חדשות יחסית זניחות, אבל ג'וש אייב סיכם על חוזה במועדון. הקיצוני בן ה-16 נחשב לאחד הכישרונות הכי גדולים באנגליה וזה השחקן שצ'לסי ניסו לקחת לנו כנקמה על ריו כשגם שאר המועדונים הגדולים באנגליה ניסו ובמיוחד סיטי שכל ההערכות היו שיחתימו אותו. היו דיווחים לא מזמן על סכומים מפלצתיים שהציעו לו במקומות אחרים. זה השחקן שהיה אורח של החלאה במשחקים בברנבאו. שחקן אגף ימין, מהיר עם דריבל טוב ורגל שמאל פצצה. יהיה בסגל למחנה קדם העונה בארה"ב. זה כישרון בקנה מידה רציני מאוד, אולי הכי גדול שהיה לנו באקדמיה מזה לא מעט זמן. שום דבר לא בטוח כמובן לגבי הקריירה שלו ואיך יתפתח, אבל זה שחקן שיש תקוות מאוד גדולות לגביו.
עוד שחקן אקדמיה האריך חוזה אז לא כולם בורחים LFC Academy Graduate Kieran Morrison Signs New Contract | The Liverpool Offside
השחקן נמצא עם הנבחרת שלו בהכנה למונדיאל, אומר שהוא מרוכז במה שקורה בנבחרת. אני גם לא אהבתי את זה, אבל זה לא אומר שיש לו אופי גרוע של שחקן ישראלי. סוארז והנרי זאת השוואה? כמה חלוצים בהיסטוריה עומדים בהשוואה עם 2 אלה? נתן הרבה גולים, באיכות גבוהה, במועדון בסדר גודל בינוני פלוס באנגליה. שלשל על המועדון שלו זה גועל נפש, כן. כמו קוטיניו. קוטיניו לא סרב להתאמן, רק סרב לשחק. כנ"ל מסצ'ראנו. יש עוד לא מעט שחקנים כאלה כמו דמבלה, גיוקרש (ואפילו וויסה שהחליף אותו בניוקאסל). הוא לא נראה טוב גם בקצת ששיחק, אבל הוא בבירור לא היה כשיר. אני חושב שמהבחינה הזאת אפשר לפחות לחכות לפני שקובעים שעל הזין שלו והוא לא מוכן לעבוד על הדשא כי הוא חושב שהוא מסי. מסכים שמאמן מאוד תלוי בסגל שלו אבל זה גם להיפך. ראינו את השינוי המטורף בשניה שקלופ קיבל לידיים סגל שכשל תחת רודג'רס. לפי כל הדעות איראולה יודע לקחת סגל ולהוציא ממנו יותר מסך החלקים, לקדם את השחקנים, להקנות סגנון ברור ויש טביעת אצבע של מאמן. לא יודע אם יצליח, יש לי ספקות. אבל לא רואה אופציה שבהכרח טובה יותר, ולפחות אני מרוצה שעשו שינוי והביאו מאמן שמחפש לשחק כדורגל שאני אוהב שזה כדורגל התקפי, מהיר ועם משחק לחץ רציני (לפחות בתיאוריה). אגב, גם אריק פראקש החליט להישאר. פרופיל טיפה נמוך יותר משל אייב אבל זה גם שחקן שהגדולות האחרות ניסו להחתים. קשר אמצע, משחק בנבחרות הצעירות של אנגליה. שחקן נחמד, קטן פיזית אבל מאוד חכם וטכני. אלה 2 מתוך 3 הכשרונות הגדולים שהיה חשש ממשי שיעזבו. השלישי זה וינסנט ג'וזף שלא קודם בכלל ל-U18, כנראה כי יודעים שיעזוב. חלוץ טוב, בניגוד לאייב יש לו אזרחות אירופאית אז הוא יכול גם לעבור לאירופה וכנראה ששם המאבק זה בין דורטמונד ליונייטד על מי תחתים אותו.
מפתיע מאוד. זה היה נראה שהוא בדרך החוצה. מה שיותר מפתיע, זה שהסוכן שלו הוא אח של.. שכבר שמענו שבמועדון לא רוצים להתעסק איתו, לא רק בגלל אח שלו, בגלל שהתקשורת מולו וההתנהלות שלו לא הייתה נוחה בכמה סיטואציות. גם טרנט, גם הנדו, גם רובו, וגם כמה חברה צעירים.
