האמת היא שאני כבר מבולבל מכל החרושת השמועות והספוקלציות בקשר לעמדת המאמן בבית"ר. אני לא חושב שלותר מתיאוס יסכים שוב להיות הסמכות השנייה מתחת למנג'ר כמו שהוא היה באוסטריה וינה (תחת טראפטוני) , סה"כ מדובר במאמן די מוערך באירופה שכבר אימן את נבחרת הונגריה והרפיוטיישן שלו לא יאפשר לאגו שלו לאמן תחת מנג'ר עם סמכויות על. בכל אופן , הדבר הכי לא חכם שבית"ר יכולה לעשות זה להביא מאמן זר שלא מכיר את המנטליות והסגנון , ואולי הם שכחו אבל המטרה שלהם לעונה הבאה היא הצלחה באירופה (בעיקר ליגת האלופות) ושהמשחק הראשון שלהם הוא כבר בסוף יולי , עד אז אני לא מאמין שאפשר לבנות קבוצה ראוייה מבחינת רכש,התאקלמות של המאמן למדינה ולקבוצה וכן של השחקנים למאמן. כמה מאמנים זרים אתם מכירים שהצליחו בישראל? חוץ מדושאן אוהרין ואולי אולי נילסן לא זכורים לי עוד מאמנים זרים שהגיעו לכאן והיוו הצלחה מסחררת. מתיאוס רגיל לייקיות הגרמנית , האוסטרית , אפילו למשמעת ההונגרית , חכו שהוא יבוא לישראל ויראה איפה ה"קבוצה של המדינה" מתאמנת ומה הכושר של השחקנים שלו , יקבל חום.
רפיוטישון?סתם שאלה,מה מתיאוס עשה בעולם מבחינת הישגים חוץ מלעבור קבוצות כל שנה ונא לא להחשיב את זה שהוא היה עוזר מאמן של טראפטוני בקבוצה עם 11 כוכבים באוסטריה,אם יש אוברייטד אז נעים להכיר זה לותר מתיאוס.
אוברייטד הוא ממש לא , כי אם הוא היה אוברייטד הוא לא היה בכלל מגיב לאפשרות של להגיע לבית"ר ירושלים. בהונגריה מדברים עליו רק טובות בתקופה שאימן שם , אני בטוח שגם באוסטריה וינה מעריכים את המאמן. לא דיברתי על הרפיוטיישן שלו כעל אחד כזה שצריך לאמן בריאל מדריד או בבארסה, אלא סה"כ כאחד שלא יסכים עוד לעבוד תחת מנג'ר עם סמכויות העל.
איזה הצלחה היתה בדיוק לדושאן אוהרין? בליגה הוא אפילו לא סיים את העונה אם אני לא טועה...באירופה הוא הצליח.
אנחנו לא מדברים על אירופה...ומן הסתם שלמאמנים אירופאים יש יותר סיכוי להצליח באירופה. אז אולי גם קלינגר הצליח עם מכבי ת" עם זה שהוא הביא אותם לליגת האלופות? ושום גם הצליח עם חיפה בליגת האלופות נכון? אז כן הם הצליחו להגיע לליגת האלופות וייצגו בכבוד, אבל באליפות? אף אחד מהם לא זכה! וגם לא קשטן בעונה הגדולה של הפועל ברבע גמר אופ"א, ולא אוהרין וגם לא רוני לוי השנה.
הוא לא עשה כלום בכדורגל העולמי כשהוא אימן את הונגריה אני זוכר שהם הפסידו לקבוצות חלשות ממנה ובכלליות הוא לא עשה שם כלום כמו בכל מקום אחר שהוא אימן. אז עכשיו הוא לקח אליפות בזכות תקציב ענק,שחקנים מצויינים וטראפטוני אז הוא פתאום נחשב? לא הבנתי מה ניסית להגיד. למתאוס יש אהדה בתקשורת וכמו גרנט יש לו קשרים נכונים במקומות הנכונים ובגלל זה הוא מקושר כל יומיים לכל קבוצה פנויה בשוק בקיצור אם בית"ר רוצה להצליח באירופה שיקחו מאמן אירופאי מנוסה ולא שחקן עבר.
בית"ר רוצה להצליח באירופה, היא לא יכולה לקחת מאמן כמו אוחנה שאין לו ניסיון באירופה. קשה לי להאמין שמאמן זר באמת יסכים לעבוד תחת שפיגל ולכן מבחינתי יש רק שם אחד לבית"ר, יצחק שום.
