הכסף לא קשור,גם עם היו משקיעים כפול כסף,היא הייתה אותו דבר.אף אחד לא מצפה ממנה להגיע לגדולות באירופה.ביתר היא קבוצה(אמרתי את זה כבר מיליון פעם פה)שאחרי ענת בניה וגיבוש לא קלה.ועם כל הכסף הזה,אתה לא יכול לצפות מי ביתר עד כדי כך.עם לא נעפיל,לא יקרה כלום. בעניין הגילאים.30-33 זה סביר לגמרי,עזוב את אמסלם.ועזוב את מילוסביץ' ופאלרמו שרצו להביא. רוב הגילאים בביתר סבירים לגמרי.ילדים בני 20 חסרי ניסיון,הם לא אלה שאפשר לסמוך עליהם כל כך מוקדם לליגת האלופות,אולי לליגה כן.
לא קראתי את כול מה שרשמתם כאן אבל גיבשתי דעה: לבית"ר ירושלים יש סגל מדהים, רחב ועמוק, פשוט צריך מישהו שידע לתמרן ולנצל אותו.
הבאת דוג' לשחקנים זקנים. מה עם ברוכיאן, תמוז, יצחקי, בן-שושן, מוסקאלו [שיש סיכוי גבוה מאוד שיחתום בקבוצה], חן עזריאל, מויאל וכו'. מה שכן ואני מסכים איתך - שאת גאידמק לא מעניין שלוקח לקבוצה זמן להתחבר ולהתגבש ושהדנים קבוצה די קשה, הוא רוצה תוצאות ברמה התחתונה, ואולי זאת הבעייה פה, אבל בואו לא נקדים תרופה למכה.
תשמע בהחלט יש שחקנים שהם בומנחי כדורגל דיי מבוגרים אבל ביחד איתם יש גם שחקנים שהם בשלב הביניים שלהם כמו תומר בן יוסף בן 27, מיכאל זנדברג בן 27, אלבארז בן 27, יואב זיו בן 27, אבירם ברוכיאן 23, עומרי אפק 27, דרק בואטנג 24, גל אלברמן 24, ברק יצחקי 22, עמית בן שושן 22 וביחד איתם גם שחקנים צעירים כמו טוטו תמוז 18, איתן טיבי 19, קובי מויאל 19 ועוד שחקניי נוער שכרגע לא יהיו בסגל הבוגרים אלא יושאלו אבל בעתיד אם יוכיחו את עצמם יוכלו להיות. לבית"ר ירושלים יש סגל רחב מאוד עם שחקנים טובים בכל השלבים של הגילאים וזה מתכון מצויין להצלחה עכשווית וגם ארוכת טווח ולכן בית"ר נבנית כדי להצליח עכשיו בליגה ויותר מאוחר כאשר יהיה נסיון אירופאי למועדון גם באירופה ולאורך זמן ואת זה ארקדי אם ירצה וגם אם לא ירצה יצטרך להבין או להבדיל אלף אלפי הבדלות להתחיל ולהוציא מליוני יורו עבור שחקנים כמו שעושה למשל שאחטר דונייצק ששילמה על לוקארלי 8 מליון אירו והעניקה לו שכר של 3.5 מליון אירו שזה כפול ממה שהוא הרוויח בליבורנו.
לא אמרתי שלבית"ר אין קבוצה לעתיד, מה שכתבתי שלפי החיזוקים שלה הקיץ רואים שמטרתה העיקרית היא הצלחה מיידית העונה, באירופה ובליגה, וגידאמק לא מתכוון לחכות כמה שנים עד שהצעירים יתפתחו ויצרו דור חדש ומצליח. ד"א זו ההודעה המאה שלי באתר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
אני לא רואה בחיזוקים של השנה שום מחשבה שמביעה על כך שבית"ר לא חושבת לטווח הארוך, אני רואה בחיזוקים של השנה חיזוקיים ראויים במקומות נחוצים שגורמים לבית"ר ירושלים להיות טובה יותר על הנייר מהקבוצה של אשתקד, הרי אתה לא מצפה שאם חסר לנו מגן ימני ברמה גבוהה ניתן ליונתן זאדה לשחק כמגן ימני פותח ועל אותו משקל עידן טל, אם צריך לחזק את מחזקים בשחקנים טובים ממה שיש ובית"ר עושה את זה. וגאידמק אם ירצה ואם לא ירצה יחכה מעט לפניי שבית"ר תהפוך למה שהוא רוצה שהיא תהפוך, בטח כאשר ההשקעות שלו פוחתות משנה לשנה.
