מכבי חיפה 06\07: מתכוננים לעונה החדשה ולאינטרטוטו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏10/7/06.

  1. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    קודם כל, בוא לא נרד לרמה הזו של מי אוהב את הקבוצה יותר ולמי יש יותר גדול. יש פה דיון לגיטימי לא צריך להגיע לדברים כאלה.

    עכשיו חזרה לענייננו: מה זאת אומרת להתמודד עם השוק? השוק משוגע כרגע ושוב פעם נחזור לשנות ה-90, אז שפירא החל במגמה וכולם נהרו אחריו. למדנו מטעויות, כל הכדורגל הישראלי, אין סיבה לחזור על זה. שחר, לעומת גאידמק או אפילו מאנה, היה שם באותה התקופה. למה הוא צריך להיגרר אחרי הטירוף? עדיף לו להכניס קצת שפיות לעסק ובכך גם להוריד אחרים מהעץ הגבוה עליו טיפסו. זה שגאידמק מוציא כסף בכמויות אומר שגם שחר צריך? אני ממש לא חושב. יש דרך ויש צורה ולכן צריך להמשיך עם ניהול ענייני ולא נגרר.
    ודרך אגב, Igi, זה לא רק שמצאו פראיירית גדולה יותר. שחר פשוט נעצר בשלב כלשהו על סכום מסוים(800 אלף דולר - גם כן מוגזם), בעוד מאנה השתולל בלי לשים לב שהוא היחיד בתמונה(1.3 מיליון פלוס מינוס), לשמחתם הרבה של הלוזונים.

    בקשר לקבוצות האחרות, רציתי שתראה מה החיזוק שהן עשו והוא לא בשמיים. השחקנים האחרים שציינת, גם במכבי וגם בהפועל, באו כתחליפים לשחקנים - אחד בא ואחד הלך - את רמתם ותרומתם אנחנו לא יודעים כרגע, רק הזמן יגיד. רק דוגמא: הלכו ורמוט, ברדה, טועמה, אוגבונה ובאו במקומם אבדי(?), אסולין ועובד. זה לא חיזוק, לפחות לא כרגע. זו דומה יותר לבני יהודה ולא להפועל ת"א, אבל אלו הצרות שלהם.

    שחקן אטרקטיבי זו הגדרה סובייקטיבית. בוקולי הגיע מקבוצה שירדה ליגה - שחקן אטרקטיבי או לא? מסודי הגיע אחרי עונה גדולה בנתניה - שחקן אטרקטיבי או לא? חרזי בזמנו נחשב לשחקן אטרקטיבי כשהגיע מהכח ר"ג? ממש לא ותראה הוא עדיין איתנו. הכל צריך להיעשות במידה ומבחינת סגל ישראלי אנחנו במצב טוב, לדעתי לפחות, למרות שלא הייתי מתנגד לראות את עזרן מגיע(לא בסכומים מגוחכים כמו שצוינו בכל מיני מקומות). אנחנו נקום וניפול על הזרים בעונה הקרובה, גם אלה הקיימים(בוקולי ודירסאו) וגם על אלה שיבואו
     
  2. בועז Member

    הצטרף ב:
    ‏24/8/02
    הודעות:
    3,196
    לייקים שהתקבלו:
    0
    עדיין ,גם אם השוק משוגע ולנו זה נראה סתמי, המצב קיים ואין מה לעשות בעניין, צריך לדעת להתמודד ולא להכנע מראש ולהגיד: "אוקיי בעונה הזו,אנחנו נעשה עונה פיננסית,ובית"ר שמשקיעה כל כך הרבה כסף תקח את האליפות". לוותר מראש אבל לא להודות בזה ,זה לשקר לאוהדים בפנים. אם גאידמק יכול להרשות לעצמו להחזיק סגל כזה רחב של שחקנים איכותיים, אני חושב שאנחנו צריכים לפחות לנסות לתת לו פייט רציני.
    אני חושב שלהבדיל מהתקופה של רובי שפירא, שמצבו הכלכלי על אף הביזבוז המטורף היה לא ברור, אי אפשר להשוות אותו לאדון גאידמק.
    לכן, אולי אז שחר הצליח להוריד אותם מהעץ ,אבל היום אלה זמנים אחרים.
    היום קבוצה שרוצה להיות באופן קבוע במפעלים האירופאים צריכה להשקיע כסף, ולא לקנות שחקנים שמתאימים רק למשחקי מול מ.ס אשדוד והפועל פ"ת.
    אם אתה רואה גם כדורגל מחוץ לביצה שלנו , בטח שמת לב לרוזנבורג כשהיו בגדולתם בעבר, כיום יש את זלצבורג באוסטריה שפשוט מצליחה באופן יפה, כנ"ל קופנהאגן מדנמרק ויש עוד מספיק דוגמאות לקבוצות כאלה עם הווה ועתיד מרגשים.
    נשאלת השאלה, מה יש באוסטריה שאין כאן?מה יש בדנמרק שאין כאן? הרי גם הן לא מאריות הכדורגל האירופאי, אז למה הן כן ואנחנו לא?
    יש הרבה סיבות למה, אבל האחת שמכלילה את כולן היא המנטליות.
    המנטליות, זאת שמכבי חיפה של יעקובו-רוסו-פראליה-זאוטאוטס כל כך לא ייצגה.
    לא היה שם כדורגל פחדני, לא היה שם פחד להוציא כסף על שחקן, וגם לא הייתה אף פעם את תחושת האנדרדוג.
     
