זהו זה הם שתי הבעיות שצצות לי גם, אני לא ממש בטוח שסביולה הוא טוב למערך של 4-3-3. אבל מצד שני 4-4-2 שסביולה מתאים, ס'ניידר לא הכי מתאים מכוון שדיארה יצטרך לקחת נטל אדיר על עבודה הגנתית קשה שספק שגם האו כאחד מחוטבי העצים הטובים כיום, יצליח לעשות זאת. רובן יתאים לנו גם ל4-2-2 וגם ל4-3-3. הסיפור העיקרי הוא כרגע, הצבת ס'ניידר. מקווה שהדון הגרמני יודע מה הוא עושה ויתכנן לנו מתכונת התקפית טובה ללא שום בעיות.
אין לדעת, ראית שמקודם ניסינו לנתח מערכים שיתאימו,אך בכל מצב יש סבטוחה אחת גדולה. מה שנותר לי הוא להאמין ששוסטר עושה את הדבר הנכון, והוא כמאמן של ריאל מדריד ידע מה לעשות.
את הראיון תרגמתי מהאתר הרשמי של ריאל מדריד "לשחק בשביל ריאל מדריד זה חלומו של כל שחקן" ווסלי סניידר עובר יום ראשון מטורף במדריד. הוא עבר בדיקות רפואיות מיד לאחר שנחת מהולנד הבוקר. סניידר נתן ראיון בלעדי ל-REALMADRID.COM כאשר הוא שמח מאוד על החתימה בריאל מדריד. אתה סוף סוף כאן... כן אני כאן. אני מאוד שמח להיות במדריד. לשחק בשביל ריאל מדריד זה חלומו של כל שחקן ואני בר-מזל לראות את החלום הופך למציאות. אני רוצה להתחיל לעבוד עם הקבוצה במהירות האפשרית. ואן ניסטלרוי ודרנטה גם הם הולנדים והם יארחו לך חברה בקבוצה... אני מכיר את שניהם, במיוחד את ואן ניסטלרוי, איתו שיחקתי בנבחרת הולנד. שניהם שחקנים נהדרים ואני בטוח שהם יעזרו לי הרבה, כמו שאר השחקנים. אתה מכיר את שוסטר ואת הצוות החדש של הקבוצה? ריאל מדריד זה מאוד חשוב מאוד בכל העולם. אני מקווה שהדברים ילכו היטב בשביל ושאני ארוויח מקום בקבוצה. איך אתה מצפה להסתגלות בליגה הספרדית? אני מקווה להסתגל במהירות האפשרית ואעזור לקבוצה הרבה ככל שביכולתי. הליגה ההולנדית מאוד תובענית, אבל אני חושב שהליגה הספרדית הכי חשובה ותחרותית בכל העולם ואני גאה שאני יכול לשחק בכזאת ליגה, עם שחקנים כל כך איכותיים.
