החלטתי לנסות פינה חדשה, בה מדי שבוע יעלה נושא אקטואלי כלשהו בכדורגל האנגלי ונדסקס עליו. והשבוע: אנגליה החולמת (על מקומות אחרים) "אמנם טוב לי באנגליה, אבל החלום שלי הוא לשחק ב-X. תמיד חלמתי לשחק ב-X, אני מעריץ את X מאז ילדותי ואני ארצה להגיע לשם בעתיד". נשמע מוכר? כי בשנה האחרונה כריסטיאנו רונאלדו, אלכסנדר חלב, עמנואל אדבאיור ועוד רבים אמרו את המשפט הזה בנוסח זה או אחר. הפרמיירליג אולי משווקת כליגה שכל שחקן חולם לשחק בה, אך המציאות מראה כי שחקנים רבים שכבר הגיעו לשם מפנטזים דווקא על מקומות אחרים. המצטרף החדש למועדון הוא אנדרסון ממנצ'סטר יונייטד, שלפי עיתון איטלקי אמר כי הוא מעריץ את הכדורגל האיטלקי וחולם לעבור לאינטר. הצעד הראשון של כל אוהד עצבני הוא להגיד "לא טוב לך? אז לך ל-X שלך ותיחנק". אך מחשבה עמוקה יותר עשויה להעלות את השאלה-אם כל כך הרבה שחקנים סובלים באנגליה, אולי הבעייה היא לא בהם? אולי יש משהו בפרמיירליג שמרתיע שחקנים זרים? האם לדוגמא, השיפוט הנוקשה שממעט לשרוק לעבירות ונותן יד למשחק אגרסיבי יותר-גורם לשחקנים להירתע מאנגליה? הסקר נוסף, אתם מוזמנים להשתתף ואני מקווה שהדיון הזה יהיה הצלחה.
ממש לא חושב שזה קשור לפרמיירליג. כששחקן אומר כזה דבר, זה לא בהכרח אומר שהוא מתכוון לכך, אלא סתם אולי מחפש תירוץ כדי שהמעבר ייעשה יותר לגיטימי.
לא חייבים לראות את הדברים כשחור או לבן. הליגה באנגליה אטרקטיבית יותר מאי פעם והתחזקה בהרבה כסף שחיזק אותה תחרותית בשנים האחרונות גם יותר מאי פעם. זה ששחקנים כאלו ואחרים רוצים לנחות בשאר מועדוני הפאר באירופה כמו ריאל, ברצלונה או מילאן, זה גם לגיטימי ולא מעיד על אף בעיה באנגליה.
מבט חטוף על כמות השחקנים הבכירים (או המשניים) בפרמיירליג שעזבו לספרד או איטליה בשלוש השנים האחרונות מבטל את הצורך בדיון הזה. בסופו של דבר, actions speak louder than words, וגם אדאבאיור, גם רונאלדו וגם אנדרסון (הציטוט הזה אמיתי בכלל? הטוטוספורט ידוע כעיתון לא אמין במיוחד עד כמה שאני יודע) נשארו בקבוצות שלהם. שני השחקנים העיקריים שהפרמיירליג הפסידה היו פלאמיני וחלב, שעזבו אך ורק בגלל גחמות שכר של המאמן שלהם, לא כי הם כועסים על השיפוט באנגליה או כל סיבה אחרת.
הטוטוספורט לא אמין לרוב כשזה נוגע להעברות, אבל מה שמוזר פה זה שמדובר בעיתון טורינזי/יובנטיני מובהק שלרוב מחפש הזדמנויות לרדת על אינטר ולא "להלל" אותה או את המאמן שלה כמו שנעשה בכתבה על אנדרסון. בנוגע לדיון, יש כמות מטורפת של זרים באנגליה. הרוב נמצאים שם בגלל שמציעים להם באנגליה הכי הרבה כסף, בדיוק כמו שכשהציעו להם יותר כסף באיטליה (אי שם לפני יותר מעשור) הם בחרו לשחק בסרייה A. מתוך כל הזרים, יש את אלו שבכל מקרה משחקים בקבוצות המובילות באנגליה שמשלמות להם סכומים שמועדונים דרג ב' לא יעמדו בהם, מה שגורם לכך שאין להם כל-כך למה לשאוף מהבחינה הכלכלית. במקרים כאלו, רצון שלהם לעבור למקום אחר (בהנחה שלא מדובר במקרים של שחקנים שמתייבשים ביציע), הוא רצון שנובע מאיזשהי חיבה מוקדמת ליעד שאליו הם עורגים. אז אנדרסון מעדיף כדורגל איטלקי, החלום הכי גדול של רונאלדו זה לשחק במדריד, פלאמיני חתם במילאן, אדבאיור אמר ככה וחלב אמר ככה. כמה שחקנים יש לנו פה, 5? כמה שחקנים זרים משחקים באנגליה? 3,984? מדובר באחוז מזערי. באנגליה עדיין משלמים הכי הרבה כסף וטבעי שחלק מתוך אלו שכבר משחקים בקבוצות מהדרג הכי גבוה, מחזיקים בחלומות משלהם שנוגדים מעט את המציאות שבה הם נמצאים. אין צורך לקחת את זה קשה או להגדיר את זה בתור תופעה. זה קורה וזה יקרה בכל מקום, מדינה או ליגה.
