לשים חלוץ גבוה ברחבה גם אם הוא סקורר יביא את המערך המתוחכם של ספאלטי להיות צפוי ולא אפקטיבי. כשטוטי בורח אחורה מהשומר שלו ושולח את פרוטה למשל לרחבה זה מבלבל את היריב. אם רומא הייתה משחקת עם חלוץ אחר שיטה אחרת, הם לא היו מגיעים לכל כך הרבה הזדמנויות.
אם היו שואלים אותי, אני מאוד לא מרוצה מדוני בשבועות האחרונים. יותר מדי שערים שרומא ספגה היו באשמתו המלאה. אחרי היכולת הטובה הזו של קורצ'י נגד היונייטד כדאי אולי לתת לו את האפודה הראשונה.
אני תמיד בעד לתת הזדמנות לכשרונות שצומחים במחלקת הנוער של רומא, אבל במקרה הזה לצערי יש הבדל של שמיים וארץ בין קורצ'י לדוני. דוני שוער מצויין ולא במקרה הוא גם השוער הראשון של נבחרת ברזיל. במשחקים מול פלארמו,רג'ינה וסיינה רומא לא ספגה אפילו שער אחד וזה רק בזכות דוני. נגד אינטר ופיורנטינה הוא היה חלש אך זאת לא סיבה להוריד אותו לספסל ובטח שלא להשוות אותו לדידה שהוא בין השוערים הגרועים באיטליה לדעתי! קורצ'י לעומת זאת סומן בתור הבופון הבא מוקדם מדיי ואחריי עונה אחת טובה כשהוא מוריד את פליצולי וזוטי לספסל הוא איבד את הבטחון שלו ובעונה שעברה 90% מהשערים שהוא ספג(והיו הרבה מאוד כאלה) היו באשמתו. הוא עשה טעות כשלא הסכים לעבור בהשאלה לפארמה והעדיף לשבת על הספסל של רומא כי יכולת יש לו, בטחון ממש לא. אולי אם הוא יפתח בכל משחקי הגביע(כמו בעונות הקודמות) הוא ישתפר.
המשחקי גביע זה לא מספיק בשביל להיתקדם,כמה כבר יש כאלה ?! וגם כשיש זה פעם בכמה חודשים,בקיצור כדי להיתקדם הוא צריך לשחק על בסיס קבוע,אני הייתי מאוד מרוצה מימנו במשחק מול מנצ'סטר. אם הוא עדיף על דוני אני לא יודע,אני גם הייתי רוצה ליראות אותו שוער ראשון אבל,קורצ'י באמת חייב להישתפשף עוד קצת ואז לחזור לרומא מוכן ובשל יותר,פארמה באמת נישמע אופציה נהדרת עבורו.
לגבי מקסס, זה שהעיתונים כתבו לפני כמה שנים שיונייטד מעוניינת בו לא הופך את הדבר לנכון, הוא עוד שחקן מתוך עשרות ויותר שהשם שלהם נקשר ליונייטד ואפילו לא הגיעו לשדה התעופה שם. ולגבי הפרובוקציות שלו,אין פעם שלא יצא לי לראות אותו משחק,גם בעונות האחרונות ושלא ראיתי את הדחיפות,עקיצות,כיסוחים קטנים,כאלה שתמיד נעלמים מעיניי השופט, גם נגד יונייטד בכל שלושת המשחקים(גם זה לפני כמה ימים אז לא לבלבל את השכל שזה משהו שהוא הפסיק לעשות לפני 4 שנים)תמיד דחיפות מיותרות ברחבה,למה?ככה זה שחקן שלא בטוח ביכולות שלו אז בוחר בדרכים אחרות בכדי להתמודד עם אחרים. אתם רואים את נסטה עושה זאת?את קנאברו?את ריו פרדיננד?
אני דווקא זוכר למקסה את הדברים שייחס לו סטנפורד אולם זה הרבה זמן שלא ממש צפיתי במשחקים של רומא כך שאני לא יכול לומר אם הוא ממשיך בקטעים האלה שכן אפיינו אותו בעבר. אני לא זוכר מנסטה או קנבארו משחקים שכאלה, לבטח לא ברוב המשחקים שלהם.