אני רוצה את אוחנה. ריינמן, לפני ששום הצליח עם חיפה בליגת האלופות, לא היה לו ניסיון באירופה. ובמיוחד שקלינגר היה עם מכבי בבתים גם לו לא היה ניסיון. אני רוצה את אוחנה ואל תתייחסו יור מדי לטקטיקה שמקטיקה שלו, זה לא אומר שהוא יעשה קבוצה עם 2 שחקנים בהגנה. הוא מאמן התקפי, כמו שאני ואוהדי בית"ר אוהבים, רוצים לראות קונרצט ואני מאמין בו שהוא יצליח באירופה. רק שמתאוס לא יבוא. עוד משהו, שאוחנה עובד תחת שפיגל, הוא לא צריך ניסיון באירופה, מספיק שיש לו את שפיגל.
זה לא "תחת שפיגל" זה בצוותא עם שפיגל. כמו שלואיס פרננדז עבד בשמחה בצוותא עם ולדימיר שקלאר(עד ששקלאר התחיל לתפוס תחת ולהתווכח עם פרננדז על דברים חיוניים לקבוצת כדורגל), כך כל אממן אירופאי אחר יהיה מוכן לעבוד עם גיורא שפיגל, כי גיורא יקשיב לו ויעבוד איתו ביחד. למה קיקה פלורז לא מאמן עובד ביחד עם קארבוני ששיחק אצלו שנה לפניי כן? הוא כן עובד איתו. רייקארד לא עבוד בשיתוף פעולה מלא עם המנהל הספורטיבי של בארסה? הוא כן עובד. באירופה מבינים טוב מאוד מה התפקיד של מנהל מקצועי ומה שנחשב כאן לפגיעה בסמכות נחשב שם למקצוענות.
מירו, מה שעובד שם לא חייב לעבוד פה, ולהיפך. אולי אני טועה, רק אם ננסה מספר פעמים אז נדע. אם בית"ר תהיה הראשונה שתעשה זאת עם מאמן זר, בהצלחה. אני מקווה שאני טועה.
מה שעובד שם יצליח גם פה אם יתנו לזה צ'אנס ובית"ר עושה טוב שהיא נותנת לזה צ'אנס כי בפעם הראשונה זה אולי ייכשל, בפעם השנייה זה אולי ייכשל אבל בפעם השלישית יבוא מאמן מתאים שיצליח להתחבר עם המנהל המקצועי ואז סוף סוף אולי יתחיל פה עידן מקצועני. שפיגל עם הידע שלו בכדורגל הישראלי + מאמן זר עם הידע שלו במקצוענות והכדורגל האירופאי זה שילוב מנצח לאורך שנים, רק צריך לתת לזה צ'אנס.
ברור שאני מסכים איתך,אני מדבר אל אלה שחושבים שעזריאל יכול להחליף חלוצים זרים ושהוא ישר צריך לפתוח בהרכב. בקשר לאוחנה-אישיתי אם הייתי אוהד בית"ר הייתי מעדיף את שום לקבוצה לאוחנה יש סיכוי להצליח רק בגלל ששפיגל יהיה בבית"ר,ככה עוד מוקדם מדי בשבילו והוא עדיין לא הראה במשך עונה שלמה שהוא מאמן מצויין-אם מסתכלים על זה העונה היחידה שלא הייתה מאכזבת אצל אוחנה זאת הרבע עונה שהוא הציל את כפ"ס,העונה היא יחסית אכזבה בשבילו ולפני זה שום עונה לא הייתה מוצלחת.
נו הנה יופי , חסכת לי מאמץ למציאת דוגמאות , כל הכבוד. נכון , כל מי שהזכרת כאן מוגדר כהצלחה, לדעתך ולדעת רבים אולי לא, לדעתי כן. להגיע עם מכבי ת"א ומכבי חיפה לצ'מפיונס ליג זו הצלחה (קלינגר קצת פחות , שום הרבה יותר) , להגיע עם הפועל ת"א לרבע גמר גביע אופ"א זה הישג מאין כמותו , וכן- גם להגיע עם מכבי חיפה לרבע גמר גביע המחזיקות באותה תקופה זה הישג נהדר. מה שניסיתי להגיד זה שאם הוא באמת היה אוברייטד כמו שאתה מציין אותו, הרי שהוא מוערך במידה רבה נכון? אפילו שזה לא ממש ביחס ליכולות שלו. אם מתיאוס היה כל כך מוערך כמו שאתה אומר אז כנראה הוא לא היה שוקל אפילו את האפשרות להצטרף לקבוצה כמו בית"ר ירושלים.
למה לא?עם פרננדז אימן פה אז בטח שאחד כמו מתיאוס יכול לאמן פה. חוץ מזה לא אמרתי שהוא מוערך כמו שקפאלו מוערך אלא שפשוט הוא מוערך הרבה יותר ממה שהוא כרגע שווה וממה שהוא כרגע עשה. הוא מאמן שלא עשה כמעט כלום ואין סיבה שהוא ירוויח כל כך הרבה ובטח שאין סיבה להעדיף אותו על מאמנים כמו שום שלא נדבר על מישהו כמו ביאנצ'י שלפי התקשורת בית"ר כבר דחתה.