הליגה הצרפתית: קלוד פואל יאמן את ליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏30/7/07.

  1. הגבר באדום Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/07
    הודעות:
    402
    לייקים שהתקבלו:
    0
    והם המשיכו ועוד איך!!!! עוד שני שערים לסיסה אחרי שפעמיים נשלח אחדעל אחד מול השוער. נאסרי חתם את תוצאת המחזור - ואולי תוצאת הסיבוב : 6-1 בסיום.
    ולבואנה - הוא כובש השער אולי היפה ביותר במשחק, כאשר שלח בקשת יפה מאוד את הכדור בכ-25 מטרים.
    גיבור המשחק - ללא ספק - סמיר נאסרי - השחקן פשוט פורח במארסיי, היה בכל מקום על המגרש, עשה עבודת הגנה מעולה, בישל וכבש.
     
  2. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ליון שוב איבדה נקודות, או יותר נכון סחטה נקודה בדקה ה-90 בדרבי מול סט.אטיין, אלא שבורדו נכשלה במבחן האופי שהציבו לה כלי התקשורת בצרפת והפסידה בלוריין. תוצאת המחזור הגיעה ממארסיי, שם הביסה הקבוצה המקומית, בניצוחו של ג'יבריל סיסה הלוהט, את קון. לצד הכמות הגדולה של תוצאות התיקו במחזור הזה, אפשר לציין את הניצחון המשמעותי של סושו, שחזרה לחיים במאבק נגד הירידה.

    טבלת הליגה - מחזור 23

    סט.אטיין - ליון 1:1 המארחים היו כל כך קרובים להשיג ניצחון ראשון בבית על היריבה השנואה מאז 1994, אבל כדור חופשי נהדר של קארים בנזמה (יש מי שיבעט גם כשז'וניניו בחוץ) הציל נקודה לאלופה והגדיל את הפער בפיסגה ל-4 נק'. המשחק עצמו היה בקצב מצוין ובאווירה לוהטת כמו תמיד. ליון עלתה עם קרוסאס הספרדי בהרכב עדיין על חשבונו של ז'וניניו הפצוע, אבל ללא בומסונג שעוכב ע"י יובנטוס ונמנע מלערוך את הופעת הבכורה בקבוצתו החדשה. עוד אחד שלא היה בסגל למשחק הוא מילאן בארוש, שהושאל לפורטסמות'. מצידה של סט.אטיין יש אכזבה גדולה. חוץ מהרצון לנצח סוף סוף את הדרבי, קיוו הירוקים לברוח מהתחתית אחרי רצף של כשלונות. מה לעשות, השער של גומיס בתוספת הזמן של המחצית הראשונה, אחרי טעות קשה של קופה שבעט את הכדור אל ראשו של החלוץ, לא הספיק גם הפעם.

    לוריין - בורדו 0:1. מה צריך יותר מזה? הזדמנות בלתי חוזרת לנצח קבוצת מרכז טבלה משועממת ולהלחיץ את ליון רגע לפני שהיא עולה לדרבי חם מתמיד. לחניכים של לורן בלאן זה לא הספיק והעייפות מהמשחק ביום חמישי היא רק תירוץ למשחק הרע ולפספוס ההזדמנות. בלאן עשה רוטציה (מה שהתברר כטעות בסופו של דבר) שבמרכזה נותר פרננדו קבנאגי על הספסל. בורדו לא הגיעה למצבים וטעות אחת של הנריקה הביאה לפנדל לזכות לוריין, אותו ניצל בקלות כריסטוף ז'אלה (דקה 77) כדי לכבוש את שערו הראשון העונה ולהביא ניצחון בית ראשון אי פעם לקבוצתו על בורדו.

