אבל הם לא הפסידו לקבוצה חצי מקצועית שמורכבת מסנדלרים ומפקידי בנק ושלא ניצחה מעולם באירופה... מה שהכי מבייש זה שהניצחון היחיד שלהם באירופה הוא דווקא מולה, זו השפלה חבל על הזמן..
טור בהארץ: הסתימה הקלה בחיי תבלו. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx זה מתאים לכאן או לדיון התקשורת?
אבל זה יצא מפרופורציות ... הפסידו אז מה ? אז הפסידו , מי ישמע איזה הפסד , אתה ראית בכלל את המשחק ? משחק מגעיל שמכבי דווקא כן הגיע למצבים והייתה טובה יותר . אין לי ספק בכלל שבתל אביב הם יקבלו תבוסה חריפה , הימור שלי 10-0 , אבל זה לא העניין . העניין שעושים מזה מהומה , כאילו שקרה משהו חריג . משהו חריג קרה כששלמה שרף הובס 5-0 לעיניי עומה שלמה במשחק שנחשב לאחד החשובים ביותר עבור הנבחרת בתצוגה בזיונית /שערוריתית . תרדו ממכבי ת"א ,ההפסד הוא בכלל לא נורא . ותקחו הכול בפרופורציות .
jurjv, אתה טועה ומטעה. היו לנו מספיק השפלות והפסדים כואבים בכדורגל הישראלי, אבל אף פעם לא בצורה כזו ומול יריבה כזו. האנדורים הפסידו את כל משחקיהם באירופה, לא 70% מהמשחקים, את כולם וכבשו עד אתמול רק 3שערים מול יותר מ-120 ספיגות. איך אפשר להשוות מחדל ספורטיבי כזה לכל הפסד אחר שלנו. התבוסה של שלמה לדנמרק הייתה ביזיון מחוץ למגרש, מבחינה מקצועית זה לא כזה הפתיע(אלא אם כן הושפעת מהבאזז שהיה סביב המשחק הזה). גם ההפסד של חיפה באיי פארו לפני 12 שנה היה בשנים הראשונות של ישראל באירופה והיה חסר חשיבות(כי הההכרעה הושגה עם 0-4 במשחק הראשון בארץ). אם אתה משווה בין קבוצה מהמקום השישי ברומניה לסגנית אלופת המעצמה העולמית אנדורה, אז באמת אשריך. כבר אמרתי שהכדורגל שלנו הוא פיקציה, אבל אתמול קיבלנו את זה בצורה הכי משפילה ומעוררת שיכולה להיות. יש לך באחת ההודעות פה למעלה קישור למשחקי אופ"א אמש, תראה את הניצחון של פרטיזן בבוסניה ואת הניצחון של ליטקס במלטה ותבין את יחסי הכוחות. אלו משחקים עם יחסי כוחות די דומים למשחק של מכבי ושם לא היה כזה ביזיון. בעצם בשום מקום לא היה כזה ביזיון.
אתה מסתכל על זה בצורה מאוד לא נכונה . אין קשר למה שהקבוצות מאנדורה עשו לבין מה שהם עכשיו . המשחק אתמול התנהל באיזה מגרש שכונתי , באווירת שכונה , ככה זה . כמו שיובנטוס אז באו לישראל ולא ניצחו , מישהו באיטליה יצא נגדם ? הריי איפה איטליה ואיפה ישראל בכדורגל ? שיחקו חלש , קיבלו גול , בסדר , בישראל הם ימחצו אותם , המגרשים פה טובים יותר ,והיכולת תבוא לידיי ביטויי .
