אצטדיונים ומגרשי כדורגל בישראל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏29/5/15.

1. הרצליה Member

@צ. שיף
    דווקא עכשיו אתה בשקט???

שלוש שנים ושלושה חודשים לאחר משחק העלייה נגד מכבי שעריים בליגה א' תפתח מחר מכבי הרצליה את משחקי גביע הטוטו באצטדיון בהרצליה

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/26
    צ. שיף אוהב/ת את זה.
  2. צ. שיף Member

כפי שדיווח קודם נוצר לו"ז צפוף לגביע הטוטו ופתיחת העונה באצטדיון רחובות החדש. בינתיים נשמע שרק הפועל מרמורק נערכת לארח בו (ליגה א') מבין הקבוצות בעיר. אבל חוץ ממנה הפועל רמת גן (ליגת העל) תבלה בו תקופה עד שיסדירו עבורה את אצטדיון רמת גן לאירוח בליגת העל (ובשלב מאוחר יותר את וינטר). והפועל ירושלים (ליגת העל) ללו"ז משחקים קצר יותר עד סיום שיקום הדשא בטדי (במקביל בית"ר בבלומפילד חוץ ממשחק גביע הטוטו שנדדה לנתניה). מכבי קריית גת (ליגה לאומית) אמורה לארח בו כל העונה מכיוון שלא נבנה עדיין אצטדיון ראוי בעיר לרמת הליגה הלאומית.
    ארבע קבוצות משלוש ליגות: העומס החריג על האצטדיון החדש שייפתח בישראל | ספורט 1

מן הסתם אם היו אצטדיונים קומפקטיים אטרקטיביים נוספים בסביבה ברמתו ובהתאמה לליגת העל או לפחות הלאומית (הרצליה/הברפלד/לויטה/וינטר/נס ציונה/כפר קאסם/בת ים משודרגים) לא היה כל העומס נופל על רחובות ופחות קבוצות היו בכלל צריכות לנדוד מחוץ לערים שלהן. סביר להניח שגם בהמשך יישקל אצטדיון רחובות כבית חלופי בעת הצורך. אם איזו נס ציונה תחזור לליגת העל לאן תלך אם לא לרחובות? אם ראשל"צ תעפיל לליגת העל או אם תרצה לבצע סופסוף את ההרחבה באצטדיון הברפלד האם תלך לאצטדיון אשדוד המורחב או לרחובות הקומפקטי והזול יותר? אם יבנה תעפיל ללאומית לאן תלך אם לא לרחובות לפחות עד שישודרג האצטדיון שלה?

בכל אופן במציאות אחרת היה ראוי לקיים איזה דרבי פתיחה אפילו בתור משחק ידידות.. אולי איזה אירוע חנוכת הבית/הופעה (כמה חלמו שם להביא איזה אייל גולן למשל כהופעה) במקום זה נפלו על משחקי פתיחה של קבוצות מחוץ לעיר בכלל בשל לו"ז גביע הטוטו לקבוצות ליגת העל וייקח זמן עד שמרמורק תשחק בו בעצמה (תזכורת מרמורק איבדה הקיץ סופית את איצטוני שהוחרב ובתיאוריה אמורה להתאמן במגרש הסמוך לאצטדיון החדש).

3. צ. שיף Member

שנים לקח להכשיר את האצטדיון לליגה הלאומית.. ועוד נותר לו דרך ארוכה כדי להשתדרג לאירוח בליגת העל
    טכנולוגיה יחודית. השיפוץ באצטדיון הרצליה - ערוץ הספורט
    אחרי עשור: אצטדיון הרצליה יארח בליגה הלאומית - ONE

וגם אז לא יאמץ תוכניות עבר שנועדו לאפשר את הרחבתו עד 15,000 מקומות עם הגבהת כל היציעים לגובה היציע המערבי ותוספת יציעים פינתיים (בלעדיהם רק 12,000 מקומות) אבל כן צפוי לאמץ תוכניות כמו קירוי, ולכל הפחות קירוי חדש ליציע המערבי הראשי.

תזכורת להדמיה יומרנית של שדרוג אפשרי לאצטדיון על בסיס היציעים הקיימים וקירוי לכל היציעים וחזיתות משופצות
    ארנה הרצליה - קסם הדמיות - YouTube

4. צ. שיף Member

עדכון משיפוץ אצטדיון קריית שמונה
    הצגה במעמד צד אחד - מידע 8

ההתקדמות בעבודות שיקום האצטדיון העירוני איטית ומכעיסה משהו, מלבד הדשא המבצבץ העבודות בקיפאון ובקבוצה העירונית מוטרדים מכך, עוד שנה בנתניה, מסרבים להאמין במנהלת הקבוצה. הפרויקטור שאול גולדשטיין, סגן יו"ר מועצת יש"ע לשעבר מעריך שהקבוצה תחזור לכל היותר בתחילת אוקטובר אבל ישנם קולות אחרים שעדיף לראשי הקבוצה לא לשמוע ומשום כך שאלתי את הפרויקטור לפשר העיכוב.

שאול, מדוע שיקום האצטדיון מתנהל בעצלתיים?
    כל דבר בחיים לוקח את הזמן שלו, לא היה לי חומר להתחלה ולכן התחלנו הכל מההתחלה, עשינו עבודת הכנה ותראה אחרי 8 חודשים לאן הגענו.

