מריחים כבר את הסוף... ולסוף יש ריח של הרבה דרמה, עצבים ושברון לב. בצמרת עדיין 3 נק' מפרידות בין היונייטד לצ'לסי. השדים האדומים מארחים בשבת את מידלסברו וינסו להשיג ניצחון, שיפעיל לחץ על צ'לסי שמתארחת בטיינסייד רק ביום ראשון. בתחתית עדיין חם וצפוף, והקרב בין צ'רלטון לשפילד יונייטד מאיים להוריד את המפסידה בו לליגת המשנה. טוטנהאם וארסנל יפתחו את המחזור בדרבי הגדול של צפון לונדון, שתמיד מלא בתשוקה ובגאווה, לא משנה מה מצבן של הקבוצות בטבלה. משחקי המחזור: שבת: טוטנהאם-ארסנל (14:45) בולטון-רדינג (17:00) צ'רלטון-שפילד יונייטד (17:00) פולהאם-בלקבורן (17:00) ליברפול-וויגאן (17:00) ווטפורד-מנצ'סטר סיטי (17:00) ווסטהאם-אברטון (17:00) מנצ'סטר יונייטד-מידלסברו (19:15) ראשון: ניוקאסל-צ'לסי (15:30) אסטון וילה-פורטסמות' (18:00) :aaa12:
אני דווקא חושב שהמשחק החם של המחזור יגיע מהוואלי, שתי קבוצות שחייבות לנצח, גם פולהאם חייבת לנצח, אחרי הספתח הלא מוצלח של סאנצ'ז, הוא חייב לנצח בבית!
חוץ מן העובדה שמידלסברו אחד הקבוצות המגעילות ביותר באנגליה מאז ומתמיד, ושסבלתי עשרות שנים עד שסוף סוף זכינו בנצחון חוץ שם במקום השכוח-אל הזה נדמה לי שגם היריבים שלהם במחזור 35 סבלו מכמה מפלות נגדם בבית בתקופת הפרמיירשיפ. זכור לי שבביקור אצל אמי בשנות ה90 (98 או 94 נדמה לי) ירדתי מן החשמלית בתחנת אולד טראפורד ופתאום שמעתי שאגות שהיה ברור שהם של אוהדי חוץ ושהגעתי הביתה התברר שבורו ניצחו עם שער סמוך לסוף המשחק. בקיצור - גם זה לא משחק קל.
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42800000/Xxx/_42800951_tott_ars_0506.Xxx תאריך: 21.4.2007 שעה: 14:45 אצטדיון: ווייט הארט ליין שופט: מייק דין משני צידי הכביש הגדול של צפון לונדון ציפו לעונה קצת יותר מוצלחת בפתיחת העונה, אך פציעות וחוסר מזל טרפו את הקלפים עבור שתי היריבות המרות, והשאירו אותן לאסוף בעיקר את הפירורים. ארסנל פחות או יותר עשתה את שלה כשניצחה את בולטון וככל הנראה הבטיחה את מקומה בשלב המוקדמות של ליגת האלופות בעונה הבאה. ארסן ונגר זוכה באופן צפוי לתמיכת ההנהלה למרות עונה שנייה ללא תואר, אך אירוע שבכל זאת הסעיר את הרוחות אצל פינאליסטית הצ'מפיונס אשתקד, היה התפטרותו המפתיעה של דייויד דין, סגן יו"ר הקבוצה עקב "חילוקי דיעות בתוך ההנהלה" לפי התקשורת. לא ברור האם וכיצד תשפיע ההתפטרות של דין על הקבוצה, אך בהחלט ניתן לומר שהעונה הזו הציבה מספר סימני שאלה בראשו של ארסן ונגר. האם נוצרה תלות גבוהה מדי בתיירי הנרי? האם כל הצעירים בהם שם מבטחו אכן ראויים לביטחון הזה, והאם לארסנל חסר מנהיג במרכז המגרש מאז עזיבת פטריק ויירה? בין כל השאלות הללו שבוודאי יזכו לדיונים נרחבים במשרדי הקבוצה בקיץ, יודע ונגר שללא ואן פרסי, תיירי הנרי ותיאו וולקוט הפצועים, וייתכן שגם ללא ססק פברגאס החולה, פרדי ליונגברג ואבו