הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור 17:
    פ.ס.וו בורחת לליגה. הסיבוב הראשון נגמר ולאלופה יש בסך הכל שני משחקים בהם לא ניצחה. היום ניצחה בחוץ את אוטרכט 2-1. זה לא היה קל, אבל ניצחון זה ניצחון. יירדי שחאוטן הורחק לקראת סיום.

פיינורד הצליחה לסיים את הסיבוב הראשון עם תיקו שלמעשה היה אמור להסתיים בהפסד. טוונטה פשוט החמיצה ללא הפסקה ובסוף גם לא הצליחה לכבוש עם שחקן יותר. 1-1 בסיום.

אייאקס הוציאה מהקרב על המקום השלישי נקודה בניימייכן. 2-2 בסיום. גם כרונינגן ו-AZ לא הצליחו לנצח. הראשונה חזרה הביתה עם נקודה מהמפגש בחוץ בדייבנטר עם האיגלס. AZ הפסידה 4-3 בסיטארד מול פורטונה המקומית.

שאר משחקים:
    הראקלס - היירנביין 3-0
    אקסלסיור - פק זוולה 1-2
    נאק ברדה - טלסטאר 1-0
    וולנדהם -ספרטה 1-0

הטבלה:
    1. פ.ס.וו 46 נק'
    2. פיינורד 35
    3. אייאקס 30
    4. נק ניימייכן 29
    5. כרונינגן 27
    6 AZ (משחק חסר) 25

16. וולנדהם 14 נק'
    17. הראקלס 13 נק'
    18. נאק ברדה 13 נק'

מלך שערים:
    אואדה (פיינורד) 18
    חוס תיל (פ.ס.וו) 11
    ייז הורנקאמפ (הראקלס) 10

חוזרים למחזור 18 ב-9 בינואר!

הרצליה עד המוות ו-AFCA אוהבים את זה.
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאבריציו רומנו מדווח הבוקר שאייאקס מנסה לצרף את המגן השמאלי קווילינדסי הארטמן שמשחק בברנלי. פרט פיקנטי שהשחקן גדל בפיינורד...הרשת כבר מלאה בתגובות שהוא לא יגיע לאייאקס, אבל אנחנו חצי עונה לפני מונדיאל. לפי רומנו יש גם אפשרות של השאלה.

קייס סמית הכשרון הגדול של AZ מבוקש בחו"ל. זה לא חדש, אבל כרגע מדברים על סכום שחרור של 60 מיליון אירו. לפי שמועות היונייטד, ניוקאסל, ברצלונה ובורוסיה דורטמונד מתעניינות בשחקן. AZ מצדה לא ממש רוצה לשחרר אותו בינואר.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'ורדי קרויף ואייאקס סיכמו בעל פה על שיתוף פעולה עד אמצע 2028. כך מדווח הערב הטלחראף. הבן של יוהאן ז"ל אמור להיות המנהל הטכני הבא של הרקורדמייסטר ההולנדי.

AFCA ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.
  4. Ajax Amsterdam Member

מינוי טוב מקצועית אבל בעיקר פוליטית

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  5. Andrei Kanchelskis Member

צעד משמעותי ראשון לעבר שינוי מבורך! להערכתי כמו בתחילת דרכו כמנהל מקצועי במכבי ת''א יתאמץ קרויף להביא לאייאקס מאמן ספרדי.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מעדיף בשלב הזה לחכות בשקט לראות איך העניינים יתפתחו. אני מודה שלא עקבתי כל השנים האלה אחרי קרויף ג'וניור. כמו תמיד יש הרבה שמועות בכל דבר שקשור למועדון והיום כבר קראתי שג'ורדי ירצה להחזיר מלא שחקני עבר בשביל כל מיני תפקידים. אין לי מושג אם זה יעבוד, אבל כמו שהייתי בעבר מאד קריטי לגבי התכניות של האבא, אני לא מאמין שהצלחה קשורה דווקא אם X או Y היה שחקן עבר גדול. לאחרונה יש דיווחים על חיזורים הדדים בין אייאקס לווסלי סניידר. אם יש בן אדם אחד שאני לא רוצה לראות בקבוצה זה האיש. הוא היה שחקן נהדר, אבל הבחור פשוט לא רציני. מאז פרישתו מכדורגל הוא רק נכשל, שלא לדבר על זה שהוא מתנהג כמו ערס קטן.

