ליגת ווינר בכדורסל 2025/26

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י כינוי, ‏5/8/22.

1. yakov_y YNWA

יגיע סנטר ורק אם היה מגיע רכז איכותי ואמיתי במקום קלארק וזה סגל יוצא מן הכלל למכבי ת"א,
    זה גם סגל שיסתדר עם העומס ובמקסימום אפשר לזרוק קצת על משחקי הליגה וגיל בני וחבריו יישחקו שם.
    יש כאן סגל של 15 שחקנים בכירים.

לא רואה שום סיבה לטענות, יש גם עומק, רק רכז במקום קלארק וזה נהדר, הקו האחורי המחליף לא מספיק איכותי, אין שום יוצר ברמה גבוהה.

2. Roma מנהלים

יוצא מן הכלל זה מוגזם, סגל שייתן תחרות להפועל תל אביב בליגה ומאבק על הפלייאין ביורוליג.

3. italiano Member

מאבק על הפלייאין?הסתכלתם איך שאר הקבוצות התחזקו?
    ועוד 2 מצטרפות חזקות כמו דובאי והפועל תל אביב?

לדעתי המקסימום של הסגל הזה ועוד בלי ביתיות זה מקום 12-13.

4. yakov_y YNWA

אולי לא תסכימו איתי אבל בשבילי אין הבדל בין הראשונה ביורוליג על הנייר (פנת') לבין סתם דוגמא קבוצת אמצע טבלה כמו דובאי (בנו קבוצה מרשימה) או הכוכב האדום (בנו חתיכת סגל, חצי נבחרת ניגריה שם + גראהם שצריך להיות טופ באירופה).
    לא רואה הבדל בין הסגל של הפועל לסגל של ריאל מדריד וגם הפער ממכבי ת"א קטן לדעתי.

בסוף דברים נופלים על מאמן (מאוד משמעותי), תקציב במהלך העונה (לצרף שחקן משמעותי באמצע עונה זה דבר משמעותי) וביתיות (היוונים מביאים 10 נק' לכל משחק בגלל הקהל).

בעבר סגל היה דבר מאוד משמעותי אבל היום לכולם יש סגל רחב והתקציבים גדלו.
    קשה לי לדרג כאן דרג א' וב' ביורוליג,
    לדעתי למאמנים יש השפעה הכי גדולה שיש.
    גם אם הפועל לא תצליח יביאו שם רכש בגלל התקציב, קשה להגיד את זה למכבי ת"א.
    מכבי ת"א תהיה מרוצה בפלייאין ולא תביא חיזוק,
    אם עופר ינאי יהיה מקום 10 באמצע עונה הוא יביא רכש מפוצץ.

אני יכול לדרג את נמושות הליגה,
    ולנסיה תהיה מאוד חלשה, בסקוניה תהיה בינונית, זלגריס ביחד עם ולנסיה כנראה הכי חלשות.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/25
  5. Roma מנהלים

אז עדיין שדרוג לעונה הקודמת במיקום.
    תאמין לי אני מכיר את היורוליג על בוריו, כבר יותר מעשור בפנטזי יורוליג המצוין.

אם היו מצליחים לשמור את רוקאס ומגיע סנטר בוודאות הייתי אומר שיש שדרוג רציני. עכשיו עדיין חידה עם כל שחקני הGליג' שהגיעו.

6. Roma מנהלים

שמע אני מוכן להתערב על הרבה הכסף שההודעה הזאת תתברר כלא נכונה ברובה בסוף העונה.

ולנסיה ממש לא חלשה, סגל מצוין. מונטרו הולך להיות כוכב יורוליג בטח שיש לצידו את דאריוס תומפסון.

ז'לגיריס עשתה את החיזוקים הנכונים בדמות שלושה שחקני יורוליג טובים - גוס, רייט ומאודו לו בנוסף למקומיים המצוינים, תוסיף את הקהל והם בכיף יכולים להיאבק על הפלייאין עד הסוף. המהלך הנכון עבורם, לשפצר את הקיים. השאלה אם המאמן החדש יצליח לחבר את העסק.

ריאל החתימו את מה שהיו צריכים. אוקקי עוד נפלט יגיע להחליף את יאבוסלה באיחור רב, מאלדון יגיע להחליף את מוסא ולגבות את קאמפצו המבוגר ופרוצידה יוסיף רוצטיה (שחקן אדיר).

