לא מפתיע שבשוק שבו גיא מלמד שווה 70 מיליון פאונד, אין מתעניינת אחת מסכנה בג׳ונס. אם נגרד עליו 15 מיליון זה נס חנוכה. הספינים עם אינטר היו נחמדים אבל בסוף גם בליגה הגריאטרית שם אין לו ביקוש. חתיכת דביל עם גישה מסריחה, אולי ייראה כמו שחקן סביר בקובנטרי. אין לו תכונה אחת שהוא טוב בה באמת. אוברול שחקן בסדר. לא פחות ולא יותר.
הוא בשום מצב לא נראה כמו מגן שיהיה איזה שובר שיוויון. פשוט אין שם נתונים כאלה. אולי יתייצב מתישהו ויהיה איזה סוג של היינצה או משהו ברמה הזאת. לא רואה שם משהו שיכול נניח להגיע לרמות של אוריילי מסיטי ובמחיר ששילמתם? זה אכזבה גדולה. הבעיה שבמועדונים כמו שלנו/שלכם אתם הולכים להתקע איתו שנים. בדרך כלל כשמתנערים מרכישות של שחקנים צעירים בהרבה כסף זה קורה כשהמחיר ברצפה או שעוזבים בחינם.
הוא יהיה כוכב באיטליה. האיטלקיות ישחקו אותן צועניות כמו שעשו תמיד עם השחקנים האלה מאנגליה רק כדי שתרגישו שהן עושות לך טובה. עשו לנו את זה עם מקטומיני, עשו את זה עם סמולינג ועוד מאתיים דוגמאות אחרות. אתה תראה שם שחקן שמככב.
קרקז נלחם, אולי מגביה בסדר, לא רואה משהו מעבר. חכמת משחק נראית ממנו והלאה, אפס יכולת לשחק עם רגל ימין, מהירות\כח לא מספיק לליגה האנגלית. אני מסכים שתחת סלוט נעשה לו עוול גדול עם סגנון משחק שברור שלא מתאים לו בכלל. ברור, אין התעניינות בג'ונס. חוץ מאלופת איטליה. זה הכל ספינים, גם ההצעות שלהם (הנמוכות, כמובן). דביל עם גישה מסריחה? לא היתה שום בעיה בגישה שלו עד ינואר, כשבבירור קרה משהו מאחורי הקלעים. וגם אחרי זה, הוא מהבודדים שאשכרה עוד נלחמו בסוף העונה. נצטער על זה כשיעזוב (שלא לדבר על זה שהוא שחקן בית, לדעתי זה חשוב).
למה אף אחת חוץ מאינטר לא רוצה אותו? כל נוד נפוח באזור עולה 120 מיליון ואף קבוצה לא זורקת לנו עצם ומציעה משהו? גם אינטר נעלמה, מה קרה? וזו קבוצה שלוקחת אליפות עם שחקנים בני 50 בהרכב, כן? יאאלה היא מוזמנת לקחת אותו. אני אשמח לראות אותו מבקיע נגד קליארי ופאדובה מבישול של סבא מחטריאן. שחקן בית זה נחמד כשאתה באמת טוב, למישהו אכפת שבראדלי שחקן בית? לא כי גם הוא צריך לשחק ברקסהאם במקרה הטוב. ג׳ונס חביב. אני לא אומר שהוא זבל, אבל הוא פשוט לא מספיק טוב באמת. לא כרגע, לא היום. זה לא יקרה והוא כבר לא צעיר אבל הייתי שמח לראות אותו עושה עונה שלמה בהרכב של קבוצה נחמדה בפרמיירליג ורואה אם יוצא ממנו משהו אמיתי או שהוא נשאר בלבל הזה ולא עושה קפיצת מדרגה אמיתית.
