מכבי ת"א (שוב) אלופת המדינה

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by יוגב אסולין, Oct 23, 2005.

  1. Barcelona Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,105
    Likes Received:
    0
    השנאה פה לביינום זה דבר ממש לא מובן. נכון, הוא עדיין קינח את המשחק במהלכים טיפשיים, אך הציג גם מהלכים מרהיבים של חדירות מהירות, סל ועבירה ומסירה לאסיסטים שקיצצו את היתרון.

    האלי-הום עליו ממש מוגזם. מילא למכבי, אבל לשחקן שרק משתפר ממשחק למשחק? חבל.
     
  2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,401
    Likes Received:
    4,949
    Gender:
    Male
    "ההשתפרות" הזאת שאתם מדברים עליה כמעט עלתה למכבי במשחק. ביינום אולי שחקן טוב, אבל בתור רכז הוא רע, רע מאוד. לתת לביינום את המושכות בדקות הסיום זאת כמו התאבדות, אתה יכול גם לצאת מזה בחיים אבל אתה גם נפצע קשה, אולי אפילו אנוש. כמו שביינום נתן כמה נקודות חשובות, הוא גם איבד בדקות האחרונות בכניסות לא חכמות במיוחד לא מעט כדורים. אתם יכולים להגיד שאני סתם מגזים איתו, אבל אם "הרכז" של מכבי מנהל את המשחק וחלק מהשחקנים כאשר הוא כבר מוסר להם מופתעים בכלל שהוא מסר להם, כי הרי הוא אמור ללכת לבד זה אומר הכל. גם כזאת צורת משחק של תן לביינום את הכדור ולך הם לא יגיעו רחוק.
     
  3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    14,242
    Likes Received:
    2,433
    Gender:
    Male
    אני לא יודע מי יותר פראיירית, גליל עליון שהחטיאה כל כך הרבה זריקות מהעונשין, או מכבי תל אביב ש-11 פעמים קיבלה סל בראש ועשתה עבירה. בתקופת פיני גרשון אם זה היה קורה פעמיים במשחק, זאת הייתה סיבה מספקת למלחמת חורמה.

    וויל ביינום פשוט שחקן ענק. היו לו חדירות והוצאות כדור מהסרטים וחבל שאוסף הנמושות שמשחקות לידו לא הצליחו לעשות מזה כלום. הוא היה היחידי שבאמת נתן את כולו לטובת מכבי תל אביב ועל זה אני מסיר בפניו את הכובע. הוכיח מנהיגות והביא למכבי סלים חשובים ברגעי האמת.

    אין לי מושג למה ניקולה וויצ'יץ' לא שותף במשחק בצורה קבועה, או למה ליאור אליהו לא שיחק, למרות שהודיעו שהוא יוכל לשחק. בכל מקרה, אין לי ספק שבגמר, שהשניים האלה ישתפו פעולה מתחת לסל של הפועל ירושלים, הדברים הולכים להראות לגמרי אחרת.

    אם זה לא יקרה השנה, זה כנראה לא יקרה אף פעם. הפועל ירושלים, הפעם זה באמת הסיכוי האחרון שלך. אשמח מאוד לראות אותך נכשלת.
     
  4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,401
    Likes Received:
    4,949
    Gender:
    Male
    ניקולה לא התאמן בצורה סדירה בחודש האחרון, וקיים רק אימונים מעטים לפני הפיינל פור.
     
  5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 30, 2002
    Messages:
    18,671
    Likes Received:
    1,938
    Gender:
    Male
    אני לא מבין מה אתם טוחנים פה ומדברים לי על כדורסל , אתם ראיתם את המעודדות ? היה שווה יותר משני המשחקים ביחד , אי אפשר כל יום פיינל פור ?
     
  6. Diamond Cutter Member

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    סיכוי אחרון?תן לי נלחש אתה עוד אחה מהאלה שהתחילו להתעניין בכדורסל ישראלי גם גאידמק בא עם ההודעות האליפות שלו?
    הפועל כבר בסביבה יותר משער שנים0 ונחש מה?גם בלי גאידמק הפועל לקחה מקום ראשון בליגה(ואז לצ'וריץ' התפתח תאבון חזר שליטה לפיצה...).אז אין כזה דבר סיכוי אחרון כל עוד דני מנהל הפועל תישאר בסביבה בלי או עם גאידמק.
     
