למה? פפה וקאנאברו עולים על טורה וגאלאס? סרחיו ראמוס באמת הרבה יותר טוב מסאנייה, אבל בכל עמדה אחרת אין לכם שום עדיפות.
גוטי טוב יותר מססק פאברגאס?דרנטה\מרסלו טובים יותר מקלישי?בעמדת החלוץ יש לכם את ואן השפן, אבל ראות בכושרו הנוכחי, אני לא בטוח שהוא טוב יותר ורובין ואן פרסי או אדבאיור.
באמת יש עוד אנשים שמסתכלים על שמות וככה קובעים חוזק של קבוצה...? אוי ואבוי... לא יודע איזה שמות יש לריאל בהגנה אבל זה לא משנה, ההגנה של ריאל נראית מתחילת העונה איום ונורא, הגנה חלשה בטירוף, פפה הוא הקנייה הכי מגוחכת בקיץ הזה ובכלל וגם אם ליד קנבארו היה למשל את נסטה וההגנה עדיין הייתה נראית ככה אז עם כל הכבוד לשמות... צריך להיאמר שלריאל יש הגנה חלשה... שמות לא אומרים יותר מדי. היום חיבור ושיטת משחק חזקים הרבה יותר משמות.
ההגנה של ריאל מדריד אמנם לא יציבה אבל להגיד שהיא הגנה חלשה זאת שטות. ראמוב מבחינתי הוא המגן הימני הטוב בעולם, קנאברו בתקופה חלשה בינתיים אבל יש שיפור ענק מהעונה שעברה וחוץ מזה התיאום שלו עם היינצה פשוט מדהים. פפה אמנם לא שווה 28 מיליון יורו (בואו נהיה מדוייקים..) אבל ראיתם אותו עד כה רק במשחקים בהם הוא מתאושש מהפציעה - בקיץ הוא נתן קדם עונה נפלא ואני מאמין שברגע שהוא יחזור לכושר משחק מלא והתיאום שלו עם קנאברו וראמוס יישתפר הוא בהחלט יהיה אחד הבלמים הטובים באירופה. מרסלו - הוא צעיר מאוד ועושה לפעמים שטויות אבל בסה"כ הוא תורם המון מבחינה התקפית וגם מבחינה הגנתית הוא משתפר, הוא גדל להיות אחד הבמלים השמאליים הטובים בעולם. היינצה - נתן משחקים מצויינים בריאל כמגן שמאלי ובעיקר כבלם - התיאום שלו עם קנאברו נפלא ואני מקווה לראות אותו בהרכב בקלאסיקו (לא משנה אם כבלם או כמגן).. אה, ושאלתם באיזו עמדת ריאל עולה על ארסנל. קסיאס? רוביניו? ראמוס? דיארה?
אתה מסתכל על עמדות בודדות וזה מזכיר לי ויכוחים של כיתה ג'.... בשטח אנחנו רואים את ארסנל איך היא נראית ואנחנו רואים את ריאל שאם אתה מוציא ממנה את רוביניו זאת קבוצה שאני מטיל ספק גדול ביכולות שלה, ריאל מתבססת על יכולת אישית של רוביניו נטו. חוצמזה אני לא מבין למה זה טוב ההשוואה הזאת בין ארסנל לריאל? סתם לא קשור לכלום. מרסלו צעיר ועושה שטויות, פפה נתן קדם עונה טוב, קנבארו בתקופה לא טובה וכו' וכו' אלו סתם תיאורים על הנייר.. לא צריך יותר מלראות משחקים של ריאל ונראה לי שראיתי את רוב המשחקים שלה העונה כדי לראות הגנה ח-ל-ש-ה, לא שטות ולא נעליים, הגנה חלשה להחריד שכל קבוצה חלשה ככל שתהיה מצליחה להגיע להרבה מצבים ורק נוכחותו של איקר קסיאס (שוער שאין מילים לתאר עד כמה גדול הוא)מנעו מריאל שוב ושוב לספוג ים של שערים. קבוצות לא מתקשות להגיע מול ריאל למצבים אבל פשוט חוסר יכולת התקפית של אותן הקבוצות (או פשוט יכולת הירואית של קסיאס) מנעו מריאל את אותם שערים. הגנה לא יציבה זאת הגנה שמשחק אחד לא טובה ואז נותנת חודש טוב, ואז עוד משחק לא טוב.. הגנה שבמשך כמה משחקים רצוף (בעיקר בחודשיים הקודמים) מחלקתו מתנות ובמרכז ההגנה שלה אפשר לבנות ביניינים בלי שהבלמים שלה יפריעו לך, זאת פשוט הגנה חלשה. ואני יוסיף שאכן אני רואה נראה לי שיש השתפרות בחודש האחרון, הביקורת שלי כלפי ההגנה יותר רלוונטית למתחילת העונה לעד לפני כמה משחקים, מה יהיה הלאה את זה נראה במשחקים הבאים. ושוב, היתרון של ריאל הוא בהתקפה. שם יש לה את רוביניו (ורובן כאשר יכנס לכושר, אם וכאשר) אלו 2 שחקנים שלאף הגנה בעולם אין ולא יהיו פתרונות אליהם, זה המשחק של ריאל ועל זה הוא מתבסס.
