שאבו מאזן יכול לשלוט שם לבד, לא? למה צה"ל צריך לבצע מעצרים ופשיטות כל הזמן כנגד מטרות חמאס שם? האם יכול להיות שזה בדיוק כמו עזה, שממנה יצאנו והחמאס השתלט עליה בקלות?
    ואני מניח שזה גם צירוף מקרים שלאחר חומת מגן, כשצה"ל חזר לנוכחות חזקה ביו"ש, הטרור של הפלסטינים החביבים ירד משמעותית.
    ברור, אין שום קשר לביטחון כאן. אם צה"ל יוצא מחר מהשטחים ולוקח איתו את המתנחלים, לא תהיינה שום השלכות ביטחוניות...

    אני מצטער, פיספסתי. תוכל בבקשה לתת לינק לזה שוב? אני מאד רוצה לדעת איזה ויתורים הפלסטינים עשו, לטענתך. הימור שלי - במקום דרישות מופרזות מאד מאד, הם הסכימו לרדת לדרישות מופרזות מאד, ואתה קורא לזה "ויתורים".

    אף אחד חוץ מהחבר אבו מאזן שדורש שיחרור רוצחים והקפאות בנייה, אחרת הוא לא מוכן לבוא לשיחות.

    העמדות שלך הן בפירוש לא בעד עמדות זכויות אדם (אלא אם כן מדובר ברוצחים או מסתננים. עליהם אתה באמת מגן בחירוף נפש). העמדות שלך הן של מי שכרת ברית עם הדת הכי שטנית, מנוולת ורשעית, שהיא הסיוט מספר 1 של נשים, הומואים, מיעוטים ובעלי חיים.
    העמדות שלך הן בפירוש לא בעד שלום ודו-קיום, כי אתה מנסה להבין אך ורק צד אחד, ותמיד מתייצב נגד הצד השני. בהתחשב בכך שהצד שאתה בעדו הוא צד שמאמין בג'יהאד, כיבוש כלל עולמי והשמדת כל ישראל\כל היהודים (תלוי באיזה ארגון מדובר), וגם פועל למען כך.
    הברית של אנשים מסוגך עם דת הרצח, הביזה והאונס היא הסכנה הכי גדולה לעולם החופשי ולזכויות האדם שבו.
    אתה בהחלט ימין פלסטיני לאומני, כל העמדות שלך תואמות את דרישותיהם של הפלסטינים הלאומנים, כל ההאשמות שלך תואמות את אלו של הפלסטינים הלאומנים, כמעט כל הלחימה הפוליטית שלך מסתכמת במדינה פלסטינית לאומנית נקייה מיהודים (פעיל זכויות אדם עלק) - וכמו הסוציאליסטים התמימים שהיו מכינים את הקרקע לברה"מ במדינות שזו רצתה לכבוש, אם חלילה החברים הפלסטינים הלאומנים שלך ישתלטו על ישראל, אתה תהיה מהראשונים שהם יחסלו.
    אבל כן, הימין הישראלי (זה שמוסר שטחים ומצהיר שהוא רוצה שלום עם שכנינו), בישראל שמכבדת זכויות אדם של מיעוטים, נשים והומואים בצורה שחבריך הלאומנים לעולם לא יכבדו - דווקא הוא זה שמזכיר לך את הקיצונים בצד השני.
    אני מתכנן בבחירות הבאות להצביע למפלגה אחרת, אבל אם תמשיך ככה אתה עוד עלול לגרום לי להצביע לנתניהו שוב. הוא לא צריך לשכור שוב את דידי הררי.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏11/6/16
  6. Eclipse12 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    383
    לייקים שהתקבלו:
    54
    מין:
    זכר
    א. הפלסטינים, כמו כל עם אחר, מסוגלים לשלוט על עצמם לבד. הגיע הזמן שתתייחס אליהם כאל בני אדם ולא כיצורים נחותים שצריכים את השליטה שלנו בהם. המדיניות של ישראל בעשרים שנה האחרונות היא בדיוק המדיניות שמחזקת את החמאס שעד אז היה מדובר באירגון קיקיוני. זה התחיל מהאינתיפאדה השנייה שבה על כל פיגוע של החמאס חוסלו אנשי הרשות הפלסטינית, וזה המשיך בכך שישראל התנתקה בעזה תוך כדי שהיא מסרבת בגלוי לשתף פעולה עם הרשות הפלסטינית, ולכך שהיא לא מוכנה לנהל מו"מ עם הרשות הפלסטינית אבל כן מוכנה לנהל עם החמאס שתוקף אותה. מו"מ רציני עם הרשות הפלסטינית והגעה להסכמים רציניים זה בדיוק מה שיחליש את החמאס, ולא להפך. הוא יוכיח לפלסטינים שהדרך להגיע להישגים היא באמצעות מו"מ והתנגדות לא-אלימה, ולא באמצעות טרור נגד אזרחי ישראל. ממשלת נתניהו לא עושה זאת, ולכן היא טובה לחמאס ומחזקת אותו.

