ענייני דיומא: אין חילוף קבוע יותר מהזמני?

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by alexshw, Jun 20, 2020.

?

איך צריך להראות פורמט החילופים בכדורגל בעונות הבאות?

  1. כפי שהיה לפני הקורונה - 3 חילופים לכל קבוצה + חילוף נוסף בהארכה

    11 vote(s)
    50.0%
  2. כפי שנקבעו עכשיו עד תום עונת 2019/20 - 5 חילופים לכל קבוצה ב - 3 הפסקות משחק + מחצית

    11 vote(s)
    50.0%
  3. פורמט אחר. פרט.

    0 vote(s)
    0.0%
  1. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,531
    Likes Received:
    26,838
    Gender:
    Male
    כחלק מתקנות החדשות לחידוש עונת הכדורגל 2019/20 במגבלות הקורונה, פיפ"א ובעקבותיה גם הליגות המקומיות אושרו עד תום העונה 5 חילופים שכל קבוצה יכולה לבצע תוך 3 הפסקות משחק + מחצית.
    האם התקנות האלה צריך להשאר איתנו גם בעונות הבאות? האם זה לא יצור יתרון יותר גדול לקבוצות עשירות שבדרך כלל מחזיקים בסגלים עמוקים יותר או שדווקא יתן יותר מרחב פעולה למאמנים(ובכך יעלה חשיבות של מאמנים יצירתיים) ויתן יותר במה לשחקנים צעירים מה שיטיב עם כל הכדורגל? האם צריך לחזור למה שהיה או לחשוב בכלל על פורמט אחר של חילופים?
     
  2. k_700 Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    42,090
    Likes Received:
    7,210
    ממש לא,
    כי אין לזה גבולות.
    כייף להשוות את המשחק היום למשחק של פעם, הרי בשביל זה אנחנו חיים.

    אתה תרצה להביא לקבוצה שלך הנחות שהיא לא יכולה להכנס לדיונים מול קבוצות מלפני 10-15 שנים כי שינית לגמרי את המשחק?(5 חילופים זה שינוי קיצוני מאוד).

    אם תשים 5 חילופים למה לא לקצר גם את זמן המשחק מחרותיים? אין לזה גבולות.

    בזמן הקורונה זה מובן, קבוצות לא התאמנו בכלל במשך חודשיים, את העונה הזאת צריך לסיים בסוג של משמש שגם ככה אי אפשר לעכל וכולנו נרצה יום אחד להתכחש שזה בכלל היה קיים.
    מהעונה הבאה צריך לקוות שהתנאים יאפשרו לעשות RESET אחד גדול ולחזור לכדורגל האמיתי, עם אוהדים ובלי פלייבקים מגוחכים.
     
  3. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,679
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    אין לי דעה נחרצת בעניין, אבל אם זה יאושר זה יביא למהפכה במשחק. 5 שחקנים, במידה והשוער לא נפצע, זה בעצם חצי משחקני השדה. המאמן כבר לא יהיה רק אחד שמכין את הקבוצה למשחק ופה ושם צריך לשפצר אם צריך, הוא ממש ינהל אותו. במידה וזה יאושר מאמנים ממש יצטרכו להתמקצע בנושא של חילופים. היום עיקר העבודה שלהם זה להכין את הקבוצה למשחק ולהכין PLAN B למקרה שזה לא יעבוד, את כל זה הם עושים כבר במגרש האימונים. אם התקנה תאושר הם יצטרכו לדעת לאלתר, אני לא אגיד כמו מאמן כדורסל כי זה עדיין פחות חילופים, אבל בכיוון של זה. יהיה מעניין לראות איזה מאמנים ישרדו את התקנה החדשה ואילו לא, זה יהיה כדורגל שונה לגמרי. במידה וזה יאושר כמובן.
     
  4. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,531
    Likes Received:
    26,838
    Gender:
    Male
    תמיד יכולת ניהול משחק היא חשובה ובטח מאז שמותר לעשות חילופים ובפרט שמותר 3 כמו ב 25 שנים האחרונות.
    מהבחינה הזו 5 חילופים נותן למאמן יותר כלים לשנות.
    זה לא שרק במקרה כזה חשוב יהיה לדעת לנהל משחק.

    Sent from my SM-G973F using Tapatalk
     
  5. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,679
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    בינינו אלכס, כשאנחנו מדברים על פפ גווארדיולה, אנחנו מדברים על שיטות המשחק היחודיות שלו או שאנחנו מדברים על החילופים שלו שמנצחים משחקים? ברור שלחילופים יכולה להיות השפעה(ויכולה גם לא) אבל מאמן טוב צריך קודם כל שיטה טובה לרוץ עליה. לעלות את החילופים מ-3 ל-5 הופך את עניין החילופים ליותר משמעותי, שלא לדבר על להחליף 3 שחקנים במכה כמו שראיתי בחלק מהמשחקים שעשו. אין ספק שזה ישנה את הכדורגל, אני לא אגיד שזה יהפוך אותו לכדורסל או כדוריד, אבל זה ישנה.
     