לצערי אני מתחיל להצדיק אותך. אני חושב שההגנה שלנו היא על הפנים, ואת האמת גם בי עברה מחשבה אולי השיטה הזו לא טובה אז אולי נחליף בלם ויהיה טוב, אך אני רואה שעברנו על כל הגנה אפשרית וכלום לא עזר ההגנה שלנו נשארה אותו דבר שעושה מלא טעויות במשחק. בכל מקרה אני חושב שיש לי רעיון קטנטן אולי איך לשפר בקצת את המצב, תיראו אחרי כל משחק שוסטר משנה את ההגנה (במיוחד הבלמים), ובגלל זה אנו רואים מלא טעויות הבלמים של ריאל פשוט משחקים ללא ביטחון בעקבות הדבר הזה , לדוגמא מצלדר לא היה טוב במשחק אחד הוא מוציא אותו ושם את פפה , אח"כ מצלדר לא מרשים הוא מחזיר את פפה, זו לא שיטה , שיטה צריכה להבנות על תקופה ארוכה לפחות כחודשיים, לפחות במשך 8-7 משחקים , זה לא תהליך פשוט, שוסטר גורם לכל הבלמים שלנו לאבד את הביטחון בגלל שהוא משנה במשך כל משחק מישהו בהגנה, שוסטר צריך להכניס 4 שחקני הגנה במשך כחודשיים הרשימו תמשיך איתם, לא הרשימו תשנה את מה שצריך ותחכה עוד חודשיים. תיראו ההגנה שלנו לא טובה אך אני חושב ששסוטר חייב ללכת עפ"י השיטה שאני אמרתי כי אם לא אני לא רואה איזשהי דרך לשפר את ההגנה שלנו. לא חושב שזה נחוץ , אחרי שתחליף את דיארה בטיאגו לך תשבור את הראש למצוא קשר אחורי כמוהו, קשרים כמו טיאגו יש לנו, בכלל אני חושב גם שהידיעה הזו ממש לא נכונה וזה סתם שמועה.
