אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

פשוט לא להאמין, תושבי קטלוניה הלכו להצביע על משאל עם אם לקבל אזרחות מספרד או לא, הכי לגיטימי שיש. משטרת ספרד בתגובה פרצה לקלפיות והעיפה אותם משם כולל ירי בכדורי גומי. ועוד אחרי זה הבני זונות האלה יטיפו לנו על הכיבוש, שיסתכלו קודם על עצמם.

2. Gass12 Member

3. Lebron Member

יאללה נתתי גם לך לייק. אני רק מקווה שגם במקרה שלך יגיעו ימות המשיח ואוכל לפרגן לך על איזושהי ביקורת על ביבי.

4. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

הכי לא לגיטימי שכל חבל ארץ יעשה משאל עם משלו ובו יכריע את גורל המדינה כולה. מה שכן, עדיף היה לאפשר לקטלונים לשחק בקקי אם המשטרה הספרדית לא טובה יותר ממשטרת ישראל.

5. optimus Member

מתי זה כן לגיטימי לערוך משאל עם?

6. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

משעמם לך? משאל העם הספציפי הזה מזכיר את משאלי העם שאירגנה רוסיה של פוטין באוקראינה. גם באוקראינה וגם ברוסיה משאלי עם כאלה אסורים. זה לא דומה למצב ביו"ש.

7. Gass12 Member

אשאל אותך אחרת. אם מחר תושבי הנגב מגדרה דרומה יחליטו לערוך משאל עם ע"מ ליצור מדינה משלהם ו/או הצפון והגליל מחדרה צפונה.
    האם זהו מהלך לגיטימי?
    שואל ברצינות כי יש לי נימוקים לכאן ולכאן

8. optimus Member

מה הקשר איו"ש ? מי הזכיר את זה בכלל?
    זה שאלה לגיטימית, מתי מותר לקבוצה של תושבים (שמרגישים נבדלים משאר התושבים במדינה)בתוך מדינה להכריז על עצמאות בחבל ארץ שלהם, אם בכלל?
    ושוב לא הבנתי מה הקשר של רוסיה ואוקראינה, אלא אם כן אתה רומז שיש מדינה אחרת שמקדמת ופועלת להשיג עצמאות לעם הקטאלני?

9. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אין לי שום קונספירציות. הקטלונים מאמינים שרמת החיים שלהם תעלה אם הם יתנתקו משאר ספרד. אני אתקן את גאס, זה כמו שתל אביב תרצה להיפרד מהנגב. הבעיה היא שלא כולם קטלונים בקטלוניה ולא כולם רוצים עצמאות. מה עושים איתם? טרנספר? עוד משאל עם? ואיפה יעברו הגבולות של המדינה החדשה? נגיד, מדריד תסכים לתת עצמאות לקטלוניה, אבל לא בגבולות שהיו לאוטונומיה. או להיפך, הקטלונים יתבעו גם חלק ממחוז ולנסיה.

10. סיונרה Member

@Lebron יכלתי לכתוב פה כל מני דברים, אבל מירב ארלוזרוב סיכמה זאת יפה בשבילי :
    "הולך להיות כאן גיהנום, כאוס מוחלט": ההסכם עם הנכים רע - יידרש קיצוץ רוחבי גדול - פוליטי - TheMarker
    נתינת גושפנקא להתנהלות אלימה, אין מקור תקציבי, נעשה תרגיל חשבונאי בסגנון יווני ולא שותף אף לא נציג אחד של הגופים הרלוונטים (האוצר וביטוח לאומי) בהסכמה. יתר על כן, המחקר המקיף ביותר שנעשה בישראל בנושא טוען בדיוק ההיפך מהצורה שבה הרפורמה הולכת להתבצע. רפובליקת בננות.

בנוגע למשאל העם, כיצד אתה בדיוק יודע שכל מי שרלוונטי מסכים למשאל? אם אתה תחליט מחר לעשות משאל, מי אתה שאני גם אשקיע מהזמן שלי ואלך להצביע?
    המשאל אינו חוקתי ולכן ממשלת ספרד מנסה למנוע מאנרכיסטים לכפות את רצונם על רצון השאר.
    דמוקרטיה היא לא רק בחירות, היא גם הליך תקין, ומה שקורה שם הוא לא תקין בשום עולם.