  3. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לא צריך ששחר יוריד את גאידמק מהעץ, אלא לגרום לכל האחרים לא להיגרר בעקבותיו. לא גאידמק הוא הבעיה.

    עכשיוו, ברגע שהמושא לחיקוי שלך זו קבוצה כמו רוזנבורג אפשר לסגור את הבאסטה. לא נכנס עכשיו לעניין של המנטליות. אם אתה רוצה להיות כמו רוזנבורג, או להבדיל מכבי ת"א בכדורסל, אז כדאי שתמצא לך תחום עניין אחר. פה זה לא יהיה - לא בכדורגל שלנו וזה הדבר הטוב היחיד שאפשר להגיד במבט על העתיד של הכדורגל שלנו, ולסיבות לכך לא ניכנס.

    קבוצה לא צריכה רק להשקיע כסף היא צריכה קודם כל תשתיות. קח לדוגמא את אייאקס. גם ברוזנבורג הבסיס של הקבוצה הוא שחקנים מקומיים(רובם גם מתוך מחלקת הנוער של המועדון) ולאו דווקא זרים. כסף הוא לא תמיד שם המשחק, אפשר להשקיע במידה ועדיין להצליח. זה מה שאתה רוצה להיות, זלצבורג? קבוצה של עידן מסוים, כמו שהיא נעלמה בפעם הקודמת שהייתה בגדולתה(והעיפה אותנו במוקדמות ליגת האלופות, ואסילי קארדש המחמיצן למי שזוכר) כך היא תעלם גם בעוד כמה שנים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/7/07
  4. idan- Member

    הצטרף ב:
    ‏16/12/06
    הודעות:
    48
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני לא חושב ששחר משחק באש, בעניינים האלה אני תמיד סומך על יעקב שחר שיעשה את מה שהכי משתלם.
    אני מאמין שבסוף הוא ימכור את קולאוטי, אבל הוא מנסה בינתיים למצוא הצעות יותר גבוהות.
    אם על גולן דרשו 2 מילון דולר, ובוסף ת"א קנו אותו ב-1.2 מליון דולר + עוד איזה שחקן, אני חושב שזה לגיטימי מצד יעקב שחר לדרוש מחיר הוגן. קולאוטי שווה הרבה יותר מגולן.
     
  5. בועז Member

    הצטרף ב:
    ‏24/8/02
    הודעות:
    3,196
    לייקים שהתקבלו:
    0
    סליחה?תראה לי איפה בדיוק כתבתי שאנחנו צריכים להיות דומים לרוזנבורג בכל מה שקשור לשליטה הבלתי מעורערת שהייתה להם בליגה הנורבגית?
    אולי תפסיק להסתכל על מה קבוצות עושות רק בזירה המקומית שלהן?זה כ"כ מייצג מנטליות ישראלית.

    ורק לפרוטוקול, רוזנבורג היא כבר לא אלופת נורוגיה.
    מעניין שלשאר הדוגמאות שלי לא התייחסת..

    אני מציע לך שתראה גם קצת כדורגל אירופאי ואולי רק אח"כ אתה תבין למה אני מתכוון כשאני אומר שבשביל להצליח צריך להשקיע.אתה לא רוצה לדבר על המנטליות, אני לא מבין למה.זו אחת הכדורגל הישראלי בכלל ושל מכבי חיפה בפרט.
     
