בן-בסט דיי הוכיח את עצמו בהזדמנויות שהוא קיבל, בהתחשב בכך שרוב הפעמים הוא נכנס כמחליף לרבע שעה. הוא יכל להוסיף עומק לקבוצה בהתקפה (הוא טוב מחמד וגיטא ויותר יעיל מארבייטמן שלא עשה שום התקדמות מאז הגיע מהפועל פ"ת), אבל אם הגולים בהפועל חיפה יגרמו לרוני לוי להעריך אותו אז יצא מהמעבר הזה משהו. בקשר לחילופים של רוני לוי - רנאטו זה שחקן שלא מוציאים מההרכב במצב שהמשחק לא גמור (מבחינת תוצאה). הוא מסוג השחקנים שבפעולה אחת יכולים לנצח משחק אחרי שנתנו 89 דקות חלשות.
רבע שעה? עדן עצמו אמר לי פעם שאם הוא היה מקבל רבע שעה הוא היה שמח, אתה יודע מתי הוא היה מקבל הזדמנות? דקה 85 כדי שקולאוטי או קטן יקבלו מחיאות כפיים כשהתוצאה 2/3-0, או דקה 90 בשביל למשוך זמן במשחקים קשים, לא יותר מזה. או שכל הקבוצה שיחקה חרא ורוני לוי תלה תקווה שהוא לבד ברבע שעה יצליח להוציא קבוצה שלמה מהבוץ. היו שני משחקים בסה"כ בהם בן בסט קיבל הזדמנויות אמיתיות, אחת נגד נתניה כשהקבוצה הייתה בפיגור במחצית, הוא ורפאלוב ניכנסו ושינו את המשחק ועשו מהפך, השנייה נגד נצרת עלית הוא פתח ושם צמד. חמד אנמי, הרבה יותר מבן בסט, להחמיץ נגיחה מ3 מטר מול שער ריק? וזו לא הפעם הראשונה, חלוץ צריך לשים דבר כזה, גם הוא נכנס לשחק אחרי שלא שיחק שנתיים.
הלוואי וזה היה נכון, אבל זה לא: זה לא סגור, כי 9 נקודות בשיטת ה 3 לניצחון זה כלום כשנשארה חצי ליגה, ואל תשכח את ההתאחדות שמחפשת להוריד לבית"ר נקודות. זה לא גמור עד שזה לא גמור. וגם המאבק בתחתית ממש לא גמור - אתמול הוא רק התחיל.
כפר סבא קבוצה עם הרבה כשרון בחלק הקדמי, אבל היא פשוט נאיבית ולא יציבה. יש משחקים שהיא פשוט נרדמת, ואתמול נגד הרצליה זה היה אחד מהמשחקים האלו. אני מסכים עם כפר סבא בנשמה שאוחנה נכשל עם המחליף לדוארטה. יבואה הוא לא חלוץ מטרה טיפוסי. הוא אמנם סקורר, אבל הוא לא החלוץ שישחק עם הגב לשער, ויקבל כדור מה-16 וישים אותו ברשת, ויבואה צריך חלוץ כזה לידו, ובזה אוחנה נכשל, עם כל הכבוד לאגבור. יש גבול עד כמה קבוצה תלויה בקישור ההתקפי שלה. חבל, בכזאת עונה כפר-סבא יכלה להגיע רחוק. ראיתי כרגע את התקציר של אשדוד-בני יהודה, השער של ברדון מדהים! רגל שמאל שלו פשוט קטלנית. רואים לפי טכניקת הבעיטה שלו שהוא לא שחקן מהליגה הזאת. אין לי מושג איך הוא הגיע לבני יהודה. מעניין מאוד בתחתית.
איך הוא הגיע לבני יהודה? לבסקי החליטו להיפטר מכמה שחקנים מבוגרים כדי לתת במה לצעירים וסדריק בארדון היה אחד מהם, אז בני יהודה קפצה על המציאה, שמה על השולחן 350 אלף דולר שאני לא יודע מאיפה היא הוציאה אותם והחתימה שחקן מצויין שהביא תפוקה ותוצרת מהר מאוד, 2 הגולים שלו אתמול היו גולים של שחקן כדורגל טוב מאוד, במיוחד הראשון, איזו פצצה הוא הוציא מהרגל, אם שקל היה נוגע עם הכדור ביד הוא היה שובר אותה, גולאסו! בקשר לכפ"ס, היא צריכה עוד קשר או חלוץ שכובש שערים ועוד שחקן-שניים טובים בהגנה כדי שתוכל לאיים על הצמרת, עם כל הכבוד לאגבור ולכנפו ולעידן שום, עופר טלקר, לירון זרקו וכל השחקנים הללו הם לא שחקנים לרמה של צמרת הליגה שלנו, אם ויסה לא יוכיח את עצמו (ואני מאוד מקווה שהוא כן) אהיה מאוד שמח לקבל את סמואל יבואה לבית"ר.