  7. Number 8 Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    9,977
    Likes Received:
    1
    מי שרצה לראות את הפועל ירושלים בגמר נגד מכבי ת"א, קיבל את מבוקשו. אצל האדומים של דן שמיר הלך יותר קל והקבוצה נראתה טוב ושיחקה כדורגל מצוין, בניגוד לשחקנים של ספאחיה שפשוט לא שיחקו כדורסל ונראו רע מאוד.

    נתחיל עם המשחק שפתח את הערב. הרבע הראשון היה שקול, היתרון קפץ צד לצד עד שהגיעה השלשה של אוסטין אחרי התקפה מתפרצת נהדרת של ירושלים שהורידה את שתי הקבוצות לשיויון בסיום הרבע הראשון. אותה שלשה הכניסה את ירושלים לטירוף, פתחה פער דו ספרתי והצליחה לשמור אותו עד הסיום. אני זוכר ששלושה שלשות רצופות של באוורס, מוריס וטפירו פלוס סל ועבירה של אוסטין, העלו את ירושלים ל-11 הפרש ומכאן בני השרון כבר התייאשה. בשלב זה אוסטין נפצע וזאת בדיוק הייתה ההזדמנות של בני השרון לצמק על הפער עד ההפסקה, אבל במקום זאת ירושלים המשיכה את לפתוח פער.
    בפתיחת המחצית השניה בני השרון הראתה שהיא יכולה לחזור, אבל טפירו במשחק ענק שסוף סוף הראה שגם בנוקיה הוא יכול לשחק מצוין(אמנם לא נגד מכבי, אבל עדיין בנוקיה) השאיר את ירושלים ביתרון מספיק גדול. בני השרון שוב ניסתה לחזור והורידה את התוצאה עד ל-6 אבל ירושלים שוב חזרה למשחק וברגע הזה בני השרון השלימה עם ההפסד. בני השרון מסוגלים לתת לירושלים פייט, אבל כנראה שלא העונה. אם אותו תסריט חוזר בגמר הגביע ובחצי גמר הפיינל פור, ככל הנראה הפועל ירושלים יותר טובה מבני השרון העונה.

    מה אפשר להגיד על מכבי ת"א. משחק חלש, השחקנים הולכים עם הראש בקיר, ובכלל מכבי לא משחקת כדורסל. כולם עומדים ומסתכלים על החדירות של ביינום. נקודה נוספת שפגעה במשחק של מכבי אתמול היא חסרונו של ניקולה. ניקולה לא היה אתמול במשחק וברור שהפציעה בגב השפיעה עליו, הו לא יכל לזוז. שוב, בפעם המי יודע כמה, ג'ימי ארנולד היה מצוין והציל את מכבי. בנוסף, כל אלה שצחקו וזלזלו בחסרונו של ליאור אליהו, קיבלו אתמול תשובה כמה אליהו חשוב לקבוצה. עם היכולת שמכבי הציגה אתמול ובלעדיי ניקולה במיטבו וליאור אליהו, מכבי בצרות מחר.
    נעזוב בצד את מכבי ונדבר על הפתעת הערב, גליל עלון. הקבוצה של עודד קשט משחקת יפה, הכדור נע במהירות, בקיצור משחקת כדורסל, לעומת מה שמכבי עשתה אתמול. קטש הכין את שחקניו בצורה נפלאה וגם על הקווים הוא נראה יותר רגוע ובטוח מאשר נבן ספאחיה שהיה חוץ מאוד. שחקני הגליל עשו הכל כדי לנצח אבל חוץ מדבר אחד, לקלוע באחוזים יותר טובים מהקו. סליחה, אבל עם 15 מתוך 38 בעונשין אי אפשר לנצח.

    לפי היכולת שהציגו הפועל ירושלים ומכבי ת"א, דן שמיר בדרך לדאבל היסטורי להפועל ירושלים בעונתו הראשונה כמאמן. אבל עד מחר, הכל יכול להתהפך, אל תשכחו שאנחנו מדברים על מכבי ת"א בנוקיה. מה שבטוח שמשעמם לא יהיה לנו מחר בנוקיה שמשם תצא אלופ המידנה לעונת 2006/2007.

    מחר בערב בנוקיה סיפור חדש, מכבי ת"א אלופה בפעם ה-47, או הפועל ירושלם בפעם הראשונה בתולדותיה.
     
    Last edited by a moderator: May 30, 2007
  8. Stretford Ender Member

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    24
    איך אפשר להשיג כרטיס לגמר וכמה בערך זה יעלה?
    והכרטיס כולל גם את המשחק של מקומות 3-4 נכון?
     