דיאבי שבספק למשחק, המשימה לא תהיה קלה. לדניאל לוי, חתנו של דייויד דין ויו"ר טוטנהאם, גם לא חסרים לבטים לקראת סיום העונה. אם לפני חודש הייתה קבוצתו של לוי מתחרה על שני תארים, השבוע קמו בטוטנהאם לגלות שגם העונה הקבוצה לא תניף שום דבר כסוף, ואם לא די בכך, נקודה אחת בשני המשחקים האחרונים של הקבוצה השאירה את הקבוצה בסכנה ממשית לאבד מקום בגביע אופ"א בעונה הבאה. טוטנהאם ניצחה פעם אחת בלבד בחודש האחרון, ודניאל לוי חושש שהעונה תיגמר בכישלון צורב. תוסיפו לכך את העובדה שיאנג פיו לי, המגן השמאלי של הקבוצה, כנראה גמר את העונה, ותגלו שלטוטנהאם אין שחקן שמאלי בהרכב, כאשר מרטין יול יעלה מחר ככל הנראה פעם נוספת את פיל אייפיל בן ה-19, שלא הרשים במשחקו הקודם (3-3 מול וויגאן). רובי קין הצטרף לרשימת הפצועים של המועדון, שכוללת מלבד אקוטו ולי, גם את אנתוני גארדנר, וברשימת ה"בספקים" נמצאים פול סטאלטרי וטום האלדסטון. ואם זה לא מספיק, הסטטיסטיקה העגומה של התרנגולים מראה שהניצחון האחרון על היריבה השנואה בליגה היה... לפני 7 עונות. http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41589000/Xxx/_41589858_jolpoints203.Xxx מרטין יול וארסן ונגר במפגש המקביל בין הקבוצות אשתקד.
הפריוויו הבא באדיבות ManUtd Fan: http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42800000/Xxx/_42800935_ful_bla_0506.Xxx תאריך: 21.4.07, שבת שעה: 17:00 איצטדיון: קרייבן קוטג' שופט: גרהאם פול פולהאם תארח את בלקבורן, משחק שיהווה את המשחק השני של לורי סנצ'ז כמאמן פולהאם מאז פיטוריו של כריס קולמן. את המשחק הראשון שלו על הקווים אצל פולהאם הוא לא עבר בהצלחה רבה, זאת מכיוון שלא יצאו עם כלום בהופעת הבכורה שלו על הקווים. זה היה צפוי, בכל אופן, הוא קיבל את הקבוצה על הקרשים, אחרי שכריס קולמן לא עשה כלום בכל שנותיו בפולהאם, על אף סגל כישרוני מאוד. פולהאם, ערב המחזור ה-35, במאזן של פולהאם יש רק 34 נקודות, שלוש נקודות פחות מצ'רלטון, שנמצאת מתחת לקו האדום, גם הסטטיסטיקה לא תורמת למצב של הקוטג'רס. רק ניצחון אחד מתוך 16 המשחקים האחרונים זה בהחלט מאזן של קבוצה שאין לה מה לחפש בפרמיירליג. בגזרת הפצועים, המנג'ר הטרי של פולהאם יאלץ להסתדר ללא הבלם איאן פירס וגם ללא פרנק קוודרה שסיבב את הקרסול. ליאם רוסניור ככל הנראה יחפה על היעדרותו של הצרפתי, בעוד מוריץ וולץ צפוי לפתוח בעמדת המגן ימני. לורי סנצ'ז התראיין ואלו היו המילים שלו: "אני לא צריך להיות נאהב ע"י השחקנים שלי, או אנשים אחרים. אני הוכחתי שאני יכול לעשות שחקנים טובים יותר. יש כאלה שצריכים להיות נאהבים, אני לא כזה, ם הם מחבבים אותי - נהדר, אם לא אז מה שמשנה זה לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר." http://www.4thegame.com/media/00/03/03/sanchez.Xxx לורי סנצ'ז. ירים את פולהאם מהקרשים? מנגד, מגיע