מכבי מאוד רחוקה מהקבוצות האלה, נעזוב את הביתיות גם ברמת הסגל.

אם אתה מחפש נמושות - פריז, וילרבאן וכנראה גם באיירן (האם שוב השיטה של הרברט תוציא הרבה יותר מהשחקנים? נגלה בקרוב). גם וירטוס ודובאי (סגל מרשים, זה לא מבטיח כלום) עלולות להתברר כחלשות. באסקוניה זוכה לקצת יותר קרדיט בגלל לאסו והאולם הביתי.

---

לצד מאמן, קהל ביתי יש גם השפעה לכוכב שלך. שחקן כמו מייק ג'יימס הוא גרנטי לקבוצת פלייאין ומעלה. יש פשוט כוכבים שתמיד עושים את ההבדל. האם יש למכבי שחקן כזה? לא. להפועל כנראה שכן.

7. italiano Member

מהעונה שעברה בוודאי ששדרוג אבל זה לא חכמה. עונה שעברה היה סגל טלאים ביזיוני.

צריך שהרבה מאוד כוכבים יסתדרו כדי שהקבוצה המסתמנת תילחם על מקום בפלייאין. קשה לי להאמין.

Roma אוהב/ת את זה.
  8. yakov_y YNWA

@Roma
    מוכן לעשות כל התערבות, זאת הליגה שאני רואה הכי הרבה למעט האן בי איי, יותר מפרמייר ליג או ליגת העל.
    לדרג מי תהיה בשישייה הראשונה או בפלייאין כל כך קשה כי הכל צמוד על הנייר, לדעתי המאמנים זה הבדל משמעותי כאן וכמובן הקהל.
    לדרג מי תהיה נמושת הליגה או דרג ג' זה קל.

מילה על ריאל,
    אני מאוהב בסקאריולו, מאמן טופ בלי זכייה ביורוליג בעיניי, בת'כלס קריירת היורוליג עלובה.
    עמדותת 3-4-5 בריאל אדירות, אולי קצת קצרה בעומק כי הם משחקים בליגה חזקה.
    עמדות 1-2 עלובה, מי יש שם ברמה גבוהה למעט קמצפאו ומלדון ?
    חייבים להביא 2 גארדים יוצרים, הקו האחורי של הפועל טוב בהרבה.
    בהפועל יש את מיציץ' וברייאנט שהביאו אליפות אירופה ואס כמו בלייקני עולה מהספסל.

תביא רכז (במקום קלארק) וסנטר (יגיע) למכבי ת"א והם עוקפים את ריאל.
    לא פוסל את ווקר והורד כשחקני בלבל של מייק ג'יימס, יש להם את הפוטנציאל להיות בטופ של היורוליג, הם צריך חצי צעד קטן לשם ממה שהראו אשתקד.

ולנסיה,
    מונטרו עוד יגיע לאן בי איי, כוכב, לבד הוא לא יסחוב את ולנסיה החלשים.
    לא מחזיק מתומפסון, כן מבין מה מוצאים בו, מוסר טוב, יוצר בינוני, לא רמה הכי גבוהה שיש בלשים כדור בסל, הבנאדם מרוויח סכום עתק.
    יותר מידי גבוהים בסגל, גבוהים בלי איכות או ניסיון יורוליג, נייט ססטינה לדוגמא שחקן משמעותי שם.
    מה הקו האחורי שלהם ? תומפסון, מונטרו וטיילור, שיהיה בהצלחה בטח עם מחליפים לא מוכרים בעמדות שלהם.

זלגריס,
    בחיים לא פלייאין, בחיים לא, בסוף זה משחק של סגל ולא חמישייה כמו בעבר.
    מאמן רוקי, סגל בלי זרים כמעט ובלי רזומה.
    פרנסיסקו אחד האהוביים עליי בכל הזמנים, מאודו לו ו-וויליאימס גוס זה נהדר אבל לא מספיק.
    מה יש בקו הקדמי ? הסגל שלהם קצר, סגל של 7-8 שחקנים.

ליון ופריז גם כן לא ייאבקו על הפלייאין אפילו, מסכים לגמרי.

