נראה לי שהחלום המאוד רטוב של fsg זה לקבל כל מיני כתבות pr כאלה באתלטיק שאתם מתחילים להסתבך עם הpsr. חלום. גם סיבה מספיק טובה להכנס לצנע, גם לא לתת חוזים, לפטר, למכור, לא לקנות. אפשר גם יהיה להפיל הכל על יוז ואדוארדס שכבר לא יהיו בקבוצה ולהסביר בכתבות האלה שזה לא אשמתם, הינה הבאתם את הטופ של המנהלים שכל הקהל רצה. בסוף גם מלהסתבך עם הpsr אפשר לעשות כמה טריקים ודילים עם קבוצות במצב שלך בסמוך לסוף מאי כדי לפטור את הבעיה(בטח אם אתה גם ככה לא קבוצה שמתפרעת בשוק או קונה שחקנים כמו שלמשל קנה וודוורד בזמנו).
דיומאנדה לריאל. מפתיע האמת. מעריך שיתחיל את הדומינו של הקיצוניים - בארקולה, ויניסיוס וכו'. לא שיש יותר מדי אופציות בשוק.
במקביל להדלפות שוניסיוס רוצה 30 מליון אירו לעונה+15 מליון בונוס על נאמנות אני חושב שאפשר להניח שהוא או טשומאני(או שניהם) ישנו כתובת מגורים בקיץ הקרוב. מתאים לארסנל לשלם לו 650 אלף פאונד לשבוע.
ויניסיוס יישאר בריאל. רק הסעודים ייתנו לו משכורת יותר גבוהה מריאל ואני לא חושב שפרז ישחרר אותו. אגב, אותה סוכנות מייצגת אותו ואת דיומנדה לפי מה שהבנתי.
שיעמומון גדול נגד רקסהאם. אבל דברים שכן בלטו לדעתי: אני אהיה מופתע מאוד אם כשקרקז יעזוב (מתי שלא יהיה) נסתכל עליו כשחקן שהיה טוב עבורנו. לא רואה בו לא איכויות פיזיות ולא איכויות עם הכדור. ריו שיחק בימין, אפילו כשבאגף שמאל שיחק מוריסון (שהוא שחקן שבעיקרון משחק רק על צד ימין). רמז לבאות, אני מניח. לדעתי הוא נראה לא טוב ואני חושש לגבי כמה הוא מתאים לצד הזה, אבל הוא עדיין צעיר אז אולי אפשר לעצב את זה. מלבד קרקז, אני חושב שאליוט וג'ונס ממש לא עושים לעצמם טוב עם ההופעות שלהם בשני משחק ההכנה שהיו. אליוט מאוד רוצה אבל בעיניי ניכר שזה לא זה (אולי כגיבוי בסגל כי יש לנו הרבה הרבה דברים לדאוג להם מלבד העמדה הזאת) וג'ונס נראה שלא בא לו להיות בקבוצה. סובוסלאי בפער גדול השחקן הכי טוב על הדשא במשחקים האלה, אבל אני חושב שגם ניוני נראה כמו מישהו שמעל הרמה של היתר. איראולה מאוד פירגן לו אחרי המשחק ואמר שהוא מאוד שקט עם הכדור ואין לו בעיה לקבל את הכדור תחת לחץ (ושזה מאוד חשוב לנו), שהוא קורא את המשחק מצוין ושהוא מוסר טוב בין הקווים אבל הם מנסים לעבוד על זה שיימסור אפילו יותר לעומק. לא יודע איך ייראה הסגל כשייסגר החלון אבל לפחות כרגע נראה לי שהוא לא יילך לשום מקום, גם לא בהשאלה.
ריו בימין זה בכייה לדורות. זה ברור שזה שחקן שחייב לשחק באגף שמאל. אם הרעיון הוא להחתים ווינגר שמאל במעל 100 מיליון פאונד ולהזיז אותו ימינה, we're proper fucked. טמטום ענק אול אראונד. לא כל כך ראיתי את המשחק אבל היה שם איזה ויכוח בסוף בין קרטיס לסובוסלאי שלא ברור מה המהות שלו. אם קרטיס באמת לא רוצה להיות פה, שיבורך. אבל אני יותר נוטה לחשוב שזה משהו שמגיע מלמעלה ולא מלמטה. בגדול עוד 3 שבועות מתחילה עונה ועוד לא טיפלנו בשום בעיה בסגל. מצב בריא סה״כ.
