1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/07
    הודעות:
    49,026
    לייקים שהתקבלו:
    8,106
    דאונינג, קארול???

    אני ממש מת לדעת למה האקדמיה של ווסטהאם כל כך נהדרת ועושה את העבודה ואילו של יונייטד(שמאז שפרדיננד וךאמפרד יצאו מלונדון הוציאה כבר 90 שחקנים לגיטימיים ושחקני סגל ליונייטד) נחשבת לכשלון חרוץ.


    עוד דבר, בכמה שחקן נמכר מיונייטד לא מעיד ולו בקצת על העבודה של מקלייר והגורמים האחראיים באקדמיה.
    אלא אולי על ניהול לא מי יודע מה של עסקה(או לחילופין ניפוח טוב ומרקטינג טוב).
    יש את מי שמגדל ויש את מי שמנהל מו"מ מול קונים.

    כמובן שגם לנקודת המכירה יש משמעות.
    תלכו 5-6 שנים אחורה מישהו היה מוכר את אוונס בגרושים?

    כשבעוד חצי שנה דני וולבק יעבור לווטפורד הוא יעלה 16 מיליון פאונד?
    נלך ל2011-12 מישהו היה אשכרה צריך לוותר כל כך הרבה ולהתחנן כדי שקלברלי יעבור? לא.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/12/15
  2. golding מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏26/6/11
    הודעות:
    8,819
    לייקים שהתקבלו:
    3,736
    מי תוצרת הנוער האחרון של ווסט האם שעושה חיל בליגה?

    לגבי דאונינג וקארול, הם לא נקנו על ידי ליברפול כדי לעמוד בקריטריונים של שחקנים מקומיים. המעברים שלהם הם תוצאה של התנהלות גרועה.
     
  3. k_700 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/07
    הודעות:
    49,026
    לייקים שהתקבלו:
    8,106
    נו אני בדיוק שואל.

    יש את אוקספורד שסומן מגילאים צעירים וקיבל קצת צ'אנסים מתחילת העונה.
    מי הגיע קצת לפניו?

    יודע מה, בוא נתפרע, איזה שחקן מאז מייקל קאריק יצא מווסטהאם וממש נראה כמו בוס בליגה?(כי הרי יונייטד בזמן הזה לא תפקדה בייצור שחקנים למרות שיצאו ממנה יאנוזיי, פוגבה, לינגארד, מקניר, קלברלי,וולבק ועוד המון שחקנים שמקשטים קבוצות צמרת בליגה הנוכחית).
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/12/15
  4. golding מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏26/6/11
    הודעות:
    8,819
    לייקים שהתקבלו:
    3,736
    מארק נובל?

    האקדמיות באנגליה, להוציא את זו של סאות׳המפטון, כבר מזמן לא מוציאות שחקנים איכותיים על בסיס קבוע. או בכלל.
     
  5. k_700 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/07
    הודעות:
    49,026
    לייקים שהתקבלו:
    8,106
    מארק נובל? במה הוא הרבה יותר טוב משואוקרוס למשל שעושה קריירה נהדרת או מג'וני אוונס שנתן כמה עונות מצוינות ביונייטד.
    משה אוחיון טען שהוא היה רוצה לראות את האקדמיה של יונייטד מייצרת את אותה איכות שהאקדמיה המדהימה של ווסטהאם מייצרת.
    אז מארק נובל זה השמפניה של הטבע? מזה הטראראם?


    אגב, אמרת לי מארק נובל מבחינתי סיכמת את זה יפה.
    שחקן בן 28, 300 הופעות בערך, פרץ לפני יותר מעשור וגם בשיא שלו זה לא באמת שחקן לטופ 4, אם זה השמנה והסלטה של האקדמיה המאוד מפוארת שלהם(ומי שקצת מבין עניין יודע שהם ממזמן לא כאלה), אז אני לא צריך לדאוג.
    האקדמיה של יונייטד במקום נהדר למעלה(ביחד עם זו של צ'לסי, ליברפול וניוקאסל לדעתי).
     
