The Roland Garros 2008

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏24/5/08.

  1. אבו Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/06
    הודעות:
    10,824
    לייקים שהתקבלו:
    13
    אוקיי שלומי, נסגור על זה שנדאל ממש יודע היטב בדרך הכי טובה איך לתסכל את פדרר, ואיך לעשות את זה ממש טוב. למרות ששוב, במשחקי החימר האחרונים, פדרר באמת שלא פחות טוב ממנו- וגם במונטה קרלו, וגם בהמבורג, הוא כן מצא את הדרכים והיה בדרך הבטוחה לנצח את נדאל- אבל כמו שאמרתי, מנטאליות, פשוט נחנק ואיבד את זה, כן, הוא זה שאיבד את זה יותר מאשר נדאל לקח.
    כפי שאמרתי, עושה רושם שפדרר כבר מצא את הדרך הנכונה איך לעמוד ולנצח את נדאל- הכל בראש, לדעתי.

    אגב, זה שאמרתי שהם שווים בטניס, לא אומר שאני חושב שהסיכויים שלהם לזכות הם שווים.
    אני כן מייחס חשיבות גדולה לעניין המנטאלי, ובסה"כ הכללי אני מעריך את הסיכויים כ-60-40 לטובת נדאל, אולי אפילו 65-35.
    בכל מקרה, רוג'ר כבר בן 27, אני לא אחרוץ את גורלו ואגיד שאם הוא לא ייקח ביום ראשון הוא לא ייקח לעולם- זה טיפשי ופשוט לא נכון, אבל אני כן אגיד, שהשנה הזאת והשנה הבאה, אלה השנתיים שאם הוא לא ייקח בהן את התואר הזה, אז אח"כ עם הפריחה של נולה שעד אז כבר יהיה לגמרי באותו Level, זה יהיה כבר קשה כפליים(למרות ששוב, ספורט זה דבר דינמי. אי אפשר לדעת אם נדאל ימשיך להיות דומיננטי בצורה הזאת, אולי גם תיהיה לו איזה פציעה?).

    בכל מקרה, הרולאן גארוס איכזב השנה. מעט מאוד משחקים עם רמה גבוהה וטניס טוב, פה ושם הבלחות בנשים, פה ושם מונפיס ונולה, אבל בתכל'ס-משעמם. אם משווים את זה לאוסטרליה- שמיים וארץ. הרולאן גארוס זה הגראנד-סלאם הכי פחות אהוב עליי, גם המשטח שאני שונא את הסגנון שלו- והתשוקה הזאת שיש באוסטרליה ובלונדון, לא תיהיה בחיים בפאריז.

    נ.ב
    לא, לא נכנסתי לאתר הזה, שאין לי מושג מה הוא בכלל. בכל הנוגע לטניס, הזיכרון שלי נהדר, לשמחתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx
     
  2. Selby Member

    הצטרף ב:
    ‏11/1/08
    הודעות:
    4,859
    לייקים שהתקבלו:
    4
    http://i29.tinypic.com/slr76s.Xxx
    בובי ואזרנקה לקחו את הזוגות המעורבים! :aaa021:
    עבורי החלק הכי טוב בכל זה, זה לנצח את זימוניץ' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
     
  3. פול סקולס Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/06
    הודעות:
    5,690
    לייקים שהתקבלו:
    324
    בקשר לאתמול, כל המשחק הזה תהיתי איך פדרר נותן לשחקן בלי בקהאנד לעשות לו בעיות?
    אז יש למונפיס פורהאנד מעולה והוא אמוציונאלי אבל לעזאזל אין לו בקהאנד!!!!
    פדרר שכולנו היכרנו בעבר הממש לא רחוק היה מפרק שחקן כזה לחתיכות, לא משנה על איזה משטח ובאיזה מעמד.
     
  4. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גם נדאל לא מתמחה בבקהאנד. יש עוד כל כך הרבה אספקטים למשחק שמכריעים... הרבה. אם למישהו אין הגשה טובה, לא אומר שהוא לא גדול. אם למישהו אין מהירות, גם לא אומר שהוא לא יכול להיות מדורג מספר 1 בעולם. כבר היו כאלו בעבר. אגב גם פדרר הוא לא שיא המהירות או המגיש הכי טוב בסבב, לכן אם למישהו אין בקאהנד מושלם לא אומר שהוא חלש.

    בכל מקרה פדרר כן פירק אתמול לחתיכות יריב מול קהל בייתי ותומך. מה שכן, מחר פדרר יפסיד כהרגלו על החימר מול נדאל. גם בשיא פדרר לא הצליח שם מול נדאל.
     
  5. אבו Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/06
    הודעות:
    10,824
    לייקים שהתקבלו:
    13
    מה זה ה"שיא" בדיוק? פדרר אף פעם לא היה יותר טוב על החימר, מאשר מה שהוא היום.

    בינתיים, 6-4 לאיבנוביץ' במערכה הראשונה. מיני קאמבק של סאפינה לא הספיק
    איזה בקהנד קטלני יש לאיבנוביץ', אחד הטובים בסבב.

