לפי סשה טאבוליירי, יוז מנהל את המו"מ של אל הילל מול לואיס דיאז. באופן כללי לא בהכרח הייתי מתייחס, אבל הוא לאורך כל הדרך אמר שיוז סגור בסעודיה. אתם מבינים? הוא בכלל כבר עובד עבור מועדון אחר, למה הוא עוד במועדון? אין עוד אף מועדון שהיה מאפשר חרא כזה. צ'לסי בעטו את מארסקה על טיל ברגע שרק ניהל מו"מ עם סיטי (בצדק). אצלנו המנהל המקצועי עובד עבור מועדון אחר וזה לא מזיז לאף אחד את הביצה.
בלוף שמסמל את הניהול הדגול של fsg לאורך השנים. איך השחקן הזה עוד נכלל כרלוונטי בסגל על ידי אנשים עם עיניים זה באמת לא ברור.
7 דק׳. הוא שכב שם על הדשא עוד שתי דק׳ והיו צריכים לבוא עם השפכטל לגרד את הגופה שלו מהדשא. הוא עד כדי כך גמור. שער יפה של מוריסון, יש לו בעיטה טובה.
מבאס כל הסיפור עם גומז. אני מאוד אוהב אותו אבל זה ברור שהוא כבר שנים לא כשיר לכדורגל. כמובן שאין שום הפתעה עם הפציעה שלו. אבל שיקחו את הזמן עם רכש, יש לנו בלם כשיר אחד שהגיל שלו מעל 18, והוא בן 35. מוריסון כישרון טוב. רגל שמאל מעולה אבל אין לו מהירות אז אני לא חושב שתהיה לו קריירה אצלנו.
מחצית ראשונה של משחק ראשון, נקודות שאהבתי, רואים סימנים טובים של הטמעה של העקרונות לחץ, ומגנים שיותר על הקו ויציאה קדימה יותר ישירה ומהירה של התקפות. 2 הבלמים הצעירים, נראים מוכשרים מאוד, אנדייה קצת שייקי מבחינת המסירות, אבל חוץ מזה שניהם אחלה. אליוט מאוד מעורב ופעיל. ריו צריך לצבור ניסיון מתי לתקוף את המגן ומתי לשחרר, סך הכל היה סביר. ג׳ונס היה קצת מגמם, לא יודע אם זה עניין של הסתגלות לדרישה של אריאולה או קצת חוסר חשק. מקווה לראות את אבה/אייב וניוני במחצית השנייה.
קיצוניים טבעיים או קיצוניים עם בעיטה/מהירות הולכים להנות מהכדורגל של אייראולה. הבעיה: 1. יש לכם 1 וחצי כאלה בסגל. 2. אין לכם הגנה. נ.ב. על צימיקאס אי אפשר לגרד אפילו 5 מליון עם מארז שוקולדים לחגים ב2026 אההה... נ.ב.2- פרימפונג התעסק באכילה רגשית בחודשיים האחרונים. משער שאין לכם דיאטניות במערכת.
