הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. Ajax Amsterdam Member

שי האמת עם באבל והונטרלאר בהשאלה ונגיד במצב הכי טוב סוארז לא נמכר לא רק שיש לך מצב לאליפות אלה מצב לליגה האירופאית.גם עם רק באבל במקרה הרע ביותר מושאל אלינו נוכל לזכות באליפות.השאיפות שלי זה שהונטרלאר יהפוך לשחקן בית של אייאקס שיראה שרק טוב לו באייאקס.בקיצור אני חושב שעם אייאקס יצליחו להחזיר את באבל והונטרלאר אז אנחנו מעומדים לגיטימים לזכייה בליגה האירופאית

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בטוח שאייאקס לא לוקחים את הליגה האירופאית בחשבון, עבור כמעט כל הקבוצות שמשתתפות במפעל זה סתם צ'ופר מהצד ולא הדבר האמיתי כמו ליגת האלופות.
    עדיף מבחינתה של אייאקס לשים את כל הביצים על הליגה מאשר להיכנס להילוך גבוה בשתי החזיתות ולצאת קירחים משני הכיוונים כמו שקרה ללא מעט קבוצות בשנים האחרונות עם המפעל הזה, רק אליפות צריכה להיות המטרה.

3. Piet van Reenen Member

לא צריך להביא שום מחליף לסוארז(בהנחה שהוא עוזב).
    אייאקס מצידה צריכה לשחרר עוד כמה שחקנים בינואר כמו: אולגר, לינדגרן, קנדי, אוגרארו.
    שחקנים מהנוער יעלו ויחליפו את אלה שעוזבים, לא צריך להשתגע.
    המצב הזה טוב לקבוצה גם כלכלית וגם מקצועית.
    מיקצועית- שחקני נוער יקבלו צאנס להתחשל בקבוצה הבוגרת.
    כלכלית- כבר ידוע איזה מחליפים אייאקס מביאה- שחקנים עגלות שעבר זמנם מזמן, והכי גרוע מחתימה אותם לחוזים ארוכים.
    אייאקס תביא עגלה כתחליף לסוארז, תחתים אותו ל3 שנים, אחרי חצי שנה היא תקלוט את הבלוף, תביא עגלה אחרת במקומו שכמובן יחתום על חוזה ארוך טווח, ואל תשכחו שהעגלה המקורית שהייתה אמורה להחליף את סוארז עוד בקבוצה כי יש לו חוזה.
    כך נוצרת אינפלציה של עגלות בקבוצה, שצריכים לשלם להם הרבה כסף על תפוקה מועטה ביותר.
    אחר כך המועדון מתפלא איך הוא נכנס לגרעונות?! ומתלונן שהוא צריך לשלם ל45 שחקנים משכורת.
    אז אני אומר לא תודה !!!

נערך לאחרונה ב: ‏8/11/09
  4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז (כ), חד וחלק, בלי סוארז לא נהיה אלופים.
    ברגע שלואיס יימכר אני מצפה ששמם של באבל והנטלאר לפחות יעלו כאופצייה לחזק לחצי שנה את אייאקס. שני השחקנים רוצים להגיע למונדיאל וכרגע הם לא ממש מקבלים דקות משחק. באבל כבר צוטט (נכון או לא נכון את זה אני לא יודע) שאם הוא רוצה לחזור לאמסטרדם אם בניטז ממשיך לא להשתמש בו.

אני מסכים איתך לגמרי שאייאקס עשתה לעצמה שם של מועדון שקונה שחקנים וותיקים (בשפה שלנו, זקנים) שפשוט לא מביאים את הסחורה. בסה"כ אין לי טענות לקביעה הזאת, אבל פאנטליץ' לא יכול בתקשורת לעשות שום דבר טוב. לא יודע, יש לו דברים שאייאקס כן צריכה וכמו תמיד אף אחד באמסטרדם או בתקשורת לא נותן לשום שחקן זמן להתאקלם. כשהונדה פותח את העונה בסערה הוא מקבל בצדק מחמאות, אבל איפה היפני כבר שבועות ארוכים? בנתיים גם VVV מדרדרת לאזור הסכנה, אבל משום מה הונדה עדיין נשאר מחוץ לטווח.

