יש לי רק דבר אחד להגיד בנוגע לאסטבן, כמה שאני אוהב אותו,באמת נלחם, שור ויעיל. הוא לא מתאים לאן ביי אי, אולי זה מוגזם לדרוש ממנו 40 דקות,אבל אם כן, אז הוא לא מתאים לשם. בכלל לא הוא זה שנשחק לאורך העונה אלא מוריס, תמוהה לי הירידה בכושר שלו, ובכל זאת היחידי שתפקד לפי מה שאני מבין כי מחצית שניה אף אחד לא תפקד ואת הראשונה לא ראיתי(הצגה של בי"ס). אני באמת רוצה להאמין שבנוקיה נגבור על ריאל ואז כשהיוונים יגיעו ניקו יהיה כבר בפנים כי אחרת זאת תיהיה משימה בלתי אפשרית להגיע להצלבה.
בנוקיה וויצי'ץ כבר יחזור, ככה שהדקות יחלוחקו טוב, ואני בטוח שנחזור לאותו מסלול נצחונות. זה רק מראה, את ההבדל העצום של מכבי, שהיא עם ארבעה גובהים, או עם שלוש. וזה פשוט ההבדל בין המחציות, במצחית הראשונה, או יותר נכון ב17 דקות הראשונות, מכבי שיחקה טוב מאוד, וזה בזכות באטיסטה שעדיין נשם. שיש עוד גבוה, ככה דקות המשחק הרבה יותר מחלוקות. שורה תחתונה, שלמכבי יש ארבעה גבוהים בריאים, יהיה קשה מאוד לנצח אותה, גם בבית וגם בחוץ.
ההחלטה התמוהה של צביקה שרף להושיב את ביינום על הספסל אחרי שהוא הוביל את הבריחה הרסה את המשחק, אז נכון שביינום גרם למכבי לברוח ואחרי זה הלך צעד אחורה, אבל למה להושיב אותו על הספסל שהוא היה במומנטום טוב? ביינום זה שחקן שבמומנטום טוב בלתי עציר. הוא וגארסיה זה שיתוף פעולה נהדר ובבריחה של מכבי ראינו את זה. המשחק שהיה אתמול הוא בשיטת ריצה. ובשיטת ריצה טבעי שנראה איבודים מצחיקים לכאן או לכאן.
זה לא משחק חוץ קל גם עם קאדר מלא, לכן לא צריך לכעוס כל כך. למכבי מותר להפסיד, הם לא צסק"א (וגם הם מפסידים). מכבי יתגברו על הפציעות ויעלו שלב בסופו של דבר ובשלב הבא גם הקאדר עשוי להראות קצת טוב יותר כאשר פצועים יחזרו לשחק.
יש הפסד ויש תבוסה, מכבי הובסה, ואתה לאיכול להתעלם מזה. הכעס הוא על הדרך שבה נראינו במחצית השניה, עעל העובדה שלא השתמשו באיזורית, והכי הרבה ,על ההפרש שיכול להיות משמעותי כי כמו שאנחנו רואים קובנה לא מתכוונת להפסיד בבית העונה וגם במדריד היא נתנה פייט יפה.
לסמואל, אי אפשר להאשים אותם. קשה מאוד לשחק עם שני גבוהים לאורך משחק שלם. מוריס עושה את זה בלי בעיה, אבל באטיסטה מתקשה. לפני הפציעה של פייזר, היה נראה שמכבי יכולים להגיע הכי רחוק שאפשר, עכשי וזה נקרה טיפה פחות אפשרי, אבל אני עדיין משוכנע, שנחזור לשחק עם 4 גבוהים, המצב יחזור לקדמותו. ראינו א תההבדל, העצום בין שבאטיסטה, עירני, עושה תנועה ריבאונדים והכל, לבין הבאטיסטה העייף. הוא וויציץ ביחד, יכולים ליצור יופי של רוטציה.
1) זה הופך את זה ל-3 גבוהים, אליהו מזמן קבור ביורוליג. 2) למה אי אפשר להאשים אותם? את מי נאשים אם לא אותם? אם הם היו עייפים הם היו צריכים לדעת לחלק את הדקות נכון, לשמור אזורית, להפרש יש משמעות זה לא הסיבוב הראשון שאתה יכול לתקן ולפלל, אתה רוצה עוד משחק כמו נגד מלאגה? קיבלת. ושתדע שז'לגיריס יגעו למשחק אחרון וקובע שכנראה יקבע מי מבין שתינו תלך למקום השני, ולא הם לא חלשים להחריד כמו מלאגה בחוץ תקווה שניצחון במשחק הזה יכריע את הכף ולא ההפרש בו. לא אני והסבתא שלי אשמים בהפסד,יש לומר תבוסה, לז'לגיריס.
לסמואל, נראה לי שאתה פשוט חורץ גורלות יותר מדי מהר, אחרי המשחק מול ריאל, אתה תדע את הדברים יותר בבהירות. קודם כל אנח נוצריכים לשמור על הבית, ואחרי זה נוכל לגנוב אולי, ניצחון לריאל בחוץ, זו לא משימה בלתי אפשרית.
