הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה ידיעות מכיוון אמסטרדם:
    1. אייאקס עומדת להחתים לחצי עונה את שחקן ההגנה היפני טאקהירו טומאיאסו. השחקן ששוחרר בקיץ ע"י ארסנל סבל בשנים האחרונות מריבוי פציעות לכן אייאקס תחתים אותו על חוזה שתלוי בדקות שהבינלאומי היפני יכול לתת.
    2. לפי דיווחים קנת' טיילור יעזוב בינואר. הקשר לא יאריך את חוזהו שנגמר בשנה הבאה.
    3. אייאקס מעוניינת לרכוש את קשר כרונינגן הצעיר, סטייה רסינק, שמשחק בעמדה מספר 6. לפי מה שידוע יש לרסינק סעיף שחרור בקיץ על סך 6 מיליון אירו. השאלה היא אם אייאקס תוכל להחתים אותו כבר בינואר?
    4. וואוט ווחהורסט מושבת עד אחרי הפגרה הקצרה. החלוץ שנפגע מול פורטונה סיטארד כבר לא יחזור לשחק בשנה האזרחית הנוכחית.

הרצליה עד המוות ו-AFCA אוהבים את זה.
  2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כיף גדול לראות את אוסקר. בהחלט ניצחון לא רע בעונה המזוויעה הזו.

AFCA אוהב/ת את זה.
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמח על הניצחון , אבל אני מודה שאני מתקשה להסתיר את הכעס הרב שאני מרגיש על מצב הקבוצה. אני גם חושש לקראת יום ראשון, אבל לפחות מקווה שהחבר'ה יחזרו הביתה עייפים אבל טיפה יותר שמחים ומרוצים. עוד 3 משחקים עד לפגרה הקצרה. קלסיקר, אקסלסיור מאסלויס בגביע ולקינוח מפגש עם שרי, דסה וחבריהם בניינייכן...

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  4. AFCA Member

פעם ראשונה שהמועדון הזה מראה רוח חיים מאז הניצחון באיינדהובן בעונה שעברה. פייר, התגעגעתי, ולפי הוייב של השחקנים והקהל במחצית השנייה אני לא היחיד

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@AFCA
    אנחנו צריכים עכשיו לשרוד עוד 3 משחקים. לפי הדיווחים אייאקס רוצה לצרף לפחות שני שחקנים חדשים. לדעתי גם טיילור יעזוב. מבחינתי הדרך עוד ארוכה עד שנוכל שוב לחזור קצת לחייך. טוב שניצחנו היום, אבל זה רק משחק אחד...

אגב, כרגע נראה שקרוס עוזב בפברואר. יהיה מעניין לראות מי יגיע במקומו. היום גם קראתי שיש סיכוי שחרים יגמור את העונה. מבחינתי בסדר, אבל אנחנו מבחינת הטבלה הולכים כרגע על חבל מאד דק. אנחנו במרוץ למקום השלישי, אבל אם נפסיד מול פיינורד ובניימייכן הפער שוב יכול לגדול בצורה רצינית.

אני באמת מקווה לטוב, אבל אני נשאר מאד מאד זהיר.

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פורטוגל מאיימת ברצינות על המקום השישי שלנו. זו המסקנה של עוד מחזור אירופאי לא מוצלח.
    אלופות:
    - פ.ס.וו מפסידה 3-2 בבית לאתלטיקו מדריד.
    - אייאקס מנצחת 4-2 בבאקו את קראבח. צמד לגלוך.

אירופאית:
    פיינורד מפסידה 4-3 בבוקרשט לסטיאווה. ואן פרסי החליט להשאיר הרבה שחקני הרכב על הספסל. האוהדים והתקשורת לא אהבו את זה. המאמן עשה את זה גם בבראגה וגם שם הפסיד.
    - גו אהד איגלס מפסידה 2-1 בחוץ בליון.
    - אוטרכט מפסידה באותה תוצאה בבית לנוטינגהאם פורסט.