    נערך לאחרונה ב: ‏31/12/15
  6. ShaiG Member

    הצטרף ב:
    ‏20/12/07
    הודעות:
    213
    לייקים שהתקבלו:
    23
    אין ספק, אבל הנקודה שאלכס מנסה להעביר פה היא כזו -
    הרווחת נגיד 20 מיליון פאונד מלמכור פירות מהאקדמיה בעונה האחרונה. סתם לשם דוגמא כן?
    רכשת לקבוצה פירות חדשים (נאמר עם פחות או יותר ניסיון כמו של אלה שמכרת) ב50 מיליון פאונד.
    כשיכלת כביכול לייצר כשרונות טובים מבית, חלקם למכור ובחלקם להשתמש, ולא לקנות כשרונות צעירים בסכומי עתק כשיש להם נסיון כמו אם לא פחות של אלו שיכלו להעלות מהאקדמיה (לעולים מהאקדמיה יש אפילו יתרון של הכרות עם הכדורגל האנגלי).

    לצורך העניין, ההתנהלות שאני הבנתי שמבחינתו היא אופטימלית היא לרכוש שחקנים מתאימים בעלי ניסיון ויכולות שיוכלו להוביל את הקבוצה, ולקשט אותה בשחקני בית כשרוניים ומבטיחים. סוג של "בכסף שיש לך בכיס אל תקנה את מה שכבר יש לך בבית".
    אה ולהעיף את דה חאה.
    ודפאי.
    :(
     
    alexshw אוהב/ת את זה.
  7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏26/11/11
    הודעות:
    14,531
    לייקים שהתקבלו:
    10,383
    מין:
    זכר
    אני חושב שהאקדמיה של יונייטד דווקא ייצרה הרבה שחקני פרמיירליג ראויים לאורך השנים. השאלה היא באמת למה לא מייצרים שם שחקנים שגם יהיו מספיק איכותיים לקבוצה הבוגרת והשאיפות שלה. מצד שני, זו לא בעיה שרלבנטית רק ליונייטד עצמה ואפילו לא רק לאנגליה.

    אני חושב שסטרלינג נרכש בסכום שנרכש גם בגלל מה שאתה רשמת וגם בגלל מה שאני רשמתי. זה לא רלבנטי מה סיטי הייתה יכולה לעשות עם הכסף. עובדתית היא הלכה עליו ובכל הכוח ועל זה אנחנו דנים; כולם ידעו על חוק ה-HG ועל מצבת הסגל של הקבוצה שצריכה להתאים את עצמה לחוקים, וזה נתן עבור סיטי תמריץ נוסף ברצון שלהם להחתים אותו כמו גם עמדת כוח חזקה (עוד) יותר בשביל ליברפול במשא מתן.

    המעבר של סטרלינג לסיטי הוא לא האישיו, אלא רק עוד דוגמא לבעיה (משנית) שהזכרתי בנוסף לעובדות שציינת, עימם אני מסכים אם זה עד כה לא הובן (בהקשר גם לתגובה של משה). נכון, יש הרבה כסף ובאופן טבעי זו הסיבה העיקרית לבזבוזי הכסף של האנגליות, אבל בהיעדר שחקנים מקומיים איכותיים, בטח לקבוצות הגדולות, והחשיבות שלהם כחלק משלד של קבוצה, חוקי ה-HG בהחלט מעלים את הערך הכלכלי שלהם עוד יותר.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/12/15
  8. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    82,145
    לייקים שהתקבלו:
    27,452
    מין:
    זכר
    יפה. אפשר גם לקנות פוטנציאלים אבל לא ב 50 מיליון פאונד בגלל זה ציינתי גם סקאוטינג גרוע שיש בקבוצה.
    ריאד מהרז ושיימוס קולמן זה דוגמא לסקאוטינג אדיר
     
  9. k_700 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/07
    הודעות:
    49,026
    לייקים שהתקבלו:
    8,106
    זה לא נכון.

    קודם כל לא תמיד באקדמיה מסתובב לך חומר גלם באיכות של מרסיאל ואז לא משנה איך תסובב את זה, איך תטפח אותם, כמה תשקיע זה עדיין ישתלם לך פחות מלשים את הסכום הגבוה ולגנוב את הכשרון שיכול לשרת אותך עוד 11 שנים +- וכבר מהיום הראשון(כמו שהוכיח מארסיאל).

    דבר נוסף שאתה לא מביא בחשבון זה שאין לך יכולת היוון מספיק טובה לכמה שחקן רכש יכול להכניס מול שחקן בית מבחינת המרקטינג, מכירות וכו..