    ב. אתה מפיץ מיתוס שקרי. אם תבדוק תראה שבתקופת חומת מגן ואחריה מספר הפיגועים והקורבנות הישראלים רק עלו. הירידה במספר הפיגועים הגיעה לאחר שני דברים: בניית חומת ההפרדה ותחילת שיתוף הפעולה עם הרשות הפלסטינית למניעת טרור. בגלל שראיתי במו עיני את הקלות שבה פלסטינים מעבר לגדר חוצים את חומת ההפרדה בשביל למכור מוצרים לנהגים בכביש, אני סבור שהתרומה המכרעת לירידת הטרור הייתה בשיתוף הפעולה עם הפלסטינים. בנוסף, אתה ממשיך להתעלם ממה שאני כותב כאן. היציאה מהשטחים צריכה להיות מבחינתי בשיתוף פעולה עם הפלסטינים עם הסדרי ביטחון ואמצעים יעילים למניעת הסלמה עתידית. אבל בשביל לעשות את זה צריך לדבר עם ההנהגה בצד השני ולעשות את זה כשאנחנו שומרים על האינטרסים שחשובים לנו. אני חושש שאם נחכה יותר מדי זמן נאלץ לברוח משם ללא שום תכנית עתידית להבטחת ביטחוננו, פשוט כי האלטרנטיבה של המשכת השליטה על הפלסטינית תהיה גרועה משמעותית יותר.

    ג. מסמכי פלסטין: Palestine Papers - Al Jazeera English
    מסמכי אל ג'זירה: "הפלסטינים ויתרו על זכות השיבה במשא ומתן" - וואלה! חדשות
    מבעד למסך העשן, מבט במסמכי אל ג'זירה – חלק שלישי: בזאר האחוזים | הינשוּף

    ד. מלכתחילה הבנייה הישראלית בשטחים הכבושים מנוגדת לחוק הבינלאומי, היא לא מוסרית ועל ישראל להפסיק אותה בלי קשר לדרישות הפלסטינים. מעבר לכך, אין שום היגיון לנהל מו"מ כאשר הצד השני קובע עובדות בשטח, ומעלה את המחיר של החזרת השטחים. זהו תנאי בסיסי והגיוני לניהול משא ומתן רציני שתכליתו היא להגיע להסדר ולא ביזבוז זמן בזמן שהאופציה להסדר הולכת ונעלמת. להזכירך, שיחרור אסירים עם דם על היידים הייתה פשרה של נתניהו שלא היה מוכן לעמוד בלחץ של "הבית היהודי" שסירבה להקפאת הבנייה, והעדיפה לשחרר רוצחים ולהאשים (איך לא) את השמאל.

    ה. עוד אסופה של שקרים. אין לי שום סימפטיה לאיסלם, ובטח שאני לא מאמין באף אחד מהדברים שציינת. לטעון שהעמדות האלה נפוצות בציבור הפלסטיני זו פשוט עלילת דם. כמו כן, אין לי שום רצון לראות את פלסטין נקייה מיהודים, וציינתי כאן מספר פעמים שאחד הדברים שעלינו להתעקש במו"מ הוא שעל הפלסטינים לאפשר למתנחלים שירצו בכך להשאר בשטחם ולזכות בזכויות אזרח ואדם מלאות. ההשוואה שאתה מנסה לבצע עם האידיוטים השימושיים של ברית המועצות מגוחכת. אין שום דימיון בין פעילי זכויות אזרח ואדם שרוצים להפסיק את השליטה על עם אחר לבינם. הימין היהודי (כן, זה שמצהיר על רצונו בשלום כשהוא מדכא פלסטינים) הוא זה שנמצא בצד הלא-נכון של ההיסטוריה, ביחד עם המתנחלים הלבנים בדרום-אפריקה בתקופת האפרטהייד, עם התומכים בעליונות לבנה ובעבדות בארצות הברית הגזענית של פעם ועם כל משטר דיכוי גזעני משחר ההיסטוריה.