  6. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אתה לא מדבר על הזירה המקומית, אבל הזכרת את זלצבורג, שעד לפני שנתיים הייתה בליגה השנייה ולא עשתה כלום באירופה מאז אלא רק בליגה המקומית. ודרך אגב התייחסתי גם לרוזנבורג וגם לזלצבורג בגובה הקודמת, תקרא כמו שצריך.

    ושוב פעם את כמויות הכדורגל(לא רק האירופי) שאני רואה וראיתי אני לא צריך לספר לך. מן הסתם אני לא מגיב רק בדיון הזה אז תלך ותראה שאני מתעניין קצת גם בכדורגל "אחר".

    בשביל להצליח צריך להשקיע, זה נכון, אבל בתשתיות ולא רק בשכירי חרב. כי אז נשאר בלי נשמה ואת זה אף אחד לא רוצה לראות קורה, נכון?
     
  7. Number 8 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/2/07
    הודעות:
    9,977
    לייקים שהתקבלו:
    1
    אני מזכיר לך ששחר היה הראשון שהציע על גולן 1.4 מיליון ומאנה נגרר אחריו כי רצה מאוד את גולן. שחר השתולל - מאנה נגרר אחריו, שחר ויתר - מאנה ניצח. פשוט וקל.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/7/07
  8. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זה מה שקראת בעיתונים, זה לא בהכרח נכון. ממקורות בדוקים ביותר(הרבה יותר מהאתר או העיתון בו קראת את הדיווח הזה) אני אומר לך שההצעה הכספית לא עלתה על 800 אלף דולר, אם תחזור אחורה בדיון תראה שציינתי את זה לא פעם. העיתונאים הוסיפו את ערך השחקנים שהוצעו לפ"ת(גזל ומסודי) והגיעו לסכום הבלתי סביר הזה. לא משנה, תמשיך להאמין לכל מה שכותבים בעיתונים, זה אומר שהם עושים כנראה עבודה משכנעת וטובה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/7/07
  9. בועז Member

    הצטרף ב:
    ‏24/8/02
    הודעות:
    3,196
    לייקים שהתקבלו:
    0
    שים לב שבתגובה הקודמת שלי יש ציטוט שלך ולא מופיעה בו זלצבורג, כנראה שערכת את התגובה שלך בזמן שכתבתי את התגובה שלי ולא יכלתי לראות את זה.
    אתה אומר שזלצבורג הולכת להעלם עוד כמה שנים? אתה לא נביא, ככהה שבוא נתעסק בעובדות ולא באולי.

    אני לא אמרתי שצריך להשקיע רק בשכירי חרב,אתה מוציא את הדברים שלי מהקשרם!
    זה שלא דיברתי על הסגל הקיים כרגע לא אומר שאני לא מעריך אותו.
    ברור שאני אשמח לראות את בוזגלו משחק עם רפאלוב וכיאל בקישור וקינן ומימון מאחורה אבל צריכים להיות ריאליים ולהבין שצריכים גם לרכוש שחקנים.
     
  10. Number 8 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/2/07
    הודעות:
    9,977
    לייקים שהתקבלו:
    1
    עיתונים, אתרי אינטרנט, כל אמצעי תקשורת אפשרי.
    בנוסף, אם שמעת את תוכנית הספורט של ONE בשבוע שעבר, ביום חמישי נדמה לי, דיברו עם עמוס לוזון ושאלו אותו לאיזו קבוצה עומר גולן מתקרב מבחינתם, לוזון אמר בפה מלא - מכבי חיפה. רוב הזמן גולן היה קרוב לחיפה אבל ביומיים האחרונים, לא שמעו משחר בנוגע לעסקה, מנגד מאנה נכנס לתאוצה והחתים את גולן.
     
  11. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אתה נתת את זלצבורג ורוזנבורג כדוגמא, אבל אמרת לא להתייחס למה שהן עושות בליגה אלא רק לאירופה. זלצבורג לא עשתה כלום באירופה בשנים האחרונות ככה שהיא לא דוגמא טובה ובליגה שלה היא התעוררה רק בגלל ההשקעה הכספית בשנתיים האחרונות. זה לא קשור לנבואה, גם אם היא לא תיפול שוב, היא כבר נפלה פעם אחת ולכן היא לא דוגמא טובה - זלצבורג זה עסק לכל דבר ולא קבוצת כדורגל, לכן כמו שנטשו אותה פעם אחת יכולים לעשות את זה שוב.