מאוד מפתיע. ל"אח של" יש עוד כמה וכמה שחקנים באקדמיה אצלנו (חלקם נחשבים גם ככשרונות מבטיחים). עם כל כמה שהוא זבל, צריכים לדעת להתנהל כנראה גם איתו. לפי הדיווחים\תדרוכים מי שהוביל את המאמצים להשאיר אותו זה ג'וליאן וורד שסוף סוף שומעים עליו מאז שחזר למועדון עם אדווארדס. וממזמן מזמן (בתחילת השבוע) בחלק מהתדרוכים בעקבות הפיטורים של סלוט, אחת הסיבות שהוזכרו שהובילו לפיטורים היא שבמועדון מאוד לא אהבו את היחס של סלוט לאקדמיה והשחקנים הצעירים, ואם אני זוכר נכון בחלק מהמקומות ממש היה כתוב שוורד היה קול בולט בטענות האלה. נזכיר שבעבר, כשאדווארדס עזב, הם מינו את וורד להיות המנהל המקצועי אז אולי מתחילים לבנות פה את הדרך למינוי שלו לתפקיד כשיוז יעזוב? אגב, כמו שציינתי גם אריק פארקש חתם על חוזה נוער וגם לגביו היו ספקות גדולים אם יישאר (למרות שאיתו כבר תקופה הלחישות היו שהוא יישאר). גם אחריו רדפו מועדונים גדולים אחרים וגם הוא מוערך במסגרת הנבחרות הצעירות של אנגליה. ביחד עם ההחתמות של הבלם הסנגלי בינואר והבלם האוסטרי (שני בני 17 שנחשבים כשרונות גדולים מאוד), החתמה של שוער מוולבס שוולבס עשו הרבה רעש על זה שמאבדים אותו, דיווחים על עניין רציני שלנו בילד הפלא הגרמני בן ה-16 קנת' אייכהורן ושמועות שזכינו במרוץ על דארן מוטסי מלסטר (קשר התקפי בסגנון פודן כזה) - הלוואי ואנחנו רואים פה סוף סוף את הסוויץ' שהתחננתי אליו כל כך הרבה זמן להיות אגרסיביים ולהילחם על הכשרונות המובילים מול המועדונים הגדולים האחרים.
אריאולה כנראה יהיה רשמי בימים הקרובים. אני מאוד שמח, חושב שעשינו את הבחירה הנכונה, למעט פליק. לא חושב שיש מאמן שיותר מתאים לרעיון ולגישה שאנחנו רוצים לראות. יש רק מאמן אחד שדי שונה מהם שהייתי רוצה, וזה אנריקה. אבל הוא גם המאמן שהיה מצריך את השינוי הכי גדול בסגל. בכל מקרה, מינוי מצויין בעיני. הטענות שעלו על ההתמודדות עם אגו כמו שיש לנו, ומספר מסגרות הם טענות נכונות. אבל אני חושב שהן מחווירות לעומת מה שאנחנו יכולים לקבל ממנו. ומקרים של מאמנים שעשו את הקפיצה הזאת יש לכאן ולכאן. חובת ההוכחה עליו, אבל אני מאמין שהוא יצליח לעמוד בזה. בנוגע לסגל. הנוכחי שיש לנו. ואני שם בצד רגע את עניין הרכש שצריך להגיע. יש עמדה אחת או יותר נכון שחקן אחד שאני לא יודע איך ישתלב. וזה גראבנברח, מצד אחד שיחק את ה6 נהדר ב24/25. את העונה האחרונה התחיל טוב, ודעך מהר מאוד כמו כל הקבוצה. אבל יש לי חששות לגביי האינטנסיביות והפיזיות שלו. לא יודע אם הוא מתאים לתפקיד של הקשר האחורי שירדוף, יתקל, ילחץ ויהיה אגרסיבי. הוא יתאים יותר לעמדה של ה8, שגם פה האינטנסיביות חסרה, אבל שזה רק תכונה בודדת הרבה יותר קל לעבוד עליה באימונים מאשר מכלול של כמה אספקטים. מבחינת עמדות אחרות, אנחנו חייבים מגן ימין, אני כן חושב שאפשר להוציא מפרימפונג הרבה יותר ממה שהראה בתור מגן ימין עד עכשיו. אבל חייבים מגן ימין חדש. בנתיים ראיתי קישורים לקאיודה מברנטפורד ופאלסטרה מקליארי. את השני אני לא ראיתי בכלל, והראשון צעיר עם עונה אחת, טובה ככל שתיהיה, לא עף על הרעיון של לשלם עליו 60+ קיצוני ימני, מאוד רוצים