    מארסיי - קון 1:6. מי היה מאמין בדקה ה-2, אחרי שער היתרון המפתיע של קון מרגלי טודיק, שזו תהיה תוצאת הסיום? מארסיי פשוט התפוצצה על קון המסכנה, שרואה כמה קשים החיים בלי השוער ונסנט פלנטה. מארסיי נהנית מהפריחה המחודשת של ג'יבריל סיסה, שעם השלושער הזה כנראה מקווה שסנגל תתקדם כמה שיותר באליפות אפריקה כדי שמאמדו ניאנג לא יחזור להפריע לו. לצד סיסה כיכבו מת'יו ולבואנה (שני שערים מדהימים, הראשון מועמד כבר עכשיו לשער העונה בצרפת) וסמיר נאסרי, ששם בצד את הפציעות והמחלות המוזרות וחזר לשחק כדורגל כמו שהוא יודע. וגם לכבוש. מארסיי רק 6 נק' מתחת למקום השלישי המוביל למוקדמות הצ'מפיונס.

    לאנס - שטרסבורג 2:2. לאנס הגיעה אחרי שבוע מוצלח וניצחונות מרשימים, אבל כיאה לקבוצת תחתית שוב הצליחה לסבך את עצמה במשחק בית שנראה נוח על הנייר. שטרסבורג הוליכה פעמיים במשחק משערים של רנטריה (3) וסנטוס (77), אבל ללאנס יש את אוליבייה מונטרוביו שנמצא בכושר פנטסטי העונה והשיג נקודה עם צמד, הראשון בפנדל (5) והשני בכדור חופשי (82). שתי הקבוצות עדיין מסובכות בתחתית הצפופה.

    שאר התוצאות:
    לה מאן - מונאקו 0:1. ללה מאן: דייסוקה מטסוי (23).

    סושו - ואלנסיין 0:1. לסושו: ז'רמי ברשה (23)

    מץ - ראן 1:1. למץ: מומאר אנדיי (76). לראן: אוליבייה טומר (28).

    טולוז - ניס 1:1. לטולוז: דומיניק אריבאז'ה (34). לניס: אדרסון (88).

    ליל - פ.ס.ז' 0:0.

    אוקזר - נאנסי 0:0.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/1/08
  3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    18,671
    לייקים שהתקבלו:
    1,938
    מין:
    זכר
    בנזמה מוכיח שגם שג'וניניו לא משחק , יש מי שיבעט בעיטות חופשיות לרשת .
     
  4. ACMILAN SUPPORTER Member

    הצטרף ב:
    ‏23/1/08
    הודעות:
    31
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בנזמה שחקן נדיר.
    פשוט מכונת שערים (ואל תגידו לי שזה לא חכמה כי זו ליגה צרפתית) , גולים בראש , ברגל , גליצ'ים , בעיטות חופשיות , פשוט שחקן מהטופ של הכדורגל העולמי.
    לי נראה שזו העונה האחרונה שלו בליון כי פשוט אחת הקבוצות היותר גדולות באירופה (ליון קבוצה גדולה ומכובדת) יקנו אותו.
     
  5. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כולם חושבים שזו העונה האחרונה של קארים בנזמה בליון, בייחוד בכושר הנוכחי שלו, אבל לפי דיווחים שיוצאים מהאלופה הוא אמור להאריך את חוזהו בעוד שנה, עד 2013, למרות שלא מזמן הוא חתם על הארכת חוזה עד 2012. בכל מקרה, אם לא תבוא הצעה באמת חסרת תקדים שתפתה את ליון וגם את בנזמה, אז החלוץ יישאר לפחות עוד עונה בצרפת.


    וליון לא נחה לרגע וכבר חושבת על השנה הבאה. בחלון ההעברות הנוכחי הנשיא אולאס צירף את קרוסאס (בהשאלה), דלגאדו ובומסונג, ועכשיו יצאה גם הודעה רשמית שהקשר הברזילאי אדרסון בן ה-22, אחד השחקנים הטובים בליגה בשנתיים האחרונות, אחריו רדפו עוד בעונה שעברה מרבית הקבוצות הבכירות ביבשת, סיכם על הצטרפותו בעונה הבאה. סכום העסקה עדיין לא פורסם והשחקן, שביקש לסיים את העונה בניס ולא לעבור באמצע העונה, יחכה לחתימה הסופית בין ניס לליון. ההעברה הזו, אם לא תיפול בסופו של דבר, רק ממחישה את הכוח והמעמד של ליון בליגה הצרפתית ומזכירה קצת את תהליך רכישתו של קים קלסטרום מראן לפני שנתיים.

