מכבי חיפה - עונת 2024/25. התרסקות מפוארת. בכר ואלברמן מפוטרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. oranfu Member

לא בטוח שבכר מגיע בכלל לסוף השבוע, עזבו פתיחת העונה.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי בן דוד זה ההוא שגדל אצלנו? פתאום נראה כמו שחקן שחקן...

3. italiano Member

כן
    השתפר בשנתיים האחרונות

4. oranfu Member

אחד השחקנים הכי גרועים שראיתי בנוער שלנו בשנים שעוד עקבתי.
    אם הוא שחקן לגיטימי בליגת העל זה אומר הרבה על הרמה של הליגה.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד הספקתי לראות את הכדור של שי בן דוד לקורה, ואחרי זה שוב הטלפון צלצל...בקיצור אני יכול בעיקר להגיד דברים על התוצאה והיא כמובן בעיה. בעיה לא פשוטה.

מהדקות המעטות שראיתי השדרים דיברו על לונווייק. הוא שיחק כאמור בליגה השלישית באנגליה, אבל האם באמת משחקים שם יותר על כדורים ארוכים? משום מה אני רוצה להאמין שהבחור שגדל בהולנד יודע קצת יותר מסתם לבעוט את הכדור קדימה. אסור לשפוט שחקן אחרי משחק אחד בטח כשלידו משחק צעיר שלא אמור לפתוח בהרכב.

אני לא חושב שהבעיה היחידה היא לונווייק, אבל אולי ראיתם הערב דברים אחרים. כעיקרון אני חושב שהבעיות נמצאות בכל שכבות הקבוצה. בכר, שאני אולי האחרון שעוד מגנה עליו, לא יכול להמשיך ככה. לא מן הנמנע שאלכס פשוט צודק, האיש גמור.

בתוך כמה ימים הפסדנו פעמיים ליריבות שאסור לנו להפסיד להם. כן, זה טרום עונה, גביע טוטו, אבל ברור שאי אפשר למצוא יותר אוהד אחד שחושב שאנחנו בדרך הנכונה. הלחץ על שחר ולצערי אין בי יותר אמונה שהוא האיד הנכון להוביל את המועדון. את האמריקאים הוא הבריח ועכשיו? יש בכלל עוד דיבורים על משקיעים?

עוד משחק (אימון) מאחורינו, עוד הפסד והרבה תסכול. מה יהיה? אין לי מושג...

6. oranfu Member

סתם נטפלו לבלם הזר, כל הקבוצה נראתה חרא ענק.
    צריך להיות משהו מיוחד מאוד בשביל לא להיראות זבל בקבוצה הזאת.
    הוא נתן כדורים ארוכים כי אין למי למסור בקבוצה הזאת, הם לא יודעים להניע כדור, אין להם שום מושג מה הם אמורים לעשות על הדשא לא עם הכדור ולא בלי הכדור.

הבעיה היא הרבה מעבר להפסדים אלא לאיך שהקבוצה נראית.
    נגד הפועל חיפה עוד איכשהו הי ודקות נורמליות, היום זה היה משחק מזעזע לכל אורכו.
    4 או 5 אפס זאת תוצאה שלא היתה מקפחת אותנו.

לדעתי אי אפשר להצליח יותר במבנה הנוכחי.
    כל אנשי המקצוע, כל המנהלים עד המנכ"ל, הדובר, כל המערכת כל כולה, כולם כולל כולם, צריכים ללכת הביתה.
    כמובן שגם שחר, כי הוא זה שמאפשר את כל זה.
    המועדון הזה רקוב עד הבסיס, שנים של ריקבון שרק רצף אחד של 3 שנים היה שונה.
    גם אם בכר לא איבד את זה לגמרי (ונראה שהוא איבד את זה לגמרי) אני לא חושב שהוא יכול להצליח יותר במועדון כמו שהוא כרגע.

EsheD, alexshw ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי עכשיו את התקציר.
    בשער הראשון לונווייק נראה כמו טירון. כן או לא חדש בקבוצה. בשום שלב הוא נראה כאילו הוא מצליח למנוע את השער. אגב, גלזר צריך לקחת כדור שכזה. הוא שוער בינלאומי!

שער השני כבר קומדייה של טעויות. צונאמי וגלזר מתנגשים בגלל שכנראה עדיין אין תיאום ביניהם. לא יודע, במצב שכזה השוער צריך בכל מקרה להגיע ראשון לכדור וזה לא קרה. אפשר רק לקוות לפציעה לא חמורה, אבל כמו שאנחנו רגילים גלזר כבר גמר את העונה...

שער שלישי מתחיל מכדור לא נכון של שטייפמן שעם כל הכבוד (עדיין) לא מוכן לרמה הזאת. הוא גבוה, הוא מנצח בקרבות אוויר, אבל הוא לוקה עדיין מאד במשחק הגנה מינימלי. לא עוזר שלידו עומדים בלמים שהם חדשים או כאלה שלא צריכים לשחק שם (גוני נאור בדרבי).

8. G.B7 ירוק עולה

בכר אומר שבמחזור הראשון נראה טוב יותר.
    אני מאוד מקווה.

שלא יהיה כמו לוזון שאמר שיערפו לו את הראש אם נראה גרוע. ערפו.

9. alexshw Member

מזכיר מנהיג מדינה אחת. מאחל שמסאי יתן לו בראש.

10. Butragueño מנהלים

לדעתי בשער השני יש עבירה של החלוץ ששם יד על צונאמי וגורם לו למעוד (כמו עבירה שנשרקה כמה דקות לפני לגרימברג ששם יד על בן דוד שנפל). אבל זה כמובן בשולי הדברים.

