מסכים עם צ׳דר. אם אני צריך לדרג את המונדיאל של אנגליה הייתי נותן לה ציון 6 מתוך 10, כלומר טוב. לפני המונדיאל חשבתי שאנגליה צריכה לעשות חצי גמר ומעלה והיא עמדה ביעד, והיא עשתה גם דברים יפים, רביעיה לקרואטיה, ניצחון על נורבגיה, ניצחון על מקסיקו באצטקה. מה שסיים את הטורניר בטעם רע זה המחצית השניה נגד ארגנטינה.
הסיבה שאתם מדרגים את אנגליה עם מונדיאל טוב זה משום שאתם לא מבינים בכלל את איכות הדור הזה שיש לאנגליה. אנגליה הביאה את טוכל כדי לזכות בטורניר. לא כדי שתתנו לה מחמאות על נצחון מול פאקינג מקסיקו(בבית, וואוו) או דור הזהב של נורבגיה שמורכב מחלוץ אדיר, שחקן אדף חמוד צעיר, 10 מצוין בעונה זוועה ומגן טוב מגרמניה. לזכות. כמו שצרפת תעשה ועדת חקירה על איך לא זכתה, ככה אנגליה צריכה להגיב. אבל כשאתה לוזר ענק אתה חוגג מקום 3. מהמונדיאל הזה צריך לזכור איך כמעט 50 דק׳ אנגליה החזיקה בכדור 12 אחוז מול ארגנטינה, התבטלה משחק שלם בגובה וכמו לוזרית הפסידה משחק שהובילה בו בדקה ה85. וכמובן שהיא נפלה, כמו שהיה ברור שתיפול, על הזימונים המטורללים של המאמן הכושל שלה שחירב לה טורניר שהיתה יכולה ללכת בו עד הסוף.
נורבגיה זאת נבחרת שעולה בהרבה על סך חלקיה. ראיתי אותם בשני מפגשים מול איטליה וזה נראה כמו בוגרים נגד ילדים. גם במונדיאל הזה הם עשו תוצאות טובות עד שפגשו את האנגלים.. אנגליה עשתה מונדיאל טוב, לא אמרתי מונדיאל ענק או היסטורי, 6 מתוך 10. הכשלון של צרפת גדול פי כמה. הסגל שלהם הרבה יותר מוכשר
נורבגיה זו נבחרת שבבר מקס׳ שלה היא גג איזור השוויץ/דנמרק שלפני כמה שנים. שום דבר שצריך באמת לאיים על נבחרת שהיא סו קולד לפי כל בוקינג אפשרי, אחת מה-4 נבחרות הטובות בעולם. צרפת, ארגנטינה או ספרד לא יקבלו מדליה על זה שעברו את נורווגיה. להיפך, זה מה שיצפו מהן לעשות. תתן לאנגליה להפגש 10 פעמים עם נורבגיה, 10 פעמים היא פייבוריטית מובהקת. כשאתה בהגדרה אחת מה-4 נבחרות עם הסיכוי הכי גבוה לזכות בתואר הכי גדול אתה לא נבחן במה עשית מול נורבגיה, קונגו ומקסיקו. אתה רק נבחן איך נראתה מול נבחרות ברמה שלך. כשהכסף היה על השולחן הנבחרת הזאת שלשלה שלשול היסטורי שידברו עליו עוד 15 שנה מול ארגנטינה וניצחה ניצחון יפה את צרפת במשחק לא חשוב על המקום ה-3 בלי הגנות(ולפני המחצית השנייה יכולה הייתה גם להפסיד 8-6). בשום תסריט זה לא מונדיאל טוב. זה כשלון ואפילו כשלון מחפיר. אם אתה רוצה להיות למשל צרפת, המאמן הזה היה צריך לעוף יממה אחרי ההדחה המשפילה מול ארגנטינה. אבל כמו שכתבתי אתמול, הנוכל הגרמני הזה יקבל בסוף הארכת חוזה. הפרופגנדה על הכי הרבה שערים בהיסטוריה האנגלית(עם אקסטרה משחק, בתים מצחיקים, יריבות מגוחכות) והנפנוף הזה במקום 3 כאילו זו נבחרת מרוקו שהגיעה לחצי ולא אנגליה. כבר יעשו את שלהם והוא ישאר בתפקיד לפחות עוד 2 טורנירים(אם לא יותר).