    ולמה אני מתכוון? קח למשל את די מאריה- נקנה בסכום פסיכי של 75 מיליון יורו ולפי לא מעט דוחות החזיר די מהר את ההפרש מהסכום מכירה שלו(שגם כן היה גבוה) ע"י מכירת מרצ'נדייז.
    אין מה לעשות קבוצות בטופ העולמי היום נאבקות על אהדה, על מכירות זה הכוח הכי גדול שלהן ולכן אתה לא באמת רואה היום קבוצות שנעשנות על התוצרת הביתית שלהן ומצליחות בטופ של הטופ(גם ברצלונה, עד כמה טובה היא הייתה היום ללא סווארז, ניימאר ואפילו ראקיטיץ' ? ).

    אתה קונה לפי צורך, לפי צורך מקצועי וכמו שאנחנו רואים גם בהמון מודלים מהמון קבוצות גם לפי צורך כלכלי(פרז למשל מוכר לא מעט שחקנים יקרים שקנה כשהוא מבין שאפשר להשיג משהו הרבה יותר נוצץ ולאו דווקא כשהשחקן הנמכר "גמר את הסוס", חלק מזה משום שריאל מדריד בחוזה החולצות שלה מרוויחה סכום גדול מאוד על כל חולצה שהיא מוכרת).

    כשאתה מפנטז את העולם האידיאלי שבו עם תרבות פיתוח אידיאלית אתה מגדל שחקן ולא קונה רכש, זה עקום ולא מציאותי.

    אגב, הזכרתם את דפאיי, ידעתם שמיולי הוא בטופ 4 העולמי של השחקנים שמכרו הכי הרבה חולצות?? אז יגידו האוהדים מה אכפת לנו ממה שהוא מכניס מחוץ למגרש, אבל פה בדיוק יכול להסגר בענק הפער בין הלקנות ב50 מיליון ללמכור שחקני בית ב20 מיליון.
     
  10. k_700 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/07
    הודעות:
    49,026
    לייקים שהתקבלו:
    8,106
    רק בשנה האחרונה ביונייטד לוקחים חלק פעיל מקניר, לינגארד, בורטוויק ג'קסון, אנדרס פריירה ובשנה שעברה גם בלאקט שמושאל יחד עם יאנוזיי וג'יימס ווילסון.
    תסכים איתי שאי אפשר לפסוק היום שמאף אחד מאלה לא יצא שחקן איכותי שיספיק לשאיפות שלה, מהסיבה הפשוטה שהם צעירים בתחילת דרכם וכשרובם גם שחקני הגנה(וכשראינו כמה זמן לוקח בד"כ לשחקני הגנה צעירים להתייצב במערכת תובענית כזאת).
    וכל זה בלי להזכיר בכלל שמות כמו אקסל טוואנזבה ומרכוס ראשפורד שכבר ישבו על הספסל, פוסו מנסה שמסומן מגיל 16(קפטן כל קבוצות האקדמיה של אייקס עד שעבר וקפטן פעיל של הולנד עד גיל 17, אחד מהפרוספקטים הכי פופולריים בשנה האחרונה בעולם של האקדמיות באנגליה).
    כלומר גם בהווה יש מספיק תוצרת שקיבלה את הבמה ופורחת החוצה, מה מזה יצא ויספיק לקריירה יציבה וארוכה? אי אפשר עוד להחליט, טוב נו רק אם אתה אחד שיש לו יכולת אבחנה כל כך טובה כשאתה מסוגל לפסוק אם שחקן יהיה טוב או לא אחרי שראית אותו במשך 106 דקות ראשונות בבוגרים.
     
  11. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    82,145
    לייקים שהתקבלו:
    27,452
    מין:
    זכר
    לא, אם החלטתי כבר לשים 50 מיליון פאונד על שחקן אני אביא מישהו שיהיה שחקן מרכזי ומוכח כבר היום.
    ושיקול מקצועי זה שצריך לקבוע לפני שיקול החולצות.
    ואן חאל בנה הכל על סוס מת ושני ילדונים ובין היתר בגלל זה הוא בדרך הביתה.
    מי שלא חושב על ההווה במועדון הישגי הוא מתאבד מקצועי ומגיע להכשל.
     
  12. golding מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏26/6/11
    הודעות:
    8,819
    לייקים שהתקבלו:
    3,736
    אני הסכמתי איתך. תוסיף את הנוער של סיטי לרשימה גם כן. ואולי אפילו טוטנהאם.
     
  13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏8/8/02
    הודעות:
    29,854
    לייקים שהתקבלו:
    7,694
    מסכים לגמרי עם אלכס, פשוט מציין שהאקדמיה שלנו היא רחוק מלהיות כישלון.