    אתה מוזמן להצביע לנתניהו ולכל מועמד אחר שלא יפספס כל הזדמנות להגיע לשלום. לא אמנע זאת ממך ולא זו המטרה שלי כאן. אני מקווה בשבילך שהיום בו תבין שהשמאל הוא לא זה שאשם בהשלכות ההרסניות של ממשלת הימין הקיצוני אלא שהוא היחיד שמציע פיתרון ממשי יגיע כמה שיותר מהר. אני מקווה שכשתבין שהמדיניות הישראלית בשטחים היא הרסנית ורק פוגעת בביטחננו, והסיבה שאנחנו צריכים לצאת משם היא קודם כל כדי לשמור על האינטרסים שלנו זה כבר לא יהיה מאוחר מדי, ולא תתחרט על העיוורון שלך כרגע.
     
  7. golding מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏26/6/11
    הודעות:
    8,705
    לייקים שהתקבלו:
    3,677
    רגע, אתה באמת חושב שכל עם מסוגל לשלוט על עצמו?
     
    אלעד אוהב/ת את זה.
  8. optimus Member

    הצטרף ב:
    ‏30/8/11
    הודעות:
    920
    לייקים שהתקבלו:
    121
    כן כן מה שתגיד צריך לנהל משא ומתן אבל הבעיה שאפילו העמדות הקיצוניות שלך לא תואמות את העמדה הפלסטינית. לפי עמדתם גם פליט (עלק) פלסטיני מסוריה/לבנון שחוזר לפלסטין הוא עדיין נשאר פליט, זכות השיבה היא למדינת ישראל, בדיוק כפי שמצוין בסרטון.
     
  9. Eclipse12 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    383
    לייקים שהתקבלו:
    54
    מין:
    זכר
    רגע, אתה באמת חושב שיש עמים שצריכים אדון שיחליט החלטות שנוגעות אליהם ויחליט על עתידם? אתה באמת חושב שאזרחים במדינות מסוימות לא צריכים להיות חופשיים מעריצות זרה, ושלא צריך להיות להם חופש בחירה? כי נשמע שהעמדות שלך לקוחות מתחילת המאה הקודמת. עצוב שחלק מהמיינסטרים הישראלי לא מצליח לעכל את המציאות שאותה הבריטים ועמים קולוניאליסטים אחרים הבינו לפני כמעט 100 שנה.

    אופטימוס, העמדות שלי לא קיצוניות אלא רוצות באינטרסים הישראלים. זכות שיבה לפלסטין הוא אחד מהעקרונות עליה אנחנו כישראלים צריכים להתעקש. כפי שמסמכי פלסטין הוכיחו, הפלסטינים היו מוכנים לשיבה של הפלסטינים למדינתם וקליטה של מספר סמלי בלבד במדינת ישראל. העובדה שהפלסטינים רוצים ומאמינים במשהו לא אומרת שהם ילכו עם זה עד הסוף. גם ממשלות ישראל לדורותיהן האמינו והבטיחו לשמור על ירושלים יהודית מאוחדת, כשברור לכל הנוגעים בדבר שלא יהיה הסדר מדיני ללא חלוקת ירושלים.
     
  10. golding מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏26/6/11
    הודעות:
    8,705
    לייקים שהתקבלו:
    3,677
    לא, זה לא מה שאני חושב, גם אם היית רוצה שאציג עמדה כזו כדי שתוכל להוציא את מה שאתה רוצה החוצה במטרה להוכיח עד כמה אתה מתקדם וליברלי. יש עמים ומדינות שלמים שלא מסוגלים להתנהל וטובת האזרחים במקומות הללו לא מעניינת את בעלי השליטה, אנחנו רואים עדות לכך בכל יבשת אפריקה בערך ובכל המזרח התיכון.