בול, הוצאת לי את המילים מהפה. —— ריו לא היה וואו, אבל מצד שני אריאולה כן ניסה לשחק עם מוריסון בשמאל, אז בתקווה יש פה עניין של תרגול לשחק עם הרגל החזקה על הקו והכנסות כדור, יותר מאשר תרגול של ריו בעמדה באופן קבוע . המשחק אתמול לא היה שוס, חוץ מסובו ניוני ואנדוואקה, לא היה מישהו שבלט מידיי. אני מאמין שגם הייתה השפעה למצב גופני על התפקוד, השחקנים טסו לשם באותו היום, בגלל שהטיסה שלהם לילה לפני התבטלה, זה משפיע על הגוף, בטח ובטח שאתה בהתאוששות מתמדת בגלל אימונים קשוחים. משחק הבא וירץ-איזק-גראבנברח-ז׳אקט צפויים לראות דקות גם. לי זה נראה פחות ויכוח, ויותר טנטרום מהצד של ג׳ונס ולא ריב מלא. אנשים רושמים שזה גם היה במשחק הראשון, אני לא שמתי לב לעצבים, כן שמתי לב לשפת הגוף החסרת חשק. אבל אני לא חושב שזה בהכרח מגיע מלמעלה כל הסיפור איתו, אלא משהו מהאמצע, השחקן מעריך את עצמו הרבה מעבר למה שהמועדון מעריך אותו, ורוצה יותר, בין אם זה דקות/כסף/מעמד ממה שהמועדון רוצה לתת לו או חושב שמגיע לו. וכנראה ששני הצעדים מפריזים בהערכות שלהם. אנשים טוענים שהוויכוח אתמול היה בגלל שסובו נתן לצימיקאס את סרט הקפטן שיצא ולא לו, ובגלל זה בוידאו רואים אותו מתעצבן על צימיקאס גם. לא חושב שיש מקום להתקפי זעם האלה במחנה אימון בין שחקנים ועוד על משהו שהוא באמת שטויות ומשחקי כבוד. אם הוא לא מתכוון להתאפס על עצמו, זה אפילו הכרחי לתת לו ללכת מאשר שיעשה בעיות בחדר הלבשה.
1) אולי בראש של אריאולה יש תפיסה שלשחק בצד ימין עם שחקן עם רגל ימין חזקה כמו ריו, ובצד שמאל עם גאקפו עם רגל הפוכה, וכך יהיה גיוון במשחק ההתקפה. 2) אני חושב שאתם חייבים ללכת קודם כל על מגן ימני בעל שעור קומה, רגע לפני שאריאולה יתייאש ויזרוק לשם שובב את סובוסלאי, רק בכדי לשחק עם כל הקשרים "הבכירים" יחד באותו הרכב
אולי זה נסיון לשחק עם שחקני קו בצד של הרגל החזקה שלהם, אבל כל שחקני האגף שלנו למעשה (אולי חוץ ממוריסון, ואני לא באמת מחשיב אותו) הם עם רגל חזקה ימין אז אני חושב שזה פשוט בדיקה איך אפשר לשלב אותם בצורה הכי אופטימלית. למרות שיש קו מחשבה שאומר שמכיוון שאנחנו כבר לא משחקים עם 9 מדומה אלא אם חלוץ מרכזי, יש הגיון לשחק עם שחקני אגף "קלאסיים" שייכנסו לרחבה עם הכדור ויוציאו רוחב יותר מאשר ייכנסו לרחבה במטרה לבעוט לשער. לא מתרשם ממש מהויכוח הזה של ג'ונס בסוף אלא יותר שפת הגוף שלו, אבל אולי אנחנו מחפשים דברים כי יודעים שהוא לא מרוצה. חושב שהוא מתוסכל מהמעמד\חוזה שלו והוא כנראה צריך לקבל החלטה שהוא מאוד לא רוצה לקבל (כלומר לעזוב את המועדון שאוהב או לקבל חוזה נמוך ממה שהוא רוצה ומעמד לא כמו שרוצה מבחינה מקצועית). אני מעריך שהוא יעזוב בחלון הזה.