מחצית שנייה הייתה אפילו טובה יותר. גם מבחינת משחק הלחץ, גם ביציאה קדימה וגם עם הכדור ברגל, אפשר לראות כבר את השוני ואת הניצנים של צורת המשחק. המיקומים של המגנים, איך שהבלמים זזים שאנחנו עם הכדור והעמדות שמהן הם מניעים את הכדור, הפריסה של השחקנים בין אם תוקפים מימין ובין אם משמאל. נראה שיש תוכנית ורעיון, שלפחות במשחק הזה, השחקנים ביצעו ברמה יותר טובה משציפיתי. בגזרת יכולת אישית. מוריסון וקומאס היו נהדרים, לשניהם חסרה מהירות אומנם, אבל שולטים בכדור טוב, קומאס גם עם כניסות נהדרות פנימה ושליטה טובה בגוף, הוא וקייזה החליפו המון מקומות, והוא נכנס נהדר גם מהאמצע וגם משמאל. מוריסון גם היה מאוד חד וישיר בפעולות. ניוני גם היה טוב מאוד בעיניי מרגע שעלה, תפס עמדות טוב, ניהל את המשחק בצורה רגועה וטובה, הבין מה מצופה ממנו ועשה את זה נהדר. נדוואקה הצעיר, היה מעל כולם בעיניי, שקט, חזק, רגוע, נראה מאוד בטוח וממש לא כמו בלם בן 18 בבכורה בקבוצה, יש בו משהו מאוד מבטיח. (אי אפשר לבנות עליו לעונה הקרובה כמובן, ואולי זה יומרני אחרי משחק אחד, אבל אני חושב שתוך שנתיים הוא יכול להיות בשיחה על בלם שלישי/שני אצלנו) ההבדל הגדול במחצית השניה היה בעיקר סובו וניוני שניהלו את האמצע הרבה יותר טוב. אפשר לציין עוד כמה שחקנים לטובה, כמו אנדייה, ואליוט וסובו. כל השאר היו בסדר גמור עם רגעים קצת יותר טובים וקצת פחות טובים. שוב משחק הכנה ראשון, אבל ראיתי הרבה דברים חיוביים, בעיקר מבחינת צורה. מקווה שנראה לזה המשכיות במשחק ההכנה הבא. שכנראה נראה בו קצת את וירץ/איזק/גראבנברח שמחר יתחילו את האימונים עם הקבוצה שוב.
נחמד לראות אותנו מנסים ללחוץ לשם שינוי. אכן שיפור משמעותי במחצית השניה, הרבה\בעיקר בזכות סובוסלאי וניוני. לטעמי אנדאייה הבלם, ניוני וקומאס הכי הרשימו (מלבד סובוסלאי, כמובן). הבלם הצעיר גם בנוי לרמות הגבוהות, גם נראה אתלטי וגם דיי טוב עם הרגל. קומאס שחקן נחמד מאוד, הוא אגרסיבי, מהירות סבבה, עובד בלי הפסקה ומסיים לא רע. אני לא חושב שזה מספיק עבורנו בשורה התחתונה, אבל הוא יעשה קריירה אולי אפילו בפרמיירליג. ניוני מבחינתי חייב להיות בסגל העונה, ככה פשוט. מוריסון מבחינה טכנית הוא רמה גבוהה מאוד, אבל בסוף הוא (בעיקר) שחקן אגף בלי מהירות לאגף, דומה מאוד לאליוט. אני לא חושב שזה יספיק. אגב אליוט, לא הרגשתי אותו בכלל במשחק. ג'אקט בתקווה יקבל דקות במשחק האחרון במחנה. היה נחמד אבל יש לנו הרבה בעיות. מלבד המחסור המובהק בבלמים, גם בעמדות המגנים יש לנו בעיה קשה. פרימפונג נראה רע, צימיטקאס נראה רע וקרקז נראה בינוני ביום הכי טוב שלו. כמובן שאנחנו נואשים לעוד 2 שחקני התקפה בסגל (אחד לימין ואחד שיכול לשחק חלוץ).
הדיבורים על בארקולה מתחילים להגיע גם מצרפת, שם טוענים שהוא מעדיף להגיע אלינו, בנוסף לזה שיש כבר שיחות בין המועדונים. ופריז רוצה עליו 120 מיליון יורו (עד עכשיו הדיווח היה שהם רוצים לפחות 150).
רומאנו וכולם טוענים שהוא רוצה להגיע אלינו ושאנחנו בשיחות כבר מאפריל, אבל ג'ייקובס בן אומר שפריז רוצים 170 מיליון יורו. אם זה אפילו קרוב ללהיות נכון אין מה להתעכב על זה (למרות שאני רואה ששאר הדיווחים מדברים על 120 מיליון יורו). בדרך כלל הייתי אומר שאם אנחנו מדברים מאפריל (ואגב, אני אזכיר שגם בקיץ שעבר הדיווחים היו שהוא המטרה הגדולה שלנו לאגף) אז אנחנו יודעים בערך מה המחיר, אבל עם איך שהעסק מתנהל אצלנו אני לא נותן להם שום קרדיט.