פדרציות:
    AZ מנצחת בחוץ 3-0 את דריטה.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו נקבל מחר זר פרחים גדול מכיוון איינדהובן...:D(אחזור יותר מאוחר)

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  8. Ajax Amsterdam Member

בעונה כמו זאת הניצחון הזה אפילו יותר מוערך אצלי

הרצליה עד המוות, AFCA ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  9. Andrei Kanchelskis Member

אייאקס הולכת ומשתפרת והמקום השני פתאום לא נראה כל כך רחוק. לפי דעתי מדובר בעונת בנייה מחדש שהמקום השני בה יהיה שווה ערך לזכייה באליפות, ואם גם בעונה הבאה תשחק אייאקס בליגת האלופות אפשר יהיה למשוך מאמן בעל שם: אני עדיין חושב שזה צריך להיות גארת' סאותגייט אבל בטח יהיו עוד מועמדים.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכיר את ההרגשה הזאת :D
    הם הגיעו לאמסטרדם כפייבוריטים וחוזרים עכשיו לרוטרדם עם הזנב בין הרגליים.

אני חושב שחרים התחפש היום לפאריולי. הסטטיסטיקה הרשמית אומרת שפיינורד החזיקה ב-58 אחוז מהזמן בכדור. לפעמים זה היה נראה הרבה יותר, בטח בחצי השני אחרי שכבר הובלנו. לפני ההפסקה האורחת לחצה בצורה טובה על החצי שלנו, אבל זה לא הביא להם הרבה הזדמנויות. דולברג היה בעיניי היום אחד מהמצטיינים בגלל שהוא הצליח הרבה פעמים להשתלט על הכדורים הארוכים שהגיעו אליו מכיוון יארוס (שגם היה שקט היום). השיטה הזאת עבדה ופיינורד לפעמים ממש נחשפה מאחור. חבל שגלוך היה אחד הבולטים שלא היה מרוכז כי היו לו בשתי המחציות הזדמנות לכבוש.

השאלה עכשיו היא האם בשבוע הבא, במחזור האחרון לפני פגרת חג המולד, אנחנו נראה את אותה שיטה? אני חושב שכן. זה יהיה משחק חוץ מול קבוצה שקרובה אלינו בטבלה. אני מעריך שהקבוצה של דסה ושרי תרצה לתקוף. בכל מקרה עד אז יש עוד משחק גביע במאסלויס מול אקסלסיור החובבנית (זאת לא הקבוצה מרוטרדם שניצחה העונה בארינה אלא קבוצה חובבנית מעיר אחרת).

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו מפגרים רק 5 נקודות מהמקום השני. האמת שזה מדהים שזה לא יותר, אבל אפשר רק לקוות שנוכל לאיים בהמשך על פיינורד. אני חושב שכרגע די בטוח שפרד חרים ימשיך עד סוף העונה. נראה מה יקרה בינואר. המנהל הטכני, אלכס קרוס, יעזוב בפברואר. סביר להניח שאם יורדי קרויף יהיה המנג'ר שנראה מאמן זר, אבל לא מאנגליה אלא מספרד. סאותגייט כרגע יותר מחלום רטוב שלך :D .

הרצליה עד המוות ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

"רק פיינורד מול פ.ס.וו, זה משחק צמרת". אלה היו דבריו של מאמן פיינורד רובין ואן פרסי אחרי ההפסד נגד אייאקס. יהיה מעניין לשמוע מה דעתו על היירנביין שבאה למבצרה של פיינורד ומנצחת 3-2 בגביע! (שער ניצחון בדקה התשעים).

בערב שאייאקס מנצחת בחוץ 7-2 את אקסלסיור מאסלויס עם משחק מצוין של ראייאן בונידה (שער ו-4 אסיסטים) אווירת המשבר בדרום רוטרדם מחריף. כשיש בסוף המשחק שיח בין ואן פרסי, השוער ביילו, עם אנשי הגרעין הקשה אנחנו יודעים מה השעה.

מוזר להגיד עכשיו שהעונה של פיינורד למעשה כרגע גמורה. בצורה הזאת המקום השני עוד יהיה אתגר רציני, אבל בגביע ההולנדי ובאירופה העונה נגמרה.

לחזור לעניינינו...אייאקס החתימה אתמול את היפני טאקהירו טומאיאסו על חוזה של חצי עונה. לבחור יש רזומה יפה, אבל הגוף לא תמיד משתף פעולה. אם השידוך יצליח אלכס קרוס עוד עזר לקבוצה, אם לא, אז הכתובת היתה על הקיר וההפסד הכלכלי מינימלי.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה כיף...ההגרלה בגביע היתה היום. אייאקס תשחק מול? בדיוק, AZ בחוץ. כמה מפתיע. בעוד משחק מרכזי תארח אוטרכט את טוונטה.