עובדה שכל הקבוצות(כולל, תאמין או לא, קבוצות חלשות ממכבי ת"א) שיחקו באותם המגרשים ועם אותם התנאים, אך לא נזקקו שם למאמץ מיוחד. אף אחת לא התקשתה שם עד אתמול וזה אומר הרבה על מכבי ת"א, אבל גם על הכדורגל שלנו והיחס המוגזם לו הוא והכדורגלנים זוכים. ליובנטוס וכל שאר הגדולות שהתקשו מול קבוצות ישראליות יש תקדימים. פה, במקרה של אנדורה, אנחנו יצרנו את התקדים וזו הבעיה. שום ניצחון לא יתקן את הבושה, משחק עלוב בגומלין יכול רק להעצים אותה. תראה מה אומר אבי נמני והנה הבעיה של הכדורגל הישראלי על רגל אחת: "הגענו מוכנים, אבל קצת שאננים". די סותר את עצמו, הייתי אומר.
אתה ממשיך להגדיל דבר מזערי בזכוכית מגדלת . כשמכבי ת"א יהיו בשלב הבתים של אופא , גם אתה , גם אופירה אסייג וגם שלמה שרף תאכלו את הכובע . וגם אם לא , אני בטוח שאת הקבוצה הזאת הם יעברו . ההיסטוריה מלאה בסיפורים מהסוג הזה . ברצלונה לא פעם הפסידה במשחקים כאלה , מול קבוצות מיגוסלביה , אלבניה וכו' , ו ... מישהו זוכר ? תפסיקו לדון במשחק כול כך חסר ערך , כול כך לא חשוב - כאילו הוא גמר ליגת האלופות . אני בטוח שהם יעברו , כמו כול אחד אחר כאן , אז על מה הסיפור ? על הפסד אחד שלא קובע כלום ? תפסיקו לנפח שטויות , באמת , אם משעמם לכם בחיים אז כול זה מתחיל להיות מובן .
תגיד אתה קולט את ההפסד?זה לא משנה איפה שיחקנו,באיזו אווירה וכו'..זה פשוט לא משנה.אנחנו שיחקנו נגד פועלי ביניין,בנקאים,רופאים כאלו שזו סתם עבודה צדדית אצלם.זו קבוצת חובבנים שמשחקת בשביל הכיף ושאנחנו נפסיד לכאלו?ולא משנה עם הדשא גרוע וכל שאר הדברים,מכבי הייתה חייבת לנצח אותו גם עם היא הייתה משחקת על קצים ושיחים. אתה משווה את ההפסדים הללו להפסד של מכבי? תבין,מכבי הפסידו כאן לשחקני שכונה,לשחקנים שמשחקים סתם בשביל הכיף. זה ברור שמכבי תעבור אותם.אף אחד לא אמר שזהו מכבי עפה,אבל את ההפסד הזה לא ישכח למכבי גם עם תזכה בגביע האופ"א.
זה ההבדל בין חשיבה של ילד קטן שמתרגש ומנפח כול דבר לבין אחד שמסתכל בגדול . כמו שהם הפסידו נגד החובבים האלו ככה הם עשו גם תיקו נגד יובנטוס . המשחק הזה לא משקף כלום , תבין . הפסידו , אז הפסידו , מה קרה ? זה כדורגל , השחקנים של היריבה , למרות שהם בנקאים , גננים וכו' וכו' , כשהם היו על המגרש הם שיחקו כדורגל , בדיוק מה שאתה עושה בשכונה כשאתה יוצא לשחק . קורה שאתה מנצח קבוצה יותר טובה ממך . אבל פה בישראל ? הם יקבלו תבוסה כואבת .
להסתכל בגדול זה לראות עד כמה הבעיה פה עמוקה ושורשית, לא להתייחס לזה מבחינה נקודתית כאוהד שכואב את ההשפלה. ברור שיש סיכוי שמכבי תעבור http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx , אבל לא זאת הבעיה. אתה אומר שזה רק עוד משחק, אז מה ההסבר המלומד שלך למה שקרה? איך זה קרה דווקא למכבי ת"א מישראל, מכל הקבוצות ששיחקו עד היום מול החובבנים האלה? אתה אומר שדבר כזה קורה, לנצח קבוצה טובה ממך, אז איך זה לא קרה לאנדורים אף פעם עד שבאה מכבי? אם זה היה סתם עוד הפסד אז גם אנשי הקבוצה שלך היו חושבים כך. ספר את כל זה לרוני מאנה ונראה מה הוא יגיד...
