אני מניח שאפשר לטעון שזו יהירות מצידם של אלו שטענו פה שבופון הוא השוער הטוב בהיסטוריה, אבל גם באיטליה, לאחרונה יותר ויותר "מומחים" טוענים שבופון הוא גדול שוערי איטליה וטוב אפילו מדינו זוף האגדי. אותם "מומחים" הם לא צעירים ורובם ראו את מיטב השוערים ב-50 השנים האחרונות. עכשיו לקצת לוגיקה - דינו זוף נחשב לאחד השוערים הכי טובים אי פעם. וכשאני אומר "אחד מ..." אני לא מדבר על אחד מעשר או משהו בסגנון, אני מדבר על אחד מ-2 או 3. תוסיף לך שם את לב יאשין ועוד איזשהו שוער אגדי לפי בחירתך. אם באיטליה משוכנעים שבופון טוב אפילו מזוף (ועוד פעם, זוהי לא קביעה של צעירים שמכריזים משהו לשם ההכרזה ומתוך רצון להישמע דרמטיים) - איפה זה מציב את בופון באותה רשימה של הגדולים אי פעם?
אני לא קובע כלום,אף אחד לא באמת יכול לקבוע מי הוא השוער הגדול בכל הזמנים,מה שאני אומר מבוסס על מה שראיתי בחיי + קלטות עבר + דברים של פרשנים ומומחים שאני קורא באינטרנט/רואה בטלויזיה וכו'.... אני פשוט חושב שהבחור תופעה. אתה יכול לטעון ליהירות,אבל זה ממש לא יהירות,זוהי דעתי,אני לא שולל את האפשרות שאחד מהשוערים האגדיים לא היה טוב ממנו אבל לדעתי הוא כלכך טוב,שפשוט קשה לי לראות שוער טוב ממנו....
כמה שבופון גדול וצ'ך ענק הם לא הביאו אליפות (כמו קאסיאס שעשה את זה בשנה שעברה עבור ריאל) וצ'מפיונס ליג (כמו שעשה קאסיאס מול לברקוזן ) במו ידיהם. אבל בהחלט בחירה קשה .
בדיוק. אני לא אשכח איך בקלאסיקו האחרון, הכדור הגיע לאינייסטה, ואיקר בקור רוח מדהים הצליח להוציא לקרן. לדעתי קסיאס השוער הטוב בעולם, ואם מדברים על תרומה לקבוצה- ההפרש גדול.
בופון השוער הכי טוב שראיתי בחיים שלי, וכמו שכתבו פה בזמן האחרון מדברים עליו כשוער האיטלקי הגדול בכל הזמנים ואחד מהגדולים בעולם בכל הזמנים. לאלה שכותבים שקסיאס תורם יותר מבופון, יש לי דבר אחד להגיד לכם: או שאתם עיוורים או שאתם לא ראיתם את יובנטוס משחקת.
תפסיק לחשוב שאתה היחיד ביקום שרואה משחקים של יובה, אתה לא, כולנו רואים ועדיין יש חלק שמעדיפים לקבוע שקסיאס או צ'ך יותר טובים.
למרות שגם אני אמרתי שבופון הוא כרגע השוער הכי טוב בעולם, השוער האיטלקי הכי גדול בכל הזמנים הוא ללא ספק דינו זוף.
אין מה לעשות, שכשאנשים אומרים דברים כל כך לא נכונים אין לי ברירה אלא לטעון שאו שהם עיוורים או לא רואים את יובה.
קסיאס, בופון, צ'ך - אחד משלוש השוערים האלו הוא ללא ספק הטוב ביותר. כמובן שלפי הכינויי שלי אתם יכולים לחשוב את מי אני הייתי מעדיף לראות בין הקורות, אז לא אפתח את פי בנושא.
כדי להבין עד כמה היכולת של בופון משפיעה על ההגנה אפשר לראות א.את איטליה של 2006 שספגה רק שני שערים בכל הטורניר,אחד עצמי ואחד מפנדל שלא היה ב.את יובנטוס של 04-06 ואת המשחק מול מילאן ב05/06 שבו בופון לא שיחק וקימנטי עמד בן הקורות,פתאום ההגנה הטובה בעולם דאז נראתה כמו חבורת ילדים בגן שמפחדת שכל בעיטה לשער הולכת פנימה,החוסר שקטע שהיה שם פשוט גרם לי להבין עד כמה הגדולה של בופון נלקחת כמובן מעליו.
הרבה מאוד זמן חשבתי שבופון אבל אתמול קאסיאס הוכיח שהוא מספר 1! מה גם שמאז המונדיאל בופון לא ממש בלט לנוכח ירידתה של יובה לליגה השנייה. קאסיאס היה אחד מהמצטיינים של ריאל בעונת האליפות שנה שעברה. ומבחינת יכולת אישית אין לי ספק שהוא עולה על כל שאר המועמדים ברשימה. לצ'ך ולריינה יש הגנות חזקות ויציבות. בריאל מחליפים לקאסיאס הגנה כל שנה. אבל למרות זאת הוא עדיין שומר על רשת נקייה במצבים שלא בטח שמתחריו היו מצליחים.
איקר קסיאס הוא השוער הטוב בעולם מבחינתי. שוער מצוין, למרות מגבלת הגובה (לא גבוה כ"כ) הוא מוכיח את עצמו כל פעם מחדש. שחקן נהדר עם יכולות חתוליות, משרה שקט ותחושת ביטחון על ההגנה והתוצאות באות ליידי ביטוי ברשת נקייה ובהצלות מדהימות.
אתה עושה צחוק? אתה ראית את ההגנה שהייתה לו? את הקישור שהיה לו? היה לו שם גמד מס' 5 שזכה בתואר השחקן הטוב בעולם, שבאותו זמן הוא היה הבלם הטוב בעולם. היה לו שחקנים כמו מטראצי ונסטה ביחד, מגנים כמו זמברוטה וגרוסו(מגן מעולה, לא מבין מה הוא עושה בליון) בופון בניגוד לקסיאס בנבחרת לא מס' 1 בהגנה. תאר לך מה היה קורה אם קסיאס היה נפצע, יש לך מושג מה היה קורה בריאל? בוא נגיד שהיה לי חיוך גדול על הפנים למשך שבועות.
השוער הטוב ביותר בעולם- קאסיאס. שוער עם אינסטינקטים מדהימים, יש לו ניתור מעולה, יש לו המון ביטחון עצמי והוא משרה אותו בקרב שחקני ההגנה, בנוסף הוא משרה המון שקט, והוא הסיבה לאליפות של ריאל בעונה שעברה, אין ספק בכלל שהוא הכי טוב.