אף אחד לא עושה מקרטיס כוכב עליון אבל הוא חד משמעית שחקן סגל טוב. סגל לא מורכב מ22 כוכבי כדורגל (בטח לא הסגל שלנו כרגע), ואתה חייב שחקני רוטציה שיכולים לתת עבודה. הוא כבר כמה שנים מוכיח שלתת עבודה הוא יודע. על המגרש תמיד משאיר 200%, יודע לשמור על הכדור ברמה מאוד גבוהה, לוחץ מעולה, ורסטילי. אובייסלי מאוד אוהב ומאוד אכפת לו מהמועדון ואגב גם הריב הזה בסוף המשחק - אם הרקע לו נכון - מדגיש את זה. אפשר להגיד שהוא שחצן שאוהב את עצמו יותר מדי ואולי זה גם נכון אבל שחקן שנעלב ככה מזה שלא נתנו לו את סרט הקפטן במשחק ידידות זה בוודאות שחקן שאכפת לו. אין לי מושג כמה מקבלים בממוצע קשר רביעי-חמישי ברוטציה בסיטי/ארסנל/צ׳לסי וכו' אבל הוא שווה את הסכומים האלה לחלוטין. מאמין שהוא לא בא וביקש משכורת של ואן דייק הרי. בואו נראה. מקווה שזה בר הצלה הסיטואציה הזאת כי הוא יכול להיות מאוד שימושי לסגנון של איראולה.
אף אחת חוץ מאלופת איטליה לא רוצה אותו, איזה אפס... זכור לי שלפני כמה חודשים גם טוטנהאם ואסטון וילה קושרו אליו, אבל נראה לי שכל הצדדים הבינו שזה לא רלוונטי. אינטר לא נעלמה והנה עכשיו יש דיווחים שהם חזרו שוב עם הצעה של 35 מיליון יורו כשאנחנו רוצים 40. חבל, ממש חבל והלוואי איכשהו יהיה טוויסט ויחתום על חוזה חדש. אני לא רואה אף קשר 4\5 בהררכיה בסגלים של היריבות שלנו שעדיף עליו. אני מניח שהוא רוצה משכורת שהולמת את זה, משהו באזור ה-150. משהו שכל מיני מילנרים קיבלו אצלנו. במצב של הליגה זאת משכורת מובנת מאליה לשחקן אנגלי בן 25 בסגל של מועדון גדול. לאנשים איכפת שבראדלי שחקן בית, אבל בראדלי זה לא בדיוק כמו ג'ונס. ג'ונס יליד ליברפול, גדל מאפס במועדון. בראדלי הגיע בגיל 15-16 אם אני זוכר נכון. בראדלי גם, כמו שזה נראה, לא שחקן שאפשר לבנות עליו בגלל כל הפציעות, הוא יותר לא בסגל מבסגל.
לא מסכים איתך טומי, שחקן שנעלב ככה שלא קיבל סרט קפטן במשחק ידידות. ואז מתפוצץ ככה בסיום משחק על חברים לקבוצה. זה רעיל. רעיל מאוד בין אם זה מגיע מאהבה חסרת פשרות לקבוצה ובין אם זה אגו של אמבפה. זה לא תקין. זה פצצת מתקתקת שיכולה להוביל לבעיות בחדר הלבשה מהר מאוד. עכשיו ברור לי שזה כנראה עטוף בהרבה תסכול מצידו, בסוף גם הוא בן אדם, אבל יש דרך ויש צורה, ואיך שהתנהג זה לא דרך שנתפסת בעיניי כמו אהבה למועדון, אלא משהו קצת דרשני עם הרבה חשיבות עצמית עטופה ב״מגיע לי״. במידה וכן בסוף ישאר, הוא צריך להתאפס על עצמו ולרדת קצת לקרקע. אם כבר המקרה הזה קצת גורם לי לחשוב