25 הספורטאים שעשו את השנה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Uli Uli, ‏7/9/02.

  1. Uli Uli Member

    הצטרף ב:
    ‏31/7/02
    הודעות:
    714
    לייקים שהתקבלו:
    0
    עם תום השנה החולפת ולקראת השנה החדשה דירג ynet את רשימת 25 האנשים המשפיעים ביותר על סדר היום בספורט הישראלי. מיעקב שחר, ג'ובאני רוסו ואלכס אברבוך, ועד אריאל שרון ויאסר ערפאת
    אורי יסעור


    "כדורגל הוא משחק בו 22 מטומטמים רצים אחרי כדור", אמר הפרופסור ישעיהו ליבוביץ' ז"ל. נראה שהיכרות מעמיקה יותר עם הענף ועם עולם הספורט כולו, מגלה שבנוסף לספורטאים עצמם, קיימים רבים נוספים העוסקים במלאכה, שחלקם בתמונה הסופית לא קטן מאלה המזיעים על כר הדשא.

    עם תום השנה החולפת ולקראת השנה החדשה דירג ynet את רשימת 25 האנשים המשפיעים בספורט הישראלי. אלו האנשים, שלטוב ולרע, קובעים נכון להיום את פניו של הספורט הישראלי. הגולשים מוזמנים להגיב על הבחירה, לכתוב הצעות משלהם (בסיוע 'הפינה לשיפוטכם' בסוף הכתבה) ולחוות את דעתם הכללית בנושא.

    1. יעקב שחר

    נשיא מכבי חיפה, כדורגל. מאז שפרץ את הדרך לבעלות פרטית על קבוצות כדורגל בארץ, הלך וביצר שחר את מעמדו כאיש החזק של הענף בישראל. הוא האיש על פיו יישק דבר בשוק ההעברות, ובמידה לא מבוטלת גם בהתאחדות עצמה. החל מהחודש שחר אינו רק נשיא הקבוצה הטובה ביותר בישראל, אלא גם ראש הקבוצה הישראלית הראשונה בליגה הטובה בעולם.

    2. שמעון מזרחי

    יו"ר מכבי תל אביב, כדורסל, וממלא מקום יו"ר האיגוד. להגמוניה של הקבוצה הצהובה בכדורסל הישראלי קשה למצוא אח ורע בעולם כולו. מתנגדיו של מזרחי מאשימים אותו בהרס התחרותיות בליגה בארץ, ואילו תומכיו יאמרו כי בזכותו התעלתה קבוצה אחת על הבינוניות של הביצה המקומית. אלו גם אלו לא יוכלו להתעלם מכך שמזרחי עומד בראש הקבוצה היחידה בספורט הישראלי שהיא מועדון פאר בקנה מידה אירופי.

    3. גברי לוי

    יו"ר ההתאחדות לכדורגל. בהנחה שלא יממש את איומו המתמשך להתפטר, לוי הוא עדיין האיש החזק של העסקנות הספורטיבית בארץ. הוא גם כנראה הדמות השנויה במחלוקת ביותר בקרב ציבור אוהדי הכדורגל, אך לטוב או לרע, היכולת המניפולטיבית המוכחת שלו משפיעה על סדר היום של הענף.

    4. אברהם גרנט

    מאמן נבחרת ישראל בכדורגל. בתפקידו החדש ינסה בעלה של צופית להצעיד את בחורינו, לראשונה בהיסטוריה, לאליפות אירופה לאומות. עולם הכדורגל הישראלי, אכול תחושת מיאוס עצמי, יעלה את גרנט לדרגת נביא ומושיע אם יצליח במשימה. אם ייכשל, קשטן עדיין ממתין מעבר לפינה.

    5. דייוויד בלאט

    מאמן מכבי תל אביב, כדורסל. הבחור מאוניברסיטת פרינסטון, אחד האנשים החביבים יותר בספורט הישראלי, נושא על כתפיו הצרות את כל מטען האגו של הקבוצה, ואת מדורת השבט של ימי חמישי בערב על כל משמעויותיה. בעונה שעברה הצליח בלאט להימנע בנס מכישלון בליגה האירופית. העונה, כשכל הסגל של הקבוצה הוחלף וכל השחקנים נבחרו על ידו, הוא יהיה הנושא המרכזי באחריות לכל תוצאה.