מקסס עשה פרובוקציות בעבר,ואולי גם עכשיו פה ושם,אבל זה לא עושה אתו לבלם פחות טוב.שנה שעברה הוא וקיבו היו צמד הבלמים הטוב באיטליה,ולא סתם ריאל,בארסה,מנצ'סטר,ארסנל ועוד רדפו אחריו כ"כ. גם כ.רונאלדו שלך (THE STRETFORD END) עושה לא מעט פרובקציות,אז מה..זה אומר שהוא לא שחקן טוב ?!
הגיע הזמן לשנות נושא, הויכוח התחיל להזכיר לי את הפורום האנגלי. מקסס בלם טוב או לא? אוהד מנצ'סטר לא אמור לדעת שהוא אחד המצטיינים מתחילת העונה ושלא נדבר על השנתיים האחרונות, מהסיבה הפשוטה שהוא לא רואה משחקים של רומא(תקן אותי אם אני טועה) כמו שאני לא יראה כדורגל אפריקאי(אנגלי). ובכל זאת אני לא יכנס לפורום האנגלי ויתחיל ללכלך על שחקני יונייטד שיוצאים להתקפה כששחקן היריבה שוכב על הדשא שזה קצת יותר רציני מ"עקיצות" של מקסס. לעניינינו, רשימת השחקנים למשחק מול פארמה : ANTUNES Gabriel BARUSSO Ahmed BERTAGNOLI Julio Sergio BRIGHI Matteo CURCI Gianluca CICINHO DE ROSSI Daniele ESPOSITO Mauro FERRARI Matteo JUAN MANCINI Alessandro MARANGON Alexander MEXES Philippe PANUCCI Christian PERROTTA Simone PIT Adrian PIZARRO David TONETTO Max TOTTI Francesco VUCINIC Mirko דוני חוזר לשער, פאנוצ'י גם ברשימה ויפתח אם יהיה כשיר מספיק. אספוזיטו או סיסיניו יקבלו את הצד הימני של הקישור ופיזארו יחליף את אקווילני בחודשיים הקרובים =[
מקסס לא בטוח ביכולות שלו? מצחיק, מקסס בין הבלמים הטובים באירופה היום.. מוזר שהוא לא בטוח ביכולות שלו. והוא אולי פרובוקטור, אבל לפי המשחקים שלו בעבר, אין מה להשוות.. מקסס השתנה בעניין, תגיד מה שתגיד. ד"א, לא יודעת אם ציינו את זה באשכול אחר אבל כמה זמן אמור להעדר אקווילני?
פשיי,לא מפתיע,נכנסים לפורום האיטלקי,כותבים דברים/לגיטמים ביותר והרגשי נחיתות והרמה הנמוכה יוצאים לאור: Koby Romanista "הגיע הזמן לשנות נושא, הויכוח התחיל להזכיר לי את הפורום האנגלי. מקסס בלם טוב או לא? אוהד מנצ'סטר לא אמור לדעת שהוא אחד המצטיינים מתחילת העונה ושלא נדבר על השנתיים האחרונות, מהסיבה הפשוטה שהוא לא רואה משחקים של רומא(תקן אותי אם אני טועה) כמו שאני לא יראה כדורגל אפריקאי(אנגלי). ובכל זאת אני לא יכנס לפורום האנגלי ויתחיל ללכלך על שחקני יונייטד שיוצאים להתקפה כששחקן היריבה שוכב על הדשא שזה קצת יותר רציני מ"עקיצות" של מקסס"
סטנפורד אין צורך בהכללות, זאת דעתו של קובי. אני בדעה שלך אבל אם תסתכל יותר במשחקי רומא תוכל לראות שהוא כן השתנה והוא פחות נוקט באמצעים הללו בזמן המשחק שלו לפחות ממה שלי יצא לי לראות. אנשים, לכתוב מעט לעניין ולא ישר להיגרר לשטויות ובוודאי לא לרוץ להרים להנחתות מיותרות.