את דימונדה, שנראה שגם פריז חזק עליו, ואתמול אמר שהוא אוהד פריז או שאבא שלו. מניח שילך עליהם. גם בארקולה מקושר חזק, גם ארסנל רוצים אותו. אבל בעיניי הוא הרבה יותר קיצוני שמאלי, ככה שהייתי מעדיף מישהו אחר לימין. אולי זה יהיה דל״פ, אבל אהבתי את הקישור לזאברני הבלם מפסז בהשאלה עם אופציה, למרות שסביר להניח שזה לא יקרה. אבל אם אחזור רגע לקישור, אני חושב שאנחנו בצומת רצינית. ג׳ונס עם שנה לחוזה, וצריך לראות האם עדיין ירצה לעזוב או יחתום על חוזה. סובו עם חוזה שנגמר בקיץ 28, כנ״ל אלכסיס (שלא יקבל חוזה חדש לדעתי). החוזים של גונס וסובו צריכים להיפטר עד סיום המונדיאל בעיניי . אחרת לחפש למכור בקיץ. אי אפשר לאבד עוד שחקנים בחינם, אי אפשר להיגרר במו״מים עוד ועוד. חושב שסובו תפור לאריאולה, אבל אם הוא לא חותם על חוזה בקרוב. צריך למכור. גם ג׳ונס. אם אני מסתכל מבחינה פיננסית, היחיד שאני מאפשר לו להגיע לקיץ הבא, זה מקאליסטר. קודם כל כי אני לא חושב שיהיה לו ביקוש, וגם כי אני חושב שהעונה האחרונה שלו, היא שילוב של האימונים הפח אשפה, והחוסר בשיטה, ואולי תחת אריאולה, הוא יוכל להתייצב ולהיות שחקן סגל טוב. בדגש על אולי (30%) מביא במקום שני קשרים אחרים, אחד יותר הגנתי, אחד אמצע. שתי שמות שאהבתי שכרגע מקושרים אלינו (בעיקר בעקיפין). קמארה של מונאקו, ואלכס סקוט מבורנמות׳. שניהם יכולים להתאים בעיניי. אבל שוק הקשרים הוא השוק הכי פורה היום בכדורגל, לעומת מגן ימין וקיצוני ימין, שאין הרבה אופציות טובות שם. אז יש המון אופציות טובות שאפשר להביא שם. כמובן שצריך עוד שחקנים לסגל, לא התייחסתי לכל מה שאנחנו צריכים, אלא לשמות שעלו בהקשר שלנו.
זאברני איטי, מגושם עם הכדור. אלוהים יודע איך פאריז שילמה כל כך הרבה על שחקן שבבירור לא ברמות שלה רק לפני שנה. אם כבר יוצא בורנמות שחייב שדרוג אז היל. מעניין איפה יסיים את הקיץ הזה.
אני גם מבסוט על איראולה, נראה כמו התאמה טובה ובמינימום כמו מאמן שרוצה לשחק את הכדורגל שאנחנו רוצים לראות. מהיר, ישיר, לחץ חזק ודגש על פיזיות. סגנון כזה מגייס את האוהדים וכבר עשית חצי מהעבודה. לגבי הסגל, יש המון שאלות זה נכון. בקישור, ג׳ונס זה שחקן שצריך להחתים על חוזה מחר. גם כי הוא אמור להתאים לאיראולה, גם כי הוא סקאוזר, וגם כי הוא פשוט אחלה שחקן שיהיה בסגל ואין שום סיבה למכור בזול או לשחרר בחינם. מעטים השחקנים בסגל כרגע שמבינים עד הסוף את המשמעות של לשחק בליברפול והוא אחד מהם. לגבי השאר זה מאוד תלוי איך איראולה מתכנן לשחק. סובוסלאי הרגע נבחר לשחקן העונה שלנו ובצדק, ולכן צריך להחליט מה עושים איתו ועם וירץ לפני שמדברים על תוכנית כזו או אחרת לקישור. בעיניי שניהם + חראפנברח הם שלושה באנקרים בהרכב, ואם אנחנו מתכננים לשחק עם קיצוניים באגפים, ההימור הנכון הוא לשחק עם חראפנברח כ6 וסובוסלאי כ8. בנוסף אליהם ברוטציה ג׳ונס וכנראה מאק אליסטר (שבשמחה אתן לו עוד עונה להראות שהנפילה הנוכחית הייתה יותר קשורה למאמן ופחות אליו), ועוד תוספת של קשר אחורי הגנתי יותר למקרה שמגלים שהשלישייה רכה מדי. לא אשכח גם את הארווי שאולי יכול גם כן לתת איזה עונת רידמפשן