שגונס טיפס על עץ גבוה מידי, בין אם זה בדרישות כספיות או בדרישה של מעמד. —- אורן, אני מבין את הנקודה שלך, אבל אני לא חושב שלתת את מילנר כדוגמא מחזק את הטענה שלך. אומנם ג׳ונס מוכשר ממנו, אבל ג׳ונס לא עשה/תרם לקבוצה אפילו שמינית ממה שמילנר תרם, לא על הדשא ולא בחדר ההלבשה ובאימונים. מילנר הרוויח את השכר שלו ביותר מיושר. לוקח שחקן כמו ג׳יימס מילנר על פני שחקן כמו ג׳ונס כל יום בשבוע. אני גם מקווה שיגיע טוויסט ובסוף ישאר, לא חושב שאפשר למצוא מחליף טוב יותר באותו מחיר לתפקיד שהוא ממלא או יכול למלא בסגל. אבל שוב, לתחושתי הטוויסט הזה צריך להגיע מהכיוון של ג׳ונס, וזה בעיקר בגישה. והשאלה היא גם, האם ג׳ונס בכלל מעוניין בתפקיד שאנחנו מעוניינים בו שאנחנו (כאוהדים) מקווים שישאר. אני חושב שהוא מעולה בתור אופציה לרוטציה, ולא בתור פותח. אבל אם הוא רואה את עצמו כשחקן שחייב להיות באנקר בהרכב, זה פערים גדולים קצת בשביל לקוות שישאר בשביל זה.
הכוונה היתה שמילנר היה בסופו של דבר שחקן שולי (יחסית) בסגל. אני לא חושב שיש סיבה הגיונית שג'ונס לא ירוויח משכורת דומה, בטח בהתחשב באינפלציה במשכורות. אם הוא מבקש הבטחות לגבי מקום בהרכב אז זה משהו אחר, אבל אני מטיל בזה ספק גדול. באמצע העונה שעברה הוא אמר שהוא רוצה לשחק כל הקריירה במועדון, המעמד שלו לא היה של שחקן הרכב בזמנו. לי זה נראה שקרה משהו אחר מאחורי הקלעים, וזה ממש נראה כאילו המועדון ישמח למכור אותו. אחרת איך אפשר להסביר שבכל התדרוכים לתקשורת לא נאמר שיש רצון להחתים אותו על חוזה חדש\תקווה שיישאר?
לא פוסל שהמועדון יהיה שמח למכור אותו במידה ותגיע הצעה שהם רוצים. למה אין שיחות או תקווה שישאר? אולי זה פשוט פערים גדולים מידי בין דרישות שחקן-קבוצה, שהמועדון החליט שמיותר להיכנס למו״מ ושהוא לא שחקן ששווה את זה. ובטוח שקרה משהו מאחורי הקלעים, כנראה באזור ינואר והפיצוץ עם סלוט. וזה שאמר את הדברים האלה זה יפה מאוד, אבל זה שאמר את זה בזמן שלא היה שחקן הרכב, לא אומר שהוא לא מצפה לזה ויקבל ישיבה על הספסל וקריירה של שחקן רוטציה בסבבה, אני באמת לא מזלזל הדברים האלה שאמר, אבל הוא גם היה מאוד די קרוב לסיים את החלון של ינואר באינטר אחרי שהוא סיכם שם על תנאים והביע נכונות לעבור. זכור לי במעורפל שלפני שכל זה קרה, כן אמרו בתקשורת שיש רצון להחתים את ג׳ונס על חוזה חדש אבל זה בעדיפות אחרי הניסיונות להשאיר את קונאטה והמו״מ עם סובו. יכול להיות שאני טועה גם. מקאליסטר זה דווקא שחקן שמתחילת העונה שעברה כבר אמרו