    אדרסון הגיע לניס בגיל 18 ובכל עונה עשה התקדמות אדירה שלא נעלמה מעיניהם של הסקואטים הרבים שעקבו אחריו. בעונה שעברה שמו נקשר לאינטר, אבל ניס לא הסכימה למכור את היהלום שלה. הברזילאי משחק בדרך כלל כפליימייקר, אבל למד עם השנים לתפקד גם כקשר 50/50 ולעשות עבודות הגנתיות הכוללות גם שימוש בפיזיות. בליון הוא הולך להיכנס לנעליים ענקיות כשעפ"י התכנון הוא אמור להיות היורש של ז'וניניו בבוא היום.

    http://80.img.v4.skyrock.com/80a/stylfoot2006/pics/736947669_small.Xxx
    אדרסון. היורש של ז'וניניו?
     
  6. הגבר באדום Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/07
    הודעות:
    402
    לייקים שהתקבלו:
    0
    למצעד השערים היפים, להוציא את השער המדהים של ולבואנה, הייתי מוסיף גם את השער של מונטרוביו מהכדור החופשי מול שטרסבורג ואת הפצצה של ת'ומר לרשתה של מץ.
     
  7. Voda_Coda Member

    הצטרף ב:
    ‏23/10/07
    הודעות:
    455
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תגידו...מישהו יודע איך קרוסאס שמושאל לליון מברצלונה משתלב שם בצרפת?
     
  8. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תחזור עמוד אחורה ותראה, דיברנו על זה.

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    בסוף השבוע לא התקיים מחזור ליגה, ובמקומו שוחקו משחקי הסיבוב העשירי של הגביע בו נקבעו העולות לשמינית הגמר.

    האלופה ליון הייתה קרובה להדחה ע"י קבוצת החובבים של קרואה-דה-סבואה, אבל הצלות גדולות של גרגורי קופה ושער בבעיטה חופשית של פרד הברזילאי בדקה ה-80 (כולם נהיו ז'וניניו, בשבוע שעבר בנזמה ועכשיו פרד בכדור חופשי) מנעו בושות.

    במשחק המרכזי של הסיבוב ניצחה מארסיי את מונאקו 1-3. מת'יו ולבואנה וג'יבריל סיסה שוב כבשו והצטיינו, כשהפעם הצטרף אליהם אליו גראנדן, הרכש החדש מקון, שכבש שער נהדר במשחק הבכורה שלו. במשחק נוסף שהפגיש שתי קבוצות מהליגה הראשונה, ניצחה לוריין את ראן בפנדלים (0-0 בתום 120 דקות) בדרבי של חבל בריטני.

    הפתעות לא היו חסרות: נאנסי, השלישית בליגה, הודחה ע"י קרקופו מהליגה החמישית בתוצאה 2-1 אחרי הארכה. גם ניס עושה חיל בליגה, אבל בגביע זה סיפור אחר והקבוצה הפסידה 3-1 לאנז'ר ונפרדה מהמפעל. אוקזר, להבדיל משתי הקודמות, פשוט המשיכה את העונה המסויטת והודחה ע"י באסטיה.