שכחת עוד כמה נתונים קטנים כמו הליגה הכי מרתקת ונצפת בכל חור בעולם.הליגה עם הכי הרבה אהבה ותשוקה למשחק. להמשיך ?...
השחקנים של היום הם מקצוענים שמחפשים לעשות כמה שיותר כסף לפני הפרישה. נתונים כמו רייטינג/תשוקה וכו' לא מזיזים להם יותר מדי (לרוב). על זה אני מדבר אבל - מתי זה כן מזיז להם? כשהם בכל מקרה משחקים בקבוצה מהדרג העליון וכשהם בכל מקרה כבר מקבלים את הכסף הגדול. אז נכנס להם השיקול הרגשי של איפה הם מעדיפים לשחק. יש כאלו שיעדיפו את איטליה (אנדרסון), יש כאלו שיעדיפו את ספרד (רונאלדו) ויש כאלו שיעדיפו את אנגליה (לא עולים לי שמות עכשיו, תעזרו לי פה אם בא לכם). אם יש יותר שיעדיפו את אנגליה? יש מצב... לא יודע, לא חושב שגם אפשר לדעת בודאות בכדורגל של היום.
אגב,אם יש שחקן שהוא מחוץ לאנגליה ואני ממש מת שישחק במולדת זה זלאטאן. פשוט כשרון נדיר. שימו לב למסירה אתמול. http://www.101greatgoals.com/videodisplay/1832631/ הבן אדם מחלק זוגיות של חמור באומנות.ובכלל הוא משחק במין שחצנות כזאת נהדרת...
אני מסכים עם הדעה הכללית שלך בדיון הזה, אבל אפשר לשאול מה פתאום גורם לכולם להאמין שאנדסון רוצה לשחק בספרד? מדהים עד כמה נוח לאנשים להחליט מתי נוח להם להאמין לשמועות ומתי לסנן אותן. זה שרונאלדו מת לשחק בספרד - ידוע, מקובל, אין שאלות, מה קשור אנדרסון פתאום? לדלי, מחזק, לטעמי מדובר בחלוץ הטוב בעולם. לעיתים הוא קצת מתעצל ונראה אדיש(לא פחות מברבה), אבל מדובר בחלוץ המגוון ולטעמי הטוב בעולם. אין דבר שהוא לא יכול לעשות על גבול השלמות, מדהים.
כי היו ציטוטים אתמול בעיתון איטלקי שהוא רוצה לשחק באיטליה. כמובן שמעולם לא ראיתי מישהו מצוטט בעיתון במדינה כלשהי שהוא לא רוצה לשחק בליגה שלה, אבל ניחא.
השתמשתי באנדרסון כי הוא השם הראשון שעלה לי לראש בהקשר של איטליה. אתה תרגיש יותר בנוח אם אני אערוך את ההודעות שלי ואציין בכוכבית "על-פי עיתון איטלקי לא אמין"?
זה ממש לא צריך להדאיג אף אחד שיש "גל" של כאלה שמעדיפים לשחק מחוץ לפרמיירליג. בדר"כ מדובר במועדוני פאר ודי הגיוני ששחקן, כמו כל אוהד כדורגל צעיר, גדל כאוהד של קבוצה X. הייתי מתחיל לדאוג עם שחקנים גדולים בפרמיירליג היו מדברים כמו ביאנקי של סיטי שאמר שהוא פשוט לא אוהב את אנגליה.