ראיתי גם את פאבריס הוקינס מדווח את זה. לא יודע להגיד על רמת אמינות ומקורבות של הצרפתים. 170 מיליון זה מגוחך לגמרי (יש את התירוץ הרגיל, של רוג׳רס ואנדרסון עברו בקרוב ל120 מיליון פאונד, ״אז זה השוק״) אפשר רק לקוות שאם אנחנו בשיח כבר ״מאפריל״ אז עכשיו שזה יוצא בצורה רועשת כזאת, זה יתקדם מהר, ושבפועל אנחנו בשלב מתקדם יותר ממה שיוצא לתקשורת. הוא בעיקר ווינגר שמאלי, זה הדבר היחיד שמטריד אותי, למרות שיכול לשחק בימין.
ברצינות, אתם רואים בכלל טעם להתייחס למחירים האלה? זה סתם הרי, סתם העברות בין מועדונים בלי שום קשר לשחקנים, ליכולות שלהם וגם מן הסתם גם לא לפוטנציאל. זה אפילו כבר לא מייצר עליהם את הלחץ שפעם סכום העברה גדול היה מייצר. 170 מיליון על בארקולה? בסדר, קיץ הבא שחקנים יימכרו ב-250 וב-300. עד מתי נמשיך להתייחס לזה כאילו זה מעניין מישהו? זה לא רלוונטי לשום דבר. סתם מספרים שהיו יכולים להציל מדינות מעוני שנזרקים כאילו יש להם משמעות. פייר? אני בספק אם אלו המספרים שבסוף באמת משולמים אבל אולי זה בגלל שאני קונספירטור שלא מאמין לשום דבר.
לי אישית זה קצת מפריע, הסכומים יצאו משליטה, אבל זה מגיע מהמקום אולד-סקול של ששחקנים באמת צריכים להיות משהו מיוחד בשביל להצדיק סכומים כאלה. אה-לה-רונאלדו ב2009. ושכל שחקן טוב מאוד, אבל לא היסטורי עובר בסכומים כאלה. זה שם אותו בקטגוריה לא שלו. אבל אם אני שם את זה בצד, כי זה מאוד סובייקטיבי שלי. זה יכול להתנגש ב2 מקומות. 1. במתכונת הנוכחית שלנו (למעט הקיץ שעבר) אחרי נפילות ברכש, בטח ובטח בסכומים כאלה. יש נטייה אצלנו לקפל את הזנב בין הרגליים ולנסות ללכת על המטרות האלה אחרי זה (מי שזוכר את תקופת היובש אחרי החלונות של 2011 ושל 2014) 2. PSR, עונה אחת לא מוצלחת מחוץ לצמפיונס, ואתה יכול להסתבך מאוד עם הPSR, ואז אתה מאוד מוגבל, ואי אפשר לדעת איפה זה יתפוס אותך. כרגע יש לנו מרחב תמרון די גדול. אבל עדיין, זה לא משהו שאפשר לשים בצד. ————- בנושא אחר רגע, נדוואקה הבלם הצעיר שהרשים אותי מאוד אתמול, לא זכאי להקלות בכל מה שקשור לאשרות עבודה, ויצטרך להיות מושאל. (איבדנו זכאות למקומות ESC, אחרי שלא עמדנו בתקנים מסויימים שקשורים לשיטוף אנגלים וצעירים, שלא ידעתי שקיימות עד שפירס לא כתב על זה היום) אם ניוני, ריו או ג׳ונס היו רואים יותר דקות בעונה שעברה, הוא היה יכול לקבל את אחד הספוטים שאיבדנו. מקווה שיושאל לליגה תחרותית (יכול להיות מושאל לקבוצה אנגלית שכן יש לה ספוט פנוי) לאיזה צרפתית/גרמנית שלא פוחדים לתת שם דקות לבלמים צעירים, או אפילו דרג אחד פחות כמו ההולנדית או לקבוצה דרג ב/ג אחרת שנמצאת באירופה.