שלא בטוח שהמועדון יאריך לו בגלל הגיל, עוד לפני הנפילה החדה. אז להנחתי באמת קרה שם משהו, אולי בשלב הגישושים קיבלו את הרושם שהדרישות הפיננסיות לא סבירות והחליטו לקפל את זה עוד לפני שזה מתחיל, יכול להיות שזה קשור לפיצוץ שהיה לו עם סלוט, אנחנו לא יודעים מה קרה שם באמת אז אי אפשר באמת לדעת גם איך ההנהלה ראתה את כל מה שהיה שם ואולי ההחלטה על החוסר רצון להאריך לו באה בעקבות זה. לא שאני בא להגן על ההחלטה שלהם, המועדון שלנו רחוק מפאר ההתנהלות. אבל זה מרגיש ונראה לפעמים שגונס יותר מחזק את הקייס שלהם מאשר את שלו. וחבל. —— בכל מקרה השמועות היום על החזרה של אינטר לשולחן ופער ה5 מיליון האלה בין ההצעה שלהם לדרישה שלנו, נותן אותי סופי לכך שכנראה יעזוב. וגם מקאליסטר עדיין מרגיש יותר בחוץ מאשר בפנים, לא יודע אם עזיבה של גונס תחסום את זה. כי הם מספיק מטורפים אצלנו גם בשביל לשחרר את שניהם, להביא מחליף אחד ולהגיד שלא מביאים עוד אחד בשביל לא לחסום את ניוני. אני באמת לא סומך עליהם מספיק בניהול של החלון הזה מבחינת אפיון מטרות וסיפוק של תחלופה הולמת. הסיפור עם בארקולה כנראה יגרר ליום האחרון של החלון, והם לא מתעסקים בשום דבר אחר חוץ ממנו כמו שזה נראה כרגע. אז אין לי מושג איך ומתי בדיוק הם אמורים לטפל בעמדת המגן הימני והבלם. וזה מלפני החתמה של קשר שיצטרך להגיע אם ג׳ונס ואלכסיס יעזבו
הסיכום עם אינטר היה אחרי הדברים האלה, קרה משהו בתווך. אין שיחות כי הפערים גדולים? אוקיי. אז למה לא אומרים שיש תקווה שבסוף השחקן יישאר (כמו ששמענו לאורך כל הדרך עם TAA, קונאטה וסובוסלאי)? זה לא עולה כסף, סתם להראות שהמועדון היה רוצה להגיע לסיכום ולראות את השחקן ממשיך. מקאליסטר, סיפור אחר אבל כנראה שאותו רצון עיקרי - למכור את השחקן. הרי אנחנו יודעים גם לפי הכתבים וגם לפי אבא שלו שלא היה בכלל שיחות איתו על חוזה חדש, כלום. הוא שנתיים לסיום חוזה, אני חושב שזה מאוד ברור שהמועדון מקווה למכור אותו בשנה הקרובה. איך ומתי יטפלו בעמדות המגן והבלם? קל, הם לא יטפלו. הנה אנדו חזר לאימונים. מתגבר על הרחש לגבי גאקפו ומעבר שלו לטוטנהאם. באופן אישי אין לי עם זה בעיה אם בנוסף לבארקולה יגיע עוד שחקן אגף, אבל כמו שאנחנו מכירים את המועדון זה לא יקרה. בקיץ שעבר "השתוללו" עם תקציב העברות כמו של מועדון גדול, זה הקנה להם שקט תפעולי עכשיו לחזור ולהיות הקמצנים הכי גדולים שיש לעוד איזה 6-7 שנים. חזרנו לעסקי הטריידים, שחקן יוצא שחקן נכנס. המאמן רוצה חיזוק לעמדות חסרות? בעיה שלו.