ניצחון חד צדדי וגדול של מכבי בהיכל על ריאל מדריד. משחק בשליטה מוחלטת של מכבי, ניצחון ב-19 הפרש שזה בהחלט הפרש טוב. היה יכול להיות יותר אבל לא נהייה חזירים. טרנס מוריס מיותר לציין שהיה מדהים עם 16 נקודות ו-15 ריבאונדים, וויצ'יץ' בכמה מהלכים שמזכירים לנו מי זה וויצ'יץ', וביינום במשחק טוב. ההפסד אתמול של ז'לגיריס באתונה היה מצויין למכבי, מכבי כרגע במקום הראשון ואם סיכויים טובים לסיים שם. אין מה לחשב בינתיים, צריך פשוט לחכות לשבוע הבא ולא לפשל נגד אולימפיאקוס בבית.
משחק עצום של מכבי, ברגע שביינום וניקולה עלו לפרקט - מכבי ברחה לריאל, ששיחקה כמו קבוצה ללא מנהיג, ללא שכל ובצורה פשוט מטופשת. משחק ענק(רק טוב לירן?) לביינום, ניקולה(השחקן הכי אהוב עלי במכבי בשנות ה2000) ומוריס(כמובן..), וכשהספסל מנפק 56 נקודות(יותר ממילה טובה גם לכספי וגארסיה), אז לאף קבוצה בבית הספציפי הזה לא יכולה לעצור את החבורה של הרס"ר. אגב, שידור מבזה של יורם ארבל שהתבלבל כמספר ההחטאות של צ'ארלי סמית' היום מהשדה בין אליהו לכספי, הסנילי לא שם לב לשריקות לעבירות וצועק "סל!" כשהשחקן סתם זורק אחרי השריקה, לא מבדיל בין חוץ לעבירת תוקף, קיצר - גמר את הסוס, טוב שיש את שלח הנפלא כדי שיאזן.
משחק מצוין של מכבי ת''א, כל כך כיף לראות את החבורה הזאת היום משחקת כדורסל. ביינום וניקולה שני שחקנים שמשחקים נהדר ביחד עשו את השינוי הגדול במשחק כאשר עלו למגרש. כספי, במשחק נהדר, שחקן נהדר עם פוטנציאל עצום. הספסל של מכבי עשה את השינוי הגדול במשחק כאשר צביקה עשה נכון והעלה אותם לרבע השלישי במקום החמיישיה הפותחת, כידוע הרבע השלישי של מכבי בד''כ לא מרהיב בכלל היום הוא היה נהדר. כל הכבוד למכבי הפנים מועדות למשחק הבא מול אולימפיאקוס, שבטוח יהיה חם !
יוני, אני דווקא ממש לא חושב שיהיה חם. מכבי סימנה וי ענק על המשחק הכי קשה בסדרת שלושת המשחקים הביתיים, וכמובן שהניצחון של היוונים על זלג'יריס תורמת רבות לצהובים. למה לא יהיה חם?כי מכבי צריכה לנצח את שני המשחקים הבאים ולא להפסיד ב20 נקודות ומעלה במדריד כדי לסיים ראשונים(!!), ועם כל הכבוד לאולימפיאקוס ויאנקיס - היא קבוצת כדורסל בינונית למדי ומכבי בבית חייבת לנצח אותה והיא גם תנצח, וז'לגיריס היא קבוצה שניזונה ממשחקי הבית בלבד.היא טרם הפסידה בביתה העונה ביורוליג(יכול להיות שגם בליגה הליטאית, מעניין), אבל היא קבוצת חוץ מאוד חלשה. מכבי מנצחת את שני המשחקים הללו, לא מושפלת במדריד והמקום הראשון בידנו.
כמה הערות על המשחק, ובכלל על הקבוצה: משחק נהדר של ביינום. אני לא יכול לשמוע את שלח בונה תיאוריות על גבי תיאורית על כך שביינום התאים לסוג המשחק של היום. דחילק, ביינום זרק לסל - קלע, וכפועל יוצא מכך - הוא קיבל ביטחון והמשיך לקלוע. זה ככה פשוט. אני חושב שצביקה חייב לתת יותר קרדיט לגרסיה וכספי. גרסיה מראה, בכל הזדמנות, שיש לו הרבה יותר כדורסל ממה שחושבים, ואני בכלל לא מתייחס כרגע להיותו שחקן-נשמה שלא נראה בקבוצה מזה שנים. חיביים לבנות אותו לשנים הבאות, שהרי אין ראוי ממנו להחליף את שארפ. כספי, כמעט בכל משחק העונה, נתן תפוקה התקפית מעל ומעבר לציפיות, ולכן מן הראוי לתת לו יותר דקות משחק. מה גם שמשחק ההגנה שלו חסר פשרות. הגיע הזמן להוציא את קאמינגס מהרוטציה ככל שניתן. אין טעם לבנות עליו לעתיד, שהרי הוא גורם אך ורק נזקים, והדברים פשוטים וברורים.
מחזק. סביר שגם הפעם הקבוצה של ינאקיס תבוא לשחק פוטבול, תנסה לשמור על משחק איטי וסקור נמוך, אך מכבי צריכה ואף חייבת לנצח במגרשה הביתי. ניצחון נמצא כאן בגדר חובה. רק תיקון קטן. היא הפסידה פעם אחת העונה, בביתה, לצסק"א.