המיקום בספרד:

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/5/06.

1. Raulito Madridista

שאלה שאותי מטרידה טיפה בליגה הספרדית, היא, האם סדר המקומות בליגה, בין 2 קבוצות השוות במספר הנקודות, צריך להיות לפי תוצאות המפגשים בין השניים, או לפי הפרש שערים. למשל, יש קבוצה שיכול להיות לה הפרש שערים של 40+ והיא מנצחת הרבה קבוצות ומביסה וקבוצת התקפה טובה, אבל היא הפסידה לקבוצה השנייה 3-1 וניצחה אותה 1-0, או הפסידה למשל בשני המקרים. השאלה שלי היא למשל, האם קבוצה שניצחה את כל משחקיה 1-0 לדוגמא, וניצחה את המתמודדת איתה פעמיים, צריכה לגמור לפניה או לא? מצד אחד היא השכילה לנצח בשני המשחקים או להשיג תוצאות טובות, מצד שני, הקבוצה השנייה יש לה הפרש שערים טוב יותר. דוגמא טובה לכך: סביליה יש לה הפרש שערים של14+ לעומת אוססונה לה יש 5+ בסה"כ, אבל אוססונה ניצחה פעמיים את סביליה, במידה ותגמור איתה באותו מספר נקודות, היא תהיה בצ'מפיונס ליג.

דעה שלי: אני הולך עם הפרש שערים, הקבוצה יכולה לפשל פעמיים נגד יריבתה או להפסיד 3-1 ולנצח 2-1 בהתאמה, וגול אחד לא צריך להפריד במיקום, קבוצה שמרשימה ומבקיעה הרבה יותר או סופגת פחות מהיריבה שלה, מגיע לה להיות ממוקמת יותר גבוה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/06
  2. Melixon 15 Member

אני הולך דוקא עם מפגשים, מפגשים בין הקבוצות (ומדובר על כמה, לא על אחד) מסמלים יותר עליונות של קבוצה אחת על השנייה ולדעתי זה צריך להיות ככה, כי זה מה שהטבלה צריכה לשקף, מי יותר טובה מהשנייה.

3. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

מפגשים בין קבוצות.
    מראה איזו קבוצה טובה מהשנייה, למרות תיקו בנקודות.

4. Barcik Member

דיון מאוד מעניין. בגדול, אני מסכים איתך, דור. המטרה של הליגה היא למצוא את הקבוצות היציבות, מאוזנות והבנויות ביותר. זוהי המהות שלה. עבור הכרעה על משחקים בודדים, יש תחרויות אחרות. לשבור שוויון לפי צמד משחקים בליגה פשוט נוגד את הרוח של התחרות. מצד שני, גם עם הפרש שערים אני לא שלם לגמרי. הרי איזה שביעייה אקראית פה ושם תמיד יכולה להיות. לטעמי, זה גם משהו אכזרי מדי. הרי כיצד, למשל, ניתן להכריע אליפות על הפרש שערים? זה פשוט לא תקין. לכן, אני תומך בשיטה האיטלקית. אם אחרי עונה ארוכה של 38 משחקים הקבוצות לא יכולות להפרד אחת מהשנייה, יש רק דרך אחת לשבור את השוויון - משחק ישיר בין השתיים על כל הקופה.

5. SeRgInHo Member

דעתי היא שבמקרים כמו של סביליה ואוססונה צריך להיות משחק קובע במגרש נייטרלי.

6. ManUtd Fan Member

אני לא הייתי הולך על שני העצות הללו. אני פשוט הייתי הולך על שני משחקים. אחד בבית אחד בחוץ. לדעתי השיטה הכי טובה, שיכולה גם לקבוע מי הכי ראוי לאליפות. מה גם זה יספק לנו מתח לכל אורך שני המשחקים. או שזה פשוט יהיה במגרש נייטרלי כמו שסרג'יניו אמר. אני מעדיף את האפשרות הראשונה.

7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן אבל צריך להתחשב בקבוצות שעשו עונה ארוכה כל כך ועכשיו צריך להוסיף לה עוד שני משחקים כדי לקבוע מיקום.
    תחשוב שארסנל עכשיו אחרי העונה המדהימה והארוכה הזו צריכה לשחק פעמיים מול טוטנאהם על המקום הרביעי (שלא הגיע לתותחנים) , אבל מצד שני שני משחקי דרבי כאלה...תענוג יהיה