    6. יצחק שום

    מאמן מכבי חיפה, כדורגל. לאחר שחסה בצילם של שלמה שרף וריצ'ארד נילסן למשך שנים ארוכות, שיחק פתאום לשום קלף משוגע. לחיפה יש את הפוטנציאל לזכות באליפות שלישית ולתת הופעה מכובדת בליגת האלופות. השאלה היא האם לשום יהיו את הכלים להכין את חייליו לקרב בכל החזיתות.

    7. איל ברקוביץ'

    קשר מנצ'סטר סיטי ונבחרת ישראל. עם כל הכבוד לחזרתו המתוקשרת של רביבו לנבחרת, ולסרט על זרועו של טל בנין, ברקוביץ' הוא בעל הבית האמיתי מבין ה-11 של נבחרת ישראל. קצת יוהרה והרבה יצירתיות הן, בין היתר, אלה שהופכות את דובר העברית היחיד בפרמיירליג לישראלי כל כך.

    8. אלכס אברבוך

    קופץ במוט. אלוף אירופה הטרי הוא התקווה המובילה של ישראל למדליה באולימפיאדת אתונה 2004. אברבוך לא רכש את השכלתו הספורטיבית במזרח התיכון, אך ייתכן ובזכות הישגיו האחרונים יופחו מעט חיים באתלטיקה הישראלית הגוועת.

    9. אנה סמאשנובה

    טניסאית. הגברת הראשונה של הספורט הישראלי סובלת לאחרונה מתקופה חלשה יחסית, אך עדיין מדורגת בצמרת העולמית של הענף. סמאשנובה לא זוכה לפירגון רב בקרב קהילת חובבי הספורט בישראל, אך אין בכך כדי לגרוע כהוא זה ממעמדה כספורטאית הבכירה של ישראל, וכשחקנית הטניס הטובה ביותר בכל הזמנים.

    10. לוני הרציקוביץ'

    יו"ר מכבי תל אביב בכדורגל. הרציקוביץ' זכה למקום גבוה ברשימה מתוקף היותו ראש קבוצת הכדורגל בעלת מספר האוהדים הרב ביותר, למרות שחלקם הגדול היה מעדיף להסתדר בלעדיו. להרציקוביץ' כבר לא עומדות זכויות הטירון, שהסבירו חלק גדול מטעויות העבר, ובכל מקרה, הוא האיש עליו מוטלת המשימה להתמודד עם ה'נאחס' של מכבי, בין אם נוצר באשמתו ובין אם לאו.

    11. מיילן טנזר

    מנכ"ל ערוץ הספורט. קשה לתפוס עד כמה הפילטר דרכו עוברים אלינו שידורי הספורט, משפיע על האופן בו אנו מתייחסים אליו. למרות אובדן זכויות השידור של ליגת העל, ישפיע הערוץ (ובעיקר חמש פלוס), בתשלום או בחינם, על חובב הספורט הישראלי גם בעונה הקרובה. מי אמר אני ולא התחבר?

    12. דרור קשטן

    מאמן הפועל תל אביב בכדורגל. הוא אמנם כבר לא הקוסם של העונה הקודמת, אך עדיין אין מאמן בעל יד חופשית בקבוצה, כמו קשטן בהפועל תל אביב.

    13. ג'ובאני רוסו

    קשר מכבי חיפה. השחקן הטוב ביותר בליגת העל, הוא גם שחקן המפתח להצלחה של קבוצתו בעונה האירופית הקרובה. ועדיין בלי אזרחות ישראלית.

    14. חיים רביבו

    קשר פנרבחצ'ה. רביבו איבד מספר נקודות בקרב הציבור הישראלי בעקבות פרישתו מהנבחרת. אם יצעיד יחד עם ברקוביץ' את הנבחרת בעידן גרנט להישגים, הכל ישכח ויסלח.

    15. מתן וילנאי

    שר המדע התרבות והספורט. נושא המשרה הבכירה ביותר בענף, היה שמח להיות מדורג גבוה יותר ברשימה, אך עדיין לא הוכיח שהוא מסוגל לכופף את ידיהם של עסקני הספורט בישראל.

    16. יוסי בניון

    קשר ראסינג סנטאנדר ונבחרת ישראל. למרות מעמדו כתקווה הגדולה של הכדורגל הישראלי עדיין לא הוכיח בניון כי מעבר לכישרון אדיר, הוא מסוגל גם לבגרות, אחריות ומנהיגות. השנה, בליגה הספרדית ובמדי הנבחרת, יש לו את ההזדמנות לעשות כן.