    אגב, מראט שכח שיש לו אחות שגם בגמר הוא לא בא אפילו לצפות בה(מאמין שאם היה בא, היו לא מעט קלוז-אפים עליו)?
     
  6. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בסך הכל בכללי הוא בכושר החלש ביותר שלו אולי בחמשת השנים האחרונות, מעבר לכך שהוא עבד קשה לשפר את היכולת על החימר. הכושר הכללי שלו עוד לפני כן ועדיין פחות טוב באופן די מורגש.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/6/08
  7. אבו Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/06
    הודעות:
    10,824
    לייקים שהתקבלו:
    13
    אתה לא מבין שהמשפט שלך פסול בבסיסו ולא רלוונטי למשחק הספציפי הזה? כי בחמש שנים הקודמות, פדרר לא היה טוב על חימר כמו שהוא טוב עכשיו.
    פדרר העכשווי, הוא הפדרר הטוב ביותר על החימר אי פעם, על אף הירידה בדומיננטיות שלו בטניס העולמי- הוא שיפר את משחק החימר שלו, והוא יודע הרבה יותר טוב מבעבר איך לעמוד טוב מול נדאל., ולראייה- המפגשים האחרונים בין השניים.

    כך שהמשפט שלך, פסול בבסיסו.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/08
  8. אבו Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/06
    הודעות:
    10,824
    לייקים שהתקבלו:
    13
    גראנד-סלאם ראשון לאיבנוביץ', מגיע לה, עשתה התקדמות ענקית והייתה צריכה סוף סוף תואר רציני לארון.
    הגמר עצמו היה פנטסטי, המערכה השנייה- מלחמה על כל כדור, משחקונים ארוכים- באמת יופי של משחק, כצפוי.

    לגבי סאפינה, אני חושש שלמרות הטורניר הטוב, היא עדיין רחוקה מהטופ.
    אני מקווה שזה ייתן לה קרש קפיצה, אבל עדיין יש לה הרבה על מה לעבוד במשחק שלה.

    ועדיין, אפשר להגיד שיש איזו כוכבית קטנה על הזכייה הזאת של אנה, היא פשוט לא הייתה עושה את זה אם איזו בלגית לא הייתה פורשת בחודש שעבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
     
  9. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏19/3/03
    הודעות:
    15,795
    לייקים שהתקבלו:
    145
    אתם יודעים, ראיתי עכשיו אירוע ספורטיבי, אני רוצה לתת פה איזו תגובה עניינית ומלומדת, אבל אני לא יכול... היא כזאת יפה!

    (ולא, אני לא מדבר על האח של מראט)
     
  10. George Best Member

    הצטרף ב:
    ‏8/10/05
    הודעות:
    16,733
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מסכים, היופי שלה מהפנט.
    היא, הינגיס ושראפובה - שלושת השחקניות היפות שראיתי(במחשבה ראשונה, אל תרצחו אותי אם אני טועה).
    לגבי המשחק - ראו שהמעמד קצת היה גדול על סאפינה שנורא התרגשה, אבל זה טבעי.
    שנה שעברה איבאנוביץ' נפלה במעמד הזה, ושנה אחרי היא זוכה.
    וכמובן שהפרישה של הנין עשתה לכולן טובה גדולה.
     
  11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏7/9/04
    הודעות:
    24,805
    לייקים שהתקבלו:
    335
    איך אתם מסוגלים לראות טניס נשים? איך? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

    סתם סתם, ירד לי החשק לאחרונה מטניס נשים. לא יודע למה, נראה לי איטי ומסורבל.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/6/08
  12. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏19/3/03
    הודעות:
    15,795
    לייקים שהתקבלו:
    145
    תגיד לי אתה ראית את האיבנוביץ' הזאת?! זה איך...

    סתם... יש משחקים מסוימים של טניס נשים שיש לי בעיה איתם כי אין בהם בכלל חשיבות לסרב. וטניס בלי חשיבות לסרב שכולו מורכב רק מראליים ארוכים בלי יוזמה לא עושה לי את זה. לסרב צריך להיות ערך בעיני, לשבירה צריך להיות ערך. אבל משחקי נשים עם סרבריות נורמליות, סטייל שראפובה או שתי הבחורות שראינו משחקות היום (אני יודע שדינארה עשתה הרבה דאבל-פולטים, אבל כשהיא הכניסה את הסרבים שלה הם היו טובים, יש לה סרב לא רע בבסיסו), זה תענוג, בייחוד כשהקרבות שם לרוב יותר פתוחים ממה שאנחנו רגילים לראות בגברים, שם אותו צמד שולט בענף כבר כמה שנים. כמובן שאני עדיין מעדיף טניס גברים, זה הדבר האמיתי, אבל יש מדי פעם משחקי נשים שממש כיף לראות.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/6/08
  13. shlomydavid מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏11/6/04
    הודעות:
    14,921
    לייקים שהתקבלו:
    498
    http://www.rolandgarros.com/images/nav/top/rg_nt_0000g3.Xxx


    אנה איבנוביץ' אלופת הרולאן גארוס לשנת 2008 !