    משחקי שמינית הגמר (18 במרץ):
    בורדו - ליל
    ליון - סושו
    סדאן (ליגה שנייה) - אנז'ר (ליגה שנייה)
    אמיין (ליגה שנייה) - ארלה (ליגה שלישית)
    לוריין - מץ
    פ.ס.ז' - באסטיה (ליגה שנייה)
    דיז'ון (ליגה שנייה) - טור (ליגה שלישית)
    קרקופו (ליגה חמישית) - מארסיי
     
  9. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    המחזור ה-24 יוצא לדרך בצילה של מכירת זכויות השידור של ארבע העונות הקרובות לרשת "קאנאל +" וחברת "אורנג", המאמצת הרשמית של הליגה הצרפתית. ההכנסות יעלו בעוד 15 מיליון יורו ויגיעו ל-668 מיליון יורו לעונה. "כולם מרוויחים. ההתאחדות, הרשתות, הקבוצות ובעיקר הכדורגל", כך הגדיר את העסקה נשיא הליגה.

    במוקד המחזור יעמוד דרבי הדרום בין מארסיי הלוהטת לניס הרביעית בטבלה. האלופה ליון תארח את מחזיקת הגביע סושו, והטוענת לכתר מבורדו תטייל מול מץ העלובה.

    שבת
    פ.ס.ז' - לה מאן (16:00)
    בורדו - מץ (21:00 - שעה ראשית)
    מונאקו - ליל
    נאנסי - טולוז
    ראן - אוקזר
    ליון - סושו
    ואלנסיין - לוריין
    שטרסבורג - סט.אטיין

    ראשון
    קון - לאנס (19:00)
    ניס - מארסיי (21:55)
     
    נערך לאחרונה ב: ‏9/2/08
  10. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    שלוש הראשונות מנצחות את שלוש האחרונות, לאנס ממשיכה בבריחה מהתחתית, ראן שוקעת ומארסיי חוגגת בדרבי - זה, פחות או יותר, מה שהיה לנו במחזור ה-24 בצרפת.

    ניס - מארסיי 2:0
    רצף של 21 משחקי בית ללא הפסד (החל מינואר 07) הגיע לסיומו מבחינתה של ניס. וכמה מתסכל שזה קורה דווקא בדרבי מול מארסיי השנואה. מאמדו ניאנג חזר מאליפות אפריקה, פתח לצידו של סיסה ושניהם חגגו. ניאנג כבש במחצית הראשונה (25) וסיסה המשיך בכושר הנהדר שלו (77) כדי לסגור עניין. מארסיי כבר חמישית עם 35 נק', רק שתיים פחות מניס הרביעית.

    ליון - סושו 1:4
    התוצאה משקרת. עד הדקה ה-75 עוד היה שיוויון במשחק, אחרי שבודמר העלה את ליון ליתרון מוקדם ופנקראט השווה לסושו, אלא שאז הגיע כדור חופשי של ז'וניניו שפגש בעמוד והגיע לבודמר, שכבש את השני שלו. סוף סוף בודמר משחק בקישור ולא כבלם מאולתר (בומסונג הגיע וסגר את החור הזה) ומצדיק מעט מהציפיות שתלו בו. בתוספת הזמן הגיעו עוד שני שערים מרגלי גובו ובנזמה, שניצלו את היציאה המטורפת קדימה של שחקני סושו.

    בורדו - מץ 0:3
    קבלו את השחקן החם בליגה - פרננדו קבנאגי. הארגנטינאי הוסיף עוד צמד למאזן, אחד בפנדל והשני אחרי מבצע קבוצתי מבריק, והוביל את בורדו לעוד ניצחון קליל על שק החבטות של הליגה. אלו דיארה כבש את השלישי לקראת הסיום.

    קון - לאנס 4:1
    לאנס של פאפן עם ניצחון רביעי בחמשת המשחקים האחרונים, קון עדיין ללא ניצחון ב-2008. טופילו מאולידה העלה את האורחים ליתרון כבר בהתקפה הראשונה במשחק (תוך 16 שניות) ושבר את הקבוצה שחטפה שישייה ממארסיי במחזור הקודם. קאדר מנגאן, לוק רמי (המושאל מליון) וניקולא סובה (עצמי) כבשו את שאר השערים. ריינאלד למייטרה רק צימק לקון המתדרדרת.