    17. צבי ורשביאק

    יו"ר הוועד האולימפי. בימים כתיקונים מגיעות הידיעות על חלוקת התקציבים של הוועד לעמודים האחוריים של מדורי הספורט, אך מספר המדליות שמקבלת ישראל כל ארבע שנים, תלוי בהרבה בהחלטותיו של האירגון בראשו עומד ורשביאק.

    18. רפי עגיב

    מבעלי הפועל תל אביב בכדורגל. בנוסף למעמדו כאחד מבעלי הקבוצה, מגלה עגיב בתקופה הקרובה רמזים לשאיפות גדולות בהרבה בעולם הכדורגל. אף אחד לא יתפלא אם יהיה זה עגיב שיירש את מקומו של גברי לוי כיו"ר ההתאחדות.

    19. אלכס גלעדי

    חבר הוועד האולימפי. גלעדי, בין יתר עיסוקיו, גם משמש בתפקיד 'האיש שלנו' בוועד האולימפי העולמי ומשיכותיו בחוטים מאחורי הקלעים, השפיעו מספר רב של פעמים על מעמדה של ישראל בזירה הספורטיבית הבינלאומית.

    20. ולדימיר גוסינסקי

    בעלי הפועל תל אביב בכדורסל. מדי כמה שנים שבה לחיים התקווה לתחרותיות בליגה הישראלית, אך בדרך כלל היא נעלמת כמו שהופיעה (מי זוכר את אליצור נתניה?). גוסינסקי (והארנק שלו) הוא התקווה הנוכחית.

    21. דני קסטן

    יו"ר איגוד הכדורסל. בעימות האחרון בין קבוצות הליגה לאיגוד זכה קסטן בניצחון גדול. הוא אינו איש של מהפכות, וכמובן שלא ייצא למלחמה גלויה נגד הענק הצהוב, אך מעמדו בכדורסל הישראלי איתן ויציב.

    22. מאיר פניג'ל

    בעלי בית"ר ירושלים. הקבוצה הירושלמית גרמה בשנים האחרונות הרבה מאוד סבל להרבה מאוד אנשים. פניג'ל מתפקד עדיין על תקן המושיע, אבל האשראי שיינתן לו מהקהל החם של בית"ר אינו בלתי מוגבל.

    23. זאב זלצר

    מאמן העל של נבחרות הנערים והנוער. תחת עיניו הבוחנות של זלצר עובר כבר שנים העתיד של הכדורגל הישראלי. האחריות על הצלחות הנבחרת במוקדמות יורו 2008 ומונדיאל 2010 היא גם שלו.

    24. ניר קלינגר

    מאמן מכבי תל אביב בכדורגל. שחקן העבר של מכבי חיפה ומכבי תל אביב יאמן השנה לראשונה בקבוצה גדולה. אם יצליח במקום בו נכשלו ותיקים ומנוסים ממנו, יעבור קלינגר לשורה הראשונה של מאמני הכדורגל בארץ.

    25. אריק שרון ויאסר ערפאת

    ראש ממשלת ישראל ויו"ר הרשות הפלסטינית. לא נעים להודות, אבל בישראל של שנת 2002 (וסביר להניח גם במהלך 2003), מערכת היחסים בין שני האישים הללו, ובין העמים אותם הם מייצגים, משפיעה על הספורט הישראלי (ועל משכורת סוכני הנסיעות לקפריסין) לא פחות מאשר ביצועי הספורטאים על כר הדשא או על הפרקט.

    הפינה לשיפוטכם

    מולי קצורין, מאמן נבחרת ישראל בכדורסל; גילי לוסטיג, יו"ר הוועדה לספורט הישגי; אבי לוזון, יו"ר מכבי פתח תקוה וחבר מזכירות ההתאחדות לכדורגל; שאול אייזנברג, יו"ר הפועל תל אביב בכדורסל ודובר ההתאחדות לכדורגל; יורם ארבל, רמי וייץ ומאיר איינשטיין, שדרני הספורט המובילים בישראל; יעקב אראל, יו"ר ועדת התחרויות באופ"א.
     
  2. ג'רי בית הלוי Member

    הצטרף ב:
    ‏31/7/02
    הודעות:
    5,106
    לייקים שהתקבלו:
    0
    טוב אני עכשיו אסדר את זה(אשים רק את אנשי הכדורגל)

    הנה לכם