    אני חושב שאזרחים צריכים להיות חופשיים מעריצות, נקודה. לכולם צריך להיות חופש בחירה. כל זמן שהחופש הזה לא מביא לתוצאות הרסניות ופוגע באף אחד אחר.
     
  11. optimus Member

    הצטרף ב:
    ‏30/8/11
    הודעות:
    920
    לייקים שהתקבלו:
    121
    בוא נתחיל מזה שאתה קיצוני, העמדות שאתה מייצג אין להם מקום במרכז ובשמאל בספקטרום הפוליטי אלא בשמאל הקיצוני רדיקלי. כמו כן אל לנו הישראלים להסכים לשום סוג של זכות שיבה הרי מדובר על עיוות היסטורי, הצדק איתנו. חוץ מזה כל ויתור שלנו ירק יעורר את התיאבון שלהם לדרוש יותר ויותר.
    אתה מנסה לעצום עיניים ולאטום אוזניים, אבל הגיע הזמן שתהיה קשוב לדברי הפלסטינאים, אתה יכול לראות בספרי הלימוד ותוכניות טלוויזיה שמדברים שם על שיבה לחיפה ועכו וכו'. אם תשאל ילד פלסטיני הוא יגיד לך שהוא מאמין שיום יבוא והוא יחזור לשם. הייתה כתבה פעם בערוץ 2 בדיוק על זה, בבתי הספר באיו"ש ובמזרח ירושלים, התלמידים הערבים שם אמרו את אותם דברים שמהנהיגים שלהם אמרו- שהם עוד יחזרו לחיפה ועכו. כל מה שאתה צריך זה פשוט להקשיב להם.
     
  12. Gass12 Member

    הצטרף ב:
    ‏8/4/07
    הודעות:
    7,339
    לייקים שהתקבלו:
    468
    מין:
    זכר
    אני ממש אבל ממש לא מצליח להבין למה להתפלמס עם האנרכיסט השמאלן ההזוי הזה.
    ולמשהו שונה.. אולי סופסוף חבורת הזבל שוברים שתיקה יאלצו לחשוף את ילקוט הכזבים שלהם.
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlp1/v/t1.0-9/13432313_1308285102534856_3102791778513999496_n.Xxx?oh=b03b1931659af40df5272113c043791b&oe=580972C0&__gda__=1472829909_26175f11b144b8dd3c0af1e628952d0b
     
  13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    האם אתה בעד שיקיימו מחר בחירות חופשיות ביו"ש?
    אבו-מאזן אינו שליט לגיטימי, הוא דיקטטור שלא נבחר ולכן זה פשע שמכריחים את הפלסטינים התמימים והחמודים לחיות תחת שלטונו. למרות ששנינו יודעים מי ינצח בבחירות הללו ומה תהיה המשמעות, האם אתה בעד לקיים אותן מיד?
    אם כן - אז בהצלחה בלהסביר לחברי הפורום איך אתה מתכוון להגיע להסכם או להבטיח שקט ממדינת חמאס החדשה ביו"ש.
    אם לא - אז אתה צריך להבין את המציאות שהעמים הקולוניאליסטים הבינו לפני כמעט 100 שנה.

    בהנחה שב"לשלוט על עצמם" אנחנו מתכוונים לשלטון לא ג'יהאדיסטי שיתקוף את ישראל, אם הפלסטינים יכולים לשלוט בעצמם, איך חמאס עלה לשלטון ככה בעזה? למה אתה רוצה שישראל תשתף פעולה עם הרשות או תחתום איתה על הסכם, הרי הם יכולים לשלוט על עצמם לבד, אולי נוציא את צה"ל והמתנחלים משם וכולנו נחיה באושר ועושר?

    אז אתה מציין את גדר ההפרדה ואז אומר שקל לעבור אותה - אז כל הירידה בפיגועים זה כי שיתפנו פעולה עם הרשות... במקרה היה שם איזה מבצע קטן שאחריו היתה ירידה חדה, מבצע שיצר מציאות חדשה בשטח שבה צה"ל נכנס כל הזמן למעצרים, מבצעים וכו'.
    שוב אתה כותב שצריך לצאת מהשטחים בשיתוף פעולה עם הפלסטינים, אבל חשבתי שהם מסוגלים לשלוט בעצמם ובלי הכיבוש לא תהיה להם שום מוטיבציה לפיגועים, אז למה צריך הסכם?

