הליגה ההולנדית 25/26 - עוד אליפות קלה לפ.ס.וו. אלקמאר עם הגביע. אייאקס מאכזבת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההגרלות השונות במוקדמות אירופה:
    NEC תפגוש מחר את אולימפיאקוס לקרב הראשון במוקדמות האלופות. אם הקבוצה של שרי וטאדיץ' תצליח לעבור היא תפגוש בשלב האחרון לפני שלב הבתים את המנצחת שבין בודו גלימט לאוניון סן זילואז. חשוב לציין שאם אולימפיאקוס תנצח NEC תשחק בשלב הבתים של האירופאית.

טוונטה תשחק השבוע בפדרציות נגד הקבוצה הסלובקית DAC 1904. אם תנצח היא תפגוש יריבה לא פשוטה. דינמו קייב או קארבאח.

אייאקס תתמודד קודם כל מול שלבורן האירית, ואם תנצח מחכה לה המנצחת שבין פ.צ סיון לפ.צ נואה הארמנית.

* לאייאקס וטוונטה אין רשת ביטחון. אם יפסידו באחת משתי ההתמודדויות הן מחוץ לאירופה. בעיניי לטוונטה יש יותר סיכויים לעוף, אבל אייאקס גם צריכה להזהר. לדעתי השוויצרים לגמרי לא פראיירים.

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אז יש לנו שוער. בהצלחה טר שטגן!

AFCA, EuropeGuy ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתפתח אחלה סיפור עם חודטס. אייאקס מקשיחה את עמדותיה מול פריס סן זרמן. היא דחתה באופן חד את ההצעה של הפריזאים של 40 מיליון אירו פלוס 5 מיליון בונוסים. ג'ורדי רוצה לראות מינימום 60 מיליון, המו"מ נראה כרגע תקוע.

ה"טלחראף" הגיע עם הסיפור כך שאני לא ממש יודע עד כמה שזה נכון, אבל בפריס טענו שחודטס נרכש במיליון אירו בלבד לכן הם לא מבינים למה ההצעה שלהם לא מספיקה. בעיניי, אם זה נכון, זה כמובן טענה ילדותית ולא רצינית. מה שלדעתי יותר נכון זה שפריס טוענת שהיא עסוקה ברכש של אקליוש שחקנה של מונאקו שאמור לטענתם לעלות חמישים מיליון אירו. הצרפתי/אלג'יראי כבר שותף בהרבה יותר משחקים בינלאומיים מאשר חודטס.

אני מעריך שבסוף חודטס עוזב, אבל טוב לי שג'ורדי נלחם על השחקנים שלנו. הוא היה ברור ברצון להשאיר את חודטס לעוד שנה וכך הוא עכשיו מנהל מו"מ. קשה לי להאמין שבסוף המו"מ תתפוצץ, אבל ברור לי שהכדור אצל הפריזאים.

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פ.ס.וו עומדת להתחזק בסאנו ופיליפ קוסטיץ'. כמו שהיה צפוי האלופה החליטה לפתוח את הארנק. קוסטיץ' ששיחק בעבר בכרונינגן מגיע בהעברה חופשית מיובנטוס. בשביל סאנו תשלם פ.ס.וו 15 מיליון אירו פלוס בונוסים על סך שני מיליון.

NEC נמצאת בהכנות בשביל הקרב מול אולימפיאקוס, אבל פיינורד דופקת חזק על הדלת בשביל הקיצוני המרוקאי סמי אואסה. המחיר עומד כנראה על 10 מיליון אירו.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

NEC חוזרת הביתה עם 0-0 מיוון. בסך הכל תוצאה טובה, עכשיו שיגמרו את הסיפור בניימייכן.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מעצבן מאוד שניימכן מוציאה את אחד השחקנים המובילים שלה מהמלון ביוון רגע לפני משחק הכי חשוב שלה אולי בהיסטוריה. אני מדבר על סאנו כמובן שעובר לפ.ס.וו.

