סיכוי סביר יותר שישחקו בפתח תקווה. ברמת גן רק מספר מצומצם של כיסאות מאושרים לישיבה, וקשה לי להאמין שיכשירו אותו לליגת העל (על אף שהיו כל מיני ידיעות בנושא, אבל בארץ בעיקר מדברים ופחות עושים).
ואני חשבתי שהיא לנצח תישאר בלאומית. שאפו גדול. מקווה בשבילם שיכשירו ויאשרו להם את אצטדיון רמת גן שלא יצטרכו לנסוע רחוק
היה היום פסטיבל תקשורתי שבו כולם התגייסו למען הפועל ר"ג. גם ברדיו (103) עשו טקס לקופמן לפני יציאתו למשחק, דברו על ר"ג, דגו, מועמדים שיחליפו אותו, איזו עונה היא עשתה, כמה מגיע לה. לפני המשחק מדברים כבר על מה הפועל ר"ג תעשה בליגת העל, וכמה היא חסרה, ואיזה כיף לצפות בה. ב1-0 לכפ"ס היה אפשר לשמוע את העצב אצל הפרשנים (מלבד אקרמן), כאילו הרצליה הולכת לשדוד הערב העפלה.
אז בנתיים ואטורי, טל נעים ואופק עובדיה עזבו. גם אלעד בראון ממשיך הלאה, כנראה שברזילי יעבור לריינה. שיימן רוצה עליית ליגה
הנטי חותם בראשון לציון, ביחד עם החלוץ הליטאי זאת התקפה אימתנית ללאומית. זאת לא קבוצת עירייה? מאיפה הכסף והאמביציה לעלות?
וגם מאמן העונה חתם שם (אלעד בראון). פרוייקט מעניין. גם השנה הם התחילו כזה וזה התפוצץ להם בפרצוף. יש לי תחושה שהם עושים עלייה.
מי שציפה להמשכיות הוא או טיפש או תמים. לגבי ראשון - שמות לא תמיד מדברים בלאומית. יכולים להצליח ויכולים להתרסק, אי אפשר לדעת.
לא ציפיתי להמשכיות. השחקנים שעזבו אותנו עברו לקבוצות עם שאיפות גבוהות יותר (אשדוד וריינה יתמודדו על עלייה, והפועל חיפה היא קבוצת ליגת על אמצע טבלה). אני מודה שחשבתי שאשמע על שחקנים שיגיעו למועדון בנתיים, בעיקר כשכל שחקן בלאומית יכול לעבור מכל קבוצה לכל אחת אחרת.
עדיין מוקדם מאוד. בלאומית רוב ההחתמות מתבצעות מאמצע יולי, מה שקורה בראשון לציון הוא יוצא דופן ברמה שאני לא זוכר מעולם (10 החתמות ביוני) מה שכן עשו בינתיים בהרצליה זה שהצליחו לשמור על כל החלק האחורי חוץ מואתורי וצעדון. שחקנים משמעותיים כמו בומשטיין, זיו לי, כיאל ואייזן ממשיכים לעונה נוספת. לא בוכה על העזיבה של ברזילי, לא אהבתי אותו לאורך רוב העונה. שיחק אותה עם הגולים בסוף אבל אני לא חושב שיש פה משהו מעבר לעוד חלוץ ליגה לאומית. מה שמעניין מה יקרה זה עם ירושלמי, מצד אחד השחקן הכי טוב בקבוצה בשתי העונות הקודמות מצד שני אין שום הסבר לאיך שהוא נראה העונה החל מחודש נובמבר. מצד אחד נראה מאוד מחובר למועדון ומצד שני לוקח את המשכורת הגדולה ביותר שיכולה לאפשר להחתים שחקן טוב יותר. אפשר להגיד שאני מעדיף שישאר, ואם ילך לא נורא אבל השאלה הקריטית היא מי יבוא במקום
ירושלמי לא הגיע לפלייאוף. אני מקווה ששיפמן ימשיך עוד עונה כמושאל. ברזילי אולי לא אבידה גדולה אבל אין הרבה חלוצי ליגה לאומית עם מספרים. אנחנו מדברים על מגוון צר כמו גיל יצחקי או דור ז'אן.
ירושלמי בגדול לא הגיע לעונה, בפלייאוף הוא עוד היה סביר יחסית לכמות המשחקים בהם חירבן על הדשא, במיוחד בסיבוב השני. שיפמן עזב, חתם בקרית גת. אגב דור ג'אן, לא יפתיע אותי אם יחתום פה, לא רואה מצב שהוא נשאר בראשון עם כל החלוצים שיש שם.
בנתיים כל הקבוצות במסע החתמות. מוקדם או לא מוקדם, לא משנה מה ראשון לציון עושה, בסופו של דבר לפני 3 שבועות כמות אדירה של שחקנים (טובים מאוד ללאומית) סיימו חוזה, ואף אחד מהם לא הגיע למכבי הרצליה. אפילו עפולה הצליחה להתחזק בנתיים.