אחרי צהריים נדע קצת יותר, האם אייאקס חוזרת באמת למרכז העניינים או האם טוונטה ופ.ס.וו בנתיים מתחרות על תואר 'הקבוצה של העונה'. חוץ מאייסאטי אין לנו פציעות אמיתיות. גברי ורומדהל יהיו במגרש ולא ביציע...

5. Piet van Reenen Member

אפשר לקחת אליפות גם בלי מחליף לסוארז.
    כל היריבות של אייאקס בליגה ההולנדית הן קבוצות מאוד חלשות.
    כולל המוליכה ההולנדית טוונטה שהצליחה להפסיד לשאריף המולדבית בחוץ, ולחלץ נצחון ביתי בדקה ה-90.
    אם שאריף הקטנטונת יכולה, אז גם אייאקס בלי סוארז יכולה!!!

6. c_web Member

גם הפסד של אייאקס לא מוציא אותה מהמירוץ, אנחנו בסה''כ במחזור ה - 13.

כל הדיבורים לקראת משחק העונה אבל קצת שחכתם את הנציג הישראלי שלנו בליגה הזאת - אוהד לויטה שנתן אתמול משחק נהדר בניצחון של ר.ק.ס בניימיכן 0-1 מפתיע מאוד. הוא גם היה מעורב בשער הניצחון אחרי שכדור שוער שלו שהוא שלח התחיל את המהלך, ברכות ל RKC על הניצחון השני שלה העונה ואני מקווה שלויטה ימשיך את היכולת הנהדרת שלו בשער.
    יאללה לפרגן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hello2.Xxx

7. רוני שטנאי Member

טווונטה ראשונה ועם עמדה טובה מאוד להעפיל לשלב הבא באירופה. פ.ס.וו שנייה וכבר עם רגל וחצי בשלב הבא באירופה. אנחנו במקום השלישי וגם כמעט סופית בשלב הבא באירופה, ההבדל היחידי הוא שאצלנו שחקן אחד כבש כמעט כמו כל שאר השחקנים יחדיו והקבוצה תחיה ותמות יחד איתו, ואילו אצל שתי הקבוצות האחרות יש איזון גדול בהרבה בין שחקני הסגל.
    אייאקס בלי סוארז לא תוכל להתמודד לאורך עונה שלמה על האליפות, ומי שחושב אחרת רק משלה את עצמו.
    באבל לא התפתח בכלל בליברפול , ולהיות מחליף לשחקן שכובש ומבשל כל כך הרבה צריך הרבה יותר מבאבל שכרגיל טעה והתפתה לעזוב לפני שהתפתח כראוי.
    האנטלאר שחקן נהדר וחלוץ בחסד שעשה טעות מרה מאוד כשעזב למדריד ועוד באמצע עונה , אבל בלי סוארז מי יבשל לו כל כך הרבה ?

בקיצור לטעמי אם אנחנו מוכרים את הקפטן שלנו שוב באמצע העונה, מבחינתי אפשר לסגור את הבאסטה בלי קשר ליכולת של שאר הקבוצות בהולנד. מה שצריך זה פשוט למכור כמה שחקנים מיותרים בסגל הרחב שלנו ולשמור על הקיים. ולא פחות חשוב מכך זה לשמור על המומנטום לפחות על הפגרה.

המטרה של הקבוצה הייתה ונותרה אליפות , אליפות אחרי כמה שנים חוץ מהתואר החשוב גם תכניס לא מעט כסף למועדון כתוצאה מההשתתפות בחגיגת הכסף של האלופות , כך שהמועדון שוב צריך להחליט מה יותר חשוב הכסף המיידי מהמכירה או התארים על המגרש שיביאו בסופו של דבר יותר כספים בעתיד.
    כולי תקווה שרוח חדשה נושבת במועדון ושצ'ק שמן לא יגרום לקבוצה להפרד מהנכס הכי חשוב שלה.