קשה לדבר על הכנה או על איך נראה במחזור הראשון כשאנחנו משחקים משחק שני עם הגנה מאולתרת. המגן הימני הבכיר רק חוזר מפציעה, שני המגנים השמאליים פצועים לתקופה ארוכה והבלמים חדשים ולא מכירים אחד את השני.
    קודם שכבר יסגר על מערך ואז יחליט מי הבלמים שלו.

11. oranfu Member

הבעיה היא שהקבוצה נראית זבל, בדיוק כמו שנראתה זבל בשנתיים הקודמות של בכר בתפקיד.
    הגנה מאולתרת, אוקיי (חוץ מהמגן הימני נראה לי שאתמול ראינו את ההגנה הפותחת שלנו). למה הקבוצה לא יודעת לחבר 3 מסירות?
    למה אין שום דבר שמזכיר בכלל משחק קבוצתי? דברים בסיסיים כמו תנועה לשטח, שמירה על שטח, משחק לחץ, רעיון כללי מה עושים עם הכדור?

אפשר לתת דוגמה לדבר אחד שמרמז שאולי נעשית עבודה טובה באימונים?

וכן, גם החרא הזה עם המעבר בין מערכים זה חרא עצום. כדורגל משחק פשוט, הוא מסבך אותו סתם. את מי הוא מנסה לנצח טקטית בדיוק עם השינויים האלה, מאמנים כמו ברדה ורוני לוי? וגם אפילו נגדם הוא כושל לחלוטין.

שחק כמו קבוצה נורמלית, 433 או וריאציה של זה, חלאס כבר.

12. alexshw Member

הקבוצה באופן הבסיסי ביותר לא כשירה ועם כושר גופני עלוב. מאז מרץ אנחנו בשלב של מועדון חולה מסרב להודות בטעות כי מפחד לצאת ליצן, יגרום יותר נזקים ויודה בטעות ובכך יצא ליצן גדול יותר.

de Middenweg ו-oranfu אוהבים את זה.
  13. G.B7 ירוק עולה

עומרי גלזר עבר בדיקת MRI ממנה עולה כי הוא סובל ממתיחה קלה ברצועת הברך, השוער ימשיך טיפול במועדון.
    זה ההודעה הרשמית של המועדון.

עכשיו ברור לכולם שזה לא הפציעה שכולם חששו ממנה של קרע בצולבת. אבל מהצד השני זה הודעה מעורפלת שאדם שלא מבין יכול לחשוב שטוב יאללה עוד שבוע הוא חוזר.
    אז בפועל יכול להיות שהרצועה הצידית (הפנימית או החיצונית) או הרצועה הצולבת הקדמית עצמה נפגעה במתיחה, לא מפרטים פה על הרצועה הפגועה (יכול להשפיע על ההחלמה), לא מפרטים פה זמן היעדרות.
    באופן כללי הוא יכול להיות כשיר עוד שבוע אבל גם יכול להיות כשיר רק עוד חודש ואז אין שום קשר לצוות הרפואי במכבי חיפה.

מקבלים המון אינפורמציה חלקית מהתקשורת ולכן צריך לבחון כל מקרה לגופו, ואם גלזר יחזור רק עוד חודש או חודש וחצי זה לא בהכרח באשמת הצוות הרפואי אלא פרסומים לא מדויקים+הצגת המקרה כמקרה קל+תחושת בטן של אוהד שלא מכיר את עולם הרפואה ויגיד לעצמו אהה אמרו שזה "רק מתיחה" אז זה כלום...

בפועל "הרק מתיחה" יכולה להיות משמעותית עבור ספורטאי.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  14. oranfu Member

יכול להיות גם שהם איבחנו לא נכון או שהם בכוונה מוציאים הודעה מעורפלת.
    ככה זה במכבי חיפה.
    ככה זה ימשיך להיות.

15. G.B7 ירוק עולה

ושוב אני רק אגיד שמי שמפענח את ה-MRI הם רדיולוגים שעשו תואר בדימות רפואי.
    אין שום סיבה בעולם שהפענוח במכבי חיפה יהיה שונה מהפענוח בריאל מדריד, או שונה מהפענוח בקופת חולים מאוחדת/מכבי/כללית של אדם בן 20 או אדם בן 90.
    להפך אפילו הייתי מצפה (כי אני לא באמת יודע בפועל) שמי שעובר על ה-MRI בקבוצות גדולות זה אפילו אורתופדים, ורדיולוגים יותר בכירים.

בכל מקרה כמו שכתבתי הרבה פעמים, המצב של הפציעות לא טוב (עדיין אני לא יודע מה המצב בקבוצות אחרות וכמה אנחנו חריגים ביחס אליהן), אבל לא רואה כמה פיזיותרפיסט (ודרך אגב התחלפו כמה) פלוס צוות רפואי שעובד/עבד עם ד"ר פסקין שהוא אורתופד מומחה מוביל יכול להיות כל כך גרוע כמו שהפציעות נראות.

בעייני בהנחה ובאמת המצב שלנו חריג יותר זה שילוב של מספר גורמים ובראש בכר, עם סגנון האימון שלו, אבל זה לא יותר מתחושת בטן.
    בכל מקרה גם הרבה חוסר מזל (לא שזה תירוץ) מלווה אותנו בפציעות רבות לאורך השנים האחרונות, סיטואציה של התנגשות מיותרת יכלה לגמור לגלזר את הקריירה.