תוצאה לא רעה. הלוואי שיעברו.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תיקון מאד חשוב ארז. סאנו לא רצה לשחק יותר מול אולימפיאקוס.

שנינו יודעים שכבר שנים הדברים האלה קורים ועדיין אני מחכה לאופ"א שתעזור לקבוצות לעבור בשלום את המוקדמות. המצב הזה בלתי נסבל. אני מבין את סאנו, אבל אי אפשר ככה להגיד "אני כבר לא יכול לשחק בשביל NEC".

עם או בלי סאנו, NEC נראתה אתמול טוב מאד והתוצאה הטובה שלה ביוון מאפשר עכשיו לסגור את הסיפור מול אולימפיאקוס בבית.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אייאקס וברצלונה הגיעו לסיכום על ההשאלה של חופרן ג'ופרה, מגינה בן ה-19 של הקטלונים. אייאקס תוכל בקיץ הבא לרכוש את השחקן. לא ברור כרגע בשביל איזה סכום.

קאיו הנריקה יהיה המגן הראשון כשעכשיו ג'ופרה ימלא את התפקיד כמחליף. אואן וויינדל רשאי לעזוב את אייאקס, אבל לא ברור אם זה יקרה. במצב שכזה הקטלוני הצעיר גם יכול לשחק באייאקס הצעירה.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוונטה מנצחת בקלות 6-0 את יריבתה מסלובקיה. אייאקס בועטת מעל לשלושים בעיטות לעבר שוערה של שלבורן, מחטיאה פנדל וסופגת סתם בגלל באומן פשוט לא מספיק טוב לרמה הזאת. על הנייר היינו צריכים לגמור את הסיפור, עכשיו השארנו לאירים אוויר לנשימה.

ראיתי מעט מאד מהמשחק, אבל ברנדט מיד הראה נוכחות. לאונרדו ממשיך להחטיא כמו טירון. בסך הכל לא צריך להגזים עם הביקורת, אבל ברור לי שמיצ'ל לא מרוצה הערב. לא מניצול המצבים ולא מההגנה ששוב סתם ספגה.

מילה אחרונה על זופרן הצעיר של ברצלונה. הוא עדיין לא שחקן שלנו. הוא לא התאמן עם הקבוצה, אבל כרגע עדיין לא ברור אם נראה השאלה או רכישה.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

משחק של 20-0 נגמר איכשהו 1-3. פערי הרמות עצומים, מניח שננצח גם באירלנד.
    ברנדט היה נראה נהדר.

בעיה עם לאונרדו. המון ביקורת אבל צריך לתת לברזילאי קצת זמן. מעבר גם מסעודיה זה לא מעבר קל.

de Middenweg ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לא מתחייב על אליפות לאייאקס, אבל יהיה הרבה יותר מעניין.

היידה פורטונה.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

האלופה מפשלת במשחק הפתיחה של הליגה. לא צריך לקחת את איבוד הנקודות של פ.ס.וו ברצינות. הדבר היחיד שקצת מוזר לי שיש להם עודף קשרים, אבל ההגנה שלהם לא משהו. ברור לי שיגיע עוד שחקן אחד או שניים לקו האחורי. אגב, היה מישהו בתקשורת שאמר שאולי פ.ס.וו צריכה לקנות את באס...בלמה של אייאקס עוד יקבל דקות, אבל אם באיינדהובן רוצים לשלם איזה חמישים מיליון אירו אז בבקשה...

@הרצליה עד המוות
    אני מתרכז בקבוצה שלנו. מחר לא יהיה קל בזוולה. אני מעריך שטר שטגן יערוך את הבכורה, אבל מי ישחק בחוד? הייתי נותן קרדיט ללאונרדו. מצחיק אותי שבהולנד מדברים על זה שהוא צריך להוריד משקל ובארץ אני רואה את איתן אזולאי "מככב" עם שומנים עודפים בקבוצה האהודה שלי מבלי שאף אחד מדבר על זה. יחי ההבדל הקטן בין שתי העולמות....