Gianzola ו-Lebron אוהבים את זה.
  11. Gass12 Member

אתה לא ממש חייב להמתין כי אמרתי בעבר . בשבילך אחזור שנית לטעמי ראש הממשלה שלנו "אבו קמונה" קמצן רציני ביותר (זוהי התכונה הכי שנואה עלי בעולם אבל אני לא חבר אישי שלו כך שזו לא בעיה שלי ).הקמצנות הזו גרמה לו לקבל באופן ישיר מתנות ,שבאמת אם לסכם את עלותן
    גם אם מדובר בעשרות אלפי שקלים ושהם עדיין במסגרת החוקית לא מקובל עלי בכלל. אני בעד לא להתיר שום מתנות ואפילו לא בקבוק יין תירוש
    כאילו מה ביבי? זה מה שיסדר לך את החיים סיגרים ושמפניה שהם זוטות?
    אבל..כאן נכנסים טיעונים שחייבים לעלות על כף המאזניים. מסתבר שכל קודמיו בתפקיד קיבלו מתנות ובסכומים עצומים. (אוסף העטים הנובעים של אולמרט למשל).כבשים ועגלים לאריאל שרון.וויסקי לרבין ועוד כהנה וכהנה . להתחיל דווקא בו לא נראה לי הוגן.
    תשמע אם התקשורת והנבלות הסרוחות דורשי רעתו ממחנה "רק לא ביבי".לא היו מבצעים מסע רדיפה אכזרי בוטה דוחה ומגעיל
    גם הציבור היה יכול להתייחס לכל ביקורת בצורה עניינית.
    מה שקורה בפועל? רק ההיפך.
    מעבר למה שטענתי אני באמת ובתמים חושב שהוא מוכשר ושהוא מדינאי שמשכיל בדרכו לשמור על שטחי המולדת ,המדינה במצב כלכלי טוב למדי
    והעיקר העיקר האלטרנטיבה השלטונית כשלה בהנחתת פשעי אוסלו עלינו שעלו בכמעט 1,700 נרצחים טריליון שקלים.(עפ"י תחשיב שקראתי לאחרונה ולא זוכר איפה)
    אגיד לך בכנות. אני לא מאמין בשלום עם שכנינו המנוולים.כל פתרון מבחינתם הוא רק מדרגה נוספת של רמיה(תאקיה) שלאחריה דרכם אל השמדתנו קרובה יותר.
    אני באמת ובתמים מאמין בזכות ההיסטורית,החוקית הארכיאולוגית והתיאולוגית שלנו על ארץ ישראל ולא מעונין לתת את מה שהוא שלי.
    הפתרון על פי רצוני והבנתי הוא להמשיך לבנות ביהודה ושומרון,לעודד הגירה שלילית ולהוציא להם את הרוח מהמפרשים
    (זה פחות או יותר מה שהם מנסים לעשות לנו מזה מאה שנים )
    קשה לי עם נשים ממחסום ווטש למשל ( לא נתפס שאשתו של הרמטכ"ל לשעבר גנץ אחת מהן )
    קשה לי עם אנרכיסטים נגד גדרות
    בלתי אפשרי לי עם שוברים שתיקה
    מבחיל לי עם בצלם.
    זה אני אלו תפיסותי . אתה יכול להסכים ולקבל או לא וזה בסדר אם לא.
    מוזר לי שאתה לא בצד שלי למשל ולו לפחות מהטעם הפשוט שראית ונוכחת לדעת שאין עם מי לדבר. שכל פשרה התנפצה לנו בפנים
    מעזה ,מלבנון ומיהודה ושומרון. צירפתי לא מזמן מחקרים המעידים על 93 אחוזים מאוכלוסיית יהודה ושומרון שהם אנטישמים
    צירפתי לא מזמן מחקר שההסתה ברשות הפלסטינית היא עצומה. הכל בכתובים
    אז כאילו מה? אתה לא רואה את כל זה לבד?
    ונגיד שאזרום איתך לרגע קט. מי בדיוק אתה רוצה שינהל את המדינה גבאי?לפיד? יעלון?
    שים לב שלא הזכרתי אפילו פעם אחת את הקרן לישראל החדשה ואת כל שונאנו מבחוץ.

12. optimus Member

תהיה בטוח שלאחר המהומות האחוזים של אלה שתומכים בעצמאות יגדלו, ומי שלא תומך בעצמאות אז כנראה שיצטרך לקבל את הכרעת הרוב לא?
    אה ו... מתי זה כן לגיטימי לערוך משאל עם כזה?

13. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לגיטימי אחרי שהקונגרס במדריד יתן אישור לקיום משאל עם. מדובר פה במאבק אליטות, הבורגנים התעשיינים של קטלוניה שרוצים לשלם פחות מסים (כי הם מקבלים פחות מספרד) לבין הימין הספרדי (אפילו הסוציאליסטים נגד) שתמיד יזכיר שבחוקה מ-1978 שספרד לא ניתנת לחלוקה. אבל בשביל להפרד מספרד? להקים מדינה חדשה עם עוד בירוקרטיה? לשלם יותר על בטחון? על ענייני חוץ? חוסר פרגמטיות משווע.

Gianzola, Lebron ו-סיונרה אוהבים את זה.
  14. optimus Member

במילים אחרות אף פעם.
    אף פעם זה לא יהיה לגיטימי כי לדמוקרטיות אין פתרון לדבר הזה, ואני מסכים איתך שזה לא פרגמטי אבל ההתנהלות של הספרדים נותנת אפקט הפוך שחוזר אליהם כבומרנג. שייתנו למשאל העם הזה לצאת לפועל ויוותרו על המהומות ושיהפכו את ההחלטה שגם ככה התקבלה בצורה לא חוקית, אם בכלל יהיה לזה רוב.

15. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אני חושב שהספרדים היו עדינים עד עכשיו, עכשיו התחושה היא של "באו מים עד נפש". הבדלנים האלו מקטלוניה לא פחות אלימים (עם התעמולה המפלגתית, העיתונים, תחנות הרדיו והטלוויזיה) כלפי שכניהם שמתנגדים לתוכניות העצמאות, הם מארגנים משאל עם מטעם עצמם.

מה לעשות, ההיסטוריה לימדה אותנו שהבריטים למשל הרבה יותר פרגמטים והספרדים נלחמו הרבה פעמים אחד בשני.