בלקבורן, שלמעשה גם לה נותר על מה להילחם העונה. היא רוצה לתפוס מקום באירופה, על אף שהיא רחוקה מדירוג שמוביל לאירופה 6 נקודות, כשנותרו בקופה רק 15, ועל מנת להשיג את המבוקש היא תקווה לאיבוד נקודות של טוטנהאם ושל רדינג. את משחק ההשלמה האחרון היא עברה בהצלחה ללא הרבה בעיות, כאשר גברה על ווטפורד 1-3. למעשה, הניצחון על ווטפורד עצר את רצף ההפסדים של מארק יוז וחניכיו שעמד על 4 משחקים בליגה ובגביע. ג'יסון רוברטס עשוי לשמור על המקום שלו בהתקפה, מה שמצביע על כך המאט דרבישייר ישאר על הספסל, וחלוץ אחר, שבאני נונדה יעדר בגלל פציעה בבירכו. מארק יוז אמר את הדברים הבאים: "זה מאוד חשוב לסיים במקום טוב, ולנצח את כל המשחקים שנשארו לנו. אנחנו עדיין רוצים לתפוס מקום באירופה, וזה משחק גדול עבורינו. אם לא היינו מנצחים את ווטפורד לא היה לנו סיכוי." http://www.4thegame.com/media/00/03/44/roberts_jason_brfc_profile_2006.Xxx ג'יסון רוברטס. ימשיך לקבל את הקרדיט. שתי הקבוצות נפגשו בסיבוב הראשון במחזור ה-16 ובלקבורן יצאה עם ידה על העליונה כשניצחה 0-2. נונדה העלה ליתרון את הרוברס כבר בדקה השישית, ובקה ה-24 קבע בני מקארת'י את תוצאת המשחק.
לדעתי נראה היום תיקו של צ'לסי... סוף סוף הגיע המשחק הזה, אני מחכה לו כמו אדם במדבר שזקוק למים. האפשרות הממשית הכמעט אחרונה של צ'לסי(חוץ ממול ארסנל) לאבד נקודות. מי יתן ו...
המשחק של צ'לסי יום ראשון... גם אני מאוד מקווה לתיקו, אבל לא הייתי בונה אל זה. אם כל הכבוד לניוקאסל היא כבר מזמן לא הקבוצה של פעם ואני לא חושב שצ'לסי יפלו בכזה משחק. אני מאוד מקווה שאני טועה.
צ'רלטון-שפילד יונייטד (שבת, 17:00, הואלי): http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42800000/Xxx/_42800923_cha_shfu.Xxx אני יודע שלכולכם כבר נמאס לשמוע על משחקים על 6 נק'. זה מובן, הגיוני, יותר מדי משחקים מוכתרים ככאלה. אבל אם תבדקו במילון אבן שושן שלכם תראו שמתחת להגדרה של משחק על 6 נק' מופיעה התמונה של המשחק הזה. צ'רלטון נמצאת מתחת לקו האדום, במקום ה-18, עם 32 נק'. שפילד יונייטד נמצאת לעת עתה בחוף מבטחים, במקום ה-17, עם 34 נק'. עם 4 מחזורים לסיום העונה, קרי מעט מאוד נקודות בקופה, אני חושב שלא צריך להרחיב על החשיבות של המשחק. גם מנג'ר האדיקס אלן פארדיו מודע לכך: "אם אנחנו רוצים להיחלץ מהירידה זה משחק שאנחנו חייבים לנצח. זו הגישה איתה כולנו באים למשחק. היא ממקדת אותנו במטרה כך שאני לא חושב שהיא רעה". ובדיוק ברגעי ההכרעה הגיעו שתי פציעות לצמד הבנטים של פארדיו, שבוודאי לא מאפשרות לו לישון טוב בלילות. דארן, הכוכב הבלתי-מעורער של צ'רלטון ומהאחראים לרנסאנס של הקבוצה בשבועות האחרונים, סובל מפציעה בירך, כמו גם מרקוס, שמתח את הירך האחורית. בשל חשיבות המעמד כנראה ששניהם ישחקו גם אם הם יצטרכו לעלות על קביים, כי צ'רלטון חייבת לנצח את המשחק הזה. ג'רום