קבלו אותו... ה"ישראלי" הטרי ביותר על מגרשי הכדורגל של המלכה. איגביני יעקובו השלים סופית את המעבר שלו ממכבי חיפה לפורט'מות' מוליכת הליגה השניה (דיוויז'יון 1) באנגליה. לדעתי, החלטה מעולה של יעקובו (אני מניח שגם לפיני זהבי מגיעות חלק מהמחמאות). לצד שמות גדולים כמו בייר לברקוזן מועדון בינוני כמו ה"פומפיס" נראה לי התחלה מצויינת לקריירה האירופאית. איגביני אמור לפרוח בליגת המשנה ולקבל המון ביטחון. אם הוא ישתלב טוב אין סיבה שלא יצליח באנגליה. הסגנון שלו מושלם לליגה האנגלית, גם לליגת המשנה שם הוא לא אמור להיבהל מהקשיחות אבל בעיקר לפרמייר ליג שם הבלמים מתקשים לעיתים לעצור חלוצים חזקים ומהירים כמוהו... מה דעתכם?
א. הסגנון בשתי הליגות שונה לחלוטין... אבל לא משנה, זה דיון אחר. ב. זה כן מעבר חכם, כי הוא עובר לקבוצה שבטוח תעלה ליגה (אין דברים בטוחים? תתפלאו), ויש שם קבוצה שרצה ביחד וכמו שצריך כבר כמה עונות. ג. יעקובו שחקן מאוד מהיר, ומאוד חזק, קצת מזכיר את החלוצים הגדולים באמת בפריימר ליג, אבל חסר לו משהו. אני לא ממש יודע מה בדיוק, אולי חוסר מוטיבציה לפעמים... חסר לו משהו להיות שחקן גדול.
אולי מה שחסרה ליעקובו זו מנהיגות, לדעת לקחת את המשחק לרגליים כששאר השחקנים לא משחקים טוב, נחישות. באתר הרשמי של מכבי חיפה דווח על ההעברה, ויעקובו יחתום. סופי. חיפה תרוויח הרבה כסף מהעסקה הזאת...
איגביני חלוץ מושלם לליגה האנגלית? לצערי הרב יעקובו הוא שחקן די מסורבל וחסר קוארדינציה. בליגה האנגלית, בין אם זאת הראשונה או הפריימרשיפ, הקצב משחק מהיר ביותר. בליגה האנגלית, כשיעקובו יקבל כדור, אף אחד לא יחכה לו שיתכנן אסטרטגיה מיוחדת לכיבוש. אם כבר, הסגנון שלו מאד הולנדי. ובכלל, אני חושב שפורט'סמות' עשתה צעד רע מאד שהחתימה אותו, חשבתי שהאנגליות כבר ילמדו מהטעות של לסטר עם אדה אקינבי.
וידוקה למה לפסול ככה את איגביני? כולם יודעים מה הוא שווה ותודה שהוא הזר הכי איכותי שהיה פה לפחות בשנים האחרונות. ההחלטה של יעקובו חכמה, זה טוב שהוא לא קפץ ישר לקבוצה גדולה. לדעתי יש לו סיכוי טוב להצליח תלוי כמה דקות משחק הוא יקבל.
אתה יודע אם לנסות להגדיר אותו איכשהו, הוא נראה לי אמיל הסקי לעניים, שחקן שאם רוצים להצביע על החלוץ האידיאלי כנראה שעליו יצביעו הוא מהיר הוא חזק, יש לו נגיחה טובה וגם אצלו- נראה תמיד שחסר משהו... אני חושב שמה שחסר לו זה השריטה הקטנה בשכל שיש לשחקים גדולים, דוגמאת מראדונה שלקח כדור ועבר 6 שחקני נבחרת אנגליה(בתקופת הבלאדי גיים אני מזכיר) והכניס גול, דבר שעל הנייר נראה בלתי אפשרי, ריבלדו שבעט מספרת בדקה האחרונה מול ולנסיה כשבשער עומד קניזרס, וגיגס שלקח שסובב את כל משפחת אדמס ועשה את חלקו בטרבל...בכל ה3, מסירה או עצירה לבדוק את השטח תמיד נראו כאפשרות יותר הגיונית. אין את זה ליעקובו, ואם תסתכלו, לכל השחקנים הגדולים תמיד הייתה את השריטה הזאת במוח שגרמה להם לעשות מעשים לא הגיונים, וזה מה שהפך אותם לגדולים...
חח ענק אתה וידוקה! פשוט ענק! אתה אומר שאיגבני שחקן לאמספיק טוב? ובטח תגיד שקוביקה מתאים מאוד לליגה האנגלית נכון? אין אתה אף פעם לא תודה שיש דברים טובים גם בקבוצות שאתה לא אוהב.
החלטה מעולה לשתי הצדדים, יעקובו שחקן גדול שיפרח ואני ממש לא יופתע אם עוד כמה שנים נראה אותו באחת מקבוצות הצמרת. חוץ מזה, הבנתי שחיפה עושה עליו כסף טוב, אז הכסף ממכירת יעקובו + הכסף מליגת האלופות= עונה אדירה של חיפה מבחינה פיננסית, אל תתפלאו אם שנה הבאה שחר ישפוך מלא כסף כדיי לשחזר את העונה הפיננסית האדירה הזאתי (להפעיל שוב לליגת האלופות).
וידוקה, אולי הקבוצות צריכות דווקא ללמוד מהמהלכים שהביאו את קאנו, פינידי ולואה-לואה לפריימר ליג? יעקובו עשה מהלך חכם כשעבר לפורטסמות'. הוא ישחק עכשיו חצי שנה בליגה נמוכה יותר, ישתלב בקבוצה ואז יעלה למבחן האמיתי - הפריימרליג. אה, וכמובן, הכסף...
יעקובו כיכב בכל אירופה בתקופת הצ'מפיונס ליג. המון קבוצות התרשמו מיכולתו, בטח ובטח קבוצות מהפירסט דיוויז'ן באנגליה. יעקובו יגיע לשמה על תקן כוכב. וזו בדיוק הסיבה שתכשיל אותו. באנגליה ההגנות גם ככה קשות מאוד, ויעקובו יזכה ל"חבר" חדש בכל משחק, מה שימנע ממנו להראות את יכולתו. הוא לא יככב שמה, אבל זה לא יפריע לקבוצה לעלות, מה שבטוח יקרה. עונה הבאה פחות יקדישו לו תשומת לב, ואז הוא יוכל לפרוח. באופן אישי אני עדיין חושב שהסגנון שלו מתאים הרבה יותר לליגה הספרדית מאשר האנגלית.
בקנה מידה אירופי, הרווח של חיפה העונה ממש לא גדול, ונחשב קטן - בינוני. בהשוואה לישראל, הרווחים של חיפה עצומים, ויכולים לגרום לפער של ממש משאר הקבוצות. פורטסמות' הרוויחו שחקן טוב, שיכול לתרום להם, אבל ברגע שהם יעלו לפריימרליג יעקובו יגלה שהוא שחקן בינוני ברמות האלה.