אז גאידמק יאלץ לחכות,ביתר עוד קבוצה צעירה שנבנתה מחדש.וחסרת כל ניסיון באירופה,כך שאני אישית לא מצפה ממנה להגיע רחוק באירופה.תן לי להגיע לשלב הבתים ואני יהיה מאושר עד השמים.בליגה,אני מאמין שנהיה הרבה יותר טובים מהעונה שעברה.וניקח את האליפות עם קצת יותר הברקה.
סגל מדהים של בית"ר ללא ספק... קאלה זיו, גרשון, בנאדו, אלברז בואטנג, טל מירוסביץ' זנדברג, חלוץ זר (או תמוז), יצחקי המבוגרים היחידים הם קאלה (שוערים יכולים לשחק עד גיל מאוחר יותר ויש לו יותר מ-3 עונות לתת), בנאדו (יש את בן יוסף על הספסל) ועידן טל (יש את את אלברמן על הספסל). בנוסף אליהם יש את בן שושן (אופציה נוספת בהתקפה - אחרי תמוז), שעכשיו ראיתי משחק שלו נגד מכבי ת"א ונזכרתי איזה שחקן כשרוני הוא! יש את אבירם ברוכיאן (אופציה נוספת בקישור - אחרי אלברמן) ואת דוד אמסלם ואלירן דנין (אופציות כמגינים). הכי חשוב שמירוסביץ' ישחק בקישור הקדמי במרכז השדה ולא באגף, כי הוא שחקן שיודע למסור בצורה יוצאת מן הכלל והוא חכם בצורה בלתי רגילה. גם בואטנג וגם עידן טל יכולים לתמוך בהתקפה כשצריך וזהו הרכב מאוד התקפי כמו שיצחק שום אוהב. ולא שכחתי את צמד המגינים שמאוד אוהבים להצטרף להתקפה וזה יקל על יצחקי וזנדברג לשחק למעלה ופחות לחשוב על פעולות הגנתיות, וכך המערך של 4-3-3 יותר חזק מהמערך של 4-5-1 שהם מערכים מאוד דומים.
כתבתי כבר על העניין הזה למעלה. במקום להביא את אניימה בן ה24 הם החליטו להביא את קאלה בן ה32, בעיקר משום שכרגע הוא יותר טוב, אבל לא בעתיד. טל יחליף בהרכב את אלברמן, כל עוד טל מבוגר ממנו בשבע שנים. יש לך חלוצים מצוינים וצעירים כמו יצחקי (על אף שהוא יכול לשחק כקיצוני ימני), בן שושן (כנ"ל) וטוטו תמוז, אבל אתה מתעניין בחלוצים בני 34, וגם שנה שעברה עם תמוז, בן שושן ויצחקי על אף שהוא היה פצוע רוב העונה, קנו את שוונקי וטוטו, ולפני זה גם עברו שם פינטו ופביאני.
וטוב שכך. אסור לשפוך כסף בלי חשבון, זה רק מביא כל מיני יצורים שליליים וכדומה. עשה בשכל ארזי שהביא את גיורא בתור מנג'ר - את גיורא אי אפשר לקנות בכסף, הוא לא חמדן או סחיט, הוא לא מבלה בפאבים, ולא מהמר בקלובים או בקזינו. עיתונאים ,פרשנים, וסוכנים, לא עושים עליו יותר מדיי רושם. גיורא שפיגל הוא הרכש הכי טוב של בית"ר העונה, ובכלל, יותר משום, יותר מעידן טל. גיורא הוא הדבר הכי רע שקרה לכל האינטרסנטים מסביב לבית"ר. העובדה שהם מייללים ,בוכים, ומקטרים, רק מוכיחה איזה שינוי משמעותי עובר הניהול השנה. סוף סוף בית"ר נבנית מלמטה, על בסיס חזק, תרתי משמע, ואכן לטווח ארוך. השנה יש מסגרת, יש תקציב, והקבוצה נבנית כמו שצריך. רוצים דוגמא לניהול חכם: זרקו שחקן בינוני מינוס שדרש 450 אלף דולר כמושאל, והביאו במקומו שחקן מעולה באותו סכום, בחוזה לשלוש שנים.