אולי החוסר רצון הזה קשור לכל מה שהיה סביב אותה תקופה. בכל מקרה, זה לדעתי יהיה אינטר או כלום, לא רואה אותו עובר לקבוצת אמצע טבלה באנגליה, אלא אם כן איזה קבוצה תחרותית יותר באנגליה תנסה ללכת עליו. אבל אני לא יודע כמה אינטר תשלם את הסכומים שאנחנו דורשים, פער של 5 מיליון יורו, זה לא פער קטן לקבוצות איטלקיות (לא שאני מזלזל בכוח של אינטר, זאת מגמה כללית באיטליה, בעיקר בגללי פערי זכויות השידור). —— אם איך שאנחנו פועלים תחת יוז, למכור את גאקפו זה מגוכח עכשיו, אין בי שום אמונה שידע מה לעשות עם הכסף, אלא להפך, אני רק רואה אותו מבזבז יותר כסף על מחליף ישיר שיהיה אוברהייפד, ומזניח עמדות אחרות. או מנסה לפחות, גורר עסקה עד לסיום החלון, היא נופלת אבל בגלל שיוז לא יכול לעשות יותר מ2 דברים במקביל. אתה נשאר לא עם זה ולא עם זה. וזה נכון שלגאקפו הייתה עונה נוראית, אבל כמו הרבה אחרים, אני בטוח שהם סבל גם מהכדורגל של סלוט. גם אם לא באותה צורה ישירה כמו אחרים. לא רואה איך אפשר למצוא מחליף ישיר שיוכל לתת אותו דבר בפחות ממה שנקבל עליו (כסף שעדיף שילך למקומות אחרים) הדרך יחידה שאני רואה שהם עוד יכולים לנצל את הסיטואציה הזאת בשביל לאזן את הסגל ולצמצם את החורים בצורה יעילה זה רק עסקאות כסף פלוס שחקן. אחרת כל עסקת מכירה אחרת בסיכוי די גבוה תגמר ביצירת חור חדש בלי להביא מחליף או בזבוז כל הכסף. זה לא אידיאלי, אבל סולידי ועדיף על כלום. 1. ג׳ונס + כסף לאינטר תמורת ביסאק, במערך 3 בלמים שלהם, בדרך כלל שיחק בלם ימני, אז אפשר עוד לדמיין שהוא יכול לתפוס תקן של מגן ימין במקרה חירום (אבל אנחנו צריכים מגן ימין פרופר, לא מישהו לחלטר איתו), אבל מעל הכל, אנחנו צריכים בלם שיהיה ברוטציה עם ז׳אקט ולאוני. 2. גאקפו לטוטנהאם תמורת כסף + סאר/ברגוול/ספנס. לפחות במצב כזה נוכל לסגור את אחד החורים האחרים, בין אם זה בקישור בגלל עזיבה צפויה של ג׳ונס או החור שקיים כבר עכשיו של מגן ימין ואז ספנס בתור אחד סולידי, שגם יכול לגבות בשמאל. (לא יודע בכמה מעריכים את ספנס וברגוול/סאר וכמה אנחנו דורשים על גאקפו, אבל קצת כסף וגאקפו על אחד הקשרים וספנס ולפחות נסגור 2 חורים קיימים על חור אחד חדש שנוצר) לא חושב שזה אידיאלי, זה סולידי מינוס, וזה בעיקר כדי לנצל סיטואציה מול קבוצות שרוצות מאוד שחקנים שלנו, וגם זה הדרך היחידה בעניי בגלל שאני לא סומך על המנהלים שינצלו כספים ממכירות בשביל לאזן את הסגל, גם במידה ויחפשו מישהו, אז כמו שאמרתי זה יהיה ראש-בראש, אוברהייפד-אוברפרייסד ומשאיר אותנו חסרי יכולת לסגור חורים גדולים מאוד בסגל. *חייב להגיד שאם מוכרים את גאקפו וג׳ונס, ובגלל שאנחנו נצטרך לבחור איזה עמדה נשארת מופקרת. אני חושב שחשוב בהרבה לסגור