אתה צודק בקטע הזה, אבל זה לא נכון להשליך את זה על הפוליטיקה היום. האוהדים של הפועל עושים את זה יופי (וכמובן בצדק) כשהם מזדהים על מה שמסל השם הפועל - צ'ה, צבעי אדום, קומוניזם וכו'. אבל זה כבר לא ממש מתקשר לפוליטיקה.. זה סתם הצבעוניות שיש בזה. פעם במגרשי הכדורגל היו רואים שלטים עם שמות של מפלגות. היום זה לא מעניין את אף אחד, מעניין רק הייחודיות של הקהל והכח שלו להיות שונה מכולם ולהפיץ את הרעיוניות שבו בצורה הטובה ביותר.
לא פתחנו דיון על מה עמדתו הפוליטית של כל אחד מאיתנו ומה צריך לעשות בנוגע לערבים בעזה אלא על זהות ואידיאולוגיה פוליטית וחברתית של קבוצה מסוימת.
זה שונה כי... קיימת קבוצה אחת (או שתיים) בישראל שזהות אידיאולוגית (גם אם זה מתבטא רק בסממנים חיצוניים וצבעוניים) הוא אחד מסממניה המרכזיים. זהות אידיאולוגית-חברתית-סוציו-דמוגרפית (ואפילו פוליטית רחמנא ליצלן) של מועדון כדורגל מסוים, של קהל אוהדיו ושל התארגנויות האולטראס שלו רלוונטי מאוד לדיון ששמו כשל אותו מועדון כדורגל. לא היית מתפלא כשהיה מדובר בדיון דומה על סלטיק/ריינג'רס או ברסה/ריאל או פנרבחצ'ה/גלאטסראיי/בשיקטש. ואם היית מתפלא, אני הייתי מתפלא עליך...
בהמשך לכל התחזיות הקודרות לגבי השנה הבאה (והשנים הבאות בכלל), הנה כתבה מוואלה שרק מחזקת את הצפוי לנו: אוהדי הפועל, היכונו לעונה פיננסית מוני הראל לא מתכוון לרכוש, אף אחד אחר לא ממתין בתור, וגם סמי סגול הבהיר שלא יתרום שקל. הקהל האדום עוד יתגעגע לעונה הנוכחית בין השאר נכתב שם: "מי שמכיר את הדברים מאחורי הקלעים יודע שהיום לא קורה הרבה בכל מה שקשור במכירה של הקבוצה", אומר אחד מחברי הדירקטוריון. "הראל שותק ואף אחד לא עושה שום דבר. אוהדים צריכים להכין את עצמם לאפשרות תקציב של פחות מ-20 מיליון שקל. כל אוהד של הפועל ת"א צריך להרגיש מודאג".
"תיהיה קבוצה חזקה עם תקציב גדול" חברי ההנהלה והבעלים, הצוות המקצועי והשחקנים התכנסו אמש במתחם חודרוב להרמת כוסית לכבוד חג הפסח. נציג הבעלים, משה תאומים, בירך את השחקנים בחג שמח ואמר להם:"אני מבטיח קבוצה יותר חזקה עם תקציב גדול יותר בעונה הבאה". תוצאות הבדיקה של שני הפצועים, שלומי ארבייטמן ועדי סבג, התקבלו. שלומי ארבייטמן אינו סובל מנזק ובדיקתו תקינה. הוא ישוב לאימונים ביום שני. המצב עם עדי סבג קצת יותר מסובך, הוא סובל מקרע חלקי ברצועה הצולבת האחורית. זמן ההיעדרות הממושך הוא שבועיים-שלושה. -------------------- רק אני חושב שתאומים קשקשן? מאיפה הביטחון הזה? אני בספק אם הוא יודע משהו שאנחנו לא יודעים. מה שהכי מצחיק אותי זה לקרוא שהמטרה הראשונה היא החזרת סלים טועמה. אני חושב שבמשחק הליגה הקרוב נגד ק"ש עדיף לא לשתף את ארבייטמן. לכל משחק הוא עולה בספק והוא לא גמר העונה 90 דקות פעם אחת, זה קצת מגוחך בעיניי, שינוח שבוע אחד ונקווה שג'וניור יקום על צד ימין.
ראוליטו, אני לא בטוח שתאומים הוא הקשקשן. אני חושב שהעיתונאים ועורכי העיתונים (ואתרי החדשות) הם הקשקשנים. ובוא אני אסביר את עצמי. הבוקר, נחו עיני על ידיעה פנטסטית ב- NRG ספורט. כותרת הידיעה: תאומים לשחקני הפועל ת"א: התקציב ייגדל נהדר ! פנטסטי !! הסתכלתי החוצה מבעד לחלון - השמש זרחה, הציפורים צייצו ! ואז המשכתי לקרוא (את האותיות הקטנות), והתברר לי כי השמחה מוקדמת. לפי הכתוב, משה תאומים אמר בסך הכל באירוע הרמת הכוסית לקראת ליל הסדר כי "תהיה קבוצה חזקה עם תקציב גדול". חזקה, לא יותר חזקה. תקציב גדול, לא יותר גדול. גם תקציב של 17 מיליון ש"ח הוא תקציב גדול. תשאל את פקיד הבנק שלי. בקיצור, כולם חרטטנים.
אם זה בא מתאומים הכל ברור. היום הוא מעורב בהפועל בערך כמו שהמוכר בדוכן בשער 5 מעורב בהפועל.. נו באמת. הרי לו אין כסף (לפחות לא כזה שמספיק לתקציב גדול), אז על מי הוא בונה
כמה שלטים של עאלק קומוניסטים, אנרכיסטים וונאביז מהאולטראס מייצגים את הקהל? מי אחראי על השלטים והתפאורה? בדיוק 50 איש. בקהל של הפועל באים בקביעות בסביבות ה7 אלף איש כל משחק. אבא שלי מעורה קצת יותר, היציע מלא בימנים. נ.ב. לקבוצה קוראים סט. פאולי
בארזי צודק, ההנחה שכל אוהדי הפועל הם שמאלנים כבר לא נכונה. בכלל, דעות פולטיות כבר מזמן לא קשורות לאהדה לקבוצה מסויימת (אולי רק בית"ר) מלבד הגרעין הקבוע (שהוא גם ככה לא כזה גדול) שמשחק אותה פנאטי עם השירים על הפטיש והמגל, רוב הקהל שלהם ימיני בדעותיו. למעשה, כמעט כל אוהדי הפועל שאני מכיר הם ימנים מובהקים.
בואו לא ניסחף.. אוהדי הפועל זה לא סמל לימניות, אבל בכל מקרה זה כבר לא עקרוני בזמנים שלנו אז זה לא קריטי.
אני לא אומר שכל אוהדי הפועל שמאלנים, אני אומר שבקהל של הפועל יש רוב לשמאלנים. ג'יאלרוסי, כמעט כל אוהדי הפועל שאני מכיר הם שמאלנים (ונראה לי שאני מכיר קצת יותר אוהדי הפועל ממך).
יאללה להחזיר את טועמה! http://www.shedim.com/bb/images/smiles/red_tpump.Xxx לא יעזור כלום , הבית שלו אצלנו. יש לי תחושה שהוא גם יחזור לארץ בעונה הבאה אחרי שהוא לא ממש משחק שם. בכל זאת, זה לא שהוא יושב על הספסל בצ'לסי