אני גם מאד לא מקווה שקרויף הבן רוצה לראות אייאקס עם 11 שחקני נוער. ההצלחה האחרונה של המועדון תחת שרביטו של אוברמרס וטן האח הוכיחה שצריך אוסף של שחקנים ותיקים בתוספת נוער מוכשר.

בסופו של דבר נשארים המון סימני שאלה, אבל ברור לי שמתישהו נחזור להוביל בהולנד. על זה אין לי ספק, אבל ג'ורדי בעיניי לא המשיח...

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אנדרה אייו, פעם כוכב בפרמייר ליג ונבחרת גאנה, ינסה להציל את האחרונה בטבלה נאק ברדה בגיל 36.

alexshw, Ajax Amsterdam ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  8. alexshw Member

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@alexshw
    מהלך שאף אחד ציפה בהולנד. הקטע הוא שטן האח לא בדיוק אשף בבחירת שחקנים. אני יכול להבין שאולי נמאס לו להיות מאמן, אבל יהיה נחמד לראות אם יצליח בטוונטה כמנהל טכני. צריך לזכור שלא מדובר בקבוצה הכי עשירה בהולנד.

10. alexshw Member

יותר כנראה לאחרים נמאס שהוא מאמן. הוא פגע קשות בתדמיתו ב3 השנים האחרונות.
    מותר להיות מאמן חלש. זה לא פשע. רוב המאמנים בעולם הם לא משהו מיוחד. אסור לגזור. צריך להיות מקצועי בעבודה שלך. הוא לא מקצוען. הוא נוכל.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@alexshw
    מבחינתי טן האח המאמן האחרון שהחזיר את אייאקס לרגעי תהילה אחרונים. קשה לי להגיד עליו שהוא נוכל, אבל ברור לי שהמנהל הטכני החדש של טוונטה נכשל באולד טראפורד. סביר להניח שגם בלברקוזן לא בדיוק זוכרים אותו לטובה.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתקרבים לפתיחת הסיבוב השני וכרגע אני מהמר שיש סיכוי לא קטן שיחזרו לשחק רק בעוד שבוע וחצי. הולנד סובלת בימים אלה מסופת שלגים יפה והתחזית לא משתפרת עד אמצע סוף השבוע הבא.

בכל מקרה חלון ינואר כבר איתנו ובאייאקס התחילו לעבוד כדי לחזק את הקבוצה. אתמול הקבוצה ניצחה בקלות ביוהאן קרויף ארינה (עם גג סגור) את סריינג הבלגית בתוצאה 4-0.

- מי שנמצא כרגע בחדשות הוא קנת' טיילור שמחוזר ככל הנראה ע"י לאציו. אייאקס תרצה לראות סכום של 15-20 מיליון אירו.
    - שוב מדברים על מספר 6 ולאחר שמספר מועמדים נפלו השם החדש הוא של מנואל אוגרטה בן ה-24. השחקן שמשחק במנצ'סטר יונייטד יכול לפי הדיווחים לעזוב. הבעיה היא שאייאקס רוצה כרגע רק להשאיל.
    - גם שמו של דיילי בלינד שוב עולה.

- פורטו מציעה 20 מיליון אירו בשביל חלוץ פיינורד אואדה. לפי הדיווחים ברוטרדם סרבו להצעה.
    - ג'ואי ויירמן היה לפני שבוע קרוב להעברה לפנרבחצ'ה, אבל הקשר נשאר בסוף באיינדהובן.

13. alexshw Member

הוא נוכל כל דבר

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@alexshw
    מאיזו בחינה הוא נוכל כי בתקופתו באייאקס הוא היה רחוק מהדימוי הזה. שוב, לא עקבתי אחריו מאז שעזב אותנו, אני יודע שהוא לא הצליח מחוץ לאמסטרדם, אבל נוכל?

15. alexshw Member

הסברתי מעלה. בתקופתו באיאקס אוברמרס לא נתן לו לגזור.