האפשרות הכי טובה של ריאל מדריד הייתה צריכה להיות לשחק במערך של 4-3-3 שבו אפשר לקחת בחשבון את גוטי שמאחוריו גאגו ודיארה או לחילופין, ווסלי סניידר כקשר התקפי, לכן לא אהבתי את העובדה ששוסטר צירף יותר מדיי חלוצים בסגל. אני חושב שקבוצה צריכה לדעת לשחק בשני מערכים, לדוגמא, ארסנל של 06\2005 שיחקה בליגה 4-4-2 ובאלופות שיחקה עם הנרי בשפיץ וחלב כפליימקר, ריאל מדריד צריכה לדעת לתרמן בין 4-3-3 שהוא יותר מתאים לליגת האלופות עם שני קשרים אחוריים(גם סניידר וגוטי יעזרו בחלק ההגנתי, הרי שניהם משחקים באמצע), לבין 4-4-2 שאפשר "להתפרע" בו במשחקי הליגה. נגד הקבוצות הקטנות לטעמי צריכים לשחק גוטי או סניידר לצידו של דיארה במרכז המגרש כדי לפצח בונקר שנראה בברנבאו נגד קבוצות התחתית. אני באמת חושב ששוסטר עדיין לא יודע מה הוא רוצה. אף שחקן רכש שבא במחיר כזה הוא לא מיותר וסניידר יוסיף לקבוצה את האיכות שלו, רק זה מפתיע ששוסטר פתאום מבקש לרכוש שחקן שהוא בדיוק על המשבצת של גוטי, הוא לא ה-50\50 שאנחנו צריכים בקבוצה. במערך של 4-3-3, רוד מקבל את המקום בשפיץ והיגואין יכול להשתלב באחד האגפים וגם רוביניו, אך אני מקווה שרובן יגיע בכלל. כמו שהראל אמר, ראול ייקבל את ההזדמנות לשחק, ראשון, אך אם הוא ימשיך בכושרו הגרוע, הוא יירד לספסל, אין מנוס בכך. שון, גוטי לא יכול לשחק באגף ולא יכול להיות העתק של זינדין זידאן שתמיד היה משחק על הנייר באגף שמאל של הקבוצה, אך היה נכנס למרכז ומנהל את העניינים משם. גוטי לא יכול להיות כמו זידאן, משום שזיזו שחקן הרבה יותר טוב ולזידאן הייתה תמיכה אדירה מרוברטו קרלוס, שהיה רוב אגף שמאל שלנו. גוטי לא מספיק טכני כמו זיזו ולא מתקרב לזיזו בשום אפקט של המשחק פרט למסירות המעולות. אני עדיין לא יודע אם דרנטה מספיק טוב גם מבחינה התקפית, לתת משחק טוב בהולנד מבחינת התקפה ולהתפרע שם זה לא כמו להתקיף ברבע גמר ליגת האלופות, נגד ברצלונה בברנבאו או נגד וולנסיה במאסטייה. עדיף שנחכה למשחק הראשון בליגה, נגד אתלטיקו מדריד, ואז נפרש את העניין, אין טעם לנחש. גם נגד סביליה במשחק הגומלין בברנבאו, לא נוכל לבחון את ההרכב כי עדיין לא ניהיה בסגל מלא.
הוא חיפש קשר 50\50 שעושה הגנה והתקפה בצורה הטובה ביותר, אך היה ברור שהאופציות מועטות. סניידר הגיע על חשבונו של גוטי, הם שחקנים בדיוק של אותה עמדה, אך אני בטוח שהקפטן השני שלנו יימצא את מקומו ואנחנו נמשיך לקוות כל משחק שיישחק, שייראה לנו קצת מהכדורגל שיש לו ברגליים ונחכה למשחק נגד סביליה בברנבאו. המאזן שלו נגד סביליה אשתקד: שני בישולים וחצי המאזן שלו נגד סביליה ב-06\2005: שלושה בישולים וגול.
תראה, שוסטר כבר הביא את החלוצים. זהו סגור נעול. 4-3-3 פשוא קובר את ראול ואת סביולה, פשוט קובר אותם. שוסטר אמר שהוא הולך לשחק אם שתי חלוצים, לא יודע אם זה גם לגבי ליגת האלופות או לגבי הליגה. אני בכל זאת חושב שלשחק בתשי מערכים זה דבר קשה מאוד לקבוצה. לפעמיים קבוצה בנויה על מערך אחד. . יכול להיות שזה מה שבאמת יהיה, למרות ש4-4-2 בליגה אם דיארה כגרזן, יעבוד רק נגד קבוצות קטנות,. מול הגדולות זה סיכון אדיר, ומול קבוצות אמצע ומעלה כמו אספניול, סרגוסה ויאריאל ונכניס גם את אתטלטיקו, זו התאבדות בלשחק במערך 4-4-2 בעיקר ששניידר הוא לא שחקן שצד ההגנתי שלו בולט, אלה שחקן שהתרגל בשנים שלו באיאקס לשחק במערך בוא הוא הקידמי ביותר משלישית הקישור ו2 שחלקנים שעומדים מהאחורי מחפים עליו ואין לאו מה לדאוג. ב4-4-2 , לא יהיה לו את אותם חיים של 4-3-3 הוא יאלץ לרדת ולעשות הרבה הגנה או שהדון הגרמני שלנו, יחליט לשחק ב4-3-3 ולקבור את את ראול וסביולה גם את היגואין אני מכליל. לא יודע אם זו אופציה מספיק טובה, ולא בטוח שתעבוד, מכוון שכמו שאמרתי יש קבוצות אשר בנויות על מערך אחד ושינוי מערך עלול לגרום לקריסה של אותו משחק. אני ציפיתי לקשר 50\50 אבל גיליתי ששוסטר הביא את אותו סגנון של גוטי, רק שההולנדי לפי מה ששמעתי שחקן יותר איכותי ויותר יציב. הכל בידיו של שוסטר, בכל מערך שהוא ישחק, הוא יאלץ לקחת בח/שבון שתצוץ לו בעיה כלשהי. או שמה, הגרמני יפתיע אותנו באיזה מערך גאוני לא מהעולם הזה. ימים יעידו ויגידו.