כן יניב השחקן הזה הוא מזכיר קצת את ז'רום לרואה ברוב תכונותיו לפחות ממה שראיתי בתקציר וממה ששמעתי עליו . אני חושב שראינו שיש לו יכולת מדהימה בבעיטה שלו, ובכלל הוא שחקן שלא יודע איך הגיע לארץ, ובמיוחד איך הגיע לקבוצה כמו בני יהודה, אין ספק שהוא שחקן שיכול לשחק ברמות יותר גבוהות, אבל מה שבטוח שהוא יעזור הרבה לכתומים במסע ההיחלצות מהתחתית. _______________________________________________________ בקשר למשחק של מכבי ת"א מול נתניה, מחצית ממש לא מסודרת מצד שתי הקבוצות. כ"כ הרבה איבודי כדור, כ"כ הרבה בעיטות סתמיות של שחקני ההגנה להתקפה, למשחק יש קצב מהיר אך משחק מאוד מבולגן כפי שאמרתי. אני חושב שמכבי מצליחה להגיע ליותר מצבים מנתניה, כאשר קמאנן מסכן המון את השער עם פריצות שלו מאגף ימין, ואת האמת מתחילת העונה ובעצם מהעונה שעברה ,קמאנן מסומן אצלי כאחד השחקנים הטובים ביותר בארץ, ממש קלאסה כשהוא פותח בריצה אין שחקן שיכול לעצור אותו. נתניה צריכה לנסות ליצור מצבים ולא רק להגן על שערה, כי אם היא תמשיך ככה השער התל-אביביים יגיע במחצית ה-2.
איזו החמצה של שבחון... במקום לבעוט לשער, הוא לקח יותר מדי מקדמה ימינה, ומשם קשה מאוד להבקיע. החלטה גרועה מצידו. אנחנו עוד נבכה על כך.
אני לא רואה גול נופל במשחק הזה בשום מצב. 2 קבוצות שלא מסוגלות להתקיף, לא מעיזות וכנראה שגם לא יבקיעו בגלל זה.
אני בדרך כלל לא מתעצבן ממשחקים בליגת העל, בטח כשבית"ר לא משחקת, אבל היום נתניה וראובן עטר פשוט הביאו לי את הג'ננה (ממכבי אני כבר לא מצפה לכלום). בשלב מסוים צעקתי מול הטלויזיה על עטר. כבר 100 פעמים אמרתי שנתניה משחקת את הכדורגל הכי מגעיל, והכי לא מסודר בליגה. כדור אל עבר החצי השני של המגרש, אולי יחיאל צגאי או איתי שכטר עם הטכניקה והיכולת האישית הגבוהה שלהם יצרו מצב בעיטה, או שתמיד יש את דדי שיתן איזה פצצה מ-30 מטר/ינגח ממצב נייח. זה לא משנה אם עטר יביא חלוץ מקמרון או זימבאבואה, שיטת המשחק שהוא מנהיג בנתניה אמנם יעילה, אבל לא יפה לעין. לא הגיע לאף קבוצה לנצח, אם היה אפשר הייתי נותן לשתי הקבוצות 0 נקודות. חבל שערוץ 10 בחר לשדר דווקא את המשחק הזה. נתניה בבית זה מתכון בטוח למשחק משעמם.
משחק משעמם ושקול ברוב דקותיו , המחצית הראשונה היתה טיפה יותר טובה אבל עדיין כדורגל ? בקושי והיה , בתוספת הזמן ... מכלוווווום .. רוזנטל מהאמצע שולח ימינה לשכטר וזה שולח פס רוחב לרחבת ה16 של יבריץ' ... ושם נמצא אוקוצ'ה שהושיט רגל ו .. :aaa7: ניצחון חשוב של נתניה שמעלה אותה היישר אל המקום השני , מרחק 8 נק' מבית"ר ...
וואו, נתניה שוברת היום שיאי עליבות חדשים. אין לי ספק בכלל שזו הקבוצה עם המיקום הכי לא משקף כיום בליגת העל. בשבוע הבא רוני לוי חייב לעבוד על ה"התקפות" האלה של נתניה שבאות משום מקום. אסור לעולם להיכנס לשאננות נגד הקבוצה הזו.
פעם ראשונה שאני סוגר שבת בבסיס ואנחנו לא מנצחים, אמנם לא ניצחנו אבל הצלחנו לעלות שלב אחד למעלה ולהגדיל טיפה את הפער מהקו האדום. חובה להביא חלוץ וכמה שיותר מהר, יש מקום לזר במקום ג'ובאניני ששוחרר יאללללה. בקשר למשחק היום,ביזיון בושה אבל לשמחתי אוקצ'ה שם את הכדור ברשת והשאיר את מכבי חזק חזק חזק בתחתית במיוחד לאור המשחק שלהם בשבוע הבא.
משחק כדורגל ברמה נמוכה מאוד... לאף קבוצה לא הגיעה לנצח, אבל בטעות הראשונה של מושיקו, נתניה הבקיעו את הגול. אין יותר כואב מאשר לספוג גול בדקה ה-90 ולהפסיד.. תודה לכם, שחקני מכבי ת"א, הרסתם לי את היומיים הקרובים(אני מקווה שביום שלישי המצב שלי השתפר). אם הקבוצה משחקת את כדורגל מגעיל, אז שלפחות ידעו לשמור על הנקודה. ממש מבאס ומרגיז. בנוסף, הפציעה של קאמאנן די מדאיגה, והיא מגיעה דווקא שבוע לפני בית"ר. קרוב לוודאי שנפסיד או נוציא נקודה בקושי, אך זה לא המשחק הכי חשוב שלנו, אלא מה שיגיע לאחר מכן. מיד אחרי בית"ר, אנחנו נפגשים לשלושה משחקים סופר חשובים על כל הקופה נגד בני יהודה, הפועל, ומכבי הרצליה. אלו המשחקים החשובים באמת. ואתם אמרתם שמכבי סיימה את הסיפור בתחתית... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
משחק גורע היום מתחת לכל ביקורת ונתניה ניצחה במקרה.מכבי עם ההפסד הזה מדרדרת מאוד ושבוע כמעט בטוח תפסיד ועלולה למצוא את עצמה מתחת לקו האדום לקראת שלושה משחקים נגד קבוצות שמתמודדות איתה על הירידה יהיה מעניין!