ברור, שפת הגוף שלו היא הבעיה הגדולה. חבל שככה זה נראה. אני חושב שהוא פועל פה לא נכון, בהתחשב בזה שהוא הסקאוזר היחיד בקבוצה, אם היה עושה את האקסטרה מייל שהוא צריך, גם מבחינת גישה וגם מבחינת תפקוד, יכל בקלות לנצל את בלאגן החוזים במועדון בשביל לקבל חוזה שהוא קרוב למה שרוצה כדי למזער את ״נזק״ השחרורים בחינם שעוטף את המועדון בשנים האחרונות וגורר לא מעט ביקורות אצל אוהדים. גם מבחינת חשיבות לחדר הלבשה ולסגל הקבוצה, גם היותו הסקאוזר היחיד בקבוצה בשביל לגייס את האוהדים מאחוריו, וגם מבחינת אפילו קבלה של תפקיד גדול יותר אם אכן יוכיח את זה על הדשא. הבעיה זה שלא נראה שהוא חושב שהוא צריך לתת את האקסטרה הזה או חושב שהוא עושה מספיק. וחבל. כי במקרה כזה. באמת עדיף למכור אותו. שחקן ממורמר זה בעיה גדולה בקבוצה ״חדשה״ שצריכה לרוץ תחת מאמן חדש אחרי כאוס של עונה. לא חושב שלמועדון כזה דחוף למכור אותו, למועדון אין בעיה לשחרר שחקנים בחינם מאשר למכור ולהביא מחליף ישיר כמו שאנחנו רואים המון בשנים האחרונות. בטח ובטח לשחקנים שהם לא בהכרח מחזיקים מהם (ברמת ההנהלה). אבל שוב במקרה שהשחקן גורם לאווירה בעייתית, עדיף לשחרר. ג׳ונס לא מהייפובוריטס שלי, אבל כן קיוויתי שאחרי שסלוט יעזוב הוא יקבל רוח גבית חדשה אחרי הבלאגן שהיה בינהם בעונה שעברה, כי אני כן חושב בסופו של דבר שהוא אופציה טובה לסגל ולקישור כשחקן רוטציה (חוץ מהקטע שהוא חייב לשחרר כדור, שזה האספקט היחיד שלו שיפר בשנים האחרונות). מאכזב שעד כה זה נראה שלא שינה גישה. כל זה זה רק מהחלק שלו בעניין, גם למועדון יש חלק בזה שכנראה גונס הרים ידיים. אני פשוט חושב שגונס יכל לעשות יותר בשביל לחזק את הקייס שלו. —— אליוט בנתיים נראה אוף פייס בכל מה שקשור לפן הפיזי, השנתיים בלי כדורגל האלה גם תחת סלוט וגם תחת אמרי פגעו בו מאוד, עדיין נתן כמה כדורים טובים, אבל רוב הזמן אכן לא הורגש, אתמול במיוחד. ——- מעבר לזה שלא עשינו עדיין את הרכש שאנחנו צריכים 3 שבועות לתחילת העונה. גם זה לא נראה שיש התקדמות עם מכירות. באייטציץ, אנדו, קייזה, אליוט וכו. לא נראה שיש בכלל ניסיון למכור אותם. הרי, אחרי עסקת בארקולה במידה ותצא לפועל בכלל כי אני קצת סקפטי עם המחירים המדוברים. אנחנו נשמע על איך אין לנו כסף לחזק יותר מידי את העמדות האחרות, וזה מאוד נחוץ לגייס אפילו קצת כסף בשביל מרווח תמרון. אפילו אם זה 10-20 מיליון. וגם כמובן לשחרר מקומות של Non-homegrown לסגל. השחקנים היחידים ששמענו על מועמדות שלהם לעזיבה שהם גאקפו-גונס-אלכסיס יצריכו רכישה של שחקן במקום. מגן ימין רציני ובלם עם ניסיון זה 2 רכשים מאסט, בהנחה וניוני יקבל צאנס אמיתי בעונה הבאה ואף אחד מהקשרים (ג׳ונס-אלכסיס) לא יעזבו. —— לא חושב שקומאס ברמה, אבל אני חייב להגיד, משהו בו מאוד מזכיר לי את גוטה. בעיקר הריצות לעומק וההתמקמות. ובהתחשב בזה שצריך לתעדף חיזוקים, כן חושב שאולי שווה להשאיר אותו חלק מהסגל ולתת לו צאנס עד ינואר לפחות כאופציה שלישית/רביעית, עד שאקיטקה יחזור, ואז לבחון מחדש מכירה/השאלה. ואת מוריסון להשאיל לקבוצת צמפיונשיפ.