    יתר התוצאות:
    נאנסי - טולוז 0:1. לנאנסי: סבסטיאן פויגרנייה (90 בפנדל).

    ראן - אוקזר 2:1. לראן: מיקאל פאז'יס (50). לאוקזר: דניס אולייש (45 ו-90).

    שטרסבורג - סט.אטיין 0:3. לשטרסבורג: רנו קוהאד (38 בפנדל), אלבארו סנטוס (85) ז'אקוב מולנגה (90).

    ואלנסיין - לוריין 0:3. לואלנסיין: סטיב סבידאן (40), סבסטיאן רודה (56), פיליפ סבו (86).

    פ.ס.ז' - לה מאן 0:0.

    מונאקו - ליל 0:0.
     
  11. הגבר באדום Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/07
    הודעות:
    402
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תרשו לי להעיר הערה קטנטנה, אבל המצב הבזיוני הנמשך בליגה הצרפתית העונה פשוט מדכא. שמתם לב לטבלה? הפער בין המקום ה-5 לבין ה-16 הוא 6 נקודות בלבד!!!!!! והיום מתחילים כבר את המחזור ה-25!!!
    משחק הפתיחה של המחזור - לה מאן מארחת בבית את האלופה - שידור חי ב-TV 5 ORIENT ב-18:05.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/2/08
  12. הגבר באדום Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/07
    הודעות:
    402
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כבוד ענק ללה מאן! ניצחון שהוא ענק במשמעותו, אולם קטן בתוצאה 1-0 בלבד משער של מי אם לא טוליו דה מלו. משחק עם הרבה התקפות מצד לצד - לה מאן שלטה, למעשה, במהלך כל המשחק, ואם ליון הייתה לא פחות טובה ממנה בחצי הראשון, אז בחצי השני רק הלכה ודעכה. בנזמה עלה מהספסל בחצי השני, אך לא עשה הרבה. גם ג'וניניו.
    השחקן המצטיין - מטסוי - היה פעיל מאוד על המגרש עם חוש מסירה מעולה.
     
  13. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בכלל, מטסוי הוא אחד הזרים הטובים בליגה בשנתיים האחרונות. שחקן לא מוערך מספיק.


    אלן פראן נתן מנוחה לכמה שחקני מפתח (בנזמה, טולאלן וגרוסו התחילו על הספסל) לקראת המשחק מול מנצ'סטר יונייטד באמצע השבוע ושילם על זה ביוקר מול לה מאן, שקיבלה כמה מכוכביה בחזרה אחרי אליפות אפריקה. טוליו דה מלו כבש את ה-11 שלו העונה וקבע הפסד שישי לאלופה בליגה, מה שיכול לגרום לצמצום הפער ע"י בורדו לנקודה אחת, זאת בתנאי שתנצח הערב במונאקו.

    סט.אטיין, שהסתבכה לאחרונה בתחתית אחרי נצחון בודד בשבעה מחזורים, מימשה סוף סוף שמץ מהפוטנציאל שלה ודרסה 0-4 את נאנסי, שנחשבת לקבוצת ההגנה הטובה בליגה. הניצחון הזה רק ממחיש את גודל האכזבה מהירוקים, שבעונה כזו היו חייבים להתברג בצמרת. צמד של גומיס, אחד של הקפטן פראן ופנדל של פיינדונו קבעו את תוצאת המשחק. קבוצת צמרת נוספת, ניס, הסתפקה בתיקו חוץ מאופס מול לאנס המשתפרת.