המשחק היום חשוב מאין כמוהו, הפסד ושוב אנחנו נצטרך לרדוף וכולנו יודעים מה קורה כשאנחנו נמצאים במרדף, לכן חייבים להוציא היום לפחות תיקו . כל דבר פרט למשחק הקרבה דומה לזה של שנה שעברה יוביל להפסד.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחצית באנסחדה, 0-0. משחק שח טיפוסי שמתאים יותר לליגה האיטלקית מאשר לליגה ההולנדית. אם אייאקס יוצאת משם עם נקודה אפשר להיות מרוצים. הפער יישאר עם טוונטה ופ.ס.וו 'בורחת' לשלוש נקודות. אחרי שאייאקס כבר ביקרה באנסחדה, איינדהובן, אלקמאר ועד סוף הסיבוב עוד משחקת באוטרכט, אני חושב שתיקו כרגע משמח אותי. טוונטה כנראה מפחדת מאייאקס דבר שלא מפתיע אותי כי מקלארן בפרוש אמר השבוע שהוא מאד חושש מההתקפה שלנו.

בדן האח היו בעיות עם הקהל המקומי וכמו בכל פעם לא יקרה דבר. ליונחה לא פראייר של אף אחד והרחיק שני שחקני ADO. ההרחקה הראשונה היתה במקום והשנייה אולי קצת מוגזמת, אבל ברגע ששחקני דן האח לא מבינים שהשופט מחלק צהובים על ימין ושמאל הם בעצמם לא בדיוק חכמים.

באלקמאר ראיתי משחק לא רע, אבל שתי הקבוצות שסיימו בתיקו מתרחקות עכשיו סופית מהצמרת. מצבה של AZ ברור ועכשיו גם פיינורד מתחילה לאבד נקודות ברצף.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ללויטה היה לא מעט מזל שהשופט בזמן פציעות ביטל שער לזכות NEC. הכובש היה בנבדל, אבל לויטה יצא לכדור גובה כמו 'שוער ישראלי'. היה מביך לראות את השער, אבל לשמחתי הקוון צדק והרים את הדגל.

10. Piet van Reenen Member

אחרי השער של טוונטה יול חייב להוציא את אניטה ולהכניס במקומו את רומדהאל.
    עמנואלסון יעבור לעמדת המגן השמאלי.

11. רוני שטנאי Member

כדורגל עלוב מצד שתי הקבוצות. המון עבירות כל כך מטופשות שאחת מהן הובילה אל הגול ובכלל אינו היה היום בתצוגת אימים, כמו לא מעט שחקנים נוספים ולא שטוונטה הבריקו. לצערי המשחק הזה עלול לגמור לנו שוב פעם את העונה מוקדם מדי, והוא חושף את הכדורגל ההולנדי ומראה שהשנה הוא חלש מאוד מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏9/11/09
  12. Piet van Reenen Member

לא יקרה שום אסון אם גם השנה אייאקס לא תיקח אליפות.
    כשאני חושב על זה מקום 3 עדיף לנו, אנחנו לא מתאימים לליגת האלופות(סתם נעשה פאדיחות).
    הליגה האירופית מתאימה לנו כמו כפפה ליד.
    את הכסף שאנחנו מפסידים מאי הגעה לליגת האלופות נקבל על סוארז, ונתחיל לבנות קבוצה של שחקני בית צעירים.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני די מסכים עם רוני. אני לא רוצה להכליל את כל הכדורגל ההולנדי אלא כרגע בעיקר להתעסק עם הקבוצה שלי. אייאקס הוכיחה שהיא השתפרה תחת יול, אבל הקבוצה הזאת עדיין לא יכולה לנצח משחקים כמו שפ.ס.וו ו-AZ עשו בשנים האחרונות. טוונטה איבדה ממש את הראש בעשר הדקות האחרונות, אבל לאייאקס אין הרבה יצירתיות בקישור. ברגע שדה זאיו מוחלף (ינותח השבוע בשקדים), גברי לא ממש כשיר אז איינו צריך לעשות הכל. סים דה יונג שחקן מאד לא יציב ולדעתי עושים ממנו יותר מאשר הוא (כמו אייסאטי). לעמנואלסון אין קילר אינסטינקט וזה לא דבר חדש לנו. סולימאני לא שווה מיליון אירו ורומדהאל גם רק חזר מפציעה. אז מה נשאר? סוארז שצריך להתגבר לבד על הגנה בראשות שחקן אדיר בשם דאגלס.

טוונטה ופ.ס.וו כרגע הקבוצות הטובות בהולנד ואייאקס שוב כובשת וכובשת וכובשת, אבל ברגעים הכי חשובים נחנקת. ההגנה ללא ספק התייצבה, היא יותר טובה מאשר בעבר, אבל אין לנו תותח כמו דאגלס. סטיב מקלארן בעונתו השנייה הפך את הקבוצה הזאת ליעילה ולא תמיד מבריקה, כמו תמיד הניסוח ללקיחת אליפות...