תומאס והרמן הריידרסון חוזרים מפציעות להרכב של פארדס. http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41324000/Xxx/_41324416_marcus_bent300.Xxx מרקוס ודארן בנט בחגיגה משותפת. צ'רלטון תזדקק לשיתוף פעולה טוב ביניהם גם היום בשפילד יונייטד יודעים שנצחון בואלי כנראה משאיר אותם ליגה. מצד שני בודאי גם זוכרים שם שהם ניצחו רק משחק אחד מ-7 משחקי הליגה האחרונים שלהם, לא ניצחו משחק חוץ מאז דצמבר 2006 ומאזן הכוחות ההיסטורי בואלי נוטה בבירור לטובת המארחים, שלא הפסידו שם לבליידס ב-11 משחקי הבית האחרונים שלהם מולם. כך שכנראה שגם תיקו שישמור על המצב הקיים בטבלה יספק את ניל וורנוק. וורנוק ספג ביקורת על כך שבמשחק אמצע השבוע מול מנצ'סטר יונייטד הוא נתן לכמה שחקני הרכב שלו לנוח. המנוחה היתה כדי להביא אותם רעננים ומוכנים למשחק הגדול בדרום לונדון. קית' גילספי, כריס ארמסטרונג, כריסטיאן נאדה וג'ון סטיד אמורים לחזור להרכב לאחר המנוחה מול השדים האדומים. מנאדה וסטיד וורנוק מצפה לתת לו איזה כיבוש או שניים, בהיעדרו של מלך שערי הקבוצה רוב האלס, שעדיין פצוע.
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42800000/Xxx/_42800971_whm_eve_0506.Xxx ווסטהאם-אברטון תאריך: 21.4, שבת. שעה: 17:00. איצטדיון: אפטון פארק. שופט: מארק קלאטנבורג. משחק נוסף שייערך ביום שבת יפגיש את ווסטהאם יונייטד עם אברטון באפטון פארק. הפטישים זקוקים נואשות לנק', למרות שהמצב נראה עגום גם אם אכן יצליחו לנצח. החניכים של קרבישלי כשלו במשחק האחרון מול צ'לסי, שרמסה את הפטישים 4-1 בכדי לצמצם פערים מהמובילה, מנצ'סטר יונייטד. האווירה במועדון לא טובה, עם המון תככים פנימיים, בעיות משמעת או בקיצור כאוס אחד גדול. אפשר להגיד בעצם שהעונה של הפטישים היא בסימן כאוס אחד גדול. אם זה לא מספיק, הרי שהיכולת לא מספיק טובה, והפציעות גם הן חלק משמעותי העונה במזרח לונדון. המשחק הקרוב הוא עוד אחד שהפטישים צריכים לנצח, אבל גם האוהד הכי אופטימי מבין שהסיכויים להישרדות נמוכים מאוד. גם אם האיירונז ינצחו את כל משחקיהם, הם לא ידיעו למספר הנקודות שהוריד אותם ליגה בפעם הקודמת. למשחק הקרוב כנראה שלא יופיעו דבנפורט, אפסון וגאבידון שסובלים מפציעות, כשאנטון פרדיננד יחזור ללב ההגנה. מנגד, אברטון מגיעה בתקופה מצוינת. עם רצף של 7 משחקים ללא הפסד, ונצחון 2-1 חשוב מאוד מול צ'רלטון במחזור האחרון, לחניכים של מויס יש את כל הסיבות לשמוח. במקום ה-5 עם 54 נק', הטופיז נושמים אוויר פסגות. המשחק האחרון בין שתי הקבוצות נגמר ב-2-0, משערים של וון ואוסמן. מבחינת פציעות, אברטון מקבלת בחזרה את נונו ואלנטה, ארטטה, אלן סטאבס ואניצ'בה. ג'יימס וון, אחד מהכובשים במשחק האחרון בין השתיים כאמור, לא יוכל לשחק. http://www.4thegame.com/media/00/03/15/ferdinand_anton_whfc_profile_2005.Xxx פרדיננד. הבלם הצעיר יחזור להרכב.