    אוקזר, ליל ולוריין השיגו ניצחונות חשובים במאבקי התחתית. שער של הרומני ניקולאי אחרי בישול אדיר של קאמל שאפני סידר לאוקזר ניצחון בקרב התחתית מול טולוז, שממשיכה להסתבך ומרוחקת כבר שלוש נקודות מחוף מבטחים. צמד של פטריק קלייברט (השער הראשון בפנדל, השני בצורה נפלאה מהאוויר) הוביל את ליל לניצחון 1-3 על ראן בעוד מאבק ישיר נגד הירידה. ראן, שנראתה בתחילת העונה כאלטרנטיבה צפויה לליון, נמצאת כרגע רק מקום אחד מעל הקו האדום. גם לוריין ניצחה בקרב על שש נקודות (יותר מחצי ליגה נלחמת נגד הירידה) 0-1 את שטרסבורג. שער גדול של אולריך לה-פן הוותיק על סף סיום המחצית הספיק לניצחון והתקדמות עד המקום השישי.

    שתי קבוצות שכנראה לא ימשיכו לעונה נוספת בליגה הראשונה דווקא השיגו נקודות, אבל קיבלו זאת בצורה שונה. מץ חגגה ניצחון ראשון בביתה ושני בסה"כ העונה, כשחזרה מפיגור וניצחה 1-2 את ואלנסיין, אחת מקבוצות החוץ הגרועות בליגה. סושו, לעומת זאת, יכולה להיות מאוכזבת מתיקו 1-1 ביתי מול קון, אחרי שכבר הוליכה במחצית וגם החמיצה פנדל בפתיחת המחצית השנייה. מחזיקת הגביע נמצאת במקום הלפני אחרון, שש נקודות פחות מראן, שממוקמת מעל הקו האדום.

    הערב, פרט להזדמנות של בורדו לסגור פערים במונאקו, יתקיים הסופר-קלאסיקו האמיתי של צרפת בין מארסיי לפ.ס.ז'. זה אמנם כבר לא אותו קרב ענקים כמו בתחילת שנות ה-90, אבל היריבות תמיד קיימת ולמשחק יש חשיבות גם מבחינת הטבלה - מארסיי מנסה לתפוס מקום שיוביל לליגת האלופות למרות פתיחת עונה חלשה, ופ.ס.ז' עדיין צריכה להימלט מהתחתית הבוערת.
     
  14. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הקרב על האליפות פתוח!

    אם עד עכשיו היה נדמה שלא משנה כמה ליון תפשל לא תהיה מי שתנצל זאת, אז אתמול זה השתנה. בורדו הגיעה למשחק חוץ קשה (על הנייר לפחות) במונאקו ודרסה את הקבוצה מהנסיכות, אותה מדריך ריקרדו, מאמן בורדו בעונה שעברה, בתוצאה 0-6. הקבוצה של לורן בלאן התפוצצה במחצית השנייה, בה נכבשו כל ששת השערים. פרננדו קבנאגי המשיך להפציץ עם צמד, יוהאן מיקו התעורר משנת החורף שלו וכבש גם הוא פעמיים, ומרוואן שאמאק וגבריאל אוברטן סגרו את הסיפור. עכשיו היתרון של ליון הוא רק נקודה, כשבעוד שלושה מחזורים (8 במרץ) היא תארח את בורדו למשחק העונה.

    http://img.lequipe.fr/Xml/Football/Dossiers/Media/DIM_BX_joie_chamack_equiep.Xxx
    יש אלטרנטיבה. שחקני בורדו חוגגים עם שאמאק את החמישי במשחק.

    הקונצרט של בורדו השאיר מעט בצל את הסופר-קלאסיקו, בו גברה מארסיי על פ.ס.ז' 1-2 ורשמה ניצחון שלישי ברציפות. דווקא הפריזאים פתחו טוב יותר וקיבלו פנדל מפוקפק, אותו ניצל ז'רום רוטן (30). שבע דקות עברו וטייה טאיוו נגח את השיוויון, בדיוק כפי שעשה בגביע אופ"א ביום רביעי. בדקת הסיום של המחצית הגיע שער הניצחון מרגלי מאמדו ניאנג המצוין, שער שהביא את מארסיי למקום הרביעי - רק 3 נק' מתחת למקום המוביל למוקדמות הצ'מפיונס בעונה הבאה. פ.ס.ז' נמצאת באותו מרחק, רק שאצלה זה מהמקום המוביל לליגה השנייה.