פה, אני לא ויתרתי עליו עדיין למרות השאלות הברורות על היכולות הפיזיות שלו והעונה המתסכלת בוילה. בהתקפה, אם משחקים עם קיצוניים - כמובן שקיצוני ימין זה חובה, אין שאלה בכלל. בשמאל גאקפו נתן את אחת העונות ההזויות בעיניי אחרי עונה מצוינת בעונה שעברה, אני בכלל לא בטוח ממשיך איתו ואולי מחפש להכניס עליו סכום נאה כדי לחזק עמדות אחרות. ריו בעיניי בשל להיות חלק משמעותי בעונה הקרובה ואיראולה ממה שאני מבין הוא מאמן שכן בוטח בצעירים, אבל זה ברור שצריך עוד שחקן רלוונטי להרכב שם. בגדול הייתי שמח עם קיצוני ימין חדש + קיצוני ורסטילי לשתי העמדות במקום גאקפו + ריו, עם הארווי או וירץ כגיבוי לא אידיאלי לעמדות האלה. עם החלוצים אנחנו דיי תקועים לדעתי עם אקיטיקה שצריך להחזיק אצבעות שיצליח להתאושש כראוי, ועם איזאק שיצטרך לקבל עוד עונה כדי להראות אם הוא מתאים לסגנון שלנו. בהגנה כמובן שהצלחנו כרגיל להיקלע לסיטואציה מחורבנת. הבלם היחיד בסגל שאפשר לסמוך עליו זה ואן דייק והוא בן 35 חודש הבא. זה ביזיון של ההנהלה. ז׳אקט ולאוני אמורים להיות פרוספקטים מאוד מבטיחים אבל רחוקים כנראה מלהיות שחקני הרכב, גומז זה גומז. חייב פה עוד בלם. מצידי לא מן הנמנע שהייתי הולך על האופציה להחזיר את קוואנזה אחרי עונה טובה (לפחות כך אומרים) בלברקוזן, שחקן שמכיר את המועדון ואת הדרישות והראה פוטנציאל טוב כשהיה פה. ועדיין זאת רוטציה שרחוקה מלהיות אידיאלית ויש פה הרבה הימורים בעייתיים. מגן שמאלי צריך גם כן, ומגן ימני אם השמועות על בראדלי נכונות זה גם כן חובה. יש פה בגדול 3 אם לא 4 שחקנים להביא רק להגנה כדי להגיע למצב סביר. בגדול זה נראה שאנחנו הולכים לעוד קיץ עם הרבה שינויים. ספרתי במינימום 5 שחקנים שחובה להביא כדי שהסגל יהיה תחרותי, אפילו 6 אם רוצים לא להמר. ושיהיה בהצלחה.
@Scouser Tommy מסכים איתך לגביי מה שרשמת, אני חושב אבל שהסיטואציות עם ג׳ונס וסובו תלויות מאוד בחתימה שלהם על החוזים. אם שני השחקנים לא חותמים על חוזה, ובמקרה של ג׳ונס גם יש לו הצעה סיכום עם קבוצה אחרת שהוא רוצה לעבור עליה. אי אפשר לבנות עליהם, בטח שלא על סובו כבאנקר. הם חייבים לפתור את זה בהקדם.
מאמן נהדר, צעיר, מודרני, צנוע. הכל עובר בשקט, אפילו הסרטון הזה שעשה בקושי מקבל באז. כמה רציתי שנתאבד עליו יא אללה
דיבר יפה, אמר את כל הדברים שמבחינתי היה צריך להגיד. חזרה ההתלהבות מהקבוצה, ההתלהבות ממה שיקרה בחלון ההעברות.
יום של דכאון, כמו היום ההוא שלקחתם את קלופ כשאנחנו תקועים עם ואן חאל ולכולם היה ברור לאיזה כיוון כל קבוצה תלך מפה. שלושה מאמנים שגדלו ביחד באותו חור בסן סבסטיאן יאמנו קבוצות בטופ 6 בליגה ואתם קיבלתם את המאמן עם התקרה הכי גבוהה. אם ההנהלה שלכם תעשה פעולות סבירות, כמו למשל לא לתת לשחקני הרכב בכירים בשיא הקריירה לחפש לעצמם מקום עבודה אחר עם שנה וחצי לסוף החוזה או לתת לשוער הכי טוב בליגה לעזוב, אתם תמריאו מהר למעלה. גם אם יהיו קשיים בהתחלה קשה לי לראות את העבודה שלו לא מקבלת צורה יפה בסוף. אתם צריכים לתת בו אמון כמו שארסנל נתנה בארטטה, חבל על בזבוז זמן יקר ואנרגיה בחיפוש אחרי משהו מלהיב יותר בשוק.