חור בקישור ובהגנה מאשר מחליף לגאקפו. קודם כל כי ברגע שאקיטקה יחזור, החור הזה ״יורגש״ פחות, וסיבה שנייה היא כי הירידה באיכות מגאקפו לקייזה->קומאס->מוריסון קטנה יותר באופן יחסי (עדיין ירידה גדולה) מהירידה באיכות בקישור מאלכסיס*/ניוני למה שיבוא אחריהם. והירידה באיכות הזאת רק הולכת ומחמירה שמגיעים להגנה, רק ששם יש גם חוסר ודאות לגבי הרכב פותח. פרימפונג, ראמזי ובראדלי שספק יחזור לעצמו בכלל (לא שלפני היה וואו) או ואן דייק שמתבגר, זאקט שעדיין צעיר ואנחנו לא יודעים כמה הוא בשל, לאוני שלא נדע איך יחזור מהפציעה, גומז שלא רלוונטי.. *בהנחה שאלכסיס נשאר בכלל. ושחכתי אבל יש גם את אליוט, שאם נשתמש בו בימין עוד אפשר להכניס אותו לרשימת פלסטרים ״שיכסו״ על גאקפו עד שאקיטקה יחזור (הוא לא רלוונטי בשום צורה למרכז קישור) בקיצור. נשאר חודש לסיום החלון, וזה לא רק שאנחנו לא קרובים לחזק בעיות שקיימות כבר עכשיו, אנחנו קרובים ליצור עוד חורים שספק אם בכלל ננסה לסגור. זה בעיה שיש מנהל מקצועי שלא יודע למקבל ולטפל בכמה חזיתות בו זמנית. גם שנה שעברה זה היה ככה. עסקה-עסקה. לפחות בקיץ שעבר במהלך העונה שקדמה לכך, עשו הרבה עבודה מאחורי הקלעים בשביל שישאר רק נושא המו״מ מול המועדון. הפעם זה לא נראה שיש אפילו מטרות שהם סימנו שינסו ללכת אליהם במידה ו..
לא רואה את אליוט משחק ימין בקבוצת פריימרליג. הוא איטי מדי לזה ועבר יותר מדי פציעות קשות כדי לשחזר את מה שהיה נראה טוב פעם בצ׳מפיונשיפ. הוא בטוח לא מתאים גם כפלסטר לשחק קיצוני בכדורגל של אייראולה. אתם תחזרו לימי החורים הגדולים בסגל כך או אחרת. מהימים האלה שמתחננים לקיצוני שנתיים ואז קונים איזה פלסטר בינואר כשעל הדרך נוצרים חורים גדולים הרבה יותר. אם הליגה תדע לנצל את זה יפה ולהתחזק אתם יכולים די בקלות לחזור לימי המקום 6-7.
בכל סיטואציה שבה יעמוד שחקן נאמן למועדון שאני מעריך את הגישה שלו על המגרש אל מול ההנהלה הביזיונית שלנו, אני אבחר בצד של השחקן. תזכורת קטנה אגב לסיטאוציה עם סלאח אי שם בדצמבר/ינואר כשהוא התראיין על הסטנדרטים במועדון והביע תסכול בפומבי. זוכר טוב שהיה פה דיון על איך הוא פוגע בקבוצה וכו׳ וכו׳ כשלי ברור לחלוטין שאם אני צריך להאמין לסלאח או לסלוט/יוז אני הולך עם סלאח. איך זה נראה לכם עכשיו? גם כאן, ברור לי שההנהלה ייצרה אצל ג׳ונס המון תסכול. זה לא הגיע משום מקום. יכול להיות שבמקרה הספציפי הזה הוא באמת יצא מטומטם, אין לי מושג, אבל ברחב? מעריך שהצד הבעייתי הוא יוז. שוב פעם אני ניזון בעיקר ממה שאני רואה על המגרש ואני ראיתי העונה את ג׳ונס בין היחידים שכל פעם שמשחק נותן 200% בעוד מאק אליסטר/גאקפו/שלל נוספים מתהלכים על המגרש ושומרים רגליים למונדיאל.