צרפת לא ממש בטווח סכנה. נותרו לה שני משחקים קלים מול אוקראינה וליטא אם אני לא טועה והיא תנצח. האיטלקים הערב מול גיאורגיה ואז משחק הלהיות או לחדול מול סקוטלנד שיכריע.
ראיתי את המשחק בלווין באיזה ערוץ צרפתי, 10 דקות ראשונות סקוטלנד בשתי הבעיטות הראשונות שלה הכל הלך חלק: מצב נייח שבאשמת נסמאצ'ני עם עבירה מטומטמת, וקני מילר נוגח לרשת של שובקובסקי. אחרי כמה דקות, לי מק'קאלוך כובש את השני. אבל מאז רק אוקראינה שלטה במשחק אבל מה זה משנה אם מבקיעים רק פעם אחת...."אם לא מבקיעים, סופגים." מחצית שניה, אותו דבר, רק אוקראינה שולטת במשחק, מספיקה טעות אחת בהגנה וחור גדול בשביל לתת למקפאדן לכבוש עוד אחד. קאסוי.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
ספורט 5: "מה עוד אפשר לומר על הנבחרת הסקוטית והקמפיין המדהים שלה? וולטר סמית ושחקניו שמרו על מאה אחוזי הצלחה במשחקי הבית ועשו עוד צעד לכיוון יורו 2008". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
תירגעו ומהר. נכון, סקוטלנד משחקת יפה ויש לה סיכוי גבוהה מאוד לעלות ליורו. אבל, כל עוד צרפת (שמוחצת את איי פארו) ואיטליה (שיהיו לה חיים קלים הערב מול גרוזיה) מנצחות, סקוטלנד עדיין לא עולה באופן סופי, ולא לשכוח את המשחק שלה מול איטליה שיכול לשנות את כל התמונה
אזרבייג'אן 0 - פורטוגל 2 במחצית. כצפוי, הקבוצה של סקולארי לא מתקשה במיוחד בבאקו. אלבש מהנגיחה העלה את האורחים ל-1-0, והוגו אלמיידה הכפיל את היתרון. מחמאות לשוער האזרי שלקח בעיטות של קוארסמה ושל רונלדו.
עוד עשר דקות אנחנו מתחילים ואני מאוד מקווה שתעודדו את אלופת העולם במשחק הזה ובשניים שיגיעו כי אלופת העולם חייבת להיות באליפות אירופה, פשוט חייבת. יאללה הקייזר טוני!
אז הכל נשאר אותו דבר בבית הזה . אחרי שסקוטלנד מנצחת מוקדם יותר ואחריה צרפת , מגיע ברגעים אלו ממש גם ה2-0 של איטליה על גאורגיה.
בבית של איטליה, צרפת וסקוטלנד, שום דבר לא סגור, וכל שלוש הנבחרות תלויות רק בעצמן-הווי אומר שני נצחונות ואתה ביורו. גם צרפת שיש לה פחות נקודות, תלויה רק בעצמה, ושני נצחונות יעלו אותה, מכיוון שיש קרב ראש בראש בין איטליה לסקוטלנד. בבית א' גם נראה טוב. פולין כבר רגע וחצי בשלב הבא, לפורטוגל יש שני משחקים קלים על הנייר מול קזחסטן וארמניה, ואם היא לא תפשל בהם, היא תהיה ביורו. אם תהיינה הפתעות, פורטוגל עלולה למצוא את עצמה בקרב ראש בראש מול פינלנד על הכרטיס הנכסף... ויש לשים לב שגם סרביה נושפת בעורף...
רומניה ניצחה הערב 1-0 את הולנד, מאוד מאכזב אותי ההפסד הזה, הרומנים בדרך הבטוחה לעלות כאשר יום רביעי מחכה להם לוקסמבורג ואחר כך משחק בבולגריה ובבית נגד אלבניה. רומניה עולה. הולנד יום רביעי נגד סלובניה, דיר באלקום פאדיחות, ואן פרסי ושניידר חוזרים אם אני לא טועה וזה יהיה יותר פשוט. רובין פשוט לוהט בתקופה האחרונה ואני מצפה לראות המשכיות גם בנבחרת. אחר כך לוקסמבורג ובלארוס, בקיצור, אם הכל הולך לפי התוכניות הולנד ביורו אבל מאכזב שזה לא הובטח בצורה כמעט גמורה היום.
חוץ מזה שלכל נבחרת נשאר משחק פחות. כל הכבוד לסקוטים שממשכים להוליך את הבית המותח הזה. ההכרעה תיהיה כמובן במשחק הביתי נגד איטליה. ניצחון צפוי על גאורגיה, אומר שלסקוטים מספיק תיקו נגד איטליה כדי לעלות שלב. אני עדיין לא מעכל את זה, שכנראה צרפת/איטליה, לא יהיו ביורו (לא רוצה לפתוח פה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). גרמניה היא הנבחרת הראשונה שמבטיחה את עלייתה ליורו (חוץ מהמארחות כמובן). צ'כיה תצטרף אליה ביום רביעי. דנמרק איבדה את סיכוייה לעלות שלב. אני מאמין שהעולה הנוספת ביחד עם שבדיה תיהיה ספרד. יום גדול לנציגים של אספניול. השער הראשון של ספרד שייך לראול טאמודו, שזומן במקום דויד וייה הפצוע, והשער השלישי שייך לאברט ריירה. בית מס' 1 ממשיך להיות בית צמוד-צמוד. פולין כנראה תעלה ליורו בפעם הראשונה בתולדותיה. לפורטוגל יש 20 נק' כמו לפינלנד (אך משחק חסר לפורטוגלים), והיא במצב טוב. לולא 3 תוצאות התיקו האחרונים שלה, היא היתה עולה שלב ממזמן.
סקוטלנד לא תפסיד בבית לאיטליה. פשוט לא. אבל אסור לשכוח שיש לה משחק חוץ לא קל מול גרוזיה. השמטת נקודות שם יכולה להיות קריטית. צרפת תעלה. השאלה מי תהיה השניה. הלוואי שהחצאיות.