    לא זאת הדוגמא ממנה אנחנו צריכים ללמוד.
     
  12. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אז לוזון אמר. הרי הוא צד בעניין ובדבריו הוא נתן טריגר רציני למכבי ת"א לעלות את ההצעה - הוא רמז להם שזה כמעט סגור נגדם. לא סתם הוא זרק את הסכומים האלה, הוא אשף במו"מ וצריך להוריד בפניו את הכובע.

    את כל המידע קיבלת מאמצעי התקשורת, זה בדיוק מה שאמרתי. מה לעשות שמאחורי הקלעים הדברים היו קצת אחרת. בכל מקרה תהנו מעומר גולן, תודה שמנעתם ממנו ומאיתנו עוול גדול. תאמינו שניצחתם סוף סוף את שחר, אם זה מה שעושה לכם טוב.
     
  13. Number 8 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/2/07
    הודעות:
    9,977
    לייקים שהתקבלו:
    1
    עם כל הכבוד ובאמת שיש כבוד, אני מאמין ליו"ר מכבי פ"ת שאחראי על מקומו של עומר גולן בעונה הבאה ולאמצעי התקשורת הרבים שאמנם ממציאים דברים אבל אני נוטה לכיוון שלהם, מאשר לאוהד מכבי חיפה שבכל הזדמנות שניתנת לו אומר שנמנע ממכבי חיפה עוול.
     
  14. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לאחר הדברים שלך על תכנית הספורט של אופירה וברקוביץ' עשיתי מעשה והחלטתי לשמוע מה הם אומרים. ומה התברר? שכל מה שאמרתי לגבי הנטישה של המו"מ כבר לפני 10 ימים נכון לגמרי. גם לוזון וגם צ'יזיק אמרו את אותו הדבר. בנוסף גולן המסכן בכלל לא רוצה לשחק במכבי ת"א אלא בחיפה.

    אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל אני ממליץ לך להיכנס לוואן ולראות. קח קצת טעימה...

    עמוס לוזון אמר ל-ONE: "אמנם יש סיכום של מכבי פ"ת מול מכבי ת"א אך השכר של עומר גולן לא פחות חשוב לי. כרגע הוא נושא בעייתי".

    "תמיד אמרתי שיש העדפה למכבי חיפה - מבחינה מקצועית ורצונות אבל אם לא חיפה, הלכנו על מכבי ת"א. אם עומר גולן היה רוצה מכבי חיפה הוא היה משחק רק שם. גם אני העדפתי אותם".

    "יעקב שחר נטש את המו"מ", המשיך לוזון, "אני לא שמעתי משחר לפחות 10 ימים אם לא יותר. גם נתתי דד-ליין לסגור את העסקה השבוע. לא שמעתי שום ציוץ ממכבי חיפה. הם אמרו בתקשורת שהם לא רוצים אז הלכתי לדרכי. אני לא אתחנן למכור את השחקנים שלי. מה? אני אתחנן?"

    "אם עד מחר בערב לא יהיה משהו חתום, אז לא נורא ועומר גולן לא יהיה במכבי ת"א. הוא יכול לשחק במכבי פ"ת. עשיתי את העסקה ברגשות מעורבים. בכל סיטואציה אחרת הוא היה נשאר במכבי פ"ת".

    תן לי קצת יותר קרדיט בפעם הבאה, אני לא מנסה לשקר ולרמות אף אחד.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏3/7/07
  15. בועז Member

    הצטרף ב:
    ‏24/8/02
    הודעות:
    3,196
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תסתכלי על דבריי תראה שלא הזכרתי את העבר של זלצבורג אלא דיברתי על איזה קבוצה היא בהווה .
    הם דוגמא מצויינת למה שקורה בהווה, ככה מועדון כדורגל שרוצה להצליח לעשות משהו באירופה צריך לנהוג.
    ובליגה?הם אלופים.
    זו לא קבוצה שקמה אתמול ואני מניח שיש להם היסטוריה יחסית מפוארת בקנה מידה אוסטרי, ולכן אני חושב שזו כן דוגמא טובה.
    זו הוכחה שאם לא מפחדים לפתוח את הארנק, ההשקעה עתידה להשתלם.ועכשיו הם נהנים גם מכדורגל משובח וגם מרמה גבוהה של ניהול.

    אם זו לא דוגמא טובה אז אני לא יודע מה כן.