ממש לא הגעתם רחוק.
    את זה אתה אומר, אני אומר הפוך. במצב אחר סיום התוכניות היו לוקחות שנה, לא היה לי זמן לתכנן התחלתי ישר.

אז לאן הגעתם היום?
    היציע המערבי כמעט משוקם המושבים הוזמנו מחו"ל ויגיעו בעוד כשבועיים-שלושה. ביציע המזרחי פירקנו את המושבים וזה חתיכת עבודה. זה תהליך ארוך ויקר, יש לי 3 יועצים ואני מנסה לקצץ.

אולי לקצץ ביועצים ולהוסיף עובדים?
    אבל היועצים האלה אומרים לי מה כדאי לעשות.

יש לי תרסיס להרחקת סוכנים ויועצים
    אז בוא תחליף אותי.. האמת שזה פחות מעניין אותי כל רצוני הוא להחזיר את הקבוצה העירונית למגרשה. גם אני רוצה אבל לא אחזיר את הקבוצה לג'יפה, אני חושב שלקרית שמונה מגיע יותר.

יש תקציב לכל העבודות?
    יש תקציב ברוך ה', לרוב העבודות יש כסף.

ותוכניות השלמה?
    לא. האדריכל גרר אותי ולכן פיטרתי אותו השבוע וגייסתי אדריכל אחר, נסענו לטדי ולמדנו הרבה זה תהליך ולוקח זמן ללמוד.

אבל יש את יבלו, מנהל איצטדיון נתניה ונציג ההתאחדות.
    נכון. אבל הוא לא אדריכל הוא מייעץ בגדול.

אם אתה מעריך חזרה בתחילת אוקטובר, אז הקירוי והמעליות יידחו לשנת 2027/8?
    חד משמעית, זה לא בתכניות כרגע, אני רוצה קודם כל להחזיר את הקבוצה, מקסימום תחילת אוקטובר, אתמול נשמעו קולות אחרים, אני עוצר אותם.

5. צ. שיף Member

6. צ. שיף Member

7. צ. שיף Member

8. צ. שיף Member

עוד סרטון על תוכניות השיפוץ של וינטר לרמת ליגת העל (כולו דיבורים דיבורים בלי להציג מה כבר הספיקו בחודש האחרון).
    Instagram

נזכיר שהפועל ר"ג תתחיל עונה באצטדיון רחובות ובהמשך צפויה לעבור לאצטדיון רמת גן שיושפץ קלות (תשחק בו כנראה עד סוף העונה) עד שיושלם שיפוץ וינטר מי יודע מתי ובלי קשר לשאלה האם באמת בסוף העונה יתחיל שיפוץ דרמטי יותר באצטדיון רמת גן של בניית כל היציע המזרחי מחדש (כדי שיכיל 35,000 צופים?) ועוד שיפורים קלים או שנזכה לתוכנית מוצלחת יותר וקיבולת גבוהה יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏2/8/26
  9. o.b. Member

10. צ. שיף Member

תקרא את הכתבה ותדע.. ואני מצטט המגרש בבית שמש מאושר וערוך לארח משחקים בליגה ב' (שם שיחקה הקבוצה בעונה החולפת). עם זאת, המעבר לליגה א' דורש סטנדרטים גבוהים יותר של אבטחה, הפרדת קהלים, תנאי תאורה וחוויית שידור (משחקי ליגה א' משודרים באינטרנט).

זה יחסית שיפורים מינוריים אם צריך קצת תוספת תאורה לזרקורים או אפילו עוד עמודי תאורה באמצע המגרש חוץ מהפינתיים, אי או עניינים של גדרות בטיחות ועוד. אם אני לא טועה בעבר דיברו על הקמת טריבונה נוספת שאני מניח היתה יכולה להיות רלוונטית כטריבונה צדדית לאורחים ואולי גם דורשת סלילת שביל גישה משלה ואולי גם הצבת עמדה מוגבהת לכרוז ואולי גם לצילום שידור המשחקים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/8/26
  11. צ. שיף Member

אני לא מאמין שצדקתי.. בלי ידיעה מוקדמת רק על סמך מראה העיניים שלי קבעתי שהכיסאות בטבריה דהו וכדי לא לקלקל את הרושם ידרשו החלפה, ומסתבר שאכן יש תוכנית רשמית לעקור את ה2000 ומשהו כיסאות שכבר הותקנו לאצטדיון (כשרצו להכשירו ללאומית) ולהתקין חדשים (ואיזה תירוץ יפה "פגם בייצור" במקום להודות פשוט שהותקנו מוקדם כל כך באצטדיון שרובו עדיין אתר בנייה, ויכלו להתקינם לפחות שנתיים אחרי). בינתיים עדיין מדברים על חנוכתו החלקית לאירוח כבר בינואר 27 (מה שגורם לי לרצות להמר איזה מתקן ייפתח ראשון אצטדיון אשדוד? אצטדיון רמת גן אחרי שלב א' בשיפוץ? אצטדיון קריית שמונה עם השיפוץ החלקי? או אצטדיון טבריה שלב א'?).
    טבריה מתכוננת למכבי חיפה, עדיין אין מאמן חדש

נערך לאחרונה ב: ‏3/8/26
  12. צ. שיף Member

13. צ. שיף Member

14. צ. שיף Member

15. צ. שיף Member