    אנה איבנוביץ' (סרביה) חגגה הערב תואר גראנד סלאם ראשון בקריירה, אחרי שגברה 4:6, 3:6 על דינארה סאפינה (רוסיה) בגמר הרולאן גארוס 2008 !

    סיקור המשחק:

    איבנוביץ' פתחה בסערה את המשחק, ושברה כבר בפתיחה את סאפינה ל-0:2. סאפינה הצליחה לעלות על הלוח עם ההגשה, וצימקה ל-1:2. איבנוביץ' שמרה ומיד הצליחה לשבור את סאפינה, וברחה ל-1:4.
    סאפינה שוב התקמבקה ושברה פעמיים ברצף כדי להשוות ל-4:4. דווקא שכשהיא במומנטום, לא הצליחה סאפינה לשמור על ההגשה, ונשברה ל-5:4. איבנוביץ' הגישה לזכייה במערכה הראשונה, ועשתה זאת בהצלחה - 4:6.
    המערכה השנייה נפתחה בשתי שמירות, אבל במשחקון השלישי הצליחה איבנוביץ' לשבור שוב ועלתה ל-1:2. בהמשך המשחק היה צמוד ומרתק, ושתי השחקניות הצליחו לשמור על הגשותיהן בעזרת טניס מצויין - 3:5 לאיבנוביץ'.
    אז עלתה סאפינה להגיש כדי להישאר במשחק, אבל לא הצליחה, ואיבנוביץ' השלימה ניצחון 3:6 במערכה, ובמשחק כולו.

    איבנוביץ' תעלה לאחר הרולאן גארוס למקום ה-1 בעולם, וגם תשלשל לכיסה צ'ק של מיליון יורו. לעומתה, סאפינה תעלה למקום ה-9 בעולם, ותשלשל לכיסה פרס כספי של 530 אלף יורו.


    אנה איבנוביץ' וגביע הגראנד סלאם הראשון בקריירה !

    http://d.yimg.com/eur.yimg.com//ng/sp/eurosport/20080607/25/db46eb78fc30b7fb3484680ad9100b99.Xxx


    התגובות מטקס ההכתרה:

    אנה איבנוביץ': "זה דבר מדהים, אני לא מאמינה על מה שקרה. שתינו היינו מאוד עצבניות, אבל אני שמחה שהצלחתי לשמור על ריכוז עד הסוף. זה מדהים, הקהל כאן בפריז נהדר, אני נהנית כאן מאוד.
    הגמר בשנה שעברה היה ניסיון חשוב מאוד עבורי ואני שמחה שחזרתי וניצחתי. אין לי מילים לתאר את מה שאני מרגישה".

    דינארה סאפינה: "נהניתי מאוד בשבועיים האלה, רק חבל שלא הצלחתי לנצח בגמר. אני מקווה לחזור בשנה הבאה ואולי לנצח".


    * פבלו קוובאס (אורוגוואי) ו-לואיס הורנה (פרו) זכו בטורניר הזוגות לגברים, אחרי שהפתיעו עם 2:6, 3:6 על דניאל נסטור (קנדה) ו-ננאד זימוניץ' (סרביה) - 2 בטורניר.
    לקוובאס זהו תואר זוגות ראשון בקריירה. להורנה זהו תואר זוגות שישי בקריירה, וגראנד סלאם ראשון בקריירה.


    הבאנר, התמונה והמידע באדיבות האתרים:

    האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הנשים, האתר, האתר
     
  14. פול סקולס Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/06
    הודעות:
    5,690
    לייקים שהתקבלו:
    324
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    אני באמת שואל איך.

    ראיתי את המשחק בחצי הגמר בין איבאנוביץ' ליאנקוביץ', מדורגות 2 ו 3 בעולם, חתיכת קרב יש לנו פה.

    כמעט התחרפנתי מול הטלוויזיה. פעם במליון שנה יוצא לאיבנוביץ' סרב טוב, אין שום תחכום בנקודות מהקו האחורי, הן מכות ומכות עד שמישהי עושה טעות (אפשר לספור את הכמות ששתי השחקניות עלו לרשת במשחק על שתי ידיים).

    לך "תאשים" את השחקניות שאין להן את העוצמות של הגברים, ברור שלא, אבל מה לעשות שזה עושה את חוויית הצפייה ללא-מעניינת-בעליל (וכמה שאני אוהב טניס)!

    עכשיו אפשר לבוא ולהגיד שאני עושה הכללה על פי משחק אחד, אבל זה בדיוק מה שהייתי אומר על כל משחק של טניס נשים שראיתי לאחרונה שלא השתתפו בו הנין ולפעמים שראפובה או סרינה וויליאמס.
     
  15. אבו Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/06
    הודעות:
    10,824
    לייקים שהתקבלו:
    13
    תראו מי היה היום בגמר הרולאן גארוס :aaarofl: , בפוזה אופיינית של חוסר מושג עם גירוד בראש, באמצע בצד של שמאל.
    http://www.zix.co.il/images/480061048.Xxx
    סלבי, בכל חור אנחנו צריכים לסבול מהאפס אה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx