נבחרת ישראל 2024/2025 - ניצחון דחוק על האסטונים. נורווגיה מחכה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏28/11/20.

1. oranfu Member

קבוצות חייבות בגלל שהן במסגרת משחקים מחייבת והוגרלו מול קבוצה מישראל.
    נבחרות לא חייבות להסכים לשחק נגד ישראל משחקי אימון.

2. VAR Member

אני לא מדבר על הנבחרות אלא על המדינה המארחת.

3. oranfu Member

אבל למה שנבחרות יסכימו לשחק נגדך משחקי אימון אם הן גם לא יכולות להכניס קצת כסף לקופה ממכירת כרטיסים?

אולי אני טועה, אבל אני מניח שקשה לנו לארגן משחקי אימון גם ככה. בלי הכנסה להתאחדות שמשחקת נגדנו זה בכלל ישאיר אותנו רק עם סומלילנד.

4. VAR Member

אתה לא חייב לשחק רק מול נבחרות בקאליבר של אלבניה לפחות. אין חובה למצוא מישהו באזור הדירוג שלך. מצידי שתהיה סומלילנד באמת.

יש מלא מדינות קטנות שלא היית יודע שהן קיימות בלי כדורגל. חלק מהן יסכימו בשמחה לשחק נגדנו גם לפי כללים שאנחנו נכתיב.

אין באמת ערך למשחקי הידידות האלה אלא אם כן מדובר בהכנה לקמפיין או לטורניר גדול. משחקים אותם רק כי חייבים. מבחינת כדורגל זהות היריבה לא משנה שום דבר.

5. oranfu Member

אם זה משהו שאתה פשוט רוצה לסמן עליו וי, בלי שום משמעות, אז שחק נגד נרניה.
    אני פשוט חושב שזה מצחיק להתעסק באיך למנוע מקהל לשרוק בוז להמנון שלנו באירוע עצמו וזה פשוט לעצום עיניים, כאילו אם נמנע את הבוז באיזה משחק אימון זה יפתור איזה בעיה.

6. VAR Member

הבעיה היחידה היא שההמנון הישראלי מתבזה במשחק כדורגל שבו פוליטיקה אמורה להישאר בחוץ. אני לא מאמין בהסברה ואני בטח לא מצפה שנשנה באמצעות ספורט את דעת הקהל העולמית עלינו, אם לשם אתה חותר.

צריך לעשות את המינימום כדי לעמוד בדרישה (המגוחכת) של פיפ"א לקיים משחקי ידידות בכל חלון בינלאומי, ואת המקסימום כדי למנוע מאנטישמים את התענוג לבזות אותנו.

Roma אוהב/ת את זה.
  7. oranfu Member

לא, ברור לי שאתה לא חושב שאפשר לשנות משהו עם הספורט או הסברה. אני חושב שאתה פשוט לא רוצה לשמוע בוז בהמנון אבל זה מזכיר לי את מי שלא רוצים שיראו להם בחדשות את מה שקורה בעזה (כלומר חוץ מהפירוטכניקה) או בגדה המערבית כי זה לא נחמד לראות זוועות. רוצים שהחדשות יספרו להם את מה שהם אוהבים לשמוע ולא את המציאות.

הבעיה היא שההמנון שלנו גורר בוז ברוב העולם ואם נצליח לא לשמוע בוז באמצעים קוסמטיים זה פשוט לטמון את הראש בחול.
    האנטישמים ירוויחו הרבה יותר בזה שהם יגרמו לנו להיות מודרים מאירועים בינלאומיים מאשר בזה שיישרקו לנו בוז בהמנון.

8. VAR Member

מודרים ממה? זה כולה משחק ידידות. אפשר לשחק אותו איפה שרוצים ונגד מי שרוצים. ערך ספורטיבי אין לו.

אני לא רוצה להיגרר לויכוח פוליטי,יש ת׳רדים אחרים בשביל זה. אני תמיד בעד להשאיר פוליטיקה מחוץ לספורט. אם האוהדים האלבנים לא יכולים, צריך למצוא מי שכן יכול.

Roma אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

אתה לא יכול לקחת מנבחרת ביתיות רק כי יש סבירות שהיא תשרוק בוז בהמנון שלך. למעשה גם אם הקהל של אותה נבחרת יצהיר שהוא הולך לשרוק לך בוז בהמנון אי אפשר לקחת ממנה את הביתיות כי זו לא עבירה על התקנון. אין מה לעשות צריך לנשוך שפתיים ולהגיד תודה לפיפ״א שבכלל השאירו אותנו. את רוסיה למשל הם העיפו(ולא אני לא בא להשוות בינינו לבין רוסיה)

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. oranfu Member

זה לא ויכוח פוליטי. לא לשחק משחקי אימון זה להיות מודר. זה מתחיל מזה וימשיך בתחרויות רשמיות. ברגע שאתה תתן כביכול הודאה שיש בעיה לקיים מולך משחקים (כי לא נעים לך לשמוע בוז או כי זה בעייתי משיקולי ביטחון...) זה פתח שעלול להיות בעייתי בהרבה מ"ביזוי" ההמנון.

שוב, אלה לא האלבנים אלא כל מדינה בעולם כמעט היום תשרוק לך בוז.
    זה מפריע לך במשחקי אימון ואז מה תגיד במשחקים רשמיים? תבלע את הצפרדע? ביזוי המנון זה ביזוי המנון, לא?

11. VAR Member

במשחקים רשמיים יש בית וחוץ. מי שמבזה את ההמנון, תמיד תהיה הזדמנות להחזיר לו באותה הצורה.

12. oranfu Member

סליחה, באמת, אני מבין שזה לא נעים לשמוע בוז כשמתנגן ההמנון שלנו אבל אתה לא חושב שזה קצת להתעסק בפיפי וקקי?

מה תעשה אם אתה תארח קודם איזו נבחרת ורק בבמשחק בסיבוב השני הם יישרקו לך בוז? אנחנו נמצא את עצמנו בסיטואציה שלא שרקנו בוז להמנון שלהם והם שרקו לשלנו, מה אז? נקווה להגריל אותם גם במוקדמות הבאות בשביל להחזיר להם?

13. VAR Member

כן.

וגם אם לא, הנקודה היא שכשזה מה שההגרלה מזמנת אז אין ברירה.

פה יש ברירה.

בערך כמו ההבדל בין לשמוע מישהו מקלל את אמא שלך ברחוב או במסגרת משותפת של שניכם לבין להגיע אליו הביתה מרצון כדי לשמוע אותו מקלל את אמא שלך.

14. צ. שיף Member

דיווח: אירלנד תבקש מאופ"א להעביר את המשחק מול ישראל למגרש נייטרלי
    אירלנד-ישראל צפוי להיערך באצטדיון ניטרלי - ערוץ הספורט
    דיווח דרמטי: נבחרת אירלנד מסרבת לארח את ישראל | היום
    דיווח דרמטי: אירלנד פנתה לאופ"א בבקשה לארח את ישראל במגרש ניטרלי | ספורט 1

זה סופי שלא נגיע לדבלין (וטוב שכך)
    https://www.haaretz.co.il/sport/isr...-article/0000019e-bc69-d80f-a59f-ff6fd3e30000

ואולי שישראל תפנה לאופ"א ותודיע או שאירלנד מארחת את המשחק אצלה (וכמובן באחריות מלאה על שחקני הנבחרת כל זמן שהותם שם) או שנקבל ניצחון טכני וסלמאת או שאירלנד אפילו תודח מהבית. לא לסבול יחס כזה של מצורעים.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/26
  15. צ. שיף Member