מאור, הוא חיפש קשר סטייל באלאק או למפארד ונחת על קשר הרבה יותר התקפי שעדיין לא הוכיח את עצמו מעבר לפוטנצייאל שלו. חבל
זו התוצאה לכך שאתה יוצא בהצהרות שיש לנו המון כסף ואנחנו רק מחפשים על מי לשפוך אותו. אותו דבר קרה עם צ'לסי כאשר אברמוביץ' הגיע וזה קורה עכשיו אחרי שהנשיא הכריז שיש לו המון כסף לבזבז. המועדונים מנצלים את זה ודורשים סכומים לא הגיוניים משום שיודעים שלריאל לא תהיה בעיה לתת לו אותם. ועובדה כאשר פיורנטינה התעניינה בשניידר אייקס דיברו על 15 מיליון, איך שהגיע ריאל המחיר קפץ. אני בטוח שאם היו בכלל מועדונים שרצו את פפה, הם לא היו מציעים רבע מהסכום שריאל שילמה. דבר אחד בטוח טוב בהבאתו של שניידר. במשחקי הידידות בלטה אצלי העובדה שעם עזיבתם של קרלוס ובקהאם (ולפני כן פיגו וזידאן) לא נשארו לריאל בועטי חופשיות טובים. שניידר בהחלט מהווה פתרון לפחות לבעיה זו. אגב, לדעתי ריאל תשחק במערך ה- 4-3-3 ודרנטה דווקא ימלא את עמדת הקשר (המרכזי) בצד שמאל.
חשבתי על משהו מעניין. זוכרים את התקופה שואן דר וארט עוד היה באייקס? איפה שניידר שיחק אז? בקיצוני. אולי הוא תחליף לרובן, קיצוני שיכנס הרבה לאמצע ויטווח משם מרחוק. הרי אף אחד לא אמר בריאל, "קנינו את שניידר שישחק ליד דיארה" . אם הוא ישחק כקיצוני יווצר מצב שאני מאוד אוהב בקבוצת כדורגל. נגיד שרוביניו והוא באגפים, זה יוצר מצב ששני הקיצונים יכולים לשחק בשני האגפים, וכך אין בעצם לקיצונים "אגף מוצא" והם יכולים להחליף ביניהם אגפים. שניידר כקיצוני, הגיוני? , יעבוד? נ.ב:אני יודע שזה לא ריאלי, אבל תנסו לענות על זה בצורה רצינית...
