לא מדויק אורי. אינטר הוציאה בכל השנים יותר כסף מכל מועדון אחר באיטליה וזה לא עזר לה. באליפויות זכו אחרים שהשקיעו פחות. אינטר זכתה ב"אליפות" השנה לא בגלל כסף, אלא בגלל שלא היו לה מתחרים. מילאן שהתחילה עם 8 נקודות פחות לא הייתה בכלל בראש לאליפות ושאר הקבוצות (מצטער) באמת לא מספיק טובות בשביל להתמודד על אליפות. בקיצור, כסף זה דבר חשוב אבל לא מספיק. צריך לדעת להשתמש בו נכון (בדיוק כמו שאמרת).
הרי לא מדובר כאן על חישוב מטמטי, אלא על תקציבי עתק. אם אינטר הוציאה 5 מיליון יותר מיובנטוס ומשלמת ב-3 מיליון יותר לסך שחקניה ממילאן זה לא רלווינטי, מה שרלוונטי הוא שהכסף הביא תארים, בתואר יכולה לזכות רק קבוצה אחת, ובזכות ניהול ואימון יותר נכון אלה היו מילאן ויובנטוס, ברגע שהניהול יצא החוצה ונשאר רק הכסף, זאת כתוצאה מכך שיובנטוס הורדה ליגה ומילאן סבלה מהפחתת נקודות ראינו ששום, רומא, או לאציו עם כל הכדורגל הנהדר של שניהן, לא יכלו לעמוד יריב ראוי לאינטר, כי תקציבים הן רחוקות ממנה באופן כה ברור. אתה אומר שלא היו לה מתחרים.... מה הופך את שער קבוצות הליגה ללא יובנטוס ומילאן ללא מתחרות באינטר אם לא התקציב.
אפשר להכנס לוויכוח הנחמד שלכם ? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx יש לי הרגשה שאתה מדברים בכלליות יתרה . מה זה כסף ? - שחקנים . באיירן צריכה שחקנים , כדיי להשיג אותם - צריך כסף . ואן דר וארט וטוני הם שחקנים ש אוהדיי באיירן רוצים לראות בעונה הבאה , בשביל שניהם צריך לשלם כסף . שניהם ישפרו את באיירן = > כסף עוזר . אבל לקנות את שבשנקו ב 35 מיליון , כך גם את פיליפס , זה רכש בלי שום קשר למציאות .
זהו בדיוק אורי(טוטי) ואתה פספסת (התעלמת) ממה שאמרתי כבר בהתחלה. קודם כל צריך כסף כדי להיות בליגה של הגדולים. אבל, זה לא מספיק. מי שאין לו כסף לליגה של הגדולים (בד"כ) לא יהיה שם (אם כי יש יוצאים מן הכלל - ליברפול, פורטו ועוד) אבל מי שמוציא כסף בתקציבים של הגדולים לא בהכרח יהיה בליגה של הגדולים, אם לא יעשה שימוש נכון בכסף. אינטר למשל זו בדיוק הדוגמא. יתכן מאוד שגם עם תקציב נמוך בהרבה היא הייתה לוקחת את האליפות אם אין את יובה ואם למילאן מורידים נקודות. עריכה. תיקון קטן. לא מוכרחים להוציא עשרות מליונים כדי להיות בליגה של הגדולים. צריך איזשהו מינימום זה מצד אחד. מצד שני גם אם תוציא מאות מליונים זה לא אומר שתגיע לאן שהוא. ושוב, אינטר - דווקא הסגל של השנה הוא הרבה יותר זול מזה של כל העשרים שנים האחרונות.
בו נגיד שכדיי שבאיירן תביא את השחקנים שהיא חושבת שיביאו לה תארים היא צריכה להוציא כסף - והרבה. בסופו של דבר קלוסה לא יבוא , למה ? - כי צריך הרבה כסף , ואתה נגד , אבל הוא יכול להיות בורג מרכזי , אז מה הפתרון שלך כאן ? להביא אותו ב35 -40 מיליון דולר ? או לוותר עליו בטענה שזה הרבה כסף ? - ושוב תסכים איתי שהוא ישדרג את באיירן .