אתה רוצה הסבר למה זה קרה ? בסדר . 1. מכבי ת"א לא עלתה למשחק הזה (עוד לפניי שריקת הפתיחה ) מבחינה מוראלית כמו שתעלה בית'ר נגד קופנהאגן . 2. האווירה השכונתית הוסיפה למוטיבציה הרדודה . 3. הם כן הגיעו למצבים - והרבה מאוד כאלה , הם היו הרבה יותר טובים אבל שוב , כמו בשכונה , אתה יכול להיות טוב ולא לנצח . אי אפשר לקחת מהמשחק הזה כלום , מכבי ת"א קבוצה איכותית שתלחם על אליפות השנה , המשחק הזה אין לו שום קשר למה שיקרה בהמשך העונה והוא לא מעיד בכלל על היכולת של מכבי ת"א . פאשלות יש בכול מקום , אתה יכול לצאת לדייט ולהתנהג כמו אדיוט , זה אומר שאתה באמת כזה ? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx איזה דוגמא .... אבל תאכלס , אתה תראה שבארץ המצב יהיה שונה . האווירה , הלחץ , המוטיבציה להוכיח וכו' . חוץ מזה , שזה בכלל 2 משחקים , אי אפשר לקטול קבוצה על הפסד בחוץ בתוצאה מינימלית .
מר jurjv הטעיונים שלך דיי משכנעים מהודעה להודעה אני חיב לאמר אבל שום דבר לא ימחק את החרפה ,גם לא 15-0 בבית רק אם מכבי תגיע ל1/32 של אופא אני יסתכל אחורה על תחילת הדרך ויצחק, עד אז -אין מחילה!
ליברפול בעונה שעברה נקלעה לפיגור ביתי מול מכבי חיפה , ונתנה באנפילד משחק חלש , חלש מאוד . ו..הם הגיעו עד הגמר . וזה דוגמאות הרבה יותר גדולות ובמשחקים הרבה יותר חשובים . בסה"כ זה הפסד , המטרה של מכבי היא לא "לא להפסיד" , המטרה היא לעבור שלב , כול עוד הם יעשו את זה , פעם אחר פעם , לי אישית אין תלונות . ושוב אני חייב לציין שהשער הזה שהם הבקיעו הוא כול כך לא קשור למציאות , גם במשחק העלוב הזה , מכבי הגיע ל 4-5 מצבים בטוחים לשער . אבל מה ? כשאתה שומע בחדשות ערוץ 2 "ההפסד הכי משפיל איי פעם " , ואת שלמה שרף אומר את זה , זה מרגיז אותך , הריי מה קרה ? הפסד באיזה מגרש עלוב על משחק שלא ישנה הרבה ככה או ככה , זה בטח לא גרם לי איזשהוא צער , כמו שגרם לי ההפסד הבזיוני 5-0 של נבחרת ישראל של אותו שלמה שרף .
שלושת הסיבות שרשמת הם לא תירוצים מספיק טובים להפסד.תבין מכבי הפסידה כאן לקבוצת חובבנים,ולא משנה מה היא המוטיבציה,אווריה וכו'..מכבי לא הייתי צריכה להפסיד באחד המשחקים הקלים בהיסטוריה של המועדון.מה שנכון,אני לא מאמין שזה שההפסד יגרום להשלכות לגבי העונה הקרובה.
טוב אז כך שלושה אחרים : 1. אלי כהן הורה לשחקנים להפסיד בכוונה , כדיי לבדוק האם יפטרו אותו או לא , או כמה הוא חשוב למועדון . 2. אבי נימני שיחק עם נעליי קט -רגל . 3.הגול שלהם נבע מקרן