רק תיקון קטן ורכילותי לפריויו של הוטספר על הדרבי- דיוויד דין הוא לא חתנו של דניאל לוי, אלא של דיוויד בוצ'לר, סגן הנשיא לשעבר של טוטנהאם.
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42800000/Xxx/_42800945_manu_mid_0506.Xxx תאריך: 21/4/2007. שעה: 19:15. איצטדיון: אולד טראפורד. שופט: כריס פוי. במשחק שינעל את משחקי יום השבת במסגרת המחזור ה35, תארח מנצ'סטר יונייטד, שלא יכולה להרשות לעצמה לאבד נקודות, את מידלסברו של גארת' סאות'גייט, שמגיעה רגועה כאשר אין לה יותר מדי על מה לשחק.השדים האדומים מרגישים את צ'לסי סגניתה נופשת בעורפה, וכאשר האלופה הלונדונית לא מפסיקה לנצח, ביונייטד יודעים שכל איבוד נקודות עלול להרוס את כל העונה המדהימה שהחבורה מאולד טראפורד עשתה.חדשות טובות מגיעות לאלכס פרגוסון מכיוון הפצועים בחלק האחורי - ג'ון אושיי, ריו פרדיננד ופטריס אברה(שנפצע מול שפילד ביום שלישי) כשירים וצפויים לפתוח בהרכב היונייטד, ששלושת המשחקים הבאים שלהם בליגה יהיו מחוץ לביתם, כאשר האחרון שבהם יהיה בסטמפורד ברידג', ולכן איבוד נקודות ביתי היום הוא בגדר אסון לסיר פרגוסון וחניכיו, להם רקורד מאוד לא משכנע במשחקי הפרמיירליג מול בורו באולד טראפורד - 5 נצחונות, 3 תוצאות תיקו ו3 הפסדים.גארי נוויל שהיה צפוי לחזור ולשחק עדיין פצוע והוא יחמיץ גם את המשחק הראשון מול מילאן באמצע השבוע, כמו גם נמנייה וידיץ', לואיס סאהה ופארק ג'י סונג שעדיין פצועים, אך כל הארבעה צפויים לחזור בשבועיים הקרובים. האורחת מהריברסייד נמצאת כ7 נקודות מעל הקו האדום והסיכוי לירידה נראה קלוש מאוד, אך הקבוצה של גארת' סאות'גייט הצעיר, שניצחה רק פעם אחת בששת משחקיה האחרונים בליגה, תרצה לנקום במוליכת הטבלה על ההדחה ברבע גמר הגביע האנגלי, בה צלל כריסטיאנו רונאלדו לטענת סאות'גייט והבלם המכשיל ג'ונתן וודגייט, בפנדל שהכריע את ההתמודדות, ומה שהביא למלחמת דיבורים והקנטות מצד שתי הקבוצות. חוליו ארקה הארגנטיני עדיין לא כשיר במאת האחוזים והוא יעדר מסגל הבורו.אבל צ'אבייר הוותיק בספק, אך רוברט הוט ומארק וידוקה חוזרים מפציעות ושוב כשירים. בסיבוב הראשון שוב נפילה של הלהטוטן הפורטוגזי בתוך הרחבה הטריפה את המקומיים, מה שהביא את סאות'גייט לכנות את רונאלדו כרמאי.פנדל של סאהה באותו מהלך שנוי במחלוקת העלה את היונייטד ליתרון, אותו מחק הכישרון העולה ג'יימס מוריסון בדקה ה66, אבל שתי דקות לאחר מכן נגיחה של דארן פלטצ'ר הביאה ליונייטד את שלושת הנקודות. http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42250000/Xxx/_42250812_ronaldo_getty300.Xxx כריסטיאנו רונאלדו, האיש שעמד במוקד שני המשחקים העונה בין היונייטד לבורו. שוב יגרום לקפטן נבחרת אנגליה לשעבר לכנות אותו רמאי?