נכון נדב. כדי לדעת להשתמש נכון בכסף צריך קודם שיהיה לך את הכסף בכדי להשתמש בו. צריך תקציב רציני בשביל שמועדון יהיה מוביל בכל החזיתות שנה אחרי שנה. אותן פורטו, מונאקו ופ.ס.וו הן ההוכחה שכדורגל משחקים על הדשא ולא בבנקים, לא משנה כמה כסף יש לך בסופו של דבר השחקנים הם אלה שעולים למגרש ולא המניות, אבל!!! הדוגמאות של פורטו, מונאקו ופ.ס.וו הן מקרים בודדים של הצלחה חד פעמית. איפה עכשיו אותה מונאקו, לכמה גמרים או פחות מאז הגיע פורטו וכך הלאה. הכסף בעצם נותן לך את האפשרות להיות בכל שנה מועמד, להגיע בכל שנה לשלבים המכריעים בכל החזיתות. הדוגמא של ליברפול היא מקרה אחר שמוכיח את אותה הטענה: ליברפול היא לא מונאקא או דומיה, התקציב שלה אומנם לא דומה לזה של צ'לסי, אבל היא בהחלט מועדון עשיר שיכול לשלם לג'רארד למשל את אחת המשכורות הגבוהות בעולם, יש לה את הפשרות להיא רכש שהרבה קבוצות אחרות לא יכולות ולכן היא כבר שנה שלישית מגיע לשלבים הכי גבוהים באלופות, אבל, שוב אחד כזה !!! התקציב שלה לעומת אותה צ'לסי למשל, לא מאפשר לה להוביל בכל החזיתות, אלא להתמקד רק באחת. ככה שגם הדוגמא של ליברפול מראה עד כמה הכסף כן חשוב. אם נחזור לדיון, אז באיירן מינכן שנים שלטה ללא עוררין בליגה מבחינה הכספית, אף מועדון לא יכל לאיים עליה ואפילו לא להתנגד לה. כאשר באיירן רצתה את לוסיו או באלאק, או את פרינגס ופיזאור היא השיגה אותם. וכתוצאה מכך גם שלטה בליגה, השיגה אליפויות וגביעים, השנה למשל קמו שני מועדונים שהוו יריב לבאיירן, שאלקה וברמן. הן עמדו לנגד הקבוצה הבאוורית ולא שחררה לה כל מה שטוב אצלה ולראיה הליגה. שטוטגרט לעומת זאת, זו תופעה חולפת, בדיוק כמו פורטו ומונאקו באלופות. אם שנה הבאה לא יעמידו תקציב ראוי יעלמו מהצמרת באותה מהירות שהגיעו אליה ובוודאי שלא יאיימו בחזית האירופית. אם באיירן רוצה לחזור ולהוביל בכל החזיתות היא חייבת להשקיע כסף, לעשות זאת נכון ומחושב, לא לחשוב שאפשר לזרוק אותו והוא יפטור לך את כל הבעיות, אבל בהחלט צריך לפתוח את הארנק בכדי לחזור לליגה של הגדולות.
הדיון הזה על זריקת כסף לא יוביל לשום מקום רבותי. כמו שהסכמתי עם חלק מטיעניו של אורי כך הסכמתי גם עם נדב. לגבי מקאי, סקורר ענק, אתם לא רוצים להשוות אותו לאלבר, אבל בדיוק כמו שמקאי מדשדש העונה כך דישדש ג'ובאני בשנתו האחרונה בבאיירן. החלוץ הטוב בליגה ( כן יותר טוב מקלוזה).
ד"א, סיפור משעשע משבת האחרונה.... אוטובוס של אוהדי באיירן נסע לו ליד לנירנברג שפתאום קלטו אוהדי באיירן את אוהדי נירנברג. 2 האוטובוסים נעצרו ואוהדי באיירן בריצת אמוק מטורפת החלו במהומה גדולה שכללה המון פצועים ( 2 קשה, אחת מהן אישה אוהדת נירנברג שרצתה לדקור אוהדת של באיירן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx )...קיצר היה שם מכות והמון פצוצים, גם המשטרה הגרמנית נכנסה לתמונה ככה ש300 אנשים היו מעורבים בקטטה. חחח, אוהדי באיירן, התחילו בקטטה ואז ברחו לאוטובוס אחרי שהגיע תיגבורת פרנקית http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ענק :aaarofl:
באיירן הביאה אותו אחרי השלישייה ששם מולה במדי לה קורוניה בליגת האלופות. המטרה היתה חלוץ שמאיים ברמה של הצ'מפיונסליג ולא רק בליגה המקומית, ובכך הוא כשלון. עם כל הכבוד לכך שזכה בנעל הזהב של אירופה, הדבר לא מעיד על כלום. הגנות חזקות, כפי שיש בליגת האלופות, הורגות אותו. יחסית לרכש היקר בתולדות המועדון עד כה הוא לא הותיר חותם כזה גדול. מאלבר היו עושים במכנסיים חצי מהקבוצות ביבשת. מי מפחד ממקאיי? שנים שאין לנו סקורר שמפחיד את היריבות. היתה הזדמנות להביא אחד כזה: את ואן ניסטלרוי, אך ממה שהבנתי שוב הארנק לא נפתח בבירת באוואריה. אני מאוד מקווה שמקאיי לא ימשיך בעונה הבאה-אם הוא החלוץ המרכזי שלנו, איו לנו מה לחפש ברמות הגבוהות (ובאמת לאן הגענו מאז שהוא במועדון? בוודאי שלא כל האשמה עליו ובכל זאת)