זהו, שאני לא חושב שהוא יכול לקבל משהו שדומה לחוזה שהוא רוצה. הדיווחים הם שאין איתו בכלל לשיחות על חוזה חדש, לי כל ההתנהלות של המועדון נראית ככזאת שמנסה לגרום לו לעזוב. כמדומני זה היה לואיס סטיל שאמר שאם ג'ונס לא יעזוב בקיץ אז הוא ממש לא יתפלא אם הוא יחתום חוזה חדש, ואם זה נכון אז זה נראה לי לגמרי מלמד שהצד שלא רוצה חוזה חדש זה המועדון ולא ג'ונס. כל זה לא שולל שגם ג'ונס צריך לעשות יותר, יש לו הזדמנות עם מאמן חדש וואקום מסויים מבחינת שחקנים אנגליים\קשרים במועדון. כידוע, אני מאוד אצטער לראות אותו עוזב. אליוט מבחינה טכנית ומבחינת היכולת להכניס כדור טוב הוא ברמה מספיק טובה, אני חושש מכל השאר (בעיקר האתלטיות והיכולת לקבל כדור עם הגב ולהסתובב תחת לחץ). אבל כן צריך לזכור שהוא כמעט ולא שיחק כדורגל בשנתיים האחרונות ולבטח מאוד חלוד. באייצ'טיץ' ואנדו לא ממש כשירים. הספרדי חזר לאימונים מלאים (כנראה) רק שלשום אחרי לפחות שנתיים שבהן לא היה כשיר. אנדו עדיין לא חזר לאימונים מאז הפציעה בעונה שעברה. אני מעריך שנמכור את שניהם בקיץ, ככל שנמצא למי למכור אותם ובכלל יהיו כשירים מספיק. לגבי קייזה, זה לא נראה שיש לו איזה עניין לעזוב ואנחנו כל כך קצרים בשחקני התקפה שאני מניח שאין לחץ לדחוף אותו החוצה. מסכים לגבי קומאס. הוא שחקן נחמד אבל לא ברמה מספיק בשבילנו, אבל אולי במצב הנוכחי יש ערך בלהשאיר אותו עד ינואר. לגייס כסף ממכירות? ג'ונס נראה לי מועמד ודאי למכירה, בטח ובטח כשכמו שזה נראה ניוני הולך ומוכיח את עצמו בפני איראולה. גם הלחשושים לגבי גאקפו לא נעלמים. בינתיים הסגל שלנו עוד נחלש משמעותית לעומת העונה שעברה מבחינתי. זה לא נראה טוב כרגע.