ארסנל התחילו לשחק רק מהכניסה של פברגאס במקום ליונברג שהיה כל כך גרוע מסכן אדאביור, עד שהוא שם את הכדור ברשת מבטלים לו את השער, ואחרי זה שהוא מקבל צ'אנס לשער בטוח הוא בועט כמו אוגבונה
משחק טוב מאוד בוויט הארט ליין, עוד שער לרובי קין, חבל שהוא פתח אותה בחודש פברואר בערך, אחרת הוא היה מסיים את העונה עם יותר שערים מדרוגבה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx איזו החמצה של אדביור, ליונגרג לא מסוגל לסיים 90 דקות גם מול מרמורק, פברגאס עם מסירה ענקית לאבואה. דרך אגב, רושה לא מתגלה כעילוי בצד שמאל של ההגנה, שם נראה כאילו הקוון עושה עבודה טובה, איזה יופי הוא חסם את אבואה, קדימה להחתים אותו. דרך אגב, לא הבנתי את דין במקרה מקרים: 1.מדוע ברבאטוב קיבל צהוב?עשו ממנו סנדוויץ' בקרן. 2.למה להאמן לא קיבל אדום על המרפק בבולגרי? 3.זוקורה מכשיל בפראות שחקן אורח, ארסנל ממשיכה את ההתקפה המסוכנת, ודין המפגר עוצר את המשחק ושולף לו צהוב.כל כך קשה לחכות 40 שניות עם זה?
טוטנהאם לא רגילה לטייל ככה. 1-0 לתרנגולים במחצית בה הם בקושי היו צריכים להזיע. הם מובילים על ארסנל בלי לשחק בכלל, בלי ליזום בהתקפה מצד אחד אבל גם בלי צורך למאמץ הגנתי מיוחד מצד שני. נפל להם משמיים הגול שהם חיכו לו ומאז רבע שעה של פוזשן אימפוטנטי אופייני של ארסנל. נגד ווטפורד הספרס היו צריכים להתאמץ יותר. כואב לי לראות את הקבוצה שלי העונה, ממש כואב. כפי שזה נראה עכשיו אפילו הקשקשנים האלה יחגגו עלינו היום במשחק בינוני מינוס שלהם. אני מקווה שהכניסה של ססק, שנראה חד ונחוש לאחרונה, תכניס קצת תכליתיות ומחץ למשחק שלנו. מליצני חצר כמו אלכסנדר חלב לא תבוא הישועה. רק לא להפסיד להם...
מחצית בליין, 1-0 לטוטנהאם. אין שום חדש תחת השמש בעונה הזו. פתיחה חזקה מאוד של טוטנהאם, עלו עם הרבה התלהבות, עד שהגיע מהלך מושלם של ארסנל עם פליק של ליונברג לאדבאיור ושער מצוין שנפסל בטענת נבדל גבולית מאוד (בלשון המעטה). מאותו שלב ארסנל השתלטה על המשחק, הנעת כדור יפה וגם מצב טוב לפרדי (שנפצע במהלך הזה והוחולף ע"י ססק) ברבאטוב המצויין עם משחק הראש שלו ועם הגב לשער היה המצטיין של טוטנהאם במחצית. פעולה מצויינת שלו על קלישי הובילה לקרן וכרגיל, מצב נייח זה חצי גול מול ארסנל של השנה ורובי קין במיקום טוב הסיט את הכדור פנימה. ממש על סף המחצית ראינו החמצה מזעזעת של אדבאיור, אחרי מהלך קבוצתי יפה ובעיטה של אבואה לקורה. אדבאיור מול שער חשוף לגמריי שולח את הכודר לשמיים.