  6. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,531
    Likes Received:
    26,838
    Gender:
    Male
    אני אישית בעד. זה יכול להוסיף דינמיות למשחק. יאפשר יותר דקות מנוחה לחלק מהשחקנים ועשוי לתרום לגילוי כשרונות חדשים.
    הקטע הזה תוך 3 הפסקות + מחצית זה רעיון חכם לדעתי כי בתאכלס זה לא מגדיל דרמטית כמות הפסקות של חילופים. קצת מגדיל אם נניח שהיו חילופים כפולים ולא תמיד היה 3 הפסקות לחילופים לקבוצה.

    Sent from my SM-G973F using Tapatalk
     
  7. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,531
    Likes Received:
    26,838
    Gender:
    Male
  8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    24,876
    Likes Received:
    18,486
    לא הבנתי את הקטע הזה מלכתחילה.
    3 חילופים זה מספיק.
    איך זה הוגן לקבוצות הקטנות שבקושי ספסל יש להן?
     
  9. Rushie Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    3,172
    Likes Received:
    2,592
    צריך לזכור שכרגע לפי התכנון אנחנו בדרך למונדיאל חורף בקטאר ב2022 שייערך בדצמבר-ינואר. המחזורים של הליגות יצטרכו להידחס לחודשים שלפני ולחודשים שאחרי, מחישוב מהיר אנחנו נהיה במתכונת משוגעת של שני משחקים כמעט בכל שבוע. הפורמט הזה של 5 חילופים יהיה כמעט הכרחי. אולי זה רעיון לא רע לנסות ולשפצר את זה עד אז.
     
  10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    13,827
    Likes Received:
    7,974
    זה מהלך שמשנה לגמרי את המשחק ומיטיב באופן מובהק עם קבוצות גדולות, וכמובן, עשירות. לא רואה מצב שזה לא רק מגדיל את הפערים.
     
  11. Sturridge Member

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    8,838
    Likes Received:
    8,011
    Gender:
    Male
    אני חושב שגם קבוצות קטנות ישמחו לחלק עומס, בטח עכשיו כשכולם משחקים פעמיים בשבוע והשחקנים שלהן אולי פחות רגילים לזה.

    מי נגיד יהיה החילוף החמישי בליברפול? לאלנה?
    בינתיים לא ראיתי את כל הגדולות ממהרות להשתמש בכל חמשת החילופים כל משחק. בסוף גם שם יש פערים בין קצה הספסל להרכב, וכנראה גדולים יותר.
     
  12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    13,827
    Likes Received:
    7,974
    אני לא מדבר על עכשיו כמובן, עכשיו מצב שונה וחריג. גם מבחינת טמפ', גם מבחינת כושר משחק, מבין את המהלך. בטווח הארוך יש פה פתח להרחבת הפערים, כי ברגע שאתה מבין שיש לך 5 חילופים אתה בונה את הסגל במחשבה אחרת.

    ולגבי לאלאנה, בגלל זה הוספתי - כמובן העשירות. אם כיום קבוצה כמו ליברפול יכולה לקחת אליפות עם 13-14 שחקנים רלוונטיים בסגל, שינוי כזה יהפוך את השחקן ה15-16-17 למשמעותי בהרבה.

    מבחינת המשחק עצמו אגב יש מצב שזה יוסיף דווקא, לא יודע. אבל זה שינוי דרסטי ולא חושב שצריך להקל בו ראש. תחשוב על קבוצה שרוצה לעצור מומנטום של היריבה, עושה 5 חילופים כל 5 דקות מדקה 75 עד 90... סתם לדוגמה. פתרון לזה נגיד יהיה אכיפת היציאה של שחקנים לחילוף מהנקודה הקרובה ביותר במגרש. שוב, שינוי שמשפיע על כל מיני תחומים.
     
  13. oranfu Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    37,807
    Likes Received:
    20,922
    ליברפול אמנם מועדון גדול עם הרבה כסף, אבל הסגל שלנו (בניגוד להרכב הראשון) חלש.
     
    DRORIKO likes this.
  14. Sturridge Member

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    8,838
    Likes Received:
    8,011
    Gender:
    Male
    בזה כבר טיפלו, מותר עדיין עד שלוש פעמים במשחק + מחצית.
     
    Scouser Tommy likes this.
  15. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,679
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    באמת יש פער אדיר בין השלישיה המפורסמת לכל השאקירי והאוריגי שיושבים על הספסל. כמו הפער בין ליברפול 2020 לליברפול 2015