לחזור אלינו. יהיה מעניין לראות גם האם חודטס ישחק? בנתיים לא שמעתי ביום יומיים האחרונים הרבה על מעבר אפשרי של השחקן לפריס. אלופת אירופה אמורה להגיע עם הצעה שנייה ואיכשהו יש שמועות על התעניינות ברצלונה ובאיירן. לי זה לא נראה רציני ואני מצפה שבתוך שבוע חודטס עוזב לפאריס. ניחוש שלי, סכום של 55 מיליון אירו ובונוסים...

עוד מילה על יום חמישי. שלבורן יצאו במזל עם 3-1. ראיתי את התקציר ומאד לא מקווה שנחטיא שם שוב בכמויות כאלו. גם גלוך השתתף בחגיגה עם החטאה ענקית.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתייחס עכשיו רק למשחק של אייאקס. ניצחון זה ניצחון, אבל למרות שאני מבין מה מיצ'ל עושה הוא לוקח סיכון גדול. בסופו של דבר ההימור השתלם, אבל לדעתי כולם יכולים לראות ששחקנים כמו רחייר, באומן, ברחהאוס ואולי אפילו גלוך לא יהיו שחקני הרכב בעוד מספר שבועות. אגב מילה על הישראלי, משחק אחד טוב מול וויובודינה לא אומר שהוא יכול לזייף אחרי זה. דולברג יימכר וקרוב לוודאי שגם חודטס יעזוב.

למרות הניצחון הקשה אני חושב שאפשר גם לראות כמה דברים. הראשון, ברנדט יהיה העונה שחקן חשוב ביותר. לא היה לנו שחקן שכזה לפני עונה. גם כישרוני, וגם אחד שיודע להנהיג. השני, חביב הקהל של הרבה מאד אוהדים. טולו ארוקודרה. נכנס כמחליף ובתוך שתי דקות נתן למוקיו כדור על מגש של כסף. ברנדט וטולו יכולים להפוך לשחקנים הכי חשובים שלנו. דבר שלישי, מרקוס לאונרדו. נראה לגמרי לא בעניינים. צריך לקבל דקות, אבל דולברג יצטרך קודם כל להמכר. הדני משחק לדעתי גם בגלל שיכול להוכיח את עצמו בפני קונים פוטנציאליים.

אייאקס כמו פ.ס.וו, פיינורד ושאר הקבוצות שמשחקות באירופה צריכות עכשיו להתגבש מהר מאד ולהצליח בשתי חזיתות. האלופה מאבדת כבר שתי נקודות ראדונות העונה אחרי 2-2 ביתי מול פורטונה סיטארד. פיינורד מנצחת, גם בהרבה קושי, את ספרטה בחוץ 1-0.

את השאר אסכם יותר מאוחר.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור 1
    פ.ס.וו - פורטונה סיטארד 2-2
    ספרטה רוטרדם - פיינורד 1-0
    נק ניימייכן - טלסטאר 2-1
    היירנביין -טוונטה 0-1
    זוולה -אייאקס 2-0
    א.ז אלקמאר - אדו דן האח 0-2
    כרונינגן - אוטרכט 1-2
    גו אהד איגלס - ווילם טוויי 1-4
    קמבור - אקסלסיור 4-0

מבחינתי לא צריכים לקחת את התוצאות יותר מדי ברצינות, אבל אותי בעיקר מעניין לראות איך קבוצות כמו AZ, טוונטה ונק ניימייכן יצליחו במחזורים הראשונים. לשחק בשתי מסגרות זה אף פעם קל, בטח לא באוגוסט. כרגע רואים שטוונטה מאד מתקשה להראות טיפת יציבות וגם בניימייכן כבר נגמר פסטיבל טאדיץ'.

חוזרים בעוד כמה ימים למוקדמות אירופה...