תראה השאלה מה הוא רוצה. אם זה יותר כסף? או מעמד גבוה יותר? במידה ומבקש 120-150, בשוק של היום זה אכן מה ששחקן במעמדו צריך לקבל, למרות שבשוק מאוזן הוא לא ממש מצדיק את זה. אם זה 200 וצפונה? המועדון בצדק לא יתן לו את זה. אם זה בכלל מעמד, הוא רוצה הבטחה של דקות/מעמד בסגל, זה בכלל משהו שאמור להיות ברמת המאמן, תחת סלוט לא היה לו סיכוי, תחת אריאולה, אם היה מתנהל אולי קצת אחרת, דווקא כן היה לו. מה שלואיס סטיל אמר שאם לא יעזוב הקיץ הוא לא פוסל שהוא ישאר. זה משהו שיכול להגיע משני הכיוונים, גם מצד ג׳ונס, אם פתאום הוא מרוויח את מקומו ומשדרג את המשחק שלו תחת אריאולה, ולא מערכת יחסים מפוצצת כמו שהיה לו אם סלוט, אולי הוא דווקא זה שיתגמש או לחילופין המועדון יראה את הערך שלו ויסכים לתנאים. זה לא שפתחו איתו שיחות רשמיות אני לא חושב שזה אומר שלא החליפו מילה עם הסוכן/איתו, אלא שאולי עוד בשלב הגישושים וההבנה של הדרישות הבינו שזה no-go אז החליטו שאין טעם. שוב, כרגע, אני חושב שזה 50/50 שהוא יעזוב, מהסיבה הפשוטה שסכום יפה הם לא יקבלו אליו, והם יעדיפו לשמור אותו לעוד עונה ולשחרר בחינם מאשר להתחיל לחפש קשר חדש בכמעט כפול כסף ממה שהם יקבלו עליו. כמה ההצעה מאינטר? 30 מיליון יורו? הם לא ימצאו קשר שיכול למלא את החלל בפחות מ40-50 מיליון. בעיניי המועדון פשוט סבבה עם הסיטואציה כמו שהיא כרגע, בעוד ג׳ונס הוא זה שלא מרוצה. קייזה אכן לא שש לעזוב, וסבבה לו המשכורת היפה שהוא מקבל אצלנו ולא יקבל באיטליה. אלא אם כן המועדון יחליט לשחרר בחינם/פירורים לקבוצה איטלקית/טורקית שתסכים לשלם לו שכר יפה. אבל פה המועדון יכול גם להבהיר לו שהוא יהיה לא יהיה בסגל בשביל לנסות לדחוף אותו לעזוב גם. אני אישית חושב שכבר אין לו ערך לסגל, ושהוא לא בהכרח יותר טוב ממוריסון/קואמס כרגע. אנדו ובאייטציץ זה שחקנים שהמועדון צריך לדחוף אקטיבית דרך סוכנים החוצה, אלא אם כן רוצים לתת לבאייטציץ עוד צאנס להחיות את הקריירה, לחדש לו חוזה לעוד שנתיים (נגמר קיץ הבא) ולהשאיל אותו שוב, כדי לנסות לשמור לו על הערך לחלון הבא. לאליוט חלון ההזדמנויות הולך ונגמר, כל אימון משחק שהוא לא מוכיח את עצמו, הסיכוי שלו להישאר נעלם, מאמין שאצלו זה יגמר בעזיבה ביום האחרון של החלון באיזה 15 מיליון. ואם אכן זה יגיע למצב הזה, המועדון צריך לעשות הערכה מעמיקה אם באמת שווה לו לשחרר אותו מבחינת עומק הסגל, או לשמור אותו כאופציה עד שהחוזה שלו פג בקיץ. אבל כל יום שעובר שאנחנו לא מתקדמים בהחתמות ומכירות. היד שלנו נחלשות משמעותית, גם מבחינת אופציות שאפשר להביא וגם מבחינת גיוס כספים דרך מכירות. צריכים לקבל החלטה כבר לגביי מי באמת יכול לתרום ושווה לחכות עם מכירה שלו עד סוף החלון כדי לראות מבחינת ערך פיננסי כמה אפשר לקבל עליו לעומת כמה יכול לשחק. ומי עדיף למכור כמה שיותר כי גם אם ישאר, אין צאנס שישחק. וגם אם יש עניין בגאקפו/אלכסיס. אז גם לתת דד ליין למועדונים שחושקים בהם. שאחרי זה אין סיכוי כי אנחנו צריכים לדאוג למחליפים. אפשר רק לקוות שחלק מההשתהות שלנו בנוגע לחיזוק עומק הסגל. זה באמת כי אריאולה והצוות שלו רצו להעריך את השחקנים מקרוב כדי להבין אם העונה שעברה שלהם והחוסר הזדמנויות הייתה באמת קשורה ליכולת או לאימון, ולא סתם תירוץ שאנחנו מקבלים.
אני הבנתי את זה ככה שזאת החלטה של המועדון כי איזה אינטרס יש לג'ונס לחתום חוזה חדש במהלך העונה אם הרצון שלו לעזוב? הוא יהיה בוסמן בקיץ הבא. את באייצ'טיץ' לא הייתי דוחף החוצה. מניח שנקבל עליו גרושים במקרה הטוב, אני לא רואה חיסרון בלהשאיר אותו ולקוות שאם בעיות הכשירות מאחוריו הוא יהיה שחקן טוב. כמה עידכונים מאיראולה: וירץ הוא קשר התקפי, משחק מאחורי החלוץ. שם אני רוצה אותו. גומז בחוץ כמה שבועות, לא יהיה כשיר לפתיחת העונה. רוצה שכל שחקני האגף יוכלו לשחק בשני האגפים (ממש לא רואה איך גאקפו משחק בימין, אבל שיהיה). סובוסלאי: זה טוב מאוד, האינטנסיביות שאנחנו צריכים. מה שהיה חסר לנו חזר עכשיו, מהמאמן ועד השחקנים...