    */aaarofl
    אז ה"ויתור" הוא על זכות השיבה לשטחי ישראל... יפה מצידם... אולי גם תזקוף לזכותם את זה שויתרו על הדרישה לזרוק את היהודים לים?
    אולי ישראל גם תוותר על הדרישה לטרנספר לכל הפלסטינים, ואז בכלל זה יהיה גם ויתור מצידנו?
    ממתי אתה "מוותר" על משהו שבכלל לא שייך לך ולא בסמכותך לבצע?

    אני קצת בהלם מרמת הטמטום בפיסקה הזו.
    "לא מוסרית" - מימני פלסטיני לאומן שכרת ברית עם אויבי העולם החופשי וזכויות האדם, אני חושב שעדיף לא לקבל עצות על מוסר.
    "אין שום היגיון לנהל מו"מ כאשר הצד השני קובע עובדות בשטח, ומעלה את המחיר של החזרת השטחים" - אני מקנא בכל מי שינהל איתך אי פעם מו"מ. אז ישראל צריכה מראש לוותר, תודעתית, על השטחים. אתה הרי כבר קבעת שצריך "להחזיר" אותם, כשמדובר בנכס ישראלי שיש להשתמש בו במו"מ ולנסות להשיג ממנו כמה שיותר. שוב אתה מייצג את חבריך בימין הלאומני הפלסטיני בצורה נאמנה.
    ההאשמה כלפי בנט בשיחרור האסירים כי הוא לא הסכים להקפאת בנייה כך כל מגוחכת... למה מי אמר שחייבים להקפיא בנייה או לשחרר רוצחים? למה החבר המקסים אבו מאזן לא מוכן ללכת למו"מ בלי תנאים? הרי הוא איש של שלום!

    העמדות הללו מאד נפוצות בציבור הפלסטיני, שרובו המוחלט תומך בארגונים ג'יהאדיסטים. רגע, אל תגיד לי - הם תומכים בחמאס כי הרשות מושחתת ובגלל שהחמאס זה גם ארגון צדקה... תגיד, גם על מי שתומך בכהנא ובנצי גופשטיין אתה מסנגר ככה כי הם גם תורמים לצדקה לפעמים?
    מסקרים בציבור הפלסטיני, מסתבר שהם מאד קיצוניים ואכן חלק מהדת הכי נוראית בעולם, שרודפת מיעוטים, נשים והומואים, ואלו החבר'ה שאתה כרתת איתם ברית, לכן אתה בוגד לחלוטין בכל עמדות של חופש וזכויות אדם. אין סכנה גדולה יותר למיעוטים, נשים והומואים ממך ומהחבר'ה שכרתו איתך ברית.
    כל הדיבורים על אפרטהייד רלוונטיים, שוב, לחברי הדת שכרתת איתם ברית (שם עבדות היא דבר נפוץ, בעיקר באפריקה ובמדינות המפרץ).
    ופלסטין נקייה מיהודים זה כל הארגונים הפלסטינים, איתם אתה רוצה לחתום הסכם, אומרים.

    אני חייב לציין, זה אירוני שאתה כותב לאחרים על הזלזול שלהם בפלסטינים, כשאתה מצפצף על כל מה שהם אומרים ועושים ומחליט מה טוב להם.
     
    FelaKaT אוהב/ת את זה.
  14. Eclipse12 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    383
    לייקים שהתקבלו:
    54
    מין:
    זכר
    גולדינג, קשה מאוד לטעון במדינות אפריקה יש דמוקרטיה שבה האזרחים שולטים על עצמם. המצב שם נעוץ באותן עמדות שאתה מביע כאן שיש עמים שזקוקים לעמים "נאורים" שישלטו עליהם בזמן ששדדו ממנה את המשאבים שלה. אני סבור שקולניאליזם היא שיטת ממשל נוראית ושכל עם זכאי לשלוט על עצמו ולנהל דמוקרטיה. עצוב שצריך להסביר את זה למישהו במאה ה-21.