6 נקודות פיגור זה לא סוף סיפור, אבל עד הפגרה אסור לנו לאבד נקודות במקומות כמו אוטרכט...בסיבוב השני אייאקס צריכה לארח את כל הצמרת כך יול אולי בצדק עכשיו בוכה על לוח המשחקים, אבל בסופו של דבר אנחנו יכולים גם להסתכל על חצי הכוס המלאה...אם זה שווה משהו אני לא יודע, אבל לואיס סוארז אמר בראיון ל-AT5 שהוא לפחות עד הקיץ נשאר באמסטרדם. אם זה נכון אני לא יודע, אבל הוא לבטח לא סגור בברצלונה...

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז (כ), כבר הרבה זמן שלא הסכמתי איתך ככה. אין לנו מה לחפש בליגת האלופות, גם לא טוונטה ופ.ס.וו, והקופה שנעשה על סוארז כבר יצמצם בצורה ניכרת את הבעיות הכלכליות. רוני בצדק אומר שהכדורגל ההולנדי כבר לא מתאים לליגה האירופאית ואתה בצדק מדגיש את זה שוב. אני רק מקווה שהצעירים שאתה מדבר עליהם כן נמצאים במועדון כי אני עדיין לא בטוח ביכולת כל השחקנים הצעירים. היחיד שבאמת אני מעריך הוא איינו (למרות שהוא הרבה לאבד כדורים היום), אבל השאר עדיין לא הראו לי שהם יכולים להגיע לרמה הדרושה. אני חוזר ואומר, ההגנה ללא ספק השתפרה, אבל עם אניטה לא נגיע לשום מקום כי למרות שהשתפר הוא מבחינתי לא המגן העתידי של האייאקס שתזכה בליגה המקומית!

15. Piet van Reenen Member

עדיף לשחק עם שחקני בית צעירים מאשר לשחק עם זקנים שאין להם שום יכולת או קשר לאייאקס.
    זה כמו שאצלנו בכדורגל הישראלי אומרים ובצדק, אל תביא שחקן זר שהוא שהוא ברמה של השחקן הישראלי או פחות ממנו.(זה תופס גם לגבי אייאקס)
    בינתיים כל הזקנים שהבאנו בשנים האחרונות לא הביאו אותנו לשום מקום.
    שים לב לנתון מעניין ,לאן עברו כל הזקנים ששיחקו אצלנו בשנים האחרונות:
    קופור- פרש
    אורסאיז-פרש
    רוגר-פרש
    חואן פראן- אני חושב שהוא באאק אתונה.
    לוקה- מלאגה
    חאריסטיאס-הוא האולגר של לברקוזן
    לעומת הטבלה הזאת ,יש את הטבלה של השחקנים הצעירים שיצאו מאיתנו ,אני לא צריך להזכיר לך לאיזה קבוצות הם עברו.
    מה שאני בא להראות לך בטבלה, שכל השחקנים הזקנים האלה באו לטייל בהולנד לעשות עוד קצת כסף ולפרוש(אחרי אייאקס כבר אין יותר פראיריות שיסכימו לקבל אותם, אלא אם כן זו קבוצה קטנה).
    בשביל להביא שחקן באמת טוב צריך כסף(ואין לנו) אז לא צריך להביא אף אחד, נשחק עם הצעירים שלנו.
    מה להביא את הזקנים האלה כדי להגיד שהבאנו, וככה לצאת לידי חובה?!
    לתת לשחקנים הצעירים לשחק, ככה צריכה לנהוג קבוצה שאין לה כסף.
    עוד משהו קטן שעכשיו נזכרתי , בגלל זה ערכתי-שי, אתה כל כך לא מרוצה מאניטה, אבל תגיד לי מי יכול לבוא במקומו?
    אייאקס יכולה פתאום להביא לעמדת המגן השמאלי את פיליפ לאם?!
    המקסימום שאייאקס תעשה זה להביא זקן שלא שיחק הרבה זמן ,בהעברה חופשית.
    עכשיו תגיד לי מה עדיף?