לא יודע אם הצרפתים טובים יותר, דשאן היה צריך לעוף יממה אחרי היורו, לא המונדיאל, אבל ״אנשים שלו״ בהתאחדות סיכלו את הפיטורים שלו, מה שעלה לצרפת בעוד טורניר כושל.
אם הנורווגים הם יותר מסך החלקים שלהם וניצחון עליהם צריך להיחשב הישג, אז למה האנגלים צריכים להסתפק בנבחרת שהיא פחות מסך החלקים שלה? אמנם בטורניר נוקאאוט ההבדל בין הצלחה לכישלון יכול להיות דק מאוד, אבל זה עדיין חד משמעית כישלון. אנגליה היתה צריכה להיות אחת הפייבוריטיות לזכייה בתואר. בסוף מה? מתלהבים שם שהחזיקו מעמד בבונקר מול מקסיקו, ניצחו את נורווגיה ועפו בבושת פנים מול ארגנטינה במשחק הכי קל שלה במונדיאל. מילא היה עפים בחצי גמר\גמר במשחק שהם תחרותיים בו ונכנעים לנבחרת עדיפה. אבל זה לא ממש המקרה. בנה סגל בצורה תמוהה, ניהל אותו בצורה תמוהה וקרס קריסה מוחלטת במאני טיים.
מבחינת תוצאה, אז יאהבו אותה באנגליה. מקום 3 הכי גבוה מאז הזכיה, אבל צריך להבין את הקונטקסט. למה המאמן חייב להרוס בצורה כה בוטה? אני משוכנע שגם השחקנים כועסים על הקטע הזה.
לא אמרתי שהטורניר הוא הצלחה, אבל הוא גם לא כשלון, הוא בסדר כזה כאילו. בסופו של דבר אנגליה הגיע לטורניר הזה עם עוד 3-4 נבחרות ברמתה, שאחת מהן היתה קצת מעל השאר(צרפת). את המינימום היא עשתה כשהעפילה ל-4 הגדולות. אני לא אומר שצריך לחגוג את זה, גם אם הייתם דופקים חמישיה לארגנטינה ועולים לגמר לא הייתם צריכים לחגוג את זה, מבחינת אנגליה רק "ITS COMING HOME" זה הצלחה. אבל שאני מסתכל על הטורניר באוברול זה לא היה טורניר רע. פורטוגל זה היה טורניר רע, ברזיל זה היה טורניר רע, גרמניה זה היה טורניר רע, האנגלים יכולים לקחת לא מעט דברים טובים מהטורניר, ולא בטוח שהמאמן הוא אחד מהם.
כישלון, חד משמעית. עפו בחצי גמר לנבחרת שהם צריכים לעבור (וגם היו עוברים אם טוכל לא היה מחרבן להם את המשחק בצורה הזויה). לעוף מול ספרד או צרפת בשלב כזה זה מובן ולא בהכרח כישלון. מול ארגנטינה, בצורה שזה היה, זה כישלון. האם היו נבחרות שהיה להם טורניר רע יותר? כן. זה לא מוריד מהכישלון לדעתי. ברזיל מלכתחילה הגיעה בלי סיכוי ממשי לכלום עם סגל עלוב. פורטוגל כישלון ענק. יש ספק שמרטינז הוא חרא חרא מאמן? מה יש להם לקחת מהטורניר הזה? יש להם איזה צורת משחק שהם בונים? סגל שהם מטפחים או צעירים ש"מבשלים" אותם לטורנירים הבאים? לא. ואני לא אוהד אנגליה, אין צורך להגיד לי "הייתם".
גם ביורו זה יהיה ככה פחות או יותר, אם הם רוצים לזכות צריך להחליף מאמן, אם יסתפקו בציון עובר הוא יכול לעשות את זה.