    * במשחק בו ניצחה מץ את ואלנסיין (1-2) נשמעו קריאות גזעניות כלפי קפטן ואלנסיין ושחקן נבחרת מרוקו, עבדסלאם אועדו. הבלם, שנחשב לאחד השחקנים הסימפטיים בליגה, רצה להגיע אל אותו אוהד מץ שפגע בו לאורך כל המחצית, אך בסופו של דבר הושאר במגרש ו"זכה" מהשופט שלא התייחס לטענותיו לכרטיס צהוב. מנהלת הליגה גינתה את העניין ותשקול עונש לקבוצה עפ"י תקדים שנקבע לא מזמן בליגה השנייה לקבוצת באסטיה.
     
  15. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    על רקע ההתעסקות המחודשת בנושאי הגזענות במגרשים - שחקני כל הקבוצות בשתי הליגות הבכירות לבשו חולצות נגד הגזענות, מה שלא הפריע לאוהדי באסטיה בליגה השנייה לשאת שלט גזעני נגד חלוצה של ליבורן ולהישאר בכותרות - היה גם כדורגל במסגרת המחזור ה-26. ליון אמרה תודה על המתנה בדמות משחק בית מול מץ העלובה, ניצלה את המעידה של בורדו והגדילה את הפער לשלוש נקודות. גם מארסיי, כמו בורדו, נבלמה עם תיקו מאופס אחרי ריצה מטורפת וירדה למקום החמישי.

    בתחתית (שזה למעשה יותר מחצי ליגה), ניצחונות חשובים לאוקזר, סט.אטיין, ראן (בדרבי על לוריין) וסושו. פ.ס.ז' רק עם תיקו ביתי מול מונאקו. איש המחזור הוא ללא ספק ז'ופרה דרניס, שכבש צמד שערים מדהים (ועוד טיל אדיר למשקוף) והוביל את סט.אטיין לניצחון שני רצוף. הבלאגן הגדול היה במשחק בין ואלנסיין ללה מאן, כאשר ואלנסיין כבשה שער על סף המחצית בזמן ששחקן של לה מאן שוכב פצוע ברחבה. עם השריקה למחצית התחילו מכות בין השחקנים, בסיומן הורחקו וויליאם מרטינז, האורוגוואי האלים של ואלנסיין, ואנתוני לה טאלק מלה מאן.

    טבלת הליגה - מחזור 26

    ליון - מץ 0:2. לליון: פרד (11 ו-68).

    בורדו - ליל 0:0.

    טולוז - מארסיי 0:0.

    נאנסי - לאנס 1:2. לנאנסי: פסקל ברנגר (73), יוסוף חאדג'י (76); ללאנס: קאדר מנגאן (41).

    פ.ס.ז' - מונאקו 1:1. לפ.ס.ז': אמרה דיאנה (41); למונאקו: סרחיו אלמירון (71).

    ראן - לוריין 0:2. לראן: ג'ימי בריאן (43), ז'רום לרואה (64).

    קון - סט.אטיין 3:1. לקון: ליליאן קומפן (63); לסט.אטיין: ז'ופרה דרניס (19 ו-34) באפטימבי גומיס (24).

    שטרסבורג - סושו 2:0. לסושו: מיקאל איזבה (13), מבלוט ארדינג (35).

    ואלנסיין - לה מאן 2:1. לואלנסיין: סטיב סבידאן (45); ללה מאן: מרקו באסה (3), אנתוני לה טאלק (17).

    ניס - אוקזר 2:1. לניס: בקארי קונה (46); לאוקזר: דניאל ניקולאי (67), קאמל שאפני (70).
     
    נערך לאחרונה ב: ‏25/2/08