זה לא הקטע שבית"ר הורידה את ההוצאות, הקטע הוא שהשנה היא לא עושה רכשים מטומטמים בסכומים מטומטמים. אני חושב שהסכומים שבית"ר מוציאה צריכים להיות גבוהים אבל גם שהרכישות יהיו בהתאם. בית"ר לא יכול לצפות להיות קבוצה ברמה אירופאית גבוהה אם היא לא תשקיע בשחקנים עם קבלות שעולים כמה מיליוני דולרים, אם לא יותר. חוץ מזה, אם אני בית"ר, אני עכשיו שולח סקאוטים, שלא חייבים להיות ישראליים, להרבה מאוד מקומות בעולם שייחפשו שחקנים מתחת לגיל 18 שייצטרפו למחלקות נוער וילדים של הקבוצה וכשהם יגיעו לבוגרים הם יוכלו להרוויח עליהם הרבה כסף, וגם השחקנים האלה יכול להיות בעתיד יוכלו לקבל אזרחות בגיל צעיר.
ואם הם לא יקבלו אזרחות, הם יכולים להיות הזרים של הקבוצה וזה חשוב מאוד כי אלו שחקנים שאנו נדע את הרמה שלהם. זה ידוע שהבאת זרים זה הימור לא קטן, וברגע שנדע עם איזה חומר אנחנו מתעסקים, יהיה קל להחתים את הזרים האלה.
*הפועל-רעננה* - מירוסביץ' לא יהיה כנראה בבית"ר. אמרתי לך או שלא אמרתי לך אבל הדרישות של בני יהודה מבית"ר ושל אניימה עצמו מבית"ר היו כפולות מהדרישות שהוצגו בפניי הפועל ת"א, חוץ מזה שבית"ר ירושלים אמנם החתימה שוער מבוגר יותר אבל כנראה גם טוב יותר כשהיא מסתכלת לעתיד וחושבת על אוהד לויטה כאופציה. טל לא יחליף בהרכב את אלברמן, הוא יהיה איתו ועם בואטנג ביחד בקישור המרכזי של הקבוצה. מסכים איתך שטוב שאין בזבוז כספים מיותר, אבל הייתי מצפה מארקדי גאידמק לאשר הבאת חלוצים ברמה גבוהה לבית"ר בעלות גבוהה, הרי אתה בעצמך אמרת שאת שפיגל לא קונים באמצעות כסף, אז אם הוא בא ואומר לארקדי שבלבאן שווה את ה-2 מליון יורו שהוא עולה וארקדי אומר לו "לך תחפש יותר זול" זה מראה על ירידה של גאידמק מבחינת רצון להשקעה ואם זה כך, הוא לא יכול לבקש מבית"ר לעבור בכל מחיר את קופנהאגן ואם לא זה יהיה כישלון, כי תקציב הרכש של קופנהאגן הוא גדול פי 7 מזה של בית"ר. את זה אנחנו עושים כבר שנתיים, בית"ר ירושלים מחזיקה כיום בתוך קבוצות הנוער והילדים שלה בארסנל הכשרונות הגדול בישראל, מה שצריך זה סקאוטר לקבוצה הבוגרת ואת זה אלי ארזי מחשיב כ"בזבוז" ועל זה אני הכי מתרעם.
אני מאמין שמירוסביץ' כן יהיה בסופו של דבר בבית"ר. מירוסביץ' עדיף על אלברמן, עם כל האהבה שלכם ושלי לאלברמן, אנחנו חייבים את מירוסביץ' במרכז השדה ולא באגף!
דודו דהאן פנוי... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx גיורא אמור למלא את הפונקציה הזו.