אני מסכים לגבי קרקז. נראה נפילה כואבת מאוד. זה עוד לא ברמות של שלברטו מורנו אבל זה מתקדפ לשם בצעדי ענק. מגן שהגיע עם הייפ אדיר וגם אני נפלתי שם נפילה מצוק. בכלל במצב השוק מגנים שיש בעולם זה הופך את היכולת לאתר מגן רציני ולחטוף אותו כפירסט פריוריטי. קבוצה שלא תדע להתנער ממגנים, גם אם עלו לה מלא מכניסה את עצמה לברוך כמו שאנחנו נמצאים עם דאלוט כבר כמעט עשור. בשוק הנוכחי אני חושב שיש בגג 3 מגנים שמאליים מעניינים שעוד נמצאים על המדף. מעניין אם יצליחו לגנוב לנו את הול לפני שהחלון הזה יסגר. אצלינו שמים איזה מחיר מדומיין לכל טארגט ולא ממצמצים מעבר לסכום הזה ככה שזה באמת אפשרי. אתם נראה שמאמצים בכייף את הגישה הזאת. לגבי ג׳ונס, לטעמי הוא כן שווה 200 אלף פאונד בשבוע. הוא אנגלי, נכנס בדיוק עכשיו לגיל של החוזה הגדול, הוא זמין, מכסה כמה עמדות. נכון שתמיד אפשר לחפש שחקן צעיר יותר שמגיע ממועדון קטן וזו הפריצה שלו אבל גם המחיר של קשרים כאלה הוא לפחות 70-80 מליון ואם אנגלי? יכול לחצות את זה. מאוד מוזר לי שאתם מוותרים עליו ככה וזה נראה משהו שהמערכת שלכם דוחפת לעשות מהקיץ הקודם. לטעמי? טעות. הוא לא מעבר לשחקן רוטציה אבל הוא בגיל הנכון, הוא שחקן בית, הוא מאוד אוהב את המועדון וברור שכמו קונאטה העניין הזה שאתם לא באמת מראים רצון להשאיר אותו משפיע על היכולת הנוכחית שלו. עם כל הכבוד לרווח הון ול40 מליון בתשלומים ובונוסים שאפשר לגזור עליו(אולי). זו לטעמי האישית טעות.
הראיון של סובוסלאי אומר הכל על סלוט במשפט אחד. הזוי מה אני אגיד. לגבי קרקז, עוד לא אבדה תקוותי. כן הייתי מאוד שמח כמובן שיהיה מגן נוסף שבאמת יכול לאתגר אותו עם כל הכבוד לצימיקאס, אבל אני רוצה להאמין שנראה שיפור גדול אצלו העונה. כן יש לו תכונות חיוביות, אני חושב שהוא מהיר, נלחם כמו פסיכופת, לא רע ב1 על 1 גם בהתקפה וגם בהגנה, והקרוסים שלו טובים. הבעיה העיקרית היא בחוכמת המשחק ומהירות המחשבה וזה משהו שבבורנמות' לא ממש ניכר ולא מן הנמנע שזה ישתנה תחת איראולה. צריך לזכור גם שהוא אולי השחקן שעבר את העוול הכי גדול אצל סלוט. לשחק איתו אינברטד כשהוא מקבל כדורים באמצע המגרש עם הגב למשחק זה באמת התעללות. הוא היה נראה אבוד רוב העונה וקשה להאשים אותו. קרטיס אני גם נוטה להאמין שלא סתם רוצה לעזוב את המועדון שהוא גדל בו וכל כך אוהב. יש פה עניין שהוא לא מרגיש מוערך, ע"י המועדון ואולי גם ע"י האוהדים. אמרתי כמה פעמים שזה שחקן שהייתי משאיר פה בלי לחשוב פעמיים.