ההגרלה המלאה:
    Heerenveen - RKC Waalwijk
    AZ - Ajax
    FC Utrecht - FC Twente
    Sparta Rotterdam - FC Volendam
    FC Den Bosch - PSV
    Almere City - Telstar
    De Treffers - NEC
    Go Ahead Eagles - Heracles Almelo​

14. Ajax Amsterdam Member

עוד הוא יתגעגע להפסיד רק 2-0 לאייאקס

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גלוך מול דסה הסתיים בשיוויון שתיים.

מבחינתי איש המשחק הוא פרד חרים. אנחנו משחקים מול עשרה שחקנים. גלוך אולי היחיד שיכול לעשות את ההבדל ומה הדפוק עושה על הקווים? מוציא את הישראלי ומכניס את קונאדו שהוא פשוט לא שחקן ששייך לרמה הזאת. אחרי החילוף התמוה ראו בבירור שנחלשנו.

כעיקרון ראיתי רק את החצי השני, אבל מבחינתי כל הקרדיט שהקבוצה בנתה אחרי הקלסיקר כמעט כולו ירד לטמיון. המארחת מצליחה פעמיים לכבוש בדקות הראשונות של כל חצי. למה אי אפשר לצאת מחדרי ההלבשה מרוכזים? יארוס ורוסה שאשמים בשני השערים יכולים מצדי לעזוב בינואר. פשוט נמאס מהבינוניות של חצי הרכב. זה כולל למשל גם את גאיי ורחייר. חודטס שמדי כמה משחקים יש לו הברקה גם מאד לא משכנע. תוסיפו לזה את קלאסן וטיילור שנכנס ולא תרם דבר.

את האמת שגם גלוך מעצבן אותי מדי פעם עם איבודי כדור מיותרים, אבל הוא לפחות עוד איים על השער בחצי השני. ידעתי מלכתחילה שמשחק בניימייכן הוא מוקש, אבל אני עכשיו מאוכזב. נסגור סיבוב במקום השלישי וכולי תקווה שבינואר נוכל לראות איזה שינוי חיובי. המקום השני לדעתי לא מטרה שאי אפשר להשיג.

ידיעות אחרות:
    - טיילור יעזוב ככל הנראה בינואר. לפי דיווחים אייאקס רוצה לראות סכום באיזור העשרים מיליון אירו.
    - אני מקווה שאני טועה, אבל אני צופה עוד בעיות בבחירת המנג'ר הטכני. הטלחראף שכמו שאנחנו יודעים אוהב לזרוק דלק על מדורות במועדון, כותב שאם קרויף ג'וניור יגיע הוא יתנגש עם מאריין בויקר, שלפי מייק וורוויי מאמין בפילוסופיית ניהול אחר מאשר הבן של יוהאן ז"ל. אני כמובן לא יודע אם השניים לא יכולים לעבוד ביחד, אבל כבר ברור שהטלחראף בחר צד. וולנטיין דריסן, הנחש השני בעיתון, כבר אמר שבויקר צריך להיות מפוטר בגלל שהוא הוסיף דברים לרזומה שלו באתר LinkedIn (לא יודע אם אתם מכירים את האתר בארץ, אבל אפשר לתאר את זה כמקום מפגש וירטואלי לאנשים בעולם העסקים).

עריכה:
    בטלוויזיה אמרו שהאדום של נק ניימייכן לא היה צריך לתת כי עאוויסה לא עשה את זה בכוונה. לא רק שלינסן יכול היה בחצי הראשון להיות מורחק על פגיעה ביפני שלנו, קלאסן צריך לשבור רגל או משהו כזה? אני לא חושב שהמורחק עשה את זה בכוונה, אבל הוא קודם דרך על השוק ואחר כך על הקרסול. לא ראיתי תנועה של הגוף כדי למנוע לפגוע ביריב.

דבר נוסף. לגבי השער הראשון. לצערי אין בכל המגרשים מערכת שיכולה לבדוק אם הכדור עבר את הקו. יש את הצילום שככל הנראה מאשר בצדק את השער, אבל זה לא מאה אחוז. חבל שבשנת 2025 אין מערכת רצינית בכל משחקי הליגה הבכירה שמונעת ויכוחים מיותרים.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/25
    Ajax Amsterdam ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.