    Last edited: May 30, 2007
  9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    14,242
    Likes Received:
    2,433
    Gender:
    Male
    ניחושים זה לא התחום שלך. אני לא עוקב אחרי כדורסל אפילו לא רבע ממה שאני עוקב אחרי כדורגל, אבל לא נכנסתי לעסק מאז ארקדי גיידאמאק. אני זוכר את הסדרה הבלתי נשכחת בין מכבי תל אביב להפועל ירושלים, כשאצל האחרונה שיחקו רדיסאב צ'ורצ'יץ', קני וויליאמס, דריק המילטון וכל האחרים. אז הייתה להפועל ירושלים קבוצה טובה יותר, אבל גם מכבי תל אביב הייתה טובה יותר.
    גם בשנה שעברה הייתה להפועל ירושלים קבוצה טובה, אבל גם למכבי תל אביב הייתה קבוצה טובה יותר.
    השנה, למכבי תל אביב אין בכלל קבוצה טובה. היא נחלשה משמעותית משנה שעברה, יותר ממה שהפועל ירושלים נחלשה. השאלה היא האם עדיין קיים ההבדל בין הקבוצות לטובתה של מכבי תל אביב. אני חושב שכן, אבל שהוא מזערי. עונת נפל כזאת לא תחזור אצל מכבי תל אביב פעם נוספת, לכן אם הפועל ירושלים חושבת לקחת אליפות מתישהו, זה צריך להיות השנה. אם לא השנה, כנראה שגם לא בעשור הקרוב.
     
  10. Diamond Cutter Member

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    אם אתה באמת עוקב אחרי כדורסל ישראלי אז איך אתה יכול להגיד שזה הסיכוי האחרון?
    כן כמובן שיש הבדל בין הפועל למכבי תמיד היה ותמיד יהיה(לפחות עד 2010)אבל לנצח תמיד אפשרי במיוחד כאשר להפועל יש פוטנציאל לטווח ולא כמו ששנה שעברה שזה היה יותר כמו מקבץ שחקנים שאמורים להביא תואר לעונה אחת ואז להתפזר(וזה מה שקרא רק רק בלי החלק של התואר).עכשיו גם מכבי הפסיקה להיות אימת אירופה והמדינה הפסיקה לשלם את משכורת השחקנים שלה(ערוץ 1).
    למרות שאני מקווה אני לא ממש מאמין שהפועל תיקח אליפות השנה,זה יקח עוד הרבה זמן וקבוצה בנויה ומחוברת,לא רכבת ההרים של העונה,אותו בסיס רק עם כמה שיפורים ומי יודע אולי איזה סנטר שיתקרב לחצי ממה שאוסטין(שיעזוב כמובן).
    אז עם אולם יורוליג,בתקווה לליגה בלי שריון אני מאמין שהפועל יכולה לעשות הרבה אבל לא השנה(שכבר היית מוצלחת)..
     
  11. דנידין Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    8,670
    Likes Received:
    0
    ניקולה יהיה כשיר להערב? הרי זו הייתה הסיבה בעצם שהוא לא שיחק נגד הגליל.. שהוא יהיה כשיר הערב לדבר האמיתי.
     
  12. Number 8 Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    9,977
    Likes Received:
    1
    רק דבר אחד טוב יהיה אם נפסיד. ספאחיה ילך הביתה כבר מחר.

    מכבי משחקת כ"כ רע. מצד אחד, ששון וביינום עוד מחזיקים אותה במשחק, אבל מצד שני ביינון עושה מדי פעם שטויות כאשר הולך עם הראש בקיר.
    נקווה לטוב.
     
    Last edited by a moderator: Jun 1, 2007
  13. אבו Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    10,824
    Likes Received:
    13
    אם היום שהיא מובילה 9 לפני הרבע הרביעי, הפועל ירושלים לא לוקחת, אז כנראה היא אף פעם לא תיקח.
     
  14. Forever Green Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    כמה מדכא לראות את הצהבת בפיגור ברבע הרביעי של משחק האליפות ולדעת שבכל זאת היא תקח את האליפות, לא משנה מי נגדה וכמה היא חלשה.

    זה פשוט מוכיח כמה מצב הכדורסל בליגת העל עצוב (מאז ומתמיד.)

    מכבי חיפה אימפריה (גם בכדורסל)
    עוד יהיו ימים יפים...
     
  15. אבו Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    10,824
    Likes Received:
    13
    אוי השופטים. בושה וחרפה.