לא יודע איך להגיב לבסקוניה,
    חמישייה ומאמן איכותי, כמובן יש גם מסורת יורוליג, העניין שאין להם סגל, כל הספרדתיות קצרות בסגל ובסגל הנוכחי אני מחשיב את בסקוניה כנמושה.
    ירחיבו את הסגל ב-2 שחקנים ונדבר אחרת לגמרי, החמישייה והזרים איכותיים שם, רק העומק חסר.

באיירן,
    גם כן דרג אחרון ביורוליג נכון לתחילת אוגוסט, בוא נראה מה יביאו.

9. Roma מנהלים

כמה פעמים סקאריולו אימן את הקבוצה הטובה באירופה? 0. זה שאין לו יורוליג לא רלוונטי. גם קטש כנראה לא יזכה ביורוליג כמאמן וזה לא מוריד ממנו כמאמן.

כן מי יש לריאל חוץ ממלדון וקאמפצו שהם באזור הטופ 5 בעמדות שלהם. לא אמרת כלום.. פליז יעשה את ההתקדמות שלו(סיים את העונה חזק), יוי עדיין שם עם הניסיון, קרמר הגיע מטנריפה אחרי עונת פריצה וכמובן פרוצידה (פוטנציאל גדול) ואבאלדה הבולדוג ייתנו דקות ב-SG.

ווקר והורד לא יכולים להיות בלבל של ג'יימס כי הם לא שחקנים שמובילים קבוצה והמשחק שלהם מוגבל. בדיוק כמו שוזנקוב יכול להיות ה-MVP עשור רצוף ועדיין הוא לא יביא תארים.

ז'לגיריס - רייט, פרנסיסקו, גוס, מאודו לו, דסטין סלבה זה לא זרים? כולם מוכחים ברמה האירופאית. לרגע אל תשווה את הכדורסל הליטאי לישראלי או מדינות נוספות ביורוליג. שם החומר המקומי מצוין. אולנבאס, ברצאקיס וסירווידיס לדוגמה עושים יורוליג גם במועדון לא ליטאי. אם זה מתחבר להם עם הקהל הם יכולים להיות קבוצה נפלאה.

ולנסיה - זה שאתה לא מכיר את השחקנים זה בעיה שלך ולא שלהם. דאריוס, מונטרו, באדיו, עומארי מור וילד הפלא סרחיו דה לאראה שאני לא יודע אם נבחר בדראפט או יירשם בעונה הבאה אבל הוא פוטנציאל לטופ יורוליג בקלות.
    לגבי עמדות הפנים - קוסטלו עם ניסיון. פארדייה המקומי כבר שיחק ביורוליג שנתיים וגם סאקו פרץ אשתקד בוילרבאן. יש כמובן את סימה מנבחרת ספרד שהוא שחקן טוב אבל לא מוכח ברמת היורוליג.

מילאנו נופלים כל שנה מחדש עם סגל נהדר, קשה לחזות אבל לרוב הקבוצות יש סגלים נהדרים. מאמן, קהל והתעלות של הכוכבים תקבע הרבה מאוד.
    אולי אפשר לנחש את הטופ 4 עליון ו-טופ 4 תחתון כל השאר זה רולטה ולכולם יש סיכוי.

10. yakov_y YNWA

@Roma
    רק דיברנו עליו, פאבלו לאסו פוטר לפני שעתיים.

11. צ. שיף Member

12. Roma מנהלים

המנהלת והקבוצות החליטו לרושש אותנו כלכלית - מחיר לפלייאוף שלא כלול במנוי יכול להגיע ל-1,000 שקל בקלות וזה לאדם בודד אני לא מדבר על אבא וילד.

13. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

יום מפואר בהיסטוריה של הפועל סל. כמה רגש.

14. yakov_y YNWA

ישששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש !

נתניה תשחק בליגת העל, הצדק נעשה.
    אני יכול להגיד לכם שהחלטתי להפסיק לעקוב אחרי ההצבעה שהייתה באיגוד הכדורסל, אין לי מושג מה כל קבוצה הביאה עד עכשיו, איזה כיף.

יאללה נתניה !

כינוי אוהב/ת את זה.
  15. Roma מנהלים

צדק? נתניה לא צריכה לשחק בליגה העל. שיעשו עונה חריגה בלי קבוצת אחת. לא מתקנים פשע בפשע.