לירן, אני מסכים איתך שהשוואה בין ארסנל לריאל מיותרת אבל אם הנושא עלה לפחות בו נדון בו עד הסוף. אני לא מסכים. אמנם ההגנה שלנו רחוקה מאוד משלמות אבל זה לא סתם כך. כמו שכבר אמרת היום יציבות ותיאום של ההגנה הם מרכיבים חשובים מאוד, לריאל אין את זה מהסיבה שההגנה העונה השתתנתה על ימין ועל שמאל. מרסלו שמשחק רוב העונה כמגן שמאלי בקושי שיחק במשחקי ההגנה ודווקא דרנתה ומיגל טורס שיחקו בעמדה הזאת. סרחיו ראמוס נאלץ לעבור הרבה פעמים לעמדת הבלם כיוון שלא היה בלם אחר וגרם לכך שסלגאדו ימלא את תפקיד המגן הימני, ולהזכירך, סלגאדו כבר מזמן אחרי השיא שלו ולראות אותו היום בתור מגן ימני זאת בדיחה. פפה תורגל כבלם הראשון לצידו של קנאברו בכל הקדם עונה והיה מצוין, התיאום בינהם היה נפלא, אך פפה נפצע במחזור הראשון כמדומני (או השני, אני לא בטוח) ומאז לא שיחק, מה שפגע בהגנה שלנו רבות. היינצה חתם 5 דקות לפני פתיחת העונה ולמרות זאת מילא בצורה טובה ומפתיעה את עמדת הבלם/מגן שמאלי כשצריך. מצלדר שהגיע על תקן בלם רזרבי הוא הגרסא הגרמנית לוודגייט ונפצע ללא הפסקה, למרות זאת כשהוא פתח לצידו של קנאברו היכולת הייתה טובה. ברצלונה הקבוצה היחידה שספגה פחות מאיתנו - אנחנו ספגנו 14 והם 12. תסתכל כמה הודעות אחורה, פירסמתי הודעה ובה נרשמו כל ההגנות שריאל פתחה איתן העונה. כמות שינויים כזאת לא ראית. ולמרות כל זאת, ההגנה של ריאל מציגה שיפור ניכר בתקופה האחרונה. נדבר על ההגנה בעוד מספר שבועות, ואז תוכל לקטול כמה שאתה רוצה או לחזור בך.
מה יהיה הלאה זה סיפור חדש לחלוטין. כמו שאמרתי הדברים שלי מבוססים על פתיחת העונה עד לפני כמה משחקים, במשחקים האלה ההגנה של ריאל הייתה מזעזעת, ומה יהיה הלאה לא יסתור או יצדיק את זה. אנחנו פשוט נראה אם ההגנה של ריאל תתייצב או לא, וכפי שזה נראה במשחקים האחרונים ההגנה מתחילה להתייצב עם כי אני עדיין חושב שאם תופיע מול ריאל קבוצה בעלת יכולות התקפיות טובות אז הם הולכים לחגוג על ההגנה (מבחינת ייצור מצבים, כי איקר קסיאס זה סיפור אחר). והסיבות שאתה מביא זה סבבה, אז אלו הסיבות, אלו הסיבות למה ההגנה של ריאל נראית לא הכי טוב.
כרגיל, שישר שעולה נושא ההגנה של ריאל מדריד השם פפה קופץ החוצה, וה30 יליון יורו גם. בסדר, הוא לא שווה מיליון יורו והוא גם לא יהיה שווה 30 מיליון יורו לעולם. לריאל יש הגנה בעלת שחקנים מוכשרים. פפה ומצלדר הם שתי בלמים גבוהים, וחזקים בעלי פוטנציאל גדול מאוד. כולם רואים בהרבה התקפות את האספקטים שלהם. פפה, במיוחד, צריך עוד 1-2 עונות כדי להשתפשף ברמה של הליגה הספרדית. במצב ההגנה שלנו, אי אפשר לבוא בענות לאף שחקן, אלא למאמן. כשהגנה בעלת שחקנים כאלה מוכשרים משאירה כאלה חורים ועושה הרבה פשלות, זה מראה שהמאמן לא מוציא ממנה את הטוב ביותר. התייצבנו בשבועות האחרונים, אבל זה אל סיבה לקפוץ, נצטרך למדוד את זה לאורך זמן. במשחקים הראשונים של העונה, רוביניו היה חלש מאוד. מאוד חלש. כשהוא התחיל להפציץ ריאל נראת יותר טוב, וגם כבשה יותר. וכן, הסתמכנו הרבה על יכולות אישיות שלו, ועל אלטרנטיבות מצוינות מהספסל שעושות שינוי במשחק. ועל ארסנל התקפי עמוק. אבל ב3 שבועות האחרונים, אפשר לראות שינוי במשחק של ריאל עצמה. בסדר זה לא המשחק השוטף והמסחרר של ארסנל. אבל כן, יש שינוי. רואים פחות או יותר טביעת יד של שוסטר בכל הנוגע לחלק הקידמי. ועדיין ריאל לא מושלמת וזה נכון. עדיין אין מערך אידיאלי, למרות שהמערך הנוכחי הניב כמה פירות, עדיין, חסר לריאל איזון במשחק בשתי האגפים. אגף ימין ריק. עכשיו שרובן כבר חזר וכשיר ולאט לאט מוריד חלודה, מעניין מאוד האם שוסטר ירכיב אותו בהרכב, ובמקרה כזה, הוא יצטרך למצוא נוסחה אחרת בכל הנוגע לחומר השחקנים.(שחקן מהאמצע ככל הנראה ירד לספסל, או שמה, אחד מהחלוצים.[הסבירות אומרת שזה ראול, אבל קשה להאמין, אחרי פתיחה כזאת לספסל? אוי נו.]) נחיה ונראה !