    דיברו כאן מקודם על התקופה של בריאן מקלייר במועדון. ובכן משנת 2001 עד שנת 2015, האקדמיה של ווסטהאם לדעתי הייתה טובה יותר.
    להגיד שפוגבה או ייאנוזי או פיקה הם תוצר של האקדמיה שלנו זה דמגוגיה. זה כמו להגיד שססק הוא תוצר האקדמיה של ארסנל. אפשר להגיד שהאקדמיה שלנו שיפרה אותם, במקרה של ססק כמובן שונגר והקבוצה הבוגרת של ארסנל טיפחו אותו, אבל כששחקן מגיע אליך בגיל 15 או 16, בטח שמות כמו השחקנים למעלה שהגיעו בגלל שהיו משהו יוצא דופן כבר בגיל הזה וסומנו על ידי יונייטד/ארסנל, אז לקחת את הקרדיט זה לאנוס את המציאות.

    אני קונה שחקן כמו מרסיאל בכל עונה בכל זמן ובכל תקופה.
    בדיוק כמו שהרכש של רוני ורונאלדו בזמנו היה רכש שאני עושה בכל עונה ובכל זמן ובכל תקופה.
    בדיוק כמו רוני ורונאלדו הוא יכול לתת לנו שנים של איכות שבסיומם הסכום ששילמנו עליו יהיה משתלם מאוד.
    מרסיאל הוא לא הבעיה שלנו השנה. אם ואן חאל היה בונה סגל מאוזן יותר, אז מרסיאל היה יכול להיות במקרה הטוב התוספת שצריך בשביל לזכות בתארים ובמקרה הרע פרוספקט אדיר לעתיד.
    הבעיה שמרסיאל הוא רכש של פאניקה, רכש שהגיע בדקה ה - 90, רכש שאמור היה לפתור את כל הבעיות בהתקפה שלנו, היה אמור להיות כבר עכשיו בגילו הצעיר וחסר הניסיון השחקן המרכזי שלנו להתקפה.
    כבר אמרתי, רכש כמו מרסיאל אני עושה כל היום, אבל מסביבו צריכים להיות שחקנים בשלים.
    בדיוק כמו שמסביב לממפיס/לינגארד צריכים להיות שחקנים בשלים.
    זה לא שביום שקנינו את מרסיאל היה לנו כבר סיכום על מולר וניימאר וויתרנו עליהם בשבילו. פשוט התנהלנו בצורה לא נכונה כל הקיץ, לא חיזקנו את ההתקפה כמו שהיינו צריכים, ומרסיאל היה מה שואן חאל הצליח להביא ברגע האחרון, וגם זה במחיר שהיה לא מעט בגלל הלחץ שלנו למצוא חלוץ.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/12/15
  14. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    82,145
    לייקים שהתקבלו:
    27,452
    מין:
    זכר
    אפשר לקחת את הקרדיט כי בגילאים האלה אתה עדיין מחנך, מכוון ומלמד את השחקן. אפילו גילאים יותר מבוגרים. אין עוררין שליונייטד חלק גדול בפיתוח של לי שארפ או רונלדו על אף שיונייטד קבוצה בוגרת שנייה בקריירה שלהם.
     
  15. k_700 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/07
    הודעות:
    49,026
    לייקים שהתקבלו:
    8,106
    טוטנהאם זה נוער עם הרבה רעש וצלצולים.
    על כל טום קארול אתה תשמע איזה 5-6 שנים של חפירות כמה כשרון ענק הוא.
    אין שם באמת שחקנים כל כך בולטים, אפילו לא ברמות הנבחרות הצעירות(כמו למשל סולנקה לפני עונה או מסונדה, קווינטרו או ניית'ן אקה מאצלכם או כמו פוסו מנסה, לינגארד, יאנוזיי, קלום גריבין, ראשון וויליאמס וטוונזבה אצלנו).

    אצל סיטי, האקדמיה שלהם עברה משהו גדול מאוד בחצי שנה האחרונה ובאמת הגיוני שהם יתפסו לטופ באנגליה בזמן הקרוב אבל מהעבר הלא רחוק אני יכול למצוא רק את ברנדון בארקר(כשרון גדול) ואיהנצ'ו.
    לא יותר מדי בהיצע כמו שאפשר למצוא אצלנו, אצלכם, ליברפול וניוקאסל.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.