שיטת חילופי המקומות, היא שיטה טובה מאוד, שאגב גם אם רובן נוכל להשתמש בא כי רובן הוא שחקן שיכול לשחק בשתי הצדדים אך טוב יותר בשמאל. אתה בטוח שואן דר וארט היה באיאקס אז שניידר היה באגף?אני לא שמעתי על זה. אבל אם אתה אומר, שיהיה. תראה, אני חושב שעצם העובדה ששוסטר הוציא לתקשורת הרבה שמות כמו ואן דר וארט, לוצ'ו באלאק ושניידר. שלושתם, הם שחקני אמצע , מה שלי לפחות נותן אינדיקציה לכך שהוא הגיע לשחק על האמצע. ובנוסף לזה, ההתעניינות ברובן עדיין נמשכת. יש מצב כלשהו שמה שהצעת הוא נכון, אבל בינתיים הוא לא ריאלי ואיך שהתמונה היתבררה לי הוא עומד לשחק על האמצע. אבל..אבל, אם שוסטר אמר שהוא צריך קשר 50\50 ,ושניידר הוא לא כזה , הוא יותר קשר תוקף מאחורי החלוצים, יכול להיות שזה נותן לנו אינדיקציה לכך שהוא ישחק באגף?לא יודע כבר מה לחשוב, נהיה לי סלט אחד שלם אם כל המחשבות על מערכים והבצבת שחקנים. נותר לחכות לתחילת העונה ולראות כיצד תתנהל המתכונת ששוסטר מכין.
סניידר מעולם לא שיחק כקיצוני, אין לו את המהירות הדרושה לשחק בעמדה כזאת. כש-ואן דר ואארט עוד היה באייאקס סניידר לא שיחק קבוע בהרכב הראשון (מה גם שזה היה תחת קומאן וה-4-4-2 שלו שלא מתאים לאייאקס). אמנם הוא יכול לשחק על האגף מידי פעם, אבל שם הוא לא מביא את היכולות שלו לחצי ממה כשהוא משחק במרכז. תנסה להציב את סניידר כקיצוני ותקבל פלופ דיי רציני.
גוטי? אגף? מתי אמרתי את זה? ואם תסביר לי איך לעזעזל הגעת להשוואה בין גוטי וזידאן(!) כתגובה לדברים שלי, הייניקן עלי. במקרה שלו לטעמי הניחוש נראה קל. כל הסימנים אומרים שדראנת'ה(DRENTHE, איך הגענו לכל צליל שהוא שונה מת'?) מיועד לשחק כמגן שמאלי ולאו דווקא כקיצוני. בריאל מדריד לא סופרים את מרסלו ואפילו קלדרון ופג'ה לא כאלו טיפשים בשביל לבנות על מיגל טורס כמגן שמאלי. קלדרון לא צריך לצאת בהצהרה של "יש לנו כסף לבזבוזים" בכדי לגרום לקבוצות לסחוט אותו. זה דבר שמשתמע מעצמו ברגע שאתה מנהל משא ומתן עם "ריאל מדריד". את אותו הדבר אפשר להגיד גם על מנצ'סטר יונייטד וב4 שנים אחרונות גם על צ'לסי, אתה יודע שלמועדון יש כסף, אז באופן אוטומטי אתמה מנסה למשוך את הגבול עד כמה שאפשר ולקבל כמה שיותר כסף על המוצר שלך. אי אפשר להאשים את אייאקס שמנסה להרוויח כסף, ואי אפשר להאשים את ריאל שלא אומרת "די לסחטנות". בסופו של דבר לא היו אופציות אחרות, ובקבוצה מעדיפים להוציא עוד כמה מיליונים לחיזוק מאשר לשלם את המחיר על המגרש. אגב, גם הקבוצות היותר צנועות באנגליה "נסחטות" ע"י מועדונים מאותה סיבה. יודעים שיש להם מיליארדר עשיר והכנסות של עשרות מיליוני יורו בשנה, אז מנצלים את זה. ניוקאסל, טוטנהאם וווסטהאם אמנם לא מוציאות 25-30 מיליון ליש"ט על שחקן אחד, אבל גם הם משלמות מחירים מופקעים על שחקנים צעירים, לא מוכחים ובחלק מהמקרים ספק אם מוכשרים. (למשל קאבול עלה לטוטנהאם 12 מיליון יורו, אם מארסיי הייתה רוצה אותו, היא הייתה משלמת חצי). על מה אתה מבסס את ההשערה הזו אורי? פי מה שאני יודע הוא מעולם לא שיחק בעמדה אחרת פרט לקיצוני שמאלי ומגן שמאלי.