ההשוואה בין ריאל מדריד לארסנל היא מאוד מיותרת, כבר ראינו שעל-הנייר זה לא מבטיח דבר. הגענו למשחק נגד ארסנל בברנבאו לפני שנתיים כפייבוריטים ברורים וחטפנו בראש, ארסנל פירקו אותנו אבל ניצחו רק 1-0. בכל הנוגע לחלק ההגנתי שלנו, אני חושב שהשמות בהגנה של הקבוצות הם גדולים, אבל משהו במשחק ההגנה לוקה בחסר. אין טעום. כרגע פפה וקנבארו משחקים כבלמים וברוב העונה הראשון היה פצוע, הוא אגב משתפר ממשחק למשחק. היינצה לטעמי כאשר יהיה כשיר לתקופה ארוכה יותר, ידיח את מרסלו מההרכב וראמוס העונה מתנדנד בין בינוניות ליכולת המדהימה מאשתקד. הבעייה היא לטעמי דווקא במרכז המגרש, הקבוצה לא חוטפת מספיק כדורים. אני לא מאמין שהשליישיה: דיארה-בפטיסטה-סניידר תחזיק מעמד יותר מידיי. ההגנה? ארסנל לא מצטיינת בזה, בכלל לא, היא סופגת שערים וגם לה יש חוליות חלשות. לירן, אתה ציינת שריאל בונה העונה על רוביניו, או שהוא השחקן המרכזי. אני דווקא טוען שראול ורוד הם השחקנים שגורמים לנו להיות במקום הראשון. הם שווים שער במשחק, הם מפרגנים אחד לשני ובייחד כבשו כבר 23 שערים. ריאל מדריד זה ממש לא רק רוביניו, גוטי שחקן חשוב ואין לדעת מה ייקרה עד המשחקים הללו, יכול להיות שרובן יחזור מפציעה(יחזור זה בטוח, השאלה אם הוא לא ייפצע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) שוב ויהיה שחקן הרכב בתקופה מסויימת, אולי המערך יישתנה... כרגע אין מה למדוד בכלל את הקבוצות בשלב הזה. טיאגו? לא תודה. דיארה הוא באנקר בהרכב, קשר אחורי מצויין גם אם כי בחלק הקדמי הוא מעבר להניע את הכדור לרוחב, לא יודע. אז שייתן את הפסים תמיד לגוטי, רוביניו או סניידר, זה גם בסדר.
דור, בשורה תחתונה לכל קבוצה יש את עקב אכילס שלה, בלי יוצאי דופן. לבוא ולטעון שכרגע על הנייר ריאל יכולה לדלג מעל ארסנל בקלות זה גם לא נכון. קצת אוביקטיביות לא יזיק לכמה מפה.
"כיום , לקאקא אין מקום בקבוצתנו" http://www.thethaovietnam.com.vn/Library/Images/11/2007/06/22-6/calderon.Xxx מישהו כנראה הבין שאין לו סיכוי להביא את קאקא אז הוא מתחיל לדבר שטויות
השיטה שבה ריאל משחקת כרגע (זו עם שניידר בימין) מושלמת לקאקא. סך הכל בגלל הפציעות של רובן אנחנו לא מקבלים את השיטה שרצינו (שני קיצונים) והיתיישרנו לשיטה הרגילה, זאת שריאל משחקת בה כבר המון שנים. ראול וחלוץ מטרה, קיצוני, פליימיקר שמתחיל באגף אבל ניכנס לאמצע (שניידר-זידאן), קשר אחורי וקשר אמצע. בשיטה הזאת קאקא מושלם לעמדה של שניידר, לדעתי הוא יכול להצליח בה לא פחות מזידאן בצד שמאל. *ברור לי שקאקא לא יגיע לריאל.