כפיר, לכנות את מקאי כישלון זה אשכרה להיות עיוור. סקורר ברמה שכ"כ נדיר לראות בכדורגל הגרמני. ולהזכיר לך לא רק מקאי היה חיוור במשחקי באיירן באלופות. לטעמי עדיין חלוץ מהטובים באירופה. עצם העובדה שקבוצות מהצמרת האירופאית רק מראה שאני לא היחידי שרואה את זה. מבחינת באיירן חבל, חוץ מאפקט הגיל מדובר בחלוץ קלאסי, פשוט ככה. ועוד פעם אוהדי באיירן :aaarofl:
dotbhkt (תחליף שם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx) - אני לא אמרתי לא להוציא כסף. אני אמרתי לא לזרוק כסף. אורי - פורטו עם מעט המליונים שלה הגיעה בדיוק לאותה כמות של גמרים כמו ברצלונה שהוציאה ב - 10 השנים האחרונות (או כך כל תקופה אחרת שתרצה) פי 25 (לפחות) יותר ממנה. אז גם ברצלונה זה הצלחה חד פעמית. ושלא לדבר על ריאל או צ'לסי או אינטר. הבאת דוגמא מהליגה הגרמנית ואם תבדוק תראה ששאלקה וברמן הוציאו פחות כסף מבאיירן על רכש (אפילו לעונה הזו - שלא לדבר על לאורך זמן) ודווקא הן לפני באיירן. אתה גם מתעלם מהעובדה שבאיירן הייתה בצמרת האירופית תקופה ארוכה עם השקעות צנועות יחסית שעשתה אותה ההנהלה שהיום כולם נהנים להשמיץ (ודרך אגב על זה התחיל הדיון http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ). לכן, שוב, להשקיע כסף צריך (לא חובה עשרות מליונים כל עונה) אבל לזרוק כסף זה מיותר. מקאיי - חלוץ ענק שסובל מקישור אנמי מאוד בכל התקופה שהוא אצלנו. חבל שדווקא עכשיו הוא מתחיל להזדקן.
אגב, עניין מקאיי בליגת האלופות הוא יחסי. עוד לפני שהוא הגיע ועד נכון להיום אף אחד בקבוצה לא היה באמת כזה טוב בליגת האלופות, לכן צריך להסתכל על זה בראיה כללית יותר. אם הקבוצה לא מתפקדת אז אי אפשר לצפות מהחלוצים להיות טובים. בסך הכל במשחקים שבאיירן כן היו טובים, הוא היה טוב גם כן (אייאקס וכו').
כפיר, ואן ניסטלרוי היה ניפוח של הצהובון השקרי ה"בילד", בגדול אני חושב שזה היה קלף מיקוח של היונייטד כדי למכור אותו לריאל בכמה שיותר כסף. אגב, אני אפעם לא התלהבתי מRVN, לטעמי למעט רגל מסיימת מול שער ריק, ועוצמה אין לבחור יותר מדי. גם הוא לא סקורר ענק מול ההגנות הטובות בעולם, הוא חכם על קבוצות חלשות. מקאי פשוט "רחמן" יותר.
אני אתפרץ לדיון הזה, ואתן עדכון מסקירת האתרים הגרמנים היום: 1. ביירן כנראה תיתקע עם הרגריבס לעוד עונה. מנצ'סטר משכה את ההצעה שלה עליו. המחיר שדורשת ביירן מוגזם! 2. סניידר של איאקס ענה בסירוב להצעה של ביירן. הוא מעדיף את ולנסיה. 3. בשביל רובן של צ'לסי, הליגה הגרמנית לא מעניינת. 4. פרנק ריברבי שוב דחה הצעה של ביירן. 5. כגבר אמרנו פה שלוקה טוני ומירו קלוזה כבר אינם בטוחים (בלשון המעטה) לעונה הבאה. משמע: כנראה שעבור השחקנים האלה, ובצדק, הכסף זה לא הכל בחיים!
אז ככה, כמו שלא מיהרתי להיכנס לאופוריה ששמעתי את הידיעות ההלו ככה אני גם לא ממהר להספיד אותן... אז ככה: הרגריבס: טקטיקה אנגלית להוריד לו את המחיר. אם אתם שואלים אותי 30 מיליון עבורו זה הרבה יותר מדי. 10 מיליון אמורים להספיק. ואת זה יודעים גם במנצ'סטר. סניידר: הגברת השמנה עדיין לא הפסיקה לשיר, העסק עדיין לא גמור. רובן: לא רואה אותו מגיע לגרמניה טוני: הרבה תלוי בחוזים שהוא מקבל מריאל או איך שלא קוראים להן, אבל מבחינת חוזה ההצעה שהוא קיבל מבאיירן היא חלומית (ומופרזת אם אתם שואלים אותי). גם כאן יתכן שמדובר בטקטיקה להעלות את השכר. אבל זה בהחלט נראה ככה שפתאום באיירן לא יכולה בכלל להביא את כל השחקנים שהיו רשומים לה בפינקס