שאלה רגע, זה ייתכן שקבוצות כמו צ'לסי וסיטי הציעו לאבה בן ה-15 פאקינג 50 אלף פאונד לשבוע????? אין איזו הגבלה? מה זה החרא הזה? כמה שחקנים בגילאים האלה מקבלים שכר כזה? הבנתי שעשו שמיניות באוויר בשביל להוציא אותו מליברפול וזה לא כולל כל מיני הטבות למשפחות כמו מגורים בחינם וכו'. אני בהלם. לא מבין כלכך איך הוא סירב לסכום כזה ואני בעיקר לא מבין איך אנחנו אמורים להתמודד עם הצעות כאלה כשיגיעו על אחרים בעתיד. נניח והיה הולך לסכום כזה, היה אפשר לבוא למועדון בטענות שלא השווה שכר כזה?
אין הגבלות. מלבד שכר (שאנחנו לא קרובים להתחרות בסכומים כאלה), סביר שגם אנחנו יודעים לתת כל מיני הטבות\תמריצים לא ישירים ולבני משפחה. דוגמה: אריק פארקש הצעיר גם היה נתון לנסיונות שכנוע של מועדוני על אחרים וגם לגביו היה ספק אם יישאר. הוא החליט להישאר ובאופן לא קשור (או שכן...) פתאום אחיו בן ה-19 עובר ל-U23 שלנו מבלקבורן (הוא גם גדל אצלנו אבל עזב לפני 4 שנים). זאת באמת הצעת שכר קיצונית לחלוטין לילד בגיל הזה. יש מעט מאוד שחקני נוער באנגליה שמקבלים סכום כזה, אבל פה ושם יש כאלה (אני זוכר שמועות שלופטוס צ'יק היה על 30K לשבוע בזמנו בנוער של צ'לסי...). בסיטי כנראה יש לא מעט שחקני נוער על סכומים באזור הזה של ה-30K. האם אפשר לבוא בטענות אם לא משווים הצעות כאלה? קשה. למה הוא סירב? אולי כי הסביבה שלו היא סביבה רצינית ומבינה שלילד יש פוטנציאל ממשי להפוך לכוכב ועדיף להישאר במקום שמראה לו תוכנית איך לשלב אותו בבוגרים במקום ללכת להיות "עוד" שחקן בקבוצת נוער. אם הוא ישתלב בבוגרים ויממש את הפוטנציאל שלו אז 50K לשבוע זה כלום לעומת הסכומים שהוא יעשה בקריירה. צריך גם לזכור שהוא לא מתחייב פה ל-10 שנים במועדון. הוא ממשיך עם קדם-חוזה ולאחר מכן חוזה כמו שיש לריו. ואני מניח גם שיש הסכמות\הבנות לגבי חוזה משודרג משמעותית שיקבל כשיגיע לכל מיני מיילסטונס. למשל האח של הסוכן שלו קיבל 3 חוזים תוך איזה חצי שנה כשעלה לבוגרים בזמנו ואצלו זה אולי היה קיצוני כי ההתקדמות שלו היתה מטאורית, אבל הוא לא היחיד שככה מתנהלים מולו. שים לב שהוא לא רק חתם על חוזה, הוא הפנים של שחקני הנוער שקיבלו חוזים עכשיו (ויש שם עוד כמה כשרונות מאוד מוערכים), הוא קיבל מספר בקבוצה הבוגרת, הוא יהיה בסגל במחנה קדם העונה בארה"ב... החתימה שלו על חוזה והיח"צ של המועדון זה כאילו רכשו שחקן, לא כאילו שחקן נוער חידש חוזה. אם הסביבה שלו היא סביבה רצינית ולא כזאת שמחפשת לעשות כמה שיותר כסף וכמה שיותר מהר על חשבון הילד - אני מניח שיש לזה משקל רציני בהחלטה (וגם סביר שהוא קיבל מענק חתימה יפה, אמנם לא 50K לשבוע אבל בכל זאת כסף נחמד). ואחרי כל זה - אף אחד לא צריך להיות מופתע אם הוא ישפשף לנו בלי תמורה למועדון אחר תמורת משכורת פסיכית לפני גיל 20.