    אופטימוס, לא טענתי שהפלסטינים לא מעוניינים בזכות השיבה. ברור שהם מעוניינים. גם הישראלים מעוניים להיות במערת המכפלה ולשמור על ירושלים יהודית. זה לא אומר שהפלסטינים (או הישראלים) לא יוותרו על דרישות אלה כיוון שאלה לא דרישות מציאותיות.

    הפלסטינים לא נמצאים תחת שלטונו של אבו-מאזן. הפלסטינים נמצאים תחת דיקטטורה צבאית ישראלית. זו המציאות הפשוטה שאותה הימין הישראלי מסרב להבין, עם כמה שנחמד לפעמים לחשוב שהפלסטינים שולטים על עצמם. אני בעד לנהל משא ומתן עם ההנהגה הפלסטינית האחרונה שנבחרה, אין לי שום בעיה עם בחירות בציבור הפלסטיני, וכמובן שעדיף מבחינתי לנהל מו"מ עם נציגות שמייצגת את הציבור הפלסטיני טוב יותר גם אם היא פחות נוחה לנו.
    את הקרדיט להתחזקות החמאס, שספק אם נבחר בצורה דמוקרטית, אתה יכול לתת למדיניות הישראלית שעשתה הכל כדי לחזק את הארגון הזה על חשבון הכוחות המתונים, במיוחד בתקופת ההתנתקות שסירבה לשתף פעולה עם הרשות ועשתה הכל כדי שזה לא ייראה כהישג שלה. לא הבנתי איך העובדה שאני רוצה הסכם שלום עם ערבויות ושורה של אינטרסים ישראלים ופלסטינים למניעת ההסלמה סותרת את העובדה שהפלסטינים יכולים לשלוט על עצמם. אתה מרגיש שאתה לא חי בדמוקרטיה כי הממשלה שלך חתמה הסכם שלום עם מצרים וירדן?

    תלמד היסטוריה, חבר. "חומת מגן" התרחשה ב-2002, והירידה החדה בפיגועים התרחשה ב-2006, לאחר בניית גדר ההפרדה ושיתוף פעולה ביטחוני עם הפלסטינים. הייתי מבין טיעון שבו אתה אומר שההפרדה היא זו שתרמה לירידה, ולכן צריך הפרדה גדולה יותר ביננו לבין הפלסטינים ולכן צריך שתי מדינות. שוב אני לא מבין איך שיתוף פעולה ישראלי-פלסטיני אומר שהפלסטינים לא מסוגלים למנוע מעצמם.

    אכן מדובר בויתור כואב מצדם של הפלסטינים. זו נקודה כואבת במיוחד לפלסטינים שמציינים בכל שנה את ה"נכבה" שלהם, היום בו הם גורשו והוברחו ממקום מגוריהם ונולדה בעיית הפליטים. הפלסטינים רצו ורוצים לחזור למקום מגוריהם של אבותיהם לפני הקמת מדינת ישראל, והם היו מוכנים לקליטת פליטים סמלית בלבד. בנוסף, המסמכים הללו מוכיחים שהמו"מ נפל על הפרטים ולא על העיקרון (הויכוח היה על כ-6 אחוזים מהשטח), ושהנציגים הפלסטינים הציעו שמתנחלים יגורו בפלסטין ויהנו מזכויות שם (עמדה שציפי לבני דחתה על הסף). כמו כן, ההתעקשות הפלסטינים על כל הפרטים הקטנים והזעירים מוכיחה שאין שום יסוד ל"תכנית השלבים" הדמיונית. אם היה איזשהו יסוד עובדתי לתאוריה הזו, אז הצעד המתבקש היה להענות להצעותיה של ישראל להקמת מדינת ישראל, וממשיכים הלאה לשלבים הבאים.
    כמובן, השטחים האלה לא שייכים לישראל ומעולם לא סופחו לה. מלכתחילה אין שום סיבה להעביר אוכלוסיה אזרחית לשטחים תחת כיבוש צבאי שיכולים להיות תחת שליטתך רק זמנית. אם אתה בונה במדינה הפלסטינית העתידית זה אומר שאתה לא מנהל מו"מ רציני, והרצון היחיד שלך הוא למשוך זמן. זו דרישה טריוויאלית והגיונית, ועצם הבנייה מחבלת במשא ומתן.

    מגוחך לשמוע אדם שתומך בהמשך דיכוי הפלסטינים, תומך בהחזקתם תחת כיבוש ובשלילת זכויות האדם האזרח שלהם קורא לאדם שרוצה לשחרר אותם "אויב זכויות אדם". ממש הקוזאק הנגזל.

    אחוז המוסלמים והפלסטינים שמביעים תמיכה בעמדות דאע"ש הוא חד ספרתי. הטרור והתמיכה בו הוא תוצאה של הכיבוש הצבאי והדיכוי. אחוז לא קטן יותר של יהודים-ציונים תמך בפעולות של האצ"ל דאז, שהרג אזרחים ערבים במכוון. אפשר לצטט את שמעון צבר שחזה כבר בספטמבר 1967 את מה שעתיד לקרות:
    "זכותנו להתגונן מפני השמדה אינה מקנה לנו את הזכות לדכא אחרים. כיבוש גורר אחריו שלטון זר, שלטון זר גורר אחריו התנגדות, התנגדות גוררת אחריה דיכוי, דיכוי גורר אחריו טרור וטרור נגדי. קורבנות הטרור הם בדרך כלל אנשים חפים מפשע. החזקת השטחים תהפוך אותנו לעם של רוצחים ונרצחים. נצא מהשטחים הכבושים מיד."
    הסכסוך כאן הוא סכסוך לאומי, והטרור והאלימות שאנחנו רואים אצל הפלסטינים (שלצערי ילכו ויתגברו ככל שהכיבוש יימשך) דומה להתנגדות ואלימות של עמים מדוכאים, כולל העם היהודי, בהיסטוריה האנושית. אני מסכים איתך שיש אחוז לא קטן של מוסלמים שמאמינים ברעיונות מזעזעים, אבל זו לא סיבה להחזיק את המוסלמים תחת "כיבוש נאור", כי פשוט אין דבר כזה. הפלסטינים ברובם הם חילונים, ואני מקווה מאוד שבמדינה הפלסטינית שתקום תהיה דמוקרטיה ותתן זכויות מלאות לכל אזרחיה ללא הבדל של דת, גזע, מין ונטיה מינית. בינתיים, לצערי, המצב הוא שבישראל הדמוקרטית שבה אתה כל-כך מתגאה יש אפליה נגד ערבים-ישראלים ומיעוטים אחרים, אנשים מוכרחים להתחתן ולהתגרש באמצעות המוסד הדתי, הומואים ולסביות לא יכולים להתחתן ויש נגדם אפליה ממוסדת, אין תחבורה ציבורית בשבת, נשים מרוויחות הרבה פחות מגברים ואחוז הנציגים שלהם בממשלה ובכנסת הוא מהנמוכים בעולם המערבי, ומנהלת משטר כיבוש צבאי על מיליוני בני אדם כשהיא שוללת את הזכויות שלהם. מי ייתן וישראל תהיה דמוקרטיה אמיתית.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏11/6/16
    Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  15. golding מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏26/6/11
    הודעות:
    8,705
    לייקים שהתקבלו:
    3,677
    אני באמת לא יודע אם לקחת אותך ברצינות או לא.

    ברור שבמדינות אפריקה אין דמוקרטיה. גם במדינות המזרח התיכון אין דמוקרטיה. מי לעזאזל מבטיח לך שפלסטין עצמאית תהיה דמוקרטית? אני לא טוען שיש עמים שזקוקים לעמים נאורים שישלטו עליהם, אני טוען שיש עמים שלא מסוגלים לשלוט על עצמם. אם אתה חושב אחרת, ללא קשר למצב בישראל, אז אתה מנתק את עצמך מהמציאות הכואבת.

    בכל אופן, קולניאליזם היא שיטת ממשל שאני לא מסכים איתה בכלל, ואני לא חושב שאפשר למצוא הרבה נקודות דמיון בינה לבין מה שקורה כאן. המצב בישראל הוא ייחודי, ולצערנו הוא מהמורכבים שהעולם ראה.
     

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 5, אורחים: 16)

  1. LFC-Gerrard